Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Καρπενησίου


http://evrytanikospalmos.blogspot.com

Ο Δήμος Καρπενησίου, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ανάγκη πολλών δημοτών για εργασία, καταβάλει συνεχόμενη προσπάθεια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας , αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα προγράμματα απασχόλησης.


Προγράμματα Απασχόλησης από το Δήμο Καρπενησίου
1.Έργα με τη διαδικασία της Αυτεπιστασίας
Για τα έργα που θα εκτελέσει ο Δήμος Καρπενησίου με τη διαδικασία της αυτεπιστασίας, οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω πινάκων του ΟΑΕΔ. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει από τις 9 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, στα ΚΕΠ του Δήμου Καρπενησίου. Το πρόγραμμα αφορά απασχόληση μέχρι 135 ημέρες στη διάρκεια ενός έτους με ειδικότητες: ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνιτών Οικοδόμων, ΔΕ Τεχνιτών Ελαιοχρωματιστών, ΔΕ Τεχνιτών Σιδεράς, ΔΕ υδραυλικών, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων, ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα ΚΕΠ: τηλ: 2237021037 και 2237024505
2.Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Έπειτα από εμπεριστατωμένη πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, εγκρίθηκαν 85 θέσεις εργασίας διαφορετικών ειδικοτήτων, με συνολικό διάστημα απασχόλησης ενός έτους, χωρισμένες σε δύο πεντάμηνα.
Οι αιτήσεις δεν έχουν αρχίσει ακόμη, μιας και αναμένεται η επίσημη έγκριση των τεχνικών δελτίων και η περεταίρω εξειδίκευση των ειδικοτήτων, προκειμένου να αρχίζει η διαδικασία προσλήψεων. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.
3.Οκτάμηνες Συμβάσεις
Σε συνέχεια πρότασης του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καρπενησίου, Αριστείδη Τασιού και έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατατέθηκε πρόταση στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αναμένεται η σχετική έγκριση για 22 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Τη σχετική έγκριση, θα ακολουθήσει έγκριση από την ΠΥΣ και προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ. Η διαδικασία των αιτήσεων αναμένεται να αρχίσει τον Απρίλιο.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη, ο Δήμος θα επανέρχεται με συνεχείς ανακοινώσεις, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους.
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αριστείδης Τασιός δήλωσε: Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για αξιοποίηση όσο το δυνατό περισσοτέρων προγραμμάτων που συμβάλουν μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση της ανεργίας στον τόπο μας είναι συνεχής. Ο Δήμος συμμετέχει σε κάθε νέα πρόσκληση και καταβάλει συστηματική προσπάθεια προκειμένου να δώσει «ανάσα» στους δημότες και τους κατοίκους του τόπου μας που δοκιμάζονται από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση.