Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στήριξη Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας και του Προέδρου της συντονιστικής επιτροπής Κων/νου Μπακολα στην ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ σχετικά με την συμπεριφορά του Δ/ΝΤΗ Δ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ‏



Αρ. Πρωτ. 8                                                    Πέμπτη 12 Οκτώβριου 2012


Προς: 1) ΕΛΜΕ Ευρυτανίας
2) Πρόεδρο κο Μαστροκώστα Κώστα
3) Γενική Γραμματέα κα Πανοπούλου Φωτεινή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόλις μας έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο πως καλούνται σε απολογία ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και η Γενική Γραμματέας.

Στην δήλωση τους με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2012 διαβάζουμε χαρακτηριστικά όπως αυτούσια μεταφέρουμε μεταξύ άλλων τις 4 παραγράφους της .


1)Τα δικαιώματα των συναδέλφων πλήττονται από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τη θέση ευθύνης που τους ανέθεσε η πολιτεία ως προσωπικό τους βιλαέτι.

2)Η κλήση μας σε απολογία είναι ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη επομένως  είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και βεβαίως  νομικά άκυρη.

3)Πρόκειται για μια επικίνδυνη λογική που προσβάλλει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταργεί το ρόλο, ακόμα και την ύπαρξη του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

4) Ακατάλληλος και επικίνδυνος για την ομαλή λειτουργία της Δ/νσης Δ/μιας Εκπ/σης του νομού Ευρυτανίας ο Δ/ντης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας και η συντονιστική μας επιτροπή αλλά και εγώ προσωπικά ενεργώντας ως Πρόεδρος του κομματικού οργάνου στην Ευρυτανία σας δηλώνουμε απερίφραστα την αμέριστη συμπαράσταση μας και στήριξη και είμαστε στο πλευρό σας όποια στιγμή χρειαστείτε !

Δηλώνουμε έτοιμοι να φέρουμε το θέμα στην βουλή με σχετική ερώτηση που θα καταθέσουμε κατόπιν σχετικής εισηγήσεως που θα καταθέσω στον  αρμόδιο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ευρυτανίας εάν και εφόσον νιώθετε πως λειτουργείτε κάτω από καθεστώς εκφοβισμού που προσβάλλει βάναυσα και αυταρχικά το αυτονόητο δικαίωμα του Σωματείου σας να παίζει τον ρόλο του και βεβαίως να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων σας, όταν και όπου πλήττονται.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας και η συντονιστική μας επιτροπή καλούμε κάθε αρμόδια αρχή εάν και εφόσον η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας βιώνει όλα τα  άνωθεν καταγγελλόμενα κατ’έγγραφη δήλωση του προεδρείου τους, να αποσυρθεί κάθε «δίωξη» εκφοβισμός και τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού προσωπικού
της Ευρυτανίας !

Σελ 1-2


Δηλώνουμε πως θα παρακολουθήσουμε στενά την διαφαινόμενη δίωξη των εκπαιδευτικών και θα μας βρουν απέναντι τους όσοι τρομοκρατούν και εκφοβίζουν!
Οι εκπαιδευτικοί στην Ευρυτανία παράγουν έργο αξίας και δεν θα επιτρέψουμε ούτε στιγμή να διαταραχτεί η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία η ψυχολογία του εκπαιδευτικού προσωπικού και η διατάραξη της ψυχολογίας των μαθητών.

Ως εδώ!

Μετά τιμής,

Για την συντονιστική Ευρυτανίας

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας

Πολιτευτής νομού Ευρυτανίας
Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης ανάπτυξης μεταφορών
υποδομών& δικτύων








ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τοπικός τύπος, Blogs,
 Τοπικά & περιφερειακά ραδιοφωνικά -τηλεοπτικά μέσα