Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνελήφθησαν δύο άνδρες που προκάλεσαν φθορές σε σημαίες-σύμβολα στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Γεννέσεως Θεοτόκου, στο Καρπενήσι.



Τους συνέλαβαν για προσβολή εθνικών συμβόλων

 Οι ίδιοι δράστες είχαν διαπράξει διάρρηξη, την προηγούμενη εβδομάδα, σε περίπτερο της πόλης.
Συνελήφθησαν χθες νωρίς το πρωί, στο Καρπενήσι , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, δύο άνδρες κάτοικοι της πόλης, ηλικίας 26 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για προσβολή εθνικών συμβόλων και διακεκριμένες φθορές, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ο 24χρονος ημεδαπός συνεργός τους.


Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, οι τρεις δράστες, προέβησαν στην υποστολή Εθνικής σημαίας και της σημαίας-σύμβολο της Ορθοδοξίας (που απεικονίζει το δικέφαλο αετό) από ιστό που βρισκόταν στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Γεννέσεως Θεοτόκου στο Καρπενήσι, με αποτέλεσμα να σκιστούν. Αμέσως μετά, προκάλεσαν φθορές σε τέσσερις (4) κάδους απορριμμάτων του Δήμου Καρπενησίου και σε μια ρυθμιστική πινακίδα σήμανσης οδού.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τον 26χρονο και τον 31χρονο, ενώ ο 24χρονος συνεργός τους κατάφερε να διαφύγει.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπλέον, ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν διαπράξει, νωρίς το πρωί της 02-03-2012 κλοπή-διάρρηξη σε περίπτερο στο Καρπενήσι, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα καταναλώσιμα είδη και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο Καρπενήσι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• στην οικία του 31χρονου, μέρος των κλοπιμαίων από το περίπτερο και
• στην οικία του 26χρονου, έντεκα (11) κροτίδες.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, διακεκριμένες φθορές και κλοπή, ενώ ο 26χρονος κατηγορείται και για παράνομη κατοχή κροτίδων-βεγγαλικών.
Μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/