Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Μήνυμα Καρφή προς τον Ευρυτανικό λαό

Μήνυμα -διακήρυξη προς τον Ευρυτανικό λαό μας απέστειλε ο κ.Δημήτρης Ν. Καρφής,Δικηγόρος-Εκπαιδευτικος,
Υποψηφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία στη θέση του παραιτηθέντος Καρανίκα.
Στην επιστολή του αναφέρει:

"Φίλες και Φίλοι Ευρυτάνες
Η προσφώνησή σας αυτή από εμένα δεν είναι πολιτική κολακεία ούτε ψεύτικος πολιτικός λόγος. Είναι προϊόν μακρόχρονης κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής αλλά και επαγγελματικής συνεργασίας μαζί σας αλλά και φιλίας από τα παιδικά μου χρόνια ως μαθητής του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου Καρπενησίου ως φοιτητής και στην συνέχεια ως επαγγελματίας Δικηγόρος μέχρι και σήμερα.
 Μαζί σας χάρηκα, λυπήθηκα και συνεργάστηκα για την επίτευξη κάθε στόχου και η ζωή μου σε όλες ανεξαιρέτως τις στιγμές της είναι άρρηκτα δεμένη λίγο ή πολύ με ένα κομμάτι της ζωής και της ευγενούς δράσης καθενός και καθεμίας από εσάς.
Είναι μία πρόσκληση ταυτόχρονα προς εσάς για μία ακόμη κοινή συμπόρευση στον πιο κρίσιμο πολιτικό αγώνα που δίνει η πατρίδα μας αλλά και η Ευρυτανία ειδικότερα από την εποχή του τέλους της δικτατορίας και μέχρι σήμερα μέσω των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου του έτους 2012.
Είναι επίσης γεγονός αναμφισβήτητο ότι δεν υπάρχουν μαγικέ συνταγές και λύσεις εξόδου από την κρίση όσο και αν θέλουν να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Ας σταματήσουν επιτέλους το εμπόριο ελπίδας στο οποίο επιδίδονται είναι αλήθεια με μεγάλη επιτυχία.
Και γι΄αυτό αρμόδιοι για να ανατρέξει κάποιος είναι οι οικονομολόγοι Έλληνες και αλλοδαποί διεθνούς φήμης. Φθάσαμε άλλωστε στο κατάντημα αυτό τόσο από δικά μας λάθη και παραλείψεις πολλών δεκαετιών και πριν ακόμη ενσκήψει η επτάχρονη δικτατορία(θαλασσοδάνεια κατά την λαϊκή έκφραση) όσο και από τις διεθνείς συγκυρίες και την πετρελαϊκή κρίση που επήλθε κατά καιρούς.
Το διακύβευμα λοιπόν αυτών των εκλογών δεν είναι η επιστροφή στο αμαρτωλό παρελθόν, που θυσιάζει σήμερα τα όνειρα των νέων της πατρίδας μας, οι οποίοι μας δίνουν ενέργεια και όραμα με τις δράσεις τους στο πνευματικό και κοινωνικό αλλά και καλλιτεχνικό πεδίο. Ούτε η ακατάσχετη υποσχεσιολογία ή παροχολογία, η οποία μας οδήγησε στον υπερκαταναλωτισμό, την ανεργία και την φτώχεια αλλά και σε πολλά άλλα κοινωνικά προβλήματα Ούτε βέβαια τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα οποία έδωσαν τροφή στην σάτιρα στις Αθηναϊκές και τοπικές εφημερίδες, αλλά και στα φαινόμενα του νεοφασισμού, του ρατσισμού και του νεοναζισμού, που αποτελούν πληγές της σύγχρονης κοινωνίας μας και χρειάζονται άμεσα μέτρα θεραπείας, οργάνωσης και σχεδιασμού και όχι πειραματισμούς και ευχολόγια. Ούτε τέλος η συγκάλυψη και η δημιουργία των πάσης φύσεως αναπήρων-μαιμού, που υπήρχαν και υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Ευρυτανία με την εγκληματική ανοχή καθώς και με πράξεις και παραλείψεις του συνόλου σχεδόν του πολιτικού συστήματος εν μέσω εκβιασμών, απειλών και κάθε είδους παρεκτροπών στο όνομα της ψηφοθηρίας, τα οποία συμπτώματα με σωρεία δημοσιευμάτων αποκηρύσσονται ενώ ήδη άρχισε εκτεταμένος διοικητικός και δικαστικός έλεγχος. 
Αλλά το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η ανάπτυξη μέσα από τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ. Είναι η καθολική υγειονομική προστασία των Ελλήνων. Είναι η εξυγίανση της δημοσίας ζωής, της αγοράς και η ενίσχυση της ραχοκοκαλιάς της οικονομία που αποτελούν οι υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι η προστασία των χαμηλόμισθων μισθωτών και συνταξιούχων. Είναι επιπλέον για την Ευρυτανία το πετρέλαιο θέρμανσης , η αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών, αφού ήδη αυτή αποδεσμεύτηκε από την ΔΕΗ, για τα οποία είναι αλήθεια ‘ότι ήταν μεγάλη η συμβολή του παραιτηθέντος φίλου και πρώην Βουλευτού Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα. Και τέλος είναι η εκτέλεση βασικών μεγάλων έργων τουρισμού και ανάπτυξης της Ευρυτανίας και παραμένουν μέχρι σήμερα ανεκτέλεστα ( Παραμεγδόβιος, Ανατολική πρόσβαση της Ε.Ο Καρ/σίου-Λαμίας κ.λ.π.) 
Όλα αυτά μαζί, θετικά και αρνητικά, κέντρισαν την σκέψη μου και αποφάσισα σε ιδιαίτερες δύσκολες οικονομικές και πολιτικές περιστάσεις για το ΠΑΣΟΚ να ενώσω τις δυνάμεις μου ακόμη και ως τρίτος στη λίστα μαζί με τους άλλους συνυποψήφιους μου να θέσω υποψηφιότητα. Και τούτο γιατί εγώ ουδέποτε τράπηκα σε φυγή μπροστά στα δύσκολα. Και γιατί δεν είδα την πολιτική ούτε σαν μέσο επαγγελματικής διαφήμισης ούτε σαν ευκαιρία βιοπορισμού.
Τέλος πιστεύω ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα μηνύματα του λαού και ερμήνευσε σωστά αυτά, τόσο ως κίνημα με βαθύ προβληματισμό όσο και ως κίνημα εξουσίας με υπεύθυνη και έμπειρη πολιτική στάση, πρώτιστα προς όφελος της πατρίδας και με προοπτική την σταθερή και ισχυρή διακυβέρνηση αυτής. 
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και πιστεύοντας ότι ο Ευρυτανικός Λαός θα εκτιμήσει την ανιδιοτελή στάση μου και συστράτευσή μου κάτω από την μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η οποία πρόσφερε πολλά στην Ελληνική Κοινωνία σε επίπεδο κοινωνικών και θεσμικών κατακτήσεων και ελευθεριών και θα στηρίξει αποφασιστικά και με πλειοψηφικό ρεύμα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία".