Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ανδρέας Ανδριανόπουλος: «Νέο brand name χρειάζεται η Ν.Δ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα νικήσει και θα κυβερνήσει χωρίς να κάνει αυτά που υπόσχεται τώρα»



Εκπομπή με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο


Η Ειρήνη Νικολοπούλου «ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» φιλοξένησε στο στούντιο του FocusWebTV τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, Πρώην Υπουργό και Διευθυντή του Ινστιτούτου Διπλωματίας του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδας.

Ανδρέας Ανδριανόπουλος:

*Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α υποστήριζε όλες τις εκδηλώσεις ανομίας. Ήταν πάντοτε υπέρ του ακτιβισμού. Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα κερδίσει τις εκλογές και μπορεί να πάρει και αυτοδυναμία. Έχει καβαλήσει ένα ρεύμα το οποίο δεν συγκρατείται. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, σε αυτές τις εκλογές θα πάρει και τους υπόλοιπους κρατικοδίαιτους, ρουσφετολόγους, κυκλώματα πελατείας, τα οποία ψήφισαν ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. Επίσης το ρεύμα θα έχει αντανάκλαση και στον αγροτικό χώρο. Θα πάρει πολλούς από το Κ.Κ.Ε, το οποίο και θα συρρικνώσει και θα πάρει ένα μικρό ποσοστό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπάρχει πολύ ΠΑ.ΣΟ.Κ μέσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ένα μεγάλο κομμάτι της Ν.Δ κυρίως στο κρατικοδίαιτο και ρουσφετολογικό τομέα. Θεωρώ πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α όταν έρθει στην εξουσία, δεν θα κάνει τίποτα από αυτά που λέει. Ερχόμενος στην εξουσία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να κάνει αυτά που λέει γιατί θα καταλάβει ποιες είναι οι συνέπειες, με αποτέλεσμα να κάνει μια τεράστια τούμπα. Η κοινή γνώμη θα απογοητευτεί από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τότε σκεφτείτε τον εφιάλτη της Ελλάδος. Θα έχει απογοητευτεί από την Αριστερά, δεν θα εμπιστεύεται την Δεξιά ή την Κεντροδεξιά, άρα η οργή θα ξεχειλίσει και θα έχουμε κοινωνική έκρηξη.


*Όλη η στρατηγική της Ν.Δ. είναι λάθος, διότι κινδυνολογεί ενώ δεν έχει αξιοπιστία. Ο κόσμος δεν την πιστεύει. Ότι και να πει, δεν την πιστεύει, διότι και αυτή και το ΠΑ.ΣΟ.Κ με όλα αυτά που έχουν γίνει αυτά τα τελευταία χρόνια τους έχουν καταρρακώσει την αξιοπιστία. Στην Ν.Δ θα μπορούσαν να σώσουν την παρτίδα, δημιουργώντας έναν καινούργιο φορέα – ομπρέλα, όπως έκανε ο Πρόντι, ο Μπερλουσκόνι, με επικεφαλής κάποιον από την νέα γενιά. Κάποιος που να μην θυμίζει στον κόσμο το παρελθόν. Σαν brand name η Ν.Δ. είναι τελειωμένη.
Δεν πιστεύω στην Ν.Δ. σαν φορέα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία το σημερινό φαινόμενο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Επέμενα ότι χρειάζεται κάτι σαν ομπρέλα, όχι να φύγει ο κ. Σαμαράς. Θα μπορούσα να επαναδραστηριοποιηθώ και να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο, χωρίς να έχω κάποια θέση συγκεκριμένη. Η Ν.Δ. σαν φορέας πρέπει να είναι συγκροτημένος από μια νέα εικόνα που να προσθέτει στον κόσμο ελπίδες για την ώρα που θα απογοητευτούν αναπόφευκτα από μία Κυβέρνηση, είτε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είτε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είτε υπό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


*Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει πάψει να αποτελεί παράγοντα ουσιαστικό και πολιτικό της πολιτικής ζωής και αυτό θα επικυρωθεί με τις επόμενες εκλογές. Δεν εκφράζει τίποτα. Δυστυχώς θα ακολουθήσει τον δρόμο της φθοράς.




Δείτε αυτές τις δηλώσεις στην εκπομπή Βλέμμα στο Μέλλον πατώντας




                                   MELLON 22-5-2012 Andrianopoulos.PNG
                                                                
                                                                                                                             
                                                                                                                  
                                                                                                                                              

                                Focus Web TV
                        Λεωφ. Ιωνίας 35 & Αθ. Αλεπού 14
                               Αχαρναί Αττικής ΤΚ 136 73
                      ΤΗΛ 210 28.36.758   FAX 210 28.11.886
                             email :  info@focuswebtv.gr
                               url  : www.focuswebtv.gr