Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Πρόσφατα καταγγείλαμε την δημοτική αρχή του δήμου Καρπενησίου για την  απόφαση-σκάνδαλο η οποία ελήφθη μόνο από την πλειοψηφία και αφορούσε στην χαριστική παράταση μίσθωσης δύο δημοτικών καταστημάτων στο Κεφαλόβρυσο για 12 επί πλέον χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που ο επιχειρηματίας που θα δεχόταν την ευεργεσία, οφείλει στον Δήμο Καρπενησίου  πάνω από 65.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών επιβαρύνσεων) που προέρχονται από την μη πληρωμή της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των καταστημάτων για χρονικό διάστημα 10 και πλέον ετών και εκκρεμεί δικαστική διαμάχη. Είχαμε χαρακτηρίσει μάλιστα  απίστευτη και παράνομη την συγκεκριμένη απόφαση γιατί έρχεται σε αντίθεση με τις έννοιες διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και ορθολογισμός στη Δημόσια Διοίκηση.
Στις 27/12/2011 η συγκεκριμένη απόφαση ακυρώθηκε στο σύνολό της από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και αξίζει να σημειωθεί ότι οι λόγοι ακύρωσης στηρίζονται κυρίως στη βούληση απόφασης του Δ.Σ. του 2010 (πρώην Δήμος) κατά την οποία δεν έγινε δεκτό το ίδιο αίτημα του ίδιου επιχειρηματία για παράταση μίσθωσης και μάλιστα η πρόσφατη ακυρωτική απόφαση μιλάει για διαφοροποίηση της νέας δημοτικής αρχής από την παλαιά απόφαση του 2010 η οποία διαφοροποίηση προσκρούει στις αρχές της εύρυθμης και χρηστής διοίκησης καθώς και της αρχής της συνέχειας. 
Από τα παραπάνω προκύπτει ευθέως η απόλυτη συνάφεια των αρχών που υπερασπιστήκαμε στο προηγούμενο δημοσιευμένο άρθρο μας και που εκφράσαμε στην εισήγησή μας κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος προσπαθώντας μάταια να επηρεάσουμε την συμπολίτευση, με τις αρχές που εκφράζει η ακυρωτική απόφαση του ελεγκτή νομιμότητας στο συγκεκριμένο θέμα.
Αυτό όμως που αναδεικνύεται σήμερα είναι το γεγονός ότι η έννοια της χρηστής διαχείρισης και του ορθολογισμού στην αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να επιδέχονται παρερμηνεία. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες και εμείς ως αντιπολίτευση δεν ακυρώνουμε αποφάσεις όπως άστοχα μας καταλογίζει η διοίκηση του Δήμου, απλά κάνουμε το καθήκον μας περιφρουρώντας τα συμφέροντα των δημοτών.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Του Δ.Σ. του Δήμου Καρπενησίου
Βαγγέλης Καρφής