Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές: Πρεμιέρα τη Δευτέρα με Νεοελληνική γλώσσα


Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι στις 8:30 το πρωί, και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη.
Μετά από συνάντηση που είχαν το Σάββατο, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσαν ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι σε κάποιο μέρος θα συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές.
Η κ. Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου τόνισε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οπως διευκρίνισε, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου, όπως και η βαθμολόγηση, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.
Ανέφερε ακόμη ότι θα εξαιρεθούν τα βαθμολογικά κέντρα από τα εκλογικά κέντρα, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη μία οδηγία από τις υπηρεσίες η οποία έχει εισακουστεί και μία εγκύκλιος έχει κυκλοφορήσει». «Νομίζω ότι είναι 38 τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία δεν θα είναι εκλογικά. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά εκεί να φυλάσσονται και οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν να βαθμολογούν», επισήμανε.http://gr.news.yahoo.com