Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κλέβουν μέχρι και τις καμπάνες οι κυνηγοί μετάλλων!



Η… μελωδία φαίνεται πως προσελκύει τους διαρρήκτες, που κλέβουν από καμπάνες εκκλησιών μέχρι… ωδικά πουλιά! Οι «κυνηγοί» μετάλλων δρουν ανενόχλητοι στην Κορινθία, όπου καθημερινά κάνουν… φτερά οι καμπάνες από εκκλησίες, ξωκλήσια και νεκροταφεία!

  Οι κλοπές αυτού του είδους έχουν παρατηρηθεί κυρίως το τελευταίο 20ημερο στο δημοτικό διαμέρισμα του Άσσου, όπου οι συμμορίες δρουν ανενόχλητες αρπάζοντας τις καμπάνες από τις εκκλησίες που προορίζονται να καταλήξουν σε κάποιο χυτήριο. Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, δεν έχει βρεθεί ακόμη η άκρη του νήματος για την εξιχνίαση των κλοπών.

Στόχος ιερόσυλων εισβολέων έγινε και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Εύβοια, αλλά όχι για την… καμπάνα της! Οι δράστες παραβίασαν με λοστό την κεντρική είσοδο και πήγαν κατευθείαν στο μεταλλικό κουτί που βρισκόταν δίπλα στο παγκάρι, το οποίο διέρρηξαν με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ναού, μέσα υπήρχαν περίπου 1.000 ευρώ τα οποία άρπαξαν οι δράστες και εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοίhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/