Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Έφυγε» ο γερόλυκος των Αγράφων


Σε ηλικία 64 ετών, ταξίδεψε πρόωρα στην αιωνιότητα προχθές το βράδυ, ο Παύλος Τσιγαρίδας, γνωστότερος ως ο γερόλυκος των Αγράφων αλλά και ως “ο γιός της Μήτραινας”, όπως ο ίδιος πολλές φορές αποκαλούσε την αφεντιά του.
Ο αείμνηστος υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα για τον τόπο μας,
Γεννήθηκε στο Μάραθο Αγράφων Ευρυτανίας (Μύρεσι) στην Αετοφωλιά του περήφανου και μοναδικού Ήρωα της Ρωμιοσύνης, που ήταν η γενέτειρα του Κατσαντώνη το 1947 (21-11-1947).
Τελείωσε το Λύκειο Καρπενησίου το 1964-65 και αμέσως μετά και μέχρι το 1967 εργάστηκε ως εργάτης στα φράγματα Κρεμαστών και Καστρακίου μέχρι και τον Απρίλιο του 1967. Αμέσως μετά κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό και παρέμεινε υπηρετώντας τον, ως Έφεδρος εξ Εφέδρων μέχρι και τον Ιούνιο του 1973, που έφυγε οικειοθελώς με τον βαθμό του Υπολοχαγού.
Για τα επόμενα τρία χρόνια ήταν υπάλληλος στο Αγρίνιο μέχρι το 1976. Από τότε και μέχρι τον Ιούνιο του 1987 ήταν υπάλληλος στην Πειρ. Πατραϊκή στο Καρπενήσι σε άκρως υπεύθυνες θέσεις. Παραιτήθηκε από την Π.Π. και ανέπτυξε Επιχειρηματική δράση. Ο Παύλος Τσιγαρίδας, πατέρας τριών παιδιών, ασχολήθηκε από τα νιάτα του με τα κοινά του τόπου.Από το 1982 έως το 1986 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου, έχοντας κύρια ευθύνη τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Αθλητισμό.
Διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του ΑΙΟΛΟΥ και από το1983-1984 Γενικός Αρχηγός στον ΑΠΟΚ το Βελούχι
Ο αείμνηστος επίσης υπήρξε μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων, από τα ιδρυτικά του δυναμικού Συλλόγου της γενέτειράς του, « Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», ενώ έλαβε πολλές φορές μέρος σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με κυριότερη αυτή της αναπαράστασης του θανάτου του ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ των Αγράφων, στην Σπηλιά του ήρωα στη Φούρκα, όπου έπαιξε το ρόλο του μεγάλου ήρωα της επανάστασης.

Πραγματικό «αγωνιστή της ζωής» απεκάλεσε τον εκλιπόντα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρπενησίων π. Ιωάννης Λιάπης στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στον Ξηριά, όπου παραβρέθηκαν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς, ο πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Παπαδόπουλος, τα συντετριμμένα παιδιά του, συγγενείς και πολλοί φίλοι και γνωστοί, για να του αποδώσουν τον τελευταίο ασπασμό.
Να ευχηθούμε όπως ο Πανάγαθος Θεός το κατατάξει μετά των Αγίων και να δίδει στα παιδιά του κουράγιο και κάθε προκοπή.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΠΑΥΛΟ. π. Ε.Φ.
http://evrytanikospalmos.blogspot.com/2012/02/blog-post_3183.html