Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Στην ιστοσελίδα του Δήμου η καταγραφή των βλαβών


Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας θα γίνεται πλέον η καταγραφή των βλαβών του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Ρόδου. H Επιτροπή Καταγραφής Μηχανογραφικού Εξοπλισμού, ολοκλήρωσε το έργο της και είναι πλέον σε θέση να παραδώσει στη δημοτική αρχή την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε ψηφιακή μορφή.

Από σήμερα Τετάρτη 14 Mαρτίου, όπως δήλωσε ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Τσίπρας, τίθεται σε εφαρμογή από την ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου...
η διαδικτυακή καταγραφή βλαβών εξοπλισμού, τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών της Διεύθυνσης Πληροφορικής. Μέσω αυτής της εφαρμογής, θα γίνεται η καταγραφή όλων των βλαβών στο σύστημα.
Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στους αντιδημάρχους, σε όλες τις Διευθύνσεις, τα Τμήματα, τις Επιχειρήσεις, τα ΝΠΔΔ, τη νομική υπηρεσία και τις Δημοτικές Ενότητες αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
Θέμα: «Διαδικτυακό Πρόγραμμα Καταγραφής βλαβών Εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών και ανάθεση αρμοδιοτήτων».
Με την παρούσα σας ενημερώνουμε, ότι η Επιτροπή Καταγραφής Μηχανογραφικού Εξοπλισμού του Δήμου Ρόδου ολοκλήρωσε το έργο της και είναι πλέον σε θέση η δημοτική αρχή να έχει σε ψηφιακή μορφή την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του Μηχανογραφικού Εξοπλισμού του ενιαίου Δήμου Ρόδου.
Από την Τετάρτη 14/03/2012 τίθεται σε εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου http://itd.rhodes.gr η Διαδικτυακή εφαρμογή Καταγραφής βλαβών Εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Δ/νσης Πληροφορικής.
Από τώρα και στο εξής ο μοναδικός τρόπος να καταγραφεί η βλάβη σας και να προωθηθεί άμεσα στη Δ/νση Πληροφορικής είναι μόνο μετά από σύνδεση στην εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας αυτής, εκτός και αν υπάρχει βλάβη στην ιντερνετική γραμμή. Πληροφορίες για τη σύνδεση θα βρείτε στην εν λόγω ιστοσελίδα ή στο τηλέφωνο 2241360912 (κ. Ντρίτσος Χρήστος).
Επίσης, ανατίθενται από το Τμήμα Τ.Π.Ε της Δ/νσης Πληροφορικής αρμοδιότητες στο επιστημονικό της προσωπικό (administrators) για την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Οι Διαχειριστές (administrators) θα είναι υπεύθυνοι για τα δίκτυα των Η/Υ (τοπολογία δικτύων, κατόψεις, δομημένες καλωδιώσεις, κατάλογοι χρηστών με συγκεκριμένες προσβάσεις και δικαιώματα), αντίγραφα αρχείων (backup από τους servers - domain).
Επίσης, θα εισηγούνται μετά από συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τους Προϊσταμένους των Δ/νσεων που είναι υπεύθυνοι την προμήθεια των Η/Υ, Προγραμμάτων και θα υποβάλλουν έγγραφες προτάσεις προς τον Τμηματάρχη και τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Πληροφορικής για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Ακολουθεί λίστα ορισθέντων υπεύθυνων υπαλλήλων ανά Δ/νση ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Επιχείρηση:
• Μανίκαρος Τμηματάρχης (Δ/νσεις Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Εφαρμογών, Προγραμματισμού) e-mail manikaros@rhodes.gr, τηλ 2241361262, 6948538429
• Καστανάκης Βασίλειος (Δ/νση Οικονομικών, Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Πρόνοιας, ΔΕΥΑΡ) e-mail vkastanakis@yahoo.gr, τηλ. 2241044378
• Χατζηκωνσταντίνου Παύλος (Δ/νσεις Μ. Πόλης, Καθαριότητας, Πρασίνου, Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, ΔΟΠΑΡ, Πηγές Καλλιθέας) e-mail paylos@rhodes.gr, τηλ. 2241361348
• Κατταβενός Νίκος (Υπ. Δικτύων, Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, Δ/νση Τουρισμού, Δ/νση Τροχαίου Υλικού, ΔΕΣ ΡΟΔΑ, Δημοτική Πινακοθήκη) e-mail kattavenos@rhodes.gr, τηλ. 2241361266
• Ντρίτσος Χρήστος (Δημοτικές Ενότητες Ιαλυσού, Καμείρου, Αταβύρου) e-mail ntritsos@gmail.com, τηλ. 2241360912
• Χρύσης Εμμανουήλ (Δημοτικές Ενότητες Αφάντου, Αρχάγγελου, Δ/νση ΚΕΠ) τηλ. 2241362503
• Κολλάτος Ηλίας (Υπεύθυνος domain-server, Δ/νσεων Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορίου, Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων (Κρεμαστή, Παστίδα, Μαριτσά, Παραδείσι, Δαματριά, Θεολόγος) e-mail iliask@rhodes.gr, τηλ. 2241098005
• Αντωναρά Ευαγγελία (Δημοτικές Ενότητες Λινδίων, Νότιας Ρόδου) τηλ. 2244360310
http://www.dimokratiki.gr