Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Καλοκαιρινές δράσεις για τα παιδιά από 18 Ιουνίου μέχρι 27 Ιουλίου ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ


Καλοκαιρινές δράσεις για τα παιδιά από 18 Ιουνίου μέχρι 27 Ιουλίου
Ξεκινήσαν στις 5 Ιουνίου οι εγγραφές συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη μας με άθληση και πολιτισμό» για τα παιδιά του Δημοτικού, το οποίο διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο Δήμος Βύρωνα και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, από 18 Ιουνίου μέχρι 27 Ιουλίου.

Ένα διήμερο αφιερωμένο στα παιδιά και το περιβάλλον, 9 και 10 Ιουνίου
Μία διήμερη οικοσυνάντηση για τα παιδιά διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Βύρωνα, οι εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Βιβλιόφωνο, παρέα με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο.
Απομακρύνθηκαν 2 τόνοι απορριμμάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαρισμού «Let's do it Greece»
Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου σε 7 σημεία της πόλης μας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας «Let’s do it Greece» και της παγκόσμιας εκστρατείας «World Cleanup 2012», με στόχο να καθαριστεί όλη η χώρα από εθελοντές σε μία μέρα. Μέσα σε δύο ώρες μικροί και μεγάλοι συγκέντρωσαν 4 κυβικά μέτρα (περίπου δύο τόνοι) απορριμμάτων!
Διακρίθηκε το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα και ο Δήμος μας στο Ecomobility
Εντυπωσιακές εργασίες για την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις τους παρουσίασαν οι μαθητές 38 σχολείων από ισάριθμους Δήμους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση 2011-2012, το οποίο ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στις 28 Απριλίου. Ο Δήμος Βύρωνα, που συμμετείχε για πρώτη φορά, διακρίθηκε για τη συνδιοργάνωση της εκστρατείας στην πόλη μας, καθώς ήταν ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους Δήμους, ενώ παράλληλα, η εργασία των μαθητών του 3ου Γυμνασίου κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα στα 38 σχολεία που συμμετείχαν.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας
Το 3ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Πυρόσβεσης και Διάσωσης διοργάνωσαν οι εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα, στις 27 και 28 Απριλίου. Το κοινό που βρέθηκε στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» ενημερώθηκε και παρακολούθησε επιδείξεις από διασώστες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. και αγωνίσματα σχετικά με τη δράση των εθελοντών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης.

Δημιουργήθηκε τράπεζα αίματος για τα παιδιά
Δυναμικό «παρών» στο κάλεσμα «Δώσε ζωή... Είναι στο αίμα σου» έδωσαν οι πολίτες του Βύρωνα. Κατά την αιμοδοσία που έγινε την Τετάρτη 9 Μαΐου στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης συγκεντρώθηκαν 39 φιάλες αίματος και δημιουργήθηκε τράπεζα αίματος για τα παιδιά. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δώσει αίμα για την τράπεζα των παιδιών, μεταβαίνοντας κατά τις πρωινές ώρες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».
Βραβείο στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής»
Με αφορμή την 32η επέτειο της πρώτης ευχής, το Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ένωσε τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα παραρτήματά του σε όλο τον κόσμο και γιόρτασε -για τρίτη χρονιά- την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, την Κυριακή 29 Απριλίου, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την πραγματοποίηση της ευχής της Ξένιας, 5 ετών, η οποία ενσάρκωσε το ρόλο νεράιδας σε θεατρική παράσταση, καθώς και τις βραβεύσεις για το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής».
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των Ομάδων Ψυχο-εκπαίδευσης Γονέων
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος συναντήσεων των Ομάδων Ψυχο-εκπαίδευσης Γονέων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, ο οποίος διήρκεσε από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο. Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται για 4η χρονιά από την Κοινωνική Υπηρεσία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Βύρωνα, συμμετείχαν φέτος περίπου 80 γονείς.
Δεύτερη διανομή λαδιού στον Δήμο Βύρωνα

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 13 Μαΐου, η δεύτερη διανομή ελαιόλαδου από τον Δήμο Βύρωνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κίνημα Διάθεσης Προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες». Να σημειωθεί ότι συνολικά έχουν παραδοθεί 3.060 συσκευασίες λαδιού (των 5 λίτρων η καθεμία), οι οποίες αντιστοιχούν σε 1.755 παραγγελίες.
Συγκεντρώνουμε ζωοτροφές για τα αδέσποτα της πόλης μας
Τη βοήθεια των πολιτών με στόχο τη συγκέντρωση ζωοτροφών για τα αδέσποτα του Βύρωνα ζητούν οι εθελοντές για την προστασία των ζώων του Δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να συνδράμουν στην πρωτοβουλία, έχουν τοποθετηθεί ειδικά καρότσια-τροφοσυλλέκτες σε πέντε σημεία.
«Θερμό χειροκρότημα» για τους μικρούς πρωταγωνιστές του 27ου Παιδικού Φεστιβάλ
Με το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού επιβραβεύτηκε για μία ακόμα χρονιά το ταλέντο των μαθητών της πόλης μας που συμμετείχαν στο 27ο Παιδικό Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 2 μέχρι 13 Μαΐου, υπό τον τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα…!». Μαθητές από 22 σχολεία της πόλης παρουσίασαν παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής. Οι μικροί πρωταγωνιστές «ξεδίπλωσαν» το ταλέντο τους επί σκηνής στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» και «έριξαν» την αυλαία ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου. Για το επόμενο, 28ο, δικό τους Φεστιβάλ!

Για την τελετή έναρξης: http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=3890
Για τις παραστάσεις: http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id =3912
Για την τελετή λήξης: http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=3908
Το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ντάνκαν» στήριξε την Ομάδα Creo
Τρεις ανοιχτές πρόβες για το κοινό, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών (μουσικών, εικαστικών, ζωγράφων, φωτογράφων, συγγραφέων κ.ά), πραγματοποίησε η ομάδα χορού Creo, με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Χορού «Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν». Οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προετοιμασίας της παράστασης της ομάδας που βασίζεται στο δίπολο «what if / would you».
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνδέεται με τα Δημοτικά Σχολεία
Διαδικασία εγγραφής νέων μελών μέσα από τα Δημοτικά σχολεία του Βύρωνα ξεκίνησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, στο πλαίσιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στους μαθητές τη δυνατότητα να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα βιβλία της.
Την ιστορία της πόλης μας ερευνούν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Βύρωνα
Ερευνητική εργασία με θέμα τον Βύρωνα και την ιστορική του εξέλιξη πραγματοποιεί ομάδα μαθητών της πρώτης τάξης του 1ου Λυκείου. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά.
Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων
Με τη συμμετοχή 120 παιδιών από τα Δημοτικά σχολεία πραγματοποιήθηκαν οι 2οι Αγώνες Στίβου, την Κυριακή 20 Μαΐου, στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα. Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν ο Γυμναστικός Σύλλογος «Νίκη Βύρωνα» και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Βύρωνα.
Διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων για την «Νίκη Βύρωνα»
Χάλκινο μετάλλιο στο Δέκαθλο, στην κατηγορία των Νέων, κέρδισε ο αθλητής του συλλόγου Δημήτρης Φραντζής, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 και 26 Μαΐου, ενώ κατέλαβε και την 6η θέση στο ίδιο άθλημα στην κατηγορία των Ανδρών.
© 2005-12 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις τής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα
παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "Διαγραφή από το Newsletter " στην ηλεκτρονική διευθ.info@dimosbyrona.gr
Παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.