Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΕΔΟΘΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 








 1.Η Ελλάδα πλέον και επίσημα, με Νόμο του Κοινοβουλίου και με την εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη πλειοψηφία, απεμπόλησε την Εθνική της Κυριαρχία, με όσα αυτό το γεγονός συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
Με όπλο την «κομματική» πειθαρχία και τις απειλές για διαγραφές Βουλευτών, οι Πολιτικοί Αρχηγοί, αφού κατ επανάληψη παρέβησαν το Σύνταγμα παραγκωνίζοντας τη λαϊκή θέληση, με τη συνεργασία Βουλευτών που δυστυχώς για τον Ελληνικό Λαό στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν τίμησαν την ψήφο του, κατάφεραν ότι ουδείς είχε καταφέρει μέχρι σήμερα, την ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε ξένα συμφέροντα.
Ο ΣΕΕ πιστός στις πολιτικές του θέσεις καταγγέλλει όλους τους συντελεστές αυτής της τραγωδίας και δεν αναγνωρίζει τις συμβάσεις που ψηφίστηκαν, κατόπιν πιέσεων, εκβιασμών υπαναχωρήσεων, συνδιαλλαγών, οπωσδήποτε όμως χωρίς την συμμετοχή του Λαού.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ






 2.Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών την 12-2-2012, με αποτέλεσμα τραυματισμούς, πυρκαγιές, ζημιές, λεηλασίες, βανδαλισμούς.
Σε καμία περίπτωση η βία και η πάσης φύσεως εκτροπή αποτελούν διέξοδο, λύση, αποδοκιμασία, έκφραση αγανάκτησης. Τουναντίον αποπροσανατολίζουν τον λαό.

Ο ΣΕΕ όμως διερωτάται:

Ποιο ήταν τελικά το σχέδιο [δυνάμεις ,τοποθέτηση αυτών, εντολές αντίδρασης κτλ] που είχε εκπονηθεί από τους αρμόδιους για την συγκέντρωση - διαδήλωση, εν όψει μάλιστα και της αναμενόμενης αθρόας συμμετοχής ατόμων κάθε ηλικίας αλλά και ατόμων με προβλήματα υγείας;

Πότε επιτρέπεται η χρήση χημικών; Ποιος δίδει την εντολή ;
Αν έπρεπε η Πλατεία Συντάγματος να παραμείνει κενή, γιατί από την 15:00 ώρα αλλά και νωρίτερα, επιτρεπόταν η συγκέντρωση κόσμου και μάλιστα μέσα στον χώρο του Μνημείου, σε μικρή απόσταση από τους Εύζωνες;

Μήπως δεν υπήρχε σχέδιο για το που έπρεπε να συγκεντρωθεί το πλήθος;

Μήπως κάποιοι και ποιοι άραγε, όταν είδαν το μεγάλο σε όγκο πλήθος του κόσμου, πανικοβλήθηκαν και έδωσαν εντολή εκκένωσης;
Η εντολή εκκένωσης, διέτασσε χρήση δακρυγόνων;

ΓΙΑΤΙ;

Η λαϊκή διαμαρτυρία εξελισσόταν χωρίς προβλήματα.

Δεν γνώριζαν, οι εντολείς, ότι η αναίτια μαζική χρήση χημικών, θα έδιδε την αφορμή να δράσουν περιθωριακά άτομα αλλά θα εξήγειρε και τους ήσυχους πολίτες, δημιουργώντας πανικό, χωρίς δίαυλο διαφυγής;

Εμείς πιστεύουμε ότι το γνώριζαν και είχαν λάβει σχετικές εντολές από την πολιτική τους ηγεσία.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι το διάστημα για το οποίο ο Ελληνικός Λαός θα επιτρέψει ακόμη σε ανίκανους επαγγελματίες πολιτικούς όπως ο Χρήστος Παπουτσής, να του καθορίζουν το μέλλον.

Ευχόμαστε να είναι πολύ σύντομο και κάθε ένας από αυτούς να αξιολογηθεί όπως ακριβώς του αξίζει.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ