Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δημοτικό γραφείο ενημέρωσης για την απασχόληση: Πελατειακές εξυπηρετήσεις παλαιάς κοπής!!!

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Κ. ΣΑΚΚΑΛΗ 7 Τηλ:22370 80301 – Τηλ/fax:2237025975
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Καρπενήσι 20/3/2012

Στη 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρπενησίου στις 7-3-2012 , τέθηκε ως θέμα από την δημοτική αρχή η δημιουργία δημοτικού γραφείου ενημέρωσης για την απασχόληση, με εισηγητή τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Πέτρου....

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου» διαφώνησε και δεν ψήφισε τη δημιουργία τέτοιου γραφείου στο δήμο, αν και δεν αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις του εισηγητή. Κατά την άποψή μας το γραφείο αυτό θα έχει δραστηριότητα που επικαλύπτεται από τις αρμοδιότητες και τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ χωρίς να προσθέτει κάτι περισσότερο στη σημερινό δύσκολο περιβάλλον εύρεσης εργασίας.
Σύμφωνα με την εισήγηση το εν λόγω γραφείο θα διαμεσολαβεί συγκεντρώνοντας τα δικαιολογητικά και παρεμβαίνοντας μεταξύ ανέργων και εργοδοτών!!!
Κατά την ταπεινή μας γνώμη το μόνο που θα προσφέρει είναι οι πελατειακές εξυπηρετήσεις με ψηφοθηρική προοπτική, γνωστή πατέντα στους γόνους της φαύλης και ανεπαρκούς πολιτικής τάξης που μας έφεραν στην καταστροφή και πλέον προσπαθούν , ελπίζουμε μάταια, να επιβιώσουν. Θυμίζουμε την καθιερωμένη πια τακτική γνωστών «παραγραφείων» συγκέντρωσης των δικαιολογητικών που λειτουργούν κάθε φορά που μια μεγάλη επιχείρηση εγκαθίσταται στην περιοχή μας και χρειάζεται μεγάλο αριθμό υπαλλήλων.
Η διαμεσολάβηση μεταξύ ανέργων και εργοδοτών είναι επικίνδυνη πολιτικά πρακτική όταν γίνεται έξω από θεσμοθετημένες και διάφανες διαδικασίες και το μόνο που εξυπηρετούν είναι πολιτικούς σχεδιασμούς ορισμένων. Δεν είναι πλέον καιρός να απαλλαγούμε από τις «συνήθειες» που μας έφεραν εδώ;


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος