Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Τελικός ανάδοχος για την παράκαμψη «Μάκρης-Μακρακώμης» και κηρύχθηκε ανάδοχος έργου με έκπτωση 12, 5%.



Ανοίχθηκαν τελικά οι προσφορές του έργου παράκαμψη «Μάκρης-Μακρακώμης» και κηρύχθηκε ανάδοχος έργου με έκπτωση 12, 5%,σε ενημέρωση που είχαμε απο το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Η.Καρανίκα.
Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της προσπελασιμότητας του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 30.600.000 ευρώ και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, που αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των πολιτών.
Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση τμήματος του συνδετήριου οδικού άξονα των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, έτσι ώστε, σταδιακά, με τη διεκδίκηση της ολοκλήρωσης και της κατασκευής έργων σε όλο του το μήκος, ο δρόμος Λαμία - Καρπενήσι να μετατραπεί σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Στερεάς Ελλάδας.
Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του τμήματος από την έξοδο του Καστρίου έως την έξοδο της Μακρακώμης, με παρακάμψεις Μάκρης και Μακρακώμης. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων είναι 9,6 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 3,1 αφορούν διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και τα 6,5 νέα χάραξη.
Πρόκειται να υπάρχουν 2+1 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (με αλλαγή ανά διαστήματα από μία σε δύο και αντίστροφα) και κεντρική νησίδα με μεταλλικό στηθαίο.

Ακόμα πρόκειται να κατασκευαστούν δύο μεγάλες γέφυρες, δύο ισόπεδοι κόμβοι (Μάκρης και Μακρακώμης - Σπερχειάδας), μία κάτω διάβαση, τεχνικά και τοίχος αντιστήριξης. Επιπλέον, στο έργο συμπεριλαμβάνονται δράσεις απαλλοτριώσεων, μετακινήσεων δικτύων κοινής ωφελείας, καθώς και αρχαιολογικών ερευνών.