Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επιτακτική ανάγκη η ενοποίηση των Αγράφων Ιδού η Ρόδος ...για ανάπτυξη των Αγράφων ,με πράξεις και όχι παχιά λόγια

Πολλές φορές έχουμε τονίσει και παλεύουμε γι αυτό,την ανάγκη να ενωθεί οδικά η ευρύτερη περιοχή των Αγράφων.
Προς αυτήν τη κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η δημιουργία του δασικού δρόμου που θα ενώνει τα Επινιανά μέσω της Φτέρης με το βορειότερο άκρο ,το Βασιλέσι.
Με αυτή την σύνδεση θα ενωθούν τα Άγραφα και θα λιγοστέψει κατά πολύ η ώρα που θέλει κάποιος συμπατριώτης μας να κινηθεί απο τον Ασπροπόταμο  προς το Τρίδεντρο,τα Άγραφα,τα Επινιανά κ.α.Η ώρα αυτή σήμερα ξεπερνά τις 2,5 ώρες όταν για να φτάσεις στα Επινιανά πρέπει να κινηθείς μέσω ορεινής Καρδίτσας την ώρα που με την κατασκευή του δασικού αυτού δρόμου δεν θα ξεπερνάς τα 45 λεπτά.
Εδώ και χρόνια ακούγεται η κατασκευή του χωρίς ωστόσο να πάρει σάρκα και οστά.Οι Επινιανίτες είχαν προχωρήσει κάπως αφού είχαν έτοιμη την μελέτη για την μισή διαδρομή σχεδόν.
Προς αυτή τη κατεύθυνση κινείται και η ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε (Κίνηση Πολιτων Πρασιάς) με συνεχής παρεμβάσεις σε Αντιπεριφέρεια,δήμο, Βουλευτή και Υπουργεία.
Την υλοποίηση του έργου την έχει αποκλειστικά το Δασαρχείο όπου θα γίνει η μελέτη και η κατασκευή
.Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Ηλίας Καρανίκας που μας έχει διαβεβαιώσει ότι 'εχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και κρούσεις προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο μέσω του Δασαρχείου Ευρυτανίας.
Απο μεριά Καραμπά και Τάτση ρίχνουν το μπαλάκι στο Δασαρχείο .

Φυσικά,όπως σε ότι διεκδικούμε για την Δυτική Ευρυτανία,υπάρχουν αντιδράσεις απο τα γνωστά λόμπυ του Καρπενησίου .
Εδώ θα είμαστε όταν με το καλό γίνει αυτός ο δρόμος να μιλήσουμε με ονόματα και στοιχεία για το ποιος τελικά θέλει πραγματικά με πράξεις την ανάπτυξη των Αγράφων. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/