Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ




Αγαπητέ κύριε Μιχόπουλε,
Διαβάσαμε σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα (Αετός των Αγράφων, Prassia.gr, Αγραφιώτης), επιστολή,  (γνωστοποίηση- καταγγελία, για τα δικά σας δεδομένα) για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Αγράφων. Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι στο υστερόγραφο της επιστολής καταφέρεστε εναντίον του Ευρυτανικού Παλμού για δήθεν φίμωση και παραποίηση αλήθειας.


Επειδή όμως κύριε Μιχόπουλε, δεν μπορεί να γράφετε ότι θέλετε, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στα λεγόμενά  σας και ως προς το σημείο που αναφέρεστε στο κείμενό σας αλλά και για τα γενικότερα δρώμενα στο Δήμο Αγράφων αναδεικνύοντας και τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί.
Καταρχήν κ. Μιχόπουλε αναφέρετε ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε το ρόλο του Ε.Π γιατί ενώ εσείς στείλατε εγκαίρως την επιστολή σας εμείς αντί άμεσης δημοσίευσης ΜΟΝΟ της δικής σας επιστολής, γράψαμε για την συνάντησής σας με τον Δήμαρχο και για τις πληροφορίες που είχαμε ότι καταθέσατε την καταγγελία στην περιφέρεια.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα κ. Μιχόπουλε:
1ον . Είχατε ναι ή όχι συνάντηση με το Δήμαρχο την περασμένη Τρίτη όπως ορθώς γράψαμε;
2ον. Εφόσον είχατε αποφασίσει τη στάση σας έναντι του Δημάρχου γιατί προσήλθατε στην συνάντηση;
3ον . Καταθέσατε ναι ή όχι την καταγγελία σας στην περιφέρεια για τις περαιτέρω ενέργειες και εάν ΝΑΙ πότε; Γιατί λοιπόν δεν στείλατε στην Εφημερίδα τον Αριθμό Πρωτοκόλλου για να έχει και η καταγγελία μια επίσημη υπόσταση;
Εκτός από την καταγγελία σας (που για μας αυτή είναι απλά μια έκθεση ιδεών που αναφέρει πράγματα που τα γνωρίζει και ο τελευταίος πλέον δημότης στο Δήμο), όπως οφείλατε καταθέσατε και αποδεικτικά στοιχεία των γραφόμενών σας και αν όχι γιατί;
4ον . Η ημερομηνία αναγραφής της επιστολής σας είναι 21 Αυγούστου. Στα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα καθώς ενδιαμέσως και στον ΠΑΛΜΟ, εστάλη 28 & 29 Αυγούστου. Στο διάστημα που μεσολάβησε τι έγινε; Η επιστολή ήταν ένα χαρτί διαβουλεύσεων με άλλους συμβούλους;
5ον. Το email που στείλατε γιατί δεν είχε κάποιο διαβιβαστικό, όπως π.χ. «Σας αποστέλλω επιστολή –καταγγελία για τα πεπραγμένα στο Δήμο Αγράφων, καθότι την επιστολή αυτή έστειλα και σε άλλα Μ.Μ.Ε. ( ή προτιμώ μόνο εσάς) την έχω στείλει στην περιφέρεια και στην Εισαγγελία και παρακαλώ για δημοσίευση προς ενημέρωση των Δημοτών»… 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία...
ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ κ. ΜΙΧΟΠΟΥΛΕ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ που θέλουν να ακουστούν οι θέσεις τους και οι απόψεις τους.
Η σωστή διαδικασία μιας καταγγελίας κ. Μιχόπουλε είναι να κατατεθεί πρώτα υπηρεσιακώς τεκμηριωμένη με αποδεικτικά στοιχεία στις αρμόδιες αρχές και  μετά ανακοινώνεται στα Μ.Μ.Ε. προς ενημέρωση των Δημοτών. Η συνάδελφός σας κα. Φουρλίγκα για παρόμοιο θέμα ενήργησε σωστά ως προς τη διαδικασία. Πρώτα έκανε την καταγγελία στην Περιφέρεια και την Εισαγγελία και μετά ήρθε σε εμάς. Και τότε εμείς Πρώτοι και Μοναδικοί ως η αρχαιότερη εφημερίδα του τόπου δημοσιεύσαμε τις καταγγελίες.
•Και ακόμη μήπως ζητήσατε συνέντευξη τύπου και αρνηθήκαμε να παραβρεθούμε;
•Μήπως ζητήσατε προσωπική συνέντευξη και σας την αρνηθήκαμε;
•Το ρόλο του άλλου εντύπου που επίσης στείλατε την Γνωστοποίησή σας και δεν την δημοσίευσε, τον έχετε καταλάβει;
•Στο κάτω - κάτω τόσο καιρό περιμένατε για τις καταγγελίες. Μια εβδομάδα αναμονή δεν είναι σπουδαίο πράγμα;
Απλά βιαστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα γιατί πιθανώς «εξ’ ιδίων κρίνατε τα αλλότρια».
ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ κ. Μιχόπουλε:
Από πότε η ενημέρωση από μόνη της βρίσκει λύση για την ορθή λειτουργία του Δήμου. Χρειάζονται και θαρραλέες αποφάσεις που νομίζω τις γνωρίζετε.
Αναφέρετε ότι επιλέξατε τον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου. Άρα και η ατυχής και άστοχη επιλογή σας φταίει για την δυσλειτουργία του Δήμου.
Θα μπορούσατε να ρωτήσετε για τον χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας του Δημάρχου στη προηγούμενη θητεία του στο Δήμο Απεραντίων.
Εάν ρωτήσατε είτε για τον τρόπο που λειτουργούσε ο συγκεκριμένος Δήμαρχος και τον βρήκατε σωστό τότε γιατί διαμαρτύρεστε; Η μήπως άλλαξε ξαφνικά χαρακτήρα και ο Δήμαρχος από ένας Δημοκρατικός και διαλεκτικός χαρακτήρας ξαφνικά κάνει ότι θέλει και μάλιστα δια αντιπροσώπων;
Η μακρόχρονη εμπειρία σας με τα κοινά έπρεπε τουλάχιστον να σας είχε διδάξει ότι η επιλογή συνδυασμού είναι προσωπική υπόθεση και δεν κλαίμε εκ των υστέρων γι αυτό. Απλά αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, και νομίζω ότι ξέρετε τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.
Καταγγείλατε την κακή λειτουργία του Δήμου. Έλλειψη καυσίμων και γενικώς ακινητοποίηση πάσης φύσεως δραστηριοτήτων.
Αγαπητέ κ. Μιχόπουλε:
Όπως καλώς γνωρίζετε σας επισήμαναν πέρυσι από την Περιφέρεια ότι ο προϋπολογισμός στο Δήμο Αγράφων πρέπει να ψηφιστεί τέλη Δεκεμβρίου ή το πολύ αρχές Ιανουαρίου για να είναι έγκυρος (όπως έκανε και ο Δήμος Καρπενησίου) διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα δυσλειτουργίας.
Η μακρόχρονη εμπειρία σας σε συνδυασμό με τη  μακρόχρονη εμπειρία του Δημάρχου τι έκανε γι’ αυτό; Μήπως έφερε τον προϋπολογισμό του Δήμου προς ψήφιση το Μάιο  και τέλη Ιουνίου με μεγάλη αναμόρφωση; Είναι σύννομο αυτό κ. Μιχόπουλε;
Δεν ξέρατε ότι θα ακυρωθεί από την Περιφέρεια και θα υπάρξουν προβλήματα δυσλειτουργίας. Εντάξει είπαμε ο Δήμαρχος είναι απών. Εσείς όλο αυτό το διάστημα τι κάνατε; Ενημερώσατε τους αρμόδιους φορείς και τους Δημότες τότε και έγκαιρα ή σας βόλευε η κατάσταση αυτή;
Όσον αφορά τα τηλεφωνικά συμβούλια που καταγγείλατε τώρα. Μήπως και εσείς απαντήσατε σε τηλεφωνικό συμβούλιο (άρα παράνομο), και δεν είπατε σ’ αυτόν που σας κάλεσε ότι δεν απαντάτε σε τηλεφωνικά και θέλετε κανονικά Συμβούλια. Μήπως ενημερώστε γι΄ αυτά τις αρμόδιες αρχές και τους Δημότες έγκαιρα; Ή συμμετείχατε και εσείς στην παράνομη αυτή ενέργεια;
Σε άλλο σημείο αναφέρετε ότι εν αγνοία σας εμφανίζεστε ως εισηγητής σε δημοτικό συμβούλιο ενώ δεν ήσασταν το θεωρείτε απλά κατάχρηση εξουσίας. Μήπως ψάξατε εάν και εν αγνοία σας έχει μπει και η υπογραφή σας πουθενά και άρα έχουμε πλαστογραφία και σοβαρότερες παραβάσεις;
Κύριε Μιχόπουλε, πολλά θα μπορούσα να γράψω και για τα δικά σας πεπραγμένα τόσο στο σημερινό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ όσο και για τον άλλοτε ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ. Εδώ όμως είμαστε να τα ξαναπούμε.
Αφήστε λοιπόν:
Να κρίνουν άλλοι εάν είστε συνένοχοι για την σημερινή κατάντια του Δήμου Αγράφων και εάν ναι σε ποιο βαθμό, (εμείς πάντως νομίζουμε ότι αμέσως μετά το Δήμαρχο, εσείς έχετε την μεγαλύτερη ευθύνη).
Μην συγκρίνετε την καταγγελία τη δική σας με αυτή της κυρίας Φουρλίγκα.
Εσείς απλά γράψατε μια έκθεση ιδεών για πράγματα και καταστάσεις που συζητούν οι Δημότες στα καφενεία, ενώ η κα Φουρλίγκα τεκμηριωμένα στις Δημόσιες Αρχές έκανε τις καταγγελίες της.
Η αντιπολίτευση, με τον κ. Μπαμπαλή και τον κ. Κατσιάδα κάνει τη δουλειά της όπως αυτή νομίζει και εσείς τη δική σας. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν ποιος λειτουργεί σωστά σε αυτόν τον Δήμο.
Επειδή ένας Δήμαρχος φεύγει μόνο, ή με εκλογές, (που αργούν) ή εάν παρανομήσει όποτε υπηρεσιακά τίθεται σε αργία, ή εάν παραιτηθεί ή αποσπαστεί το μεγαλύτερο μέρος του Συμβουλίου του και δεν μπορεί να περάσει τις αποφάσεις που θέλει, εάν εσείς κ. Μιχόπουλε θέλετε να είστε χρήσιμος και ωφέλιμος στο τόπο μας, έχετε μόνο μια επιλογή εφόσον δεν συμφωνείτε με τον Δήμαρχο και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για την βελτίωση της κατάστασης.
Να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ από Αντιδήμαρχος ώστε να λειτουργείτε ανεξάρτητα. Πιθανώς να σας ακολουθήσουν και άλλοι σύμβουλοι και έτσι να αναγκαστεί ο Δήμαρχος να αλλάξει ρότα και τακτική. Μια επιστολή δεν σας εξιλεώνει και δεν λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ. ΟΙ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΟΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ.
ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ  

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Π. 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ