Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Με μεγάλη έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Καρπενησίου μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ευρυτανίας




Αρ. Πρωτ. 13                                                   Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oπου και αποφασίστηκε ομόφωνα 48ώρη απεργία με κατάληψη όλων των Υπηρεσιών των δύο Δήμων του Νομού, την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012.
Στην ανακοίνωση του αναφέρει όπως αυτούσια μεταφέρουμε ο Δήμαρχος:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή του Ελληνικού κράτους. Ενδεικτικά αναφέρω πως αν τα Υπουργεία είχαν πετύχει στόχους αντίστοιχους με αυτούς της αυτοδιοίκησης σήμερα η Ελλάδα θα είχε ήδη πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Κάποια στιγμή όμως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στον κατήφορο. Η ανάγκη για τη σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση της παραμονής μας στην Ευρωζώνη δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, όμως δεν είναι δυνατόν για άλλη μια φορά να πληρώνουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Στεκόμαστε δίπλα στους υπαλλήλους και τους εργαζομένους του Δήμου. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Αιτήματα που αγγίζουν όχι μόνο τους ίδιους αλλά ολόκληρη την κοινωνία».

Αγαπητέ Δήμαρχε εκτιμώντας τις προσπάθειες σας στο Δήμο Καρπενησίου, δε μπορούμε παρ΄όλα αυτά  να μην ενημερώσουμε ως Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας τους εργαζόμενους και των 2 Δήμων Ευρυτανίας, αλλά και όλους τους Ευρυτάνες «ξεκλειδώνοντας» την ανακοίνωση σας πως :
1ον Αποδέχεστε ως θέσφατο το επιχείρημα που εξαθλιώνει εκατομμύρια ελλήνων πολιτών, πως τάχα η εφαρμογή του μνημονίου(δημοσιονομική προσαρμογή),  αποτελεί και την εγγύηση παραμονής στην Ευρωζώνη. Τα τρομοκρατικά διλήμματα και οι εκφοβισμοί έχουν παρέλθει και χρίζουν «αναπροσαρμογής» εφόσον οι τσέπες των πολιτών άδειασαν. «ρητή και αμετάκλητη η συμμετοχή μας στο ευρώ»
2ον  Δηλώνεται αλληλέγγυος με τους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα τα εργασιακά τους δικαιώματα και αρνείστε να δεχτείτε «πως είναι δυνατόν για άλλη μια φορά να πληρώνουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι? » .

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας παρατηρούμε την άρνηση σας να αποδεχτείτε το δικό σας αυτονόητο ! Το μνημόνιο το οποίο εφαρμόζεται στην διαλυμένη ελληνική κοινωνία , εφαρμόζεται με «διαρκή ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης». Κοινώς όσο δεν προσεγγίζουμε το περιβόητο δημοσιονομικό πλεόνασμα κατά τα κυβερνητικά-τροικανά στοιχεία δανειστών-τοκογλύφων και εκτελεστών τόσο θα πετσοκόβονται μισθοί συντάξεις κοινωνικές παροχές υγεία άμυνα παιδεία!
Δηλαδή θα το πληρώνουν πάντα οι πολλοί! Αυτό το μνημόνιο ψήφισε η Νέα Δημοκρατία με της οποίας το χρίσμα έχετε εκλεγεί Δήμαρχος Καρπενησίου.
Είναι ατυχές να δηλώνεται δημοσίως πως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος ενώ γνωρίζεται πως ο κατήφορος που βιώνουμε όλοι οι απλοί Έλληνες πολίτες κύριε Δήμαρχε δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο δρόμος εφαρμογής του μνημονίου της συγκυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας την οποία και στηρίξατε στις εκλογές του Ιουνίου, του Πασοκ και της Δημαρ.



Σελ. 1-2



Είναι ο κατήφορος που μας έριξε η συγκυβέρνηση των προθύμων

Από πότε η περιβόητη σωτηρία της πατρίδας και το τρόμοδίλημμα της παραμονής τάχα στο ευρώ ή μη συνεπάγεται την εξαθλίωση του λαού? Και ποια σωσμένη τάχα πατρίδα θα είναι αυτή κύριε Δήμαρχε με διαλυμένη την ελληνική κοινωνία? Με ένα λαό στα 2 άκρα? Φτωχοί και Πλούσιοι? Που είναι η μεσαία τάξη?

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας σας θυμίζουμε κύριε Μπακογιάννη πως είστε ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος φωτογραφίζονταν με τον νυν βουλευτή του νομού με την Νέα Δημοκρατία κύριο Κοντογεώργο, ο οποίος είπε κι το πρώτο μεγάλο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», κάτω από την φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά, του πρωθυπουργού του μνημονίου κατά την προεκλογική περίοδο στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας!

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας καλούμε τους εργαζομένους τόσο στους ΟΤΑ αλλά και σύσσωμο τον Ευρυτανικό λαό σε γενικό ξεσηκωμό διότι τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία και με το νέο έτος έρχονται κι άλλα ύψους τουλάχιστον 4,5 δις ευρώ στις πλάτες πάλι των αδυνάμων.

Νέα δημοκρατία συνεπάγεται μνημόνιο και εξαθλίωση για τους πολλούς και σωτηρία για τους λίγους! Ο λαός έχει να διαλέξει το δρόμο της αποδέσμευσης από το χρεοκοπημένο μεταπολιτευτικό δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ . Τα ψέματα τέλειωσαν!

Σας καλώ πάνω απ όλα ως συντοπίτη μου, συνομήλικο μου και ως ενεργό πολιτικά νέο άνθρωπο να είστε ένας από αυτούς που θα παλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι έτσι ώστε την προσεχή Τετάρτη τα μέτρα της εξαθλίωσης του λαού και της αναχρηματοδότησης ενός ξοφλημένου τραπεζικού τομέα που φορτώνει χρέος στις πλάτες του λαού να μην περάσουν.
Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να μην πληρώνουν άλλο οι πολλοί αλλά οι λίγοι! Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο Ευρυτανικός εξαθλιωμένος λαός!

«Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα»



Για την συντονιστική Ευρυτανίας

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας

Πολιτευτής νομού Ευρυτανίας
Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης
Μεταφορών Υποδομών& Δικτύων