Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες Εκπροσωπήσεις και στις 72 Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματοςΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΟΜΟY   ΕΥΡΥΤΑΝIΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες Εκπροσωπήσεις και στις 72 Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος,αποτελούμενες από Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Θεματικούς Τομεάρχες.Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 επισκέφτηκαν το Καρπενήσι ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταικούρας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών,από την Γραμματεία Οργανωτικού η Τομεάρχης Οργάνωσης κ.Κων/να Αδαμοπούλου και ο Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής κ. Ευθύμιος Καγιάρας. Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ.Κολοκύθα Δημήτριο και τον Γ.Γραμματέα κ.Λαθύρη Κων/νο ξεκίνησαν την επίσκεψη από την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας όπου συναντήθηκαν με το Αντιπεριφεριάρχη κ. Βασίλειο Καραμπά ο οποίος ανέφερε τους στόχους και τα έργα για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας ευχαρίστησε τον κ. Σταικούρα για την επίσκεψη.Ο κ. Σταικούρας από την πλευρά  του τόνισε ότι είναι αρωγός στην προσπάθεια θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της Ευρυτανίας.Στη συνέχεια έγινε η συνάντηση με τους τοπικούς φορείς στο εργατοϋπαλληλικό  κέντρο όπου τέθηκαν από τους φορείς τα προβλήματα της περιοχής μας με βασικότερα την ανεργία,το δρόμο Λαμία - Καρπενήσι,τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και την συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Καρπενησίου. Ο κ. Σταικούρας αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν τόνισε στο περιορισμένο χρόνο που έχει η κυβέρνηση Παπαδήμα λόγω του ειδικού σκοπού της, ότι θα συμβάλει στις προσπάθειες όσο αναφορά το τελείωμα των μελετών του ο δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου  και την παραμονή του ΤΕΙ.Μετά ακολούθησε ομιλία συζήτηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ   Ευρυτανίας παρουσία μελών και φίλων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για τα  προβλήματα του Νομού μας. Το κλιμάκιο στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δήμο Καρπενησίου όπου συνάντησε τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος με τη σειρά του καλωσορίζοντας τον κ. Σταικούρα ανέλυσε το πρόγραμμα δράσης και των έργων του νέου Καλλικρατικού  Δήμου.Ο κ. Σταικούρας διαβεβαίωσε τον κ. Μπακογιάννη ότι θα συμβάλει στις προσπάθειες που γίνονται θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του Δήμου.Τέλος το κλιμάκιο με φίλους και μέλη της ΝΟΔΕ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρπενησίου για τις γιορτές Χειμώνα.

Αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών (επιφάνεια υδάτων και περιβάλλοντος χώρου) και οδική σύνδεσή της με τη λίμνη Πλαστήρα (Καρδίτσα), τη λίμνη Καστρακίου (Αιτωλοακαρνανίας) και τη λίμνη Αράχθου (Άρτας).

Η Ευρυτανία είναι κατ’ εξοχήν ορεινή περιοχή με ελάχιστη γεωργία και περισσότερη κτηνοτροφία, η οποία όλο και μειώνεται. Επομένως ανάπτυξη θα υπάρξει όταν αξιοποιηθεί από τουριστικής πλευράς.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας αποτελείται από δύο Δήμους:
1) τον Καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου (από τη συνένωση έξι Καποδιστριακών Δήμων) 1) Καρπενησίου, 2) Ποταμιάς, 3) Προυσού, 4) Δομνίστας, 5) Κτημενίων, 6) Φουρνάς.
2) τον Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων (από τη συνένωση πέντε Καποδιστριακών Δήμων) 1) Ασπροποτάμου, 2) Απεραντίων, 3) Φραγκίστας, 4) Βίνιανης, 5) Αγράφων.
Στον μεν Δήμο Καρπενησίου με τη κατάλληλη αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου του Βελουχίου, στο δε Δήμο Αγράφων – Δυτική Ευρυτανία με την αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών.
Η λίμνη των Κρεμαστών (Αχελώου) βρίσκεται στα όρια της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και απέχει 55 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και 50 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η θέση που έγινε το φράγμα λέγεται «πήδημα του Κατσαντώνη» όπως μας λέει η λαϊκή παράδοση, καθώς οι Τούρκοι κυνηγούσαν τον Κατσαντώνη στο σημείο αυτό του Αχελώου ο Κατσαντώνης πήδηξε από τη μία όχθη στην άλλη και γλίτωσε. Είναι η μεγαλύτερη τεχνίτη λίμνη της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε το έτος 1966, από τους ποταμούς Αχελώο, Αγραφιώτη, Ταυρωπό (Μέγδοβα) και Τρικεριώτη. Το ύψος του φράγματος είναι 160 μέτρα – το μεγαλύτερο της Ευρώπης και καλύπτει 80.000 στρέμματα επιφάνεια τεχνητής λίμνης.
Είναι η καθαρότερη λίμνη στην Ευρώπη και πέμπτη παγκοσμίως. Ύστερα από τον αποχαρακτηρισμό της λίμνης που έγινε πριν από λίγο καιρό δύναται και πρέπει πλέον η Περιφέρεια να προχωρήσει ως πρώτο βήμα σε Διαγνωστική Μελέτη ανάδειξης της λίμνης. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση της περιοχής σε πάρα πολλούς τομείς όπως: παραλίμνιες θέσεις αναψυχής – ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, κατασκευή παραλίμνιου οδικού άξονα, δημιουργία προβλητών, προγράμματα Αγροτουρισμού, ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, άδειες χρήσης υδροπλάνων, τουριστικά σκάφη κ.λ.π.
Ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού. Μοναστήρι Τατάρνας – Σωτήρα Ανατολικής Φραγκίστας, Βυζαντινός Ναός της Επισκοπής του 8ου αιώνα αφιερωμένος στην Παναγία, είναι βυθισμένος στη λίμνη. Επίσης είναι βυθισμένα και άλλα σπουδαία μνημεία ανυπολόγιστης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Αρκετά επίσης φυλάσσονται στο Εθνικό Μουσείο Αθηνών (γιατί να μην υπάρχει τοπικό Μουσείο;).
Σύνδεση με γειτονικούς Νομούς :
1)      Με Φθιώτιδα : ολοκλήρωση οδικού Εθνικού άξονα Λαμίας – Καρπενησίου (έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Προσπελασιμότητα» το τμήμα Καστρί – Μακρακώμη, με προϋπολογισμό 30,6 εκατομμύρια ευρώ.
2)      Με Αιτωλοακαρνανία: οδικό Εθνικό δίκτυο Καρπενήσι – Αγρίνιο.
·        Επιτυγχάνεται έτσι η σύνδεση της λίμνης Κρεμαστών με πρωτεύουσα – Καρπενήσι και με Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου.
·        Μέσω γέφυρας Τατάρνας – Τρικλίνου (τσιμεντένια, η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια σε άνοιγμα κολώνας) και ταυτόχρονα σύνδεσή της με λίμνη Καστρακίου – Στράτου.
·        Μέσω γέφυρας Τέμπλας (διατηρητέα από πέτρα κατασκευή 1908)
3)      Με Καρδίτσα: Παραμεγδόβιος άξονας. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια παραμένει ημιτελής αν και είναι 8 χιλιόμετρα μόνο της Ευρυτανίας και 10 της Καρδίτσας.
Είναι στρατηγικής σημασίας και απαραιτήτως πρέπει να ολοκληρωθεί.
·        Ο δρόμος Βαρβαριάδα – Άγραφα – Βαραγγιανά 40 χιλιόμετρα. Ίσως είναι η ορεινότερη περιοχή της Ελλάδας, και η πλέον αδικημένη ΄ είναι χωματόδρομος ακόμη και είναι σε εξέλιξη η διαπλάτυνση ενός τμήματος 20 χιλιομέτρων.
·        Με την ολοκλήρωση της ασφάλτου πέρα από την επικοινωνία όλων των χωριών του τέως Δήμου Αγράφων επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η επικοινωνία με Καρδίτσα και η σύνδεση της λίμνης Κρεμαστών με τη λίμνη Πλαστήρα.
·        Όρια Ευρυτανίας – Φιλίκι Κέδρων με Βραγγιανά Καρδίτσας (πέντε χιλιόμετρα χωματόδρομος             στα όρια Καρδίτσας)
4)      Με Άρτα: οδικό δίκτυο Ραπτόπουλο – Νέο Αργύρι -  Γέφυρα Αυλακίου – Μεσόπυργος Άρτας χιλιόμετρα 30.
·        Με τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του οδικού αυτού άξονα επικοινωνεί η Ευρυτανία με την Άρτα και συνδέεται η λίμνη Κρεμαστών με τη λίμνη Αράχθου Άρτας.
Τέλος η  παραπάνω Αναπτυξιακή πρόταση είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.   


Κοινοποίηση:
                  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος                      
- Επιστημονική Ομάδα σύνταξης
                     
του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Στερεάς Ελλάδας
                               Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης

                     

Συνεδρίασε στις 16-12-2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λιβαδειά και ύστερα από αρκετή συζήτηση ενέκρινε τα παρακάτω θέματα:


           
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                      Καρπενήσι, 19 Δεκεμβρίου 2011.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
                                                                                                
Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1,                                                      ΠΡΟΣ:  - Μ.Μ.Ε.

Ταχ.Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι                                                                  - Δήμο Καρπενησίου

Τηλέφωνο
: 22370-80208                                                                         - Δήμο Αγράφων

Fax
: 22370-80210                                                                      

                                                                       
                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεδρίασε στις 16-12-2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λιβαδειά και ύστερα από αρκετή συζήτηση ενέκρινε τα παρακάτω θέματα:
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) λατομείου Αργίλου στη θέση «Ράχη Σάμαρη» της Τ.Κ. Αμπελοχωρίου, του Δήμου Θηβαίων Ν. Βοιωτίας.
·        Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την ανανέωση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της υφιστάμενης χοιροτροφικής μονάδας 200 χοιρομητέρων με τα παράγωγά τους ιδιοκτησίας της εταιρείας “PINGLAND” ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Νεοχωρακίου Δήμου Θηβών Ν. Βοιωτίας.
·        Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 73.000 ωοτόκων ορνίθων, μονάδα (Γ) στη θέση Μεντίδι Δημοτικής Ενότητας Οινιφύτων του Δήμου Τανάγρας Ν. Βοιωτίας.
·         Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τη λειτουργία αποθηκών εμπορευμάτων της εταιρείας «RAVENA A.E.» στη θέση «Ροβιστέζα ή Κρέσπι», της Δημοτικής Ενότητας Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, Ν. Βοιωτίας.
·        Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) λατομείου μαρμάρων του ΒΑΣΙΛΈΙΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ στη θέση « ΤΡΙΑ ΡΕΜΑΤΑ», Δ.Ε. Διστόμου Δήμου Αράχωβας – Αντίκυρας Ν. Βοιωτίας.
Δεν ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αιολικού σταθμού παραγωγής                                                 ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση « Τσούκες» των Δήμων Θηβαίων και Χαλκιδέων, διότι δεν υπήρχε η άποψη των Δήμων, παρότι είχαν ενημερωθεί.
                                                                                     Ο Περιφερειακός Σύμβουλος


              Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης

Χριστουγεννιάτικες Ευχές απο Παύλο Τσίπρα, Γενικο Γραμματεα Δήμου Ρόδου

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε σαν πολίτες, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων να αποτελέσει μια όαση παρηγοριάς και ελπίδας που θα ζεστάνει τις καρδιές μας και θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Παύλος Τσίπρας
Γενικός Γραμματέας Δήμου Ρόδου