Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνάντηση – ενημέρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευρυτανίας
Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνάντηση – ενημέρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευρυτανίας, στην Αθήνα στις 11-03-2012, καθόσον όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων, πέρα από τα θέματα που αφορούν συνολικά την Ευρυτανία, την κατασκευή βασικών οδικών αξόνων, την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών και την σύνδεσή της με τη Λίμνη Πλαστήρα, την βιολογική καλλιέργεια κ.α. έθιξαν και τοπικά ζητήματα.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Καραμπάς τόνισε ότι «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά και βιώνουμε έντονα την δύσκολη κατάσταση την οποία διέρχεται η πατρίδα μας και ειδικότερα ο Νομός Ευρυτανίας ο οποίος είναι κατ’ εξοχήν ορεινός και τα περισσότερα χωριά του είναι απομακρυσμένα ενώ παράλληλα ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς με μεγάλη διάρκεια και αφήνει στο πέρασμά του πολλά προβλήματα.
Στο σημείο αυτό λοιπόν, αξίζει να αναφερθούμε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των Συλλόγων οι οποίοι όχι μόνο συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής την οποία εκπροσωπούν αλλά και καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια και επιδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την επίλυση των προβλημάτων.
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση. Όχι μόνο για να ενημερώσουμε αλλά και για να ενημερωθούμε για την υπάρχουσα κατάσταση της κάθε περιοχής ξεχωριστά και για να αναζητήσουμε λύσεις για κάθε πρόβλημα που τυχόν υπάρχει.
Σύντομα θα ακολουθήσουν παρόμοιες συναντήσεις σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Βόρεια Ελλάδα και αλλού.
Οι Σύλλογοι πρέπει να διατηρηθούν και να αντέξουν στους δύσκολους καιρούς.
Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους για να τους στηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο».