Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝ ΖΗΛΟ» ΤΟΥ ΚΑΡΦΗ



Έτσι αποδίδεται από πηγές του Δήμου Καρπενησίου και πρόσφατα καταγράφηκε στον τύπο, το γεγονός της ακύρωσης δεκάδων αποφάσεων από τον ελεγκτή νομιμότητας.
Για την εκ προθέσεως αυτή αστοχία της διοίκησης του Δήμου προσπαθούν κάποιοι ανώνυμα να επιρρίψουν ευθύνες στην μείζονα αντιπολίτευση και ιδιαίτερα, γίνεται χρήση προς την κατεύθυνση αυτή του ονόματός μου, μέσα από ένα σύστημα πειθαναγκασμού της κοινής γνώμης, με πειθαρχημένα όργανα στην διαστρέβλωση της αλήθειας και εκπαιδευμένα μέσα, στη συντήρηση ενός μικρομοντέλου διοίκησης που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το επί χρόνια σαθρό πολιτικό καθεστώς που επικράτησε στη χώρα μας. Οι γνωστές ανώνυμες πηγές του Δήμου, διαρρέουν πάντα μετά από μια ακύρωση απόφασης στα μέσα ενημέρωσης, ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκεται ο γνωστός άγνωστος, σεσημασμένος κακοποιός, κουκουλοφόρος, αναρχοκουμουνιστής, άσπονδος εχθρός του Δήμου και ο οποίος έχει προσωπικά με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και  σχεδιάζει την φυσική τους εξόντωση. Έτσι λοιπόν είχαμε επανάληψη του φαινόμενου, με την νέα ακύρωση της απόφασης περί παραχώρησης των γηπέδων σε ιδιώτες, όπου οι γνωστές άγνωστες πηγές του Δήμου μιλάνε πάλι ανώνυμα για την νέα  ακύρωση και την αποδίδουν στον «υπερβάλλοντα ζήλο του κ. Καρφή». 

Βέβαια στο «σύστημα», απαντάς αναρχικά και ειλικρινά αν ήμουν νεότερος θα το σκεφτόμουνα, λόγω όμως της ηλικίας μου παραθέτω ενδεικτικά, επιχειρήματα:
Απόφαση ανάθεσης γηπέδων για τουρνουά ποδοσφαίρου: Αποδείξαμε κατά την συζήτηση του θέματος με συγκεκριμένα στοιχεία, ότι τυχόν ανάθεση θα ήταν παράνομη και όμως η απόφαση ελήφθη (με διαρροές από τη συμπολίτευση) αφού όπως προέκυψε υπήρχαν συγκεκριμένες  δεσμεύσεις. Η απόφαση ακυρώθηκε με πολύ δυσάρεστες συνέπειες αφού το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αγωγές κατά του Δήμου από θιγόμενους ιδιώτες αλλά και αυτεπάγγελτα από τις δικαστικές αρχές με παραπομπή σε προανακρίσεις των εμπλεκομένων δημοτικών συμβούλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της επικίνδυνης για το Δήμο τροπής που έλαβε η συγκεκριμένη υπόθεση, οι γνωστές πηγές τελώντας υπό καθεστώς σύγχυσης, εξέφρασαν επίσης ανώνυμα και δημόσια, εκ των υστέρων και χωρίς καμιά απόφαση, μια πιο ριψοκίνδυνη και εξευτελιστική για το Δήμο άποψη, ότι δηλαδή «στα τουρνουά ποδοσφαίρου ήταν συνδιοργανωτής ο Δήμος». Και τα 180 ευρώ για κάθε αθλητή που συμμετείχε; Ποιος τα πήρε;
Απόφαση λειτουργίας παγοδρομίου: Μια απόφαση που επισημάναμε εγκαίρως ότι αποτελεί παράνομη επιχορήγηση σε ιδιώτη και όπως ήταν φυσικό ακυρώθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας και μάλιστα για «κατάχρηση εξουσίας» , χωρίς μέχρι σήμερα ανεξήγητα ο ιδιώτης να επιστρέψει τα χρήματα στο Δήμο. Το γεγονός αποτελεί  τεράστιο σκάνδαλο αφού ότι ο ιδιώτης εκμίσθωσε τον μηχανολογικό εξοπλισμό στο Δήμο έναντι 25.000 ευρώ και παράλληλα ο ίδιος, εγκαταστάθηκε στην κεντρική πλατεία χωρίς απόφαση Δ.Σ. (και χωρίς να καταβάλλει μίσθωμα)  και προκλητικά «υπό την αιγίδα του Δήμου» εκμεταλλευόταν τον εξοπλισμό, του οποίου είχε εκμισθώσει τη χρήση νωρίτερα στο Δήμο, εισπράττοντας και τα εισιτήρια.
Απόφαση παράτασης μίσθωσης μέχρι το 2022, σε ιδιώτη ο οποίος οφείλει στο Δήμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ: Και σε αυτό το θέμα κατά την συζήτησή στο Δ.Σ. εκθέσαμε τις απόψεις μας για τη μη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, ο δήμαρχος όμως πήρε προσωπικά το θέμα πάνω του και σαφέστατα προστατεύοντας τον ιδιώτη και αγνοώντας το συμφέρον του Δήμου, πρότεινε την λήψη απόφασης για παράταση, μια απόφαση που επίσης  ακυρώθηκε με εμπλοκή στην συνέχεια της Επιτροπής του άρθρου 152 (ν 3463/06) και την περίεργη και ύποπτη στάση του Δημάρχου Λαμιέων ως μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής που καταγγείλαμε (η απόφαση έχει και συνέχεια). Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κάθε μισθωτής ιδιώτης δημοτικού καταστήματος πρέπει να μην οφείλει ή να έχει ρυθμίσει τις οφειλές του προς το Δήμο για να εγκατασταθεί στο μίσθιο και αυτή την αρχή τήρησε απαρέγκλιτα η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα, ΕΚΤΟΣ από την συγκεκριμένη περίπτωση.

Υπάρχουν όμως και δράσεις του Δήμου Καρπενησίου για τις οποίες τελείως αυθαίρετα δεν λαμβάνονται αποφάσεις και έτσι δεν φτάνουν ποτέ τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα στις ελεγκτικές αρχές, όπως τελευταία είχαμε καταγγείλει τον πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ., για δύο παράνομες συμβάσεις που αποτελούσαν  «πανοπρίκι» 6.000 ευρώ στον εκμεταλλευτή του παγοδρομίου, με έκδοση μάλιστα των τιμολογίων του ιδιώτη προς το Δήμο, σε χρόνο προγενέστερο (προηγούμενο έτος) από την υλοποίηση των δράσεων και με  σαφείς ενδείξεις εικονικότητας των στοιχείων ως προς την συναλλαγή κατά τον χρόνο έκδοσής τους. Ακόμα και στη διάρκεια του περυσινού «εν όρεσι» χωρίς καμιά απόφαση, έλαβε χώρα μια παράνομη σύμβαση του Δήμου με ομόρρυθμη εταιρεία για δήθεν προετοιμασία ομάδων και η μόνη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας ήταν η εκμετάλλευση καντίνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμφωνητικό αναφερόταν μελλοντικά και σε αλλαγή χρήσης (εκτός αθλημάτων) παρόλο που η διάρκειά του αφορούσε 5 ημέρες.

 Αν κάποιος ακόμα αναλογίζεται γιατί η χώρα μας έφθασε σε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση νομίζω ότι τον διευκολύνω σε ένα βαθμό να αντιληφθεί τα αίτια, με απλή αναγωγή σε μεγαλύτερα οικονομικά μεγέθη. Ειλικρινά όμως ικανοποιούμαι απόλυτα όταν κρατικοί λειτουργοί που ασκούν έλεγχο νομιμότητας, αντιστέκονται στο κατεστημένο και επιλέγουν την νομιμότητα απέναντι στο προσωπικό τους συμφέρον. Θλίβομαι δε, όταν κάποιοι άλλοι που ασκούν διοίκηση, δεν τιμούν τον όρκο τους και επιδίδονται χρησιμοποιώντας το αξίωμά τους σε εξυπηρετήσεις συμφερόντων και σκοπιμότητες, με κύριο στόχο να παραμείνουν στην εξουσία και όχι μόνο, σε δύσκολους γι΄αυτούς καιρούς.
Δηλώνω αθώος για το «έγκλημα» της ακύρωσης των δεκάδων αποφάσεων και συμβουλεύω τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» να αλλάξουν συμπεριφορά και να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν μεθόδους χρηστής διοίκησης γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Βαγγέλης Καρφής
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
Στο Δ.Σ. του Δήμου Καρπενησίου