Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Για τις ανάγκες των Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου διορίσθηκε ο πρώτος μόνιμος ειδικευμένος ιατρός στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Γρανίτσας.


Aθήνα, 17 Απριλίου 2012


        


Ειδικότερα, με το υπ'αριθ. 370/4-4-2012 ΦΕΚ, διορίστηκε ο Ευρυτάνας στην καταγωγή ιατρός Παναγιώτης Τσίγκας, και  αναλαμβάνει καθήκοντα την προσεχή εβδομάδα..
Για το θέμα αυτό ο κ. Καρανίκας δήλωσε:
«Πιστεύω ότι πλέον έγινε οριστικά η αρχή για την πλήρη λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας.
Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η διάθεση τριών (3) ασθενοφόρων στον Δήμο Αγράφων εκ των οποίων το ένα σταθμεύει στη Γρανίτσα, το πρωτοποριακό πρόγραμμα των αιματολογικών εξετάσεων που ξεκίνησε στα χωριά από εξειδικευμένο επιτελείο, η έγκριση  της απαιτούμενη δαπάνης 300.000 Ευρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου για αναβάθμιση του Πολυδύναμου Γρανίτσας κτιριακά και στον εξοπλισμό του και συγχρόνως η αποδοχή της πρότασής μου για την έκδοση Προεδρικού ιατάγματος κάλυψης των κενών περιφερειακών ιατρείων από οπλίτες ιατρούς θα καλύψει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα για την περίθαλψη ατόμων που χρήζουν βοηθείας η καλή  συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την δημιουργία Παραρτήματος του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας στην Δυτική Ευρυτανία θα δώσει ανάσα σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα. Τέλος κάνω γνωστό ότι μετά και την σύμφωνη γνώμη της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών εισηγήθηκα με επιστολή μου προς τον Νοσοκομείο Καρπενησίου να μετονομασθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεωνίδας Μανωλίδης, προς τιμή του επίτιμου καθηγητή που προσέφερε πολλά στους Ευρυτάνες και στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Γρανίτσα.
  Η προσπάθεια για καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας βέβαια δεν σταματά εδώ, όλοι μαζί σε κοινή προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας».
Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας
Ηλία Καρανίκα