Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Ανταλλαγή ευχών, η επέκταση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας και οι κινητές μονάδες αιμοληψίας στη Δυτική Ευρυτανία το περιεχόμενο της επίσκεψης του Ηλία Καρανίκα τα Θεοφάνεια στην Ευρυτανία»

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2011
Στην Ευρυτανία βρέθηκε τις ημέρες των Θεοφανείων ο Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, όπου και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.
Συγκεκριμένα ο κ. Καρανίκας έδωσε τις ευχές του για το νέο έτος στους ηλικιωμένους και το προσωπικό του «Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας» ενώ παράλληλα συναντήθηκε  με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γιώργο Αθανασιά. Η συζήτησή τους αφορούσε τόσο στα λειτουργικά προβλήματα όσο και τις προοπτικές ανάπτυξης του Ιδρύματος , και ιδιαίτερα το ενδεχόμενο λειτουργίας της νέας πτέρυγας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η πρωτοβουλία της «Αδελφότητας Γρανιτσιωτών» και της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Ιδρύματος για ίδρυση παραρτήματος στη Δυτική Ευρυτανία, πρωτοβουλία που στηρίζει από την αρχή ο Βουλευτής. Οι ανάγκες στον τομέα της πρόνοιας είναι ιδιαίτερα αυξημένες στην περιοχή αυτή καθώς ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από ανήμπορους υπερήλικες. Σκοπός του παραρτήματος-νέου Ιδρύματος, όπως αναφέρεται και στην επιστολή της «Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας» προς τον Πρόεδρο του «Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας», θα είναι να «συγχρωτίζει και να περιθάλπει αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας απ’ όλη την Ελληνική επικράτεια, να δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης σε μια πλειάδα συμπατριωτών μας, και όχι μόνο, και να αποτελεί την αέναη αφορμή σε σημαντικό αριθμό ανθρώπων να επισκέπτονται την Ευρυτανία». Στη συζήτηση αυτή   διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής Ευρυτανίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για τις καθιερωμένες ευχές όπου και είχε συνάντηση με τον Υποδιοικητή κ. Κωνσταντίνο Ξαρχά, και με τον οποίο συζήτησε την εξέλιξη της πρωτοβουλίας του για λειτουργία κινητής μονάδας αιματολογικών εξετάσεων, η οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά από τη Δυτική Ευρυτανία. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι πρέπει να μεταβαίνουν στο Καρπενήσι για μια απλή εξέταση αίματος. Σύμφωνα με τη δέσμευση του Υποδιοικητή, η μονάδα θα είναι έτοιμη από τα μέσα Ιανουαρίου και πολύ σύντομα θα μεταβεί στην περιοχή για τις πρώτες αιμοληψίες.
Τέλος, την ημέρα των Θεοφανείων ο κ. Καρανίκας παρέστη στον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων που έγινε στο Κολυμβητήριο Καρπενησίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ. Νικολάου.