Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Γιατρός συνελήφθη για χρηματισμό. Κατέρρευσε όταν είδε τους αστυνομικούς. (video)






ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Καρπενησίου από την επ΄αυτοφώρω σύλληψη γιατρού, την ώρα που έπαιρνε "φακελάκι" από ασθενή για να τον χειρουργήσει.


O ασθενής είχε ειδοποιήσει την Ασφάλεια Καρπενησίου και έτσι την ώρα που ο γιατρός έπαιρνε τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50€,  οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο ιατρείο του. Ο γιατρός κατέρρευσε από το σοκ, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και παρέμεινε αρχικά, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, μετά από προφορική εντολή της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, η οποία θα υποβληθεί αρμοδίως.



Καρπενήσι: Σύλληψη γιατρού για φακελάκι από LAMIASTARGR




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:
"Συνελήφθη, σήμερα (11-04-2012) το πρωί στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 59χρονος γιατρός χειρουργός - οφθαλμίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο οποίος απαίτησε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, από 52χρονο ημεδαπό ασθενή, τρόφιμο του Θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων Ευρυτανίας, προκειμένου να υποβληθεί από τον ίδιο σε χειρουργική επέμβαση.
Ειδικότερα, μετά από καταγγελία Κοινωνικής Λειτουργού του Θεραπευτηρίου (πρώην Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας), του οποίου είναι τρόφιμός ο 52χρονος ασθενής, ότι χειρουργός – οφθαλμίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, απαίτησε το χρηματικό ποσό (150) ευρώ για να χειρουργήσει τον 52χρονο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου προσημείωσαν τρία (3) χαρτονομίσματα των (50) ευρώ.
Σήμερα, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του χειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, η Κοινωνική Λειτουργός, που συνόδευε τον ασθενή και ενεργούσε για λογαριασμό του λόγω του ότι πάσχει από αναπηρία, παρέδωσε στο γιατρό το ποσό των (150) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου που είχαν αναπτυχθεί στους χώρους του Νοσοκομείου, βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και ο γιατρός συνελήφθη.
Ο 59χρονος γιατρός κατά την στιγμή της σύλληψης του και πριν οδηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και παρέμεινε αρχικά, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, μετά από προφορική εντολή της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, η οποία θα υποβληθεί αρμοδίως".