Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συμμετοχή του Δημάρχου Καρπενησίου στο 68ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”


Καρπενήσι, 3 Ιουλίου 2012



Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι Ευρυτάνες της Αμερικής στο Δήμαρχο Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρέθηκε στο Myrtle Beach της Νότιας Καρολίνας από τις 29 Ιουνίου μέχρι και την 1 Ιουλίου 2012, προκειμένου να λάβει μέρος στο 68ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι” .
Ο Δήμαρχος ήταν ο κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου. Τόσο στην ομιλία του όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε με τους Έλληνες ομογενείς ενημέρωσε για το έργο που πραγματοποιείται στο Δήμο.
Επισήμανε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Δήμος Καρπενησίου κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, και να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Απαρίθμησε τα έργα υποδομής, τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και τις συστηματικές προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για την ανάπτυξη του τουρισμού που κατά κοινή ομολογία αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας.  
Τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο Δήμος Καρπενησίου να αποτελέσει ένα Δήμο Πρότυπο για την Ελλάδα. Ένα Δήμο που κρατά τα παιδιά του στον τόπο τους, προσφέροντας ευκαιρίες και διεξόδους στους νέους ανθρώπους. Που δημιουργεί ισόρροπη ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου αλλά και σε όλα τα χωριά μας. Που προστατεύει και διαφυλάσσει το σημαντικότερο αγαθό και ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από το φυσικό περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος πρότεινε μάλιστα το επόμενο ή το μεθεπόμενο συνέδριο της Ένωσης να πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, προκειμένου οι Ευρυτάνες ομογενείς να έρθουν σε επαφή με την πατρίδα τους και να δουν από κοντά το έργο που συντελείται στον τόπο που αγαπάνε, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη τους στην Ευρυτανία, ειδικά  σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Ο κ. Μπακογιάννης αποχαιρέτισε τις ΗΠΑ με τις καλύτερες των αναμνήσεων και με το αίσθημα ότι ανά τον κόσμο υπάρχουν Ευρυτάνες που αγαπούν και στηρίζουν τον τόπο τους και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή τους ζητηθεί να προσφέρουν εμπράκτως τη βοήθειά τους..