Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ


        
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία 13  -09-2012
                                                  





                                         


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του σημαντικού έργου αντιμετώπισης των καταπτώσεων – κατολισθήσεων στο δρόμο από Στόμιο προς Πλατάνα - Οξύλιθο Εύβοιας, συμβατικού αντικειμένου 1.455.351 €.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με ΕΟ (Οξύλιθος – Πλατάνα)». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την περιοχή, που αποκαθιστά τον παραλιακό συνδετήριο δρόμο της Κύμης και του λιμανιού της με την υπόλοιπη Εύβοια, παρέχοντας ασφάλεια στην κυκλοφορία και ευχέρεια στην προσπέλαση. Η αντιμετώπιση των καταπτώσεων και των κατολισθήσεων στην περιοχή, αποτέλεσε ένα οξύ θέμα τα τελευταία χρόνια και μπήκε στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας.

Με πρώτο βήμα την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου από τη Συλλογική Απόφαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, συντάχθηκαν οι μελέτες και ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση. Πλέον, με την υπογραφή της σύμβασης, δρομολογείται η άμεση υλοποίηση του έργου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες και τα σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, που είναι επικίνδυνος και διακόπτεται από καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Με την παρέμβαση θα γίνουν εργασίες σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, εστιασμένες σε ειδικές κατασκευές στερέωσης, αποκατάστασης και αντιμετώπισης των κατακρημνίσεων, με τη δημιουργία φράχτη ανάσχεσης σε πασσαλότοιχο στην ανάντι πλευρά του δρόμου.
Προχωρά λοιπόν η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, που αποκαθιστά την ασφαλή και ευχερή οδική επικοινωνία της περιοχής της Κύμης, αντιμετωπίζοντας τα χρόνια, μεγάλα και επικίνδυνα προβλήματα του τόπου.