Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Νίκος Λαθύρης νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας

Κρίσεις έγιναν πριν λίγες μέρες στην Πυροσβεστική Yπηρεσία.
Ο μέχρι πρότεινος Διοικητής Π.Υ Φθιώτιδας και Ευρυτάνας κ. Νίκος Λαθύρης προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα στην θέση του αποστρατευθέντος Υποστρατήγου Αθανάσιου Μπέη ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας έχει υπηρετήσει σε πολλές υπηρεσίες του Σώματος, όπως στο Α/Δ Τανάγρας, στην 1η ΕΜΑΚ ,στην Δ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας,Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και τελευταία στη Λαμία.
Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής που  έγινε στην Λάρισα προχθές ο Ευρυτάνας Περιφερειάρχης μίλησε για μεγάλη ευθύνη γιατί η περιφέρεια Θεσσαλίας που αναλαμβάνει παρουσιάζει αυξημένο δείκτη επικινδυνότητας, με σημαντικές ιδιαιτερότητες.
Μεταξύ άλλων τόνισε:"
" Σας δηλώνω ότι θα τηρήσω πιστά τους κανονισμούς και τους νόμους και το ίδιο θα απαιτήσω από τις διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα. Ωs διοικητής θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας, συμπαραστάτης και αρωγός και υπόσχομαι ότι θα διοικήσω διά του παραδείγματος, με δικαιοσύνη, μεγαλοψυχία, αμεροληψία και δίνοντας πρωταρχική σημασία στον παράγοντα άνθρωπο. Η υπευθυνότητα, η πειθαρχία, η συναδελφική αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός και η αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, είναι οι αρχές οι οποίες θα μας επιτρέψουν να πραγματώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα το έργο μας. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, γιατί διαδέχομαι ένα συνάδελφο με προσφορά στο πυροσβεστικό σώμα, τον εξαίρετο υποστράτηγο Αθανάσιο Μπέη, ο οποίος επιτέλεσε ένα σημαντικo και αξιέπαινο έργο".

Ο Αρχιπύραρχος  Νικόλαος Ι. Λαθύρης, γεννήθηκε το 1963 στο Παλαιοκάτουνο Ευρυτανίας, είναι έγγαμος και πατέρας 3 παιδιών. Το 1985 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα  ενώ το 1990 αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ως Ανθυποπυραγός.
Δείτε παρακάτω τις κρίσεις στην ΠΥ

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com