Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 20-02-2012Ποιος οδήγησε τη χώρα στην μοιραία αγκαλιά της τρόικας βρέ παλικάρια του ΠΑΣΟΚ..


Το έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά δεν θα σταματάμε να σας το θυμίζουμε το<<Λεφτά υπάρχουν>> το περίφημο αυτό σύνθημα θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μας. Παράλληλα θα μείνει στην  ιστορία ως την μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Το αποτύπωμα του πολιτικού εγκλήματος σε βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων, δεν μπορεί να σβηστεί. Δεν χρειάζονται αναλύσεις. Οι θεωρίες συνωμοσίας μοιάζουν με παραμύθια μπροστά στην πραγματικότητα.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα απ την αρχή. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει πανηγυρικά στις εκλογές του 2009. Η Ελλάδα  τότε δ
εν είχε  κανένα ζήτημα δανεισμού, ούτε ιδιαίτερα υψηλών επιτοκίων από τις αγορές ούτε σε επίπεδο δημόσιας αναχρηματοδότησης του χρέους της, ούτε σε τραπεζικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Το επιτόκιο ομολόγων 1 έτους βρισκόταν στο 2,52% δηλαδή η Ελλάδα μπορούσε να δανειστεί απ' τις αγορές με επιτόκιο 2,52% για δώδεκα μήνες.Τα spreads ήταν γύρω στις 130-135 μονάδες. Ένα μήνα αργότερα όταν ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα του 2009 θα ήταν διψήφιο, τα spreads έφτασαν στις 170 μονάδες. Στην συνέχεια ακλούθησαν οιδηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», που εκτόξευσαν την απόδοση των spreads σε επίπεδα συντελεσμένης χρεοκοπίας. Αργότερα, του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Σε λίγο διάστημα εμφανίστηκε ένα έλλειμμα το οποίο πρακτικά δεν υπήρχε. Άρχισαν να μετρούν στο έλλειμμα μεγέθη μη μετρήσιμα κανονικά και έκαναν την κατάσταση αφόρητη με αποτέλεσμα να αφηνιάσουν τα spreads και να μην έχει επιστροφή η οικονομική καταστροφή. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανεισθεί πλέον από τις αγορές, εξαιτίας των απαγορευτικών επιτοκίων.

Σήμερα 2,5 χρόνια μετά η πολιτική Παπανδρέου ήταν τόσο επιτυχημένη που το επιτόκιο αυξήθηκε στο 343% ποσοστό στο οποίο επαγγελματίες αναλυτές και traders ορκίζονται ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ σε αναπτυγμένη χώρα.
Το πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κα. Γεωργαντά  καταγγέλλει δημόσια «Μας ήρθε έτοιμο-μαγειρεμένο από τους Γερμανούς το έλλειμμα του 2009.  Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός. Ο κ. Παπακωσταντίνου μας παραπλάνησε. Μου είπε μη μιλάς εδώ δεν είναι Σύγκλητος. Τρύπια η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Πάνω από ένα χρόνο έχουμε να συνεδριάσουμε. Μας προσέλαβαν όλους γιατί είμαστε ΠΑΣΟΚ».
Ο Στρος Καν αποκαλύπτει ότι από το Νοέμβριο του 2009 ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου ζήτησε «υπόγεια» να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εφόσον από το Νοέμβριο  του 2009 ήταν αυτές οι αποφάσεις της κυβέρνησης τότε μήπως πράγματι εκεί εντάσσονταν οι δηλώσεις περί Τιτανικού και περί πιστολιού στο τραπέζι; Μήπως έγινε μία εσκεμμένη και ενσυνείδητη προσπάθεια να κατακρεουργηθεί η δημόσια εικόνα της χώρας;
Η κατασυκοφάντηση του ελληνικού λαού και της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας μέσω - δήθεν - αγανακτισμένων δηλώσεων τόσο του κ. Παπανδρέου όσο των βασικών στελεχών του, αποδεικνύεται πλέον πως είχαν στόχο την αποσταθεροποίηση, την αύξηση των spreads και την εκτίναξη των CDS και την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους.
 Στις 10 Φεβρουάριου 2010 πραγματοποιείται η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα  με τον Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή της Ρωσικής Δούμας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ελευθεροτύπια αποκαλύπτει ότι η ρωσική πλευρά προσέφερε δάνειο στην Ελλάδα ύψους 25 δις. ευρώ. Σε συνέντευξη του στον Θανάση Αυγερινό, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής, λέει «Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδινε για αρχή 25 δις. ευρώ για να σωθεί η χώρα μας και ο πρώην Πρωθυπουργός του μιλούσε για οικολογία. Στις δηλώσεις εξερχόμενος δεν ανέφερε τίποτα για την οικονομική βοήθεια του ρώσου Πρωθυπουργού, περιορίστηκε στην πράσινη ανάπτυξη.  
Μήπως λοιπόν  ο Γ. Παπανδρέου με επιλογή του οδήγησε τη χώρα στην μοιραία αγκαλιά της τρόικας και την αιχμαλωσία των μνημονίων ?
Ένα μήνα μετά 23 Απριλίου 2010 με φόντο το Καστελόριζο ο πρώην Πρωθυπουργός με μια δραματική δήλωση «Ήταν ανάγκη εθνική και επιτακτική» μας ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ.
Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν.
Σήμερα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του προσπαθεί να εμφανιστεί ως ήρωας που έσωσε την χώρα, έλεος.....!