Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληρή απάντηση Τάτση: “Κάποιοι δεν σεβάστηκαν ούτε το πρόβλημα της υγείας μου”



Δήμαρχος Αγράφων





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Ταχ. Δ/νση: Κερασοχώρι 
Γραφείο Δημάρχου
Τηλέφωνο: 2237351320
FAX:2237351313
Email: info@dimos-agrafon.gr           
Κερασοχώρι, 04/09/2012

Σχετικά με τη  γνωστοποίηση – καταγγελία του κ. Θύμιου  Μιχόπουλου, Αντιδημάρχου Αγράφων αλλά και με την καταγγελία του κ Θεόδωρου Μπαμπαλή, αρχηγού της μείζονος  αντιπολίτευσης, νιώθω την ανάγκη περισσότερο να σας ενημερώσω  για την πραγματική υπάρχουσα κατάσταση του Δήμου παρά να απαντήσω προσωπικά στους ίδιους.
Αρχικά δεν επιβάλλεται και δεν προβλέπεται βάση «Καλλικράτη» ο Δήμαρχος να βρίσκεται κάθε μέρα στην έδρα του Δήμου και στο Δημαρχείο αλλά στα όρια του Δήμου,  συνεπώς στις Δημοτικές Ενότητες και εν συνεχεία Κοινότητες. Παρόλα αυτά οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από το αξίωμα του, καθώς και η απόσταση από το Κέντρο Λήψης Αποφάσεων  τον αναγκάζουν πολλές φορές να βρίσκεται  εκτός των ορίων του Δήμου, προκειμένου να διεκδικήσει και να αγωνιστεί για να συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του.
Ωστόσο  η απουσία μου το τελευταίο διάστημα, όπως είναι γνωστό σε όλους, οφείλεται σε σοβαρούς λόγους υγείας που αντιμετωπίζω και ο χρόνος της ανάρρωσης είναι ακόμη μακρύς. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν αυτό το πρόβλημα που ακόμα αντιμετωπίζω, με στεναχώρησε ιδιαίτερα και αυτό δείχνει ότι κάποιοι δυστυχώς δεν σέβονται τίποτα.
Παρόλα αυτά ο Δήμος δεν σταμάτησε να λειτουργεί και οι Αντιδήμαρχοι βρίσκονταν στις θέσεις τους για να με αναπληρώσουν, όπως άλλωστε και έκαναν.
Όσον αφορά το σχόλιο για τους  συνεργάτες μου, θα ήθελα να τονίσω ,ότι  δεν αναλαμβάνουν καμιά πρωτοβουλία που αφορά το Δήμο και δεν εμπλέκονται στις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων, ούτε και εμπόδισαν ποτέ τις αρμοδιότητες κανενός Αντιδημάρχου. Απλά λειτουργούν συμβουλευτικά για την επίτευξη των στόχων της Δημοτικής Αρχής και τίποτε άλλο.
Επίσης ο  Οικονομικός  Προϋπολογισμός  συντάσσεται από όλους μας σύμφωνα με τις ανάγκες μας αλλά και την δυνατότητα διεκπεραίωσης του, ώστε να είναι ρεαλιστικός. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Θύμιος Μιχόπουλος ,που και ο ίδιος τον ψήφισε, ότι η στελέχωση του Δήμου δεν είναι επαρκής, ως εκ τούτου υπάρχουν καθυστερήσεις. Ένα ακόμη μεγάλο αγκάθι είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα πρόσληψης νέου προσωπικού και αυτό δυσχεραίνει την εν γένει λειτουργία του Δήμου.
Για  τις δημοπρατήσεις όπως γνωρίζουν όλοι, γίνανε μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού. Για τη δημοπράτηση των καυσίμων δεν συμμετείχαν όλοι στο διαγωνισμό με αποτέλεσμα να επαναληφθεί και να έχουμε καθυστέρηση. Πέραν τούτου όμως καθυστερήσεις υπήρχαν και για άλλα ζητήματα του Δήμου.
Όπως είναι γνωστό και το βιώνουμε καθημερινά, η χώρα μας βρίσκεται σ’ ένα οικονομικό κυκεώνα. Δυστυχώς δεν έχει έρθει  κανένας πόρος στο Δήμο και προσπαθούμε μ’ αυτά τα πενιχρά μέσα να ανταπεξέλθουμε. Οι δε καθυστερήσεις κάποιων αποπληρωμών, οφείλονται και στις ακυρωτικές πράξεις της Περιφέρειας, που κατά τη γνώμη μου κακώς ακυρώθηκαν. Από την μια μεριά θέλουμε να πληρωθούν οι εργολήπτες και οι εργαζόμενοι και από την άλλη προσφεύγουμε στην Περιφέρεια με καταγγελίες, δυστυχώς διακρίνω κάποια αντίφαση.  Αν δεν υπήρχαν οι καταγγελίες, δεν θα υπήρχαν καθυστερήσεις αποπληρωμών.
Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω ότι όλα τα όργανα του Δήμου λειτουργούν στο μέτρο του δυνατού. Οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του ΔΣ εργάζονται προς την σωστότερη κατεύθυνση. Οι σκοπιμότητες δεν έχουν θέση στη δικιά μας Δημοτική Αρχή. Ωστόσο όμως θα είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ ότι δεν υπάρχουν λάθη και αστοχίες. Κληρονομήσαμε ένα τεράστιο Δήμο με μεγάλα προβλήματα και μεγάλα χρέη. Προσπαθούμε καθημερινά  να τα λύσουμε κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες.
Συνεπώς κανείς δεν είναι συνένοχος για τίποτα και όλοι μαζί προσπαθούμε όχι για το προσωπικό μας συμφέρον αλλά γι αυτό που μας επέλεξαν οι Δημότες μας, για το καλύτερο.
Τέλος, για τα αναφερόμενα του κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, της Δημοτικής Αρχής θα μου επιτρέψετε να απαντήσω ότι ανίκανοι είναι μόνο αυτοί που δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Αυτοί που δουλεύουν σκληρά ενάντια στον απόηχο της εποχής μπορεί να κάνουν λάθη, ενώ αυτοί που μένουν άπραγοι δεν έχουν ούτε καν αυτή την δυνατότητα. Δημήτριος Τάτσης
Δήμαρχος Αγράφων   http://evrytanikospalmos.blogspot.gr