Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στο χωριό



«Κάνε Πάσχα στο χωριό, και Χριστούγεννα στην πόλη», λέει η λαϊκή σοφία. Εμείς αυτή τη χρονιά –επειδή η λαϊκή σοφία γενικώς δεν μας ωφέλησε ιδιαίτερα μέσα στο 2011- αποφασίζουμε να αντιστρέψουμε τις συνήθειες και τις παραδόσεις… προς το παραδοσιακότερο. Φτιάχνουμε βαλίτσες με ζεστά ρούχα, αποχαιρετάμε την πρωτεύουσα –και τους ευσεβείς πόθους για γιορτές σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες- και παίρνουμε τον εορταστικό δρόμο προς το χωριό....

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΣΦΟΔΡΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΓΙΑ 2ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΩΡΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ! ΜΑΡΑΘΟΣ, ΒΡΑΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΒΑΤΟ. ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΙΟ.ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 70 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΑΝΝΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΥΧΟΠΟΥΛΟΣ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ.            

Λευκά Χριστούγεννα στο Καρπενήσι

Ξεκούραση, εναλλακτικές δραστηριότητες, καλό φαγητό, εξορμήσεις στα
ευρυτανικά χωριά, ατελείωτες ώρες διασκέδασης στο παγοδρόμιο
και φυσικά σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο
Το ολόλευκο Καρπενήσι και τα χωριά μας σας περιμένουν... για μοναδικές
χριστουγεννιάτικες απολαύσεις

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία Κλειστά τα σχολεία σε Άγραφα και Καρπενήσι

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία

Κλειστά τα σχολεία σε Άγραφα και Καρπενήσι
Σημαντική επιδείνωση του καρού παρουσιάστηκε από χθες το πρωί  με πολύ κρύο,παγωνιές,σφοδρούς ανέμους και χιονοπτώσεις στα περισσότερα χωριά του νομού Ευρυτανίας.
Χωρίς να διαψευστούν οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για κακοκαιρία απο χθές χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν στο -7 πλήττουν περιοχές στην δυτική Ευρυτανία με το θερμόμετρο την ημέρα να έχει κολλήσει στους -1 εως 0 βαθμούς.
Σύμφωνα με νέες προβλέψεις το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί έως και το τέλος της εβδομάδας και μάλιστα με πυκνές χιονοπτώσεις και στα πιο πεδινά.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας  Ευρυτανίας όπως και του κάθε δήμου ξεχωριστά είναι στους δρόμους με τα μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι και να καθαρίζουν τους  δρόμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Prasia.com κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρπενησίου, και στο δήμο Αγράφων.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας του Νομού Ευρυτανίας :
• Παλιά Εθνική Οδός Λαμίας – Καρπενησίου (θέση «Ράχες Τυμφρηστού»)

• Εθνική Οδός Αγρινίου – Καρπενησίου, από 75η χ/θ έως 85η χ/θ
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας (θέση «Βράχος», «Σερμιτζέλι», «Ζαχαράκι»)
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίτσας
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Σελλά – Φιδάκια
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Στενώματος
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Αγρινίου (μέσω Προυσού, θέση «Αραποκέφαλα»).
Επίσης η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη αυτή την ώρα (17:00΄), λόγω χιονόπτωσης, από την 55η χ/θ έως την 65η χ/θ της Παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου για την περιφέρεια του Νομού Φθιώτιδας.
Εφίσταται η προσοχή των διερχόμενων οδηγών, διότι τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται, κατά την διάρκεια της νύχτας, να επιδεινωθούν. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ Παύλος Τσίπρας ανέφερε πως 168 εκ ευρώ θα διατεθούν για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου για το διάστημα των δυόμιση χρόνων

Διπλή η σημερινή συνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου με την Έγκριση Τεχνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Ρόδου 2012 -2014 να προηγείται και αν ψηφίζεται κατά πλειοψηφία από τα μέλη της δημοτική παράταξης του κυρίου Κουσουρνά. Ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ Παύλος Τσίπρας ανέφερε πως 168 εκ ευρώ θα διατεθούν για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου για το διάστημα των δυόμιση χρόνων που υπολείπεται προκειμένου αν ολοκληρωθεί η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής, ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα ρεαλιστικό, δυναμικό, με ξεκάθαρο μπουσούλα και αναπτυξιακές δράσεις και συνεργασίες δεδομένου πως διαλύεται για το δήμο η κρισιμότερη οικονομικά περίοδος. Την αναπτυξιακή πολιτική και δραστηριότητα που ανέφερε ο κ Τσίπρας αμφισβήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Χατζημάρκος τονίζοντας πως η ελληνική γλώσσα είναι πλουσιότατη και επιτρέπει στον κ Τσίπρα τη φλύαρη χρήση της. «Έχετε καταρρεύσει και υποτιμήσει τα πάντα με την τακτική σας» επέκρινε κατά την ομιλία του ο Γιώργος Χατζημάρκος επιτιθέμενος στον Παύλο Τσίπρα.
«Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου, το επιχειρησιακό σας πρόγραμμα είναι πρόχειρο και αναξιόπιστο» τόνισε από την πλευρά του ο κ Πότσος.
«Είναι πρόγραμμα αντιλαϊκό, μίζερο άτολμο, αντιαναπτυξιακό και ευθυγραμμισμένο με τις μνημονιακές πολιτικές» επεσήμανε, τέλος, ο κ Γάκης
Κατά πλειοψηφία όπως αναμενόταν ψηφίζεται και ο προϋπολογισμός Δήμου Ρόδου, οικονομικού έτους 2012 με την έγκριση των 167 εκ ευρώ. Ρεαλιστικό και σε στέρεες βάσεις χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Τσουκαλάς με τον Γιώργο Χατζημάρκο να αντιπολιτεύεται κάνοντας λόγο για πρόγραμμα εσόδων που στηρίζεται σε δύο πατέντες, το δημοτικό φόρο και το φόρο εισοδήματος.
*Ο συμπατριώτης μας  Παύλος Τσίπρας είναι Γενικός Γραμματέας στον Δήμο Ρόδου γεννημένος στην Βούλπη Ευρυτανίας

________________________________________
http://www.palmos-fm.gr

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Καρπενησίοου, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρπενησίου, αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

ΧΑΔΑ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΩΔΩΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

Mε αφορμή το δημοσιευμα της προηγουμένης εβδομάδας που που αφορούσε την γενική  συνέλευση για τον ΧΑΔΑ(χωματερής) της Δαφνούλα και τις ανακρίβειες που γράφτηκαν για την αποκατάσταση της πραγματικότητας έχω να πω τα έξεις. Ουδέποτε υπέδειξα ως λύση για την αντικατάσταση της χωματερής της Δαφνουλας με την χωματερή της Βουλπης.Απλώς ο ΔΣ κύριος Κατσιαδας Θεόδωρος έκανε σύγκριση μεταξύ των δυο για να τονίσει την ακαταλληλότητα της χωματερής της δαφνούλας.Εγώ προσωπικά τόνισα την ακαταλληλότητα και τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιλογή της συγκεκριμένης χωματερής η όποια είναι κατά την άποψη μου καταδικαστική για την Δαφνούλα η όποια σαν χωριό έχει αρκετό μόνιμο και παραγωγικό πληθυσμό και 17 μαθητές στο δημοτικό  σχολειό της και δεν της αξίζει να αντιμετοπιζεται απο την δημοτική αρχησαν σκουπιδοτενεκέδες του Δήμου Αγράφων.Είπα επίσης οτι δεν γίνεται να συνυπάρξουν στον ίδιο τόπο και τα δυο  χωματερή και δαφνούλα.Η το ένα θα μήνη εκεί δηλαδή η χωματερή  η η Δαφνούλα.Πρότεινα στην δημοτική αρχή του Δήμου μας να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με χαρακτήρα κατεπείγοντος το θεμα αυτο ώστε από κοινου πλειοψειφια και μειοψηφία να προτείνουμε λύσεις που θα οδηγήσουν στην οριστική διευθέτηση του θέματος .Συγκεκριμένη επηλογη της χωματερής της Δαφνουλας ηταν η χειροτερη μεταξύ των 5 επιλογων που ειχε ο Δημος Αγραφων και δικαιοτατα αντιδρουν σησομοι στην τοπικη κοινοτητα και των οικισμο της Δαφνουλας. Αυτα για την αποκατάσταση της αλειθειας και  για τηχον αμφισβητιση υπαρχει μαγνητοφωνημενη η γενική συνελευση. Ευχαριστω πολυ καλες γιορτες σε ολους τους συμπατριωτες ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΩΔΩΡΟΣ                    

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές! του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Δ. Καρανίκα

ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


«Τη στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού Ευρυτανίας ζητά ο Βουλευτής Ευρυτανίας με Ερώτησή του στη Βουλή»


          Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Ευάγγελο Βενιζέλο ο Βουλευτής αναφέρει:


«Το δικαίωμα κάθε πολίτη για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας  που απαιτεί η κατάσταση της υγείας του είναι υποχρέωση της πολιτείας. Οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση σε όλους χωρίς διακρίσεις ως προς τον τόπο κατοικίας.
Δυστυχώς τα δικαιώματα  των  πολιτών που αναγράφονται στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών για ισότιμη πρόσβαση στις μονάδες υγείας, δεν ισχύουν για τους κατοίκους των  δυσπρόσιτων και απομονωμένων περιοχών της Ευρυτανίας και αυτό γιατί παραμένουν χωρίς γιατρό πολλά περιφερειακά ιατρεία (αγροτικά).
Η έλλειψη ενδιαφέροντος στελέχωσης των κενών των απομακρυσμένων περιφερειακών ιατρείων οφείλεται στην κατάργηση του επιδόματος των άγονων ως σημαντικό ποσοστό επι του βασικού μισθού και στην κατάργηση του δικαιώματος υποβολής αίτησης για την κύρια ειδικότητα με την ανάληψη υπηρεσίας σε άγονα ιατρεία, αντί με την έναρξη της πρώτης ειδικότητας. Με την διαδικασία απόκτησης της ειδικότητας χωρίς να θεωρείται απαραίτητο το αγροτικό, θα επέλθει πλήρης αδυναμία στελέχωσης των άγονων περιφερειακών ιατρείων. Παράλληλα ο διορισμός επικουρικών γιατρών στα Νοσοκομεία κυρίως της Αθήνας έχει συντελέσει στην έλλειψη ενδιαφέροντος για κάλυψη των αναγκών στα επαρχιακά Νοσοκομεία, όπως είναι του Καρπενησίου.

Επειδή τα απομακρυσμένα περιφερειακά ιατρεία της Ευρυτανίας εξυπηρετούν πολίτες με σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και δημογραφικά προβλήματα ερωτούνται οι κ. υπουργοί:

1.Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να στελεχωθούν άμεσα τα περιφερειακά ιατρεία του Νομού Ευρυτανίας, και τι θα πράξουν για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον την ίδια κατάσταση;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να υπάρξει  ενδιαφέρον από τους γιατρούς να διορισθούν ως επικουρικοί στα επαρχιακά νοσοκομεία που υπάρχει πραγματική ανάγκη;» 



                                               

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες Εκπροσωπήσεις και στις 72 Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΟΜΟY   ΕΥΡΥΤΑΝIΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες Εκπροσωπήσεις και στις 72 Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος,αποτελούμενες από Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Θεματικούς Τομεάρχες.Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 επισκέφτηκαν το Καρπενήσι ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταικούρας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών,από την Γραμματεία Οργανωτικού η Τομεάρχης Οργάνωσης κ.Κων/να Αδαμοπούλου και ο Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής κ. Ευθύμιος Καγιάρας. Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ.Κολοκύθα Δημήτριο και τον Γ.Γραμματέα κ.Λαθύρη Κων/νο ξεκίνησαν την επίσκεψη από την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας όπου συναντήθηκαν με το Αντιπεριφεριάρχη κ. Βασίλειο Καραμπά ο οποίος ανέφερε τους στόχους και τα έργα για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας ευχαρίστησε τον κ. Σταικούρα για την επίσκεψη.Ο κ. Σταικούρας από την πλευρά  του τόνισε ότι είναι αρωγός στην προσπάθεια θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της Ευρυτανίας.Στη συνέχεια έγινε η συνάντηση με τους τοπικούς φορείς στο εργατοϋπαλληλικό  κέντρο όπου τέθηκαν από τους φορείς τα προβλήματα της περιοχής μας με βασικότερα την ανεργία,το δρόμο Λαμία - Καρπενήσι,τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και την συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Καρπενησίου. Ο κ. Σταικούρας αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν τόνισε στο περιορισμένο χρόνο που έχει η κυβέρνηση Παπαδήμα λόγω του ειδικού σκοπού της, ότι θα συμβάλει στις προσπάθειες όσο αναφορά το τελείωμα των μελετών του ο δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου  και την παραμονή του ΤΕΙ.Μετά ακολούθησε ομιλία συζήτηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ   Ευρυτανίας παρουσία μελών και φίλων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για τα  προβλήματα του Νομού μας. Το κλιμάκιο στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δήμο Καρπενησίου όπου συνάντησε τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος με τη σειρά του καλωσορίζοντας τον κ. Σταικούρα ανέλυσε το πρόγραμμα δράσης και των έργων του νέου Καλλικρατικού  Δήμου.Ο κ. Σταικούρας διαβεβαίωσε τον κ. Μπακογιάννη ότι θα συμβάλει στις προσπάθειες που γίνονται θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του Δήμου.Τέλος το κλιμάκιο με φίλους και μέλη της ΝΟΔΕ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρπενησίου για τις γιορτές Χειμώνα.

Αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών (επιφάνεια υδάτων και περιβάλλοντος χώρου) και οδική σύνδεσή της με τη λίμνη Πλαστήρα (Καρδίτσα), τη λίμνη Καστρακίου (Αιτωλοακαρνανίας) και τη λίμνη Αράχθου (Άρτας).

Η Ευρυτανία είναι κατ’ εξοχήν ορεινή περιοχή με ελάχιστη γεωργία και περισσότερη κτηνοτροφία, η οποία όλο και μειώνεται. Επομένως ανάπτυξη θα υπάρξει όταν αξιοποιηθεί από τουριστικής πλευράς.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας αποτελείται από δύο Δήμους:
1) τον Καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου (από τη συνένωση έξι Καποδιστριακών Δήμων) 1) Καρπενησίου, 2) Ποταμιάς, 3) Προυσού, 4) Δομνίστας, 5) Κτημενίων, 6) Φουρνάς.
2) τον Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων (από τη συνένωση πέντε Καποδιστριακών Δήμων) 1) Ασπροποτάμου, 2) Απεραντίων, 3) Φραγκίστας, 4) Βίνιανης, 5) Αγράφων.
Στον μεν Δήμο Καρπενησίου με τη κατάλληλη αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου του Βελουχίου, στο δε Δήμο Αγράφων – Δυτική Ευρυτανία με την αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών.
Η λίμνη των Κρεμαστών (Αχελώου) βρίσκεται στα όρια της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και απέχει 55 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και 50 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η θέση που έγινε το φράγμα λέγεται «πήδημα του Κατσαντώνη» όπως μας λέει η λαϊκή παράδοση, καθώς οι Τούρκοι κυνηγούσαν τον Κατσαντώνη στο σημείο αυτό του Αχελώου ο Κατσαντώνης πήδηξε από τη μία όχθη στην άλλη και γλίτωσε. Είναι η μεγαλύτερη τεχνίτη λίμνη της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε το έτος 1966, από τους ποταμούς Αχελώο, Αγραφιώτη, Ταυρωπό (Μέγδοβα) και Τρικεριώτη. Το ύψος του φράγματος είναι 160 μέτρα – το μεγαλύτερο της Ευρώπης και καλύπτει 80.000 στρέμματα επιφάνεια τεχνητής λίμνης.
Είναι η καθαρότερη λίμνη στην Ευρώπη και πέμπτη παγκοσμίως. Ύστερα από τον αποχαρακτηρισμό της λίμνης που έγινε πριν από λίγο καιρό δύναται και πρέπει πλέον η Περιφέρεια να προχωρήσει ως πρώτο βήμα σε Διαγνωστική Μελέτη ανάδειξης της λίμνης. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση της περιοχής σε πάρα πολλούς τομείς όπως: παραλίμνιες θέσεις αναψυχής – ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, κατασκευή παραλίμνιου οδικού άξονα, δημιουργία προβλητών, προγράμματα Αγροτουρισμού, ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, άδειες χρήσης υδροπλάνων, τουριστικά σκάφη κ.λ.π.
Ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού. Μοναστήρι Τατάρνας – Σωτήρα Ανατολικής Φραγκίστας, Βυζαντινός Ναός της Επισκοπής του 8ου αιώνα αφιερωμένος στην Παναγία, είναι βυθισμένος στη λίμνη. Επίσης είναι βυθισμένα και άλλα σπουδαία μνημεία ανυπολόγιστης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Αρκετά επίσης φυλάσσονται στο Εθνικό Μουσείο Αθηνών (γιατί να μην υπάρχει τοπικό Μουσείο;).
Σύνδεση με γειτονικούς Νομούς :
1)      Με Φθιώτιδα : ολοκλήρωση οδικού Εθνικού άξονα Λαμίας – Καρπενησίου (έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Προσπελασιμότητα» το τμήμα Καστρί – Μακρακώμη, με προϋπολογισμό 30,6 εκατομμύρια ευρώ.
2)      Με Αιτωλοακαρνανία: οδικό Εθνικό δίκτυο Καρπενήσι – Αγρίνιο.
·        Επιτυγχάνεται έτσι η σύνδεση της λίμνης Κρεμαστών με πρωτεύουσα – Καρπενήσι και με Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου.
·        Μέσω γέφυρας Τατάρνας – Τρικλίνου (τσιμεντένια, η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια σε άνοιγμα κολώνας) και ταυτόχρονα σύνδεσή της με λίμνη Καστρακίου – Στράτου.
·        Μέσω γέφυρας Τέμπλας (διατηρητέα από πέτρα κατασκευή 1908)
3)      Με Καρδίτσα: Παραμεγδόβιος άξονας. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια παραμένει ημιτελής αν και είναι 8 χιλιόμετρα μόνο της Ευρυτανίας και 10 της Καρδίτσας.
Είναι στρατηγικής σημασίας και απαραιτήτως πρέπει να ολοκληρωθεί.
·        Ο δρόμος Βαρβαριάδα – Άγραφα – Βαραγγιανά 40 χιλιόμετρα. Ίσως είναι η ορεινότερη περιοχή της Ελλάδας, και η πλέον αδικημένη ΄ είναι χωματόδρομος ακόμη και είναι σε εξέλιξη η διαπλάτυνση ενός τμήματος 20 χιλιομέτρων.
·        Με την ολοκλήρωση της ασφάλτου πέρα από την επικοινωνία όλων των χωριών του τέως Δήμου Αγράφων επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η επικοινωνία με Καρδίτσα και η σύνδεση της λίμνης Κρεμαστών με τη λίμνη Πλαστήρα.
·        Όρια Ευρυτανίας – Φιλίκι Κέδρων με Βραγγιανά Καρδίτσας (πέντε χιλιόμετρα χωματόδρομος             στα όρια Καρδίτσας)
4)      Με Άρτα: οδικό δίκτυο Ραπτόπουλο – Νέο Αργύρι -  Γέφυρα Αυλακίου – Μεσόπυργος Άρτας χιλιόμετρα 30.
·        Με τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του οδικού αυτού άξονα επικοινωνεί η Ευρυτανία με την Άρτα και συνδέεται η λίμνη Κρεμαστών με τη λίμνη Αράχθου Άρτας.
Τέλος η  παραπάνω Αναπτυξιακή πρόταση είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.   


Κοινοποίηση:
                  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος                      
- Επιστημονική Ομάδα σύνταξης
                     
του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Στερεάς Ελλάδας
                               Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης

                     

Συνεδρίασε στις 16-12-2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λιβαδειά και ύστερα από αρκετή συζήτηση ενέκρινε τα παρακάτω θέματα:


           
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                      Καρπενήσι, 19 Δεκεμβρίου 2011.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
                                                                                                
Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1,                                                      ΠΡΟΣ:  - Μ.Μ.Ε.

Ταχ.Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι                                                                  - Δήμο Καρπενησίου

Τηλέφωνο
: 22370-80208                                                                         - Δήμο Αγράφων

Fax
: 22370-80210                                                                      





                                                                       
                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεδρίασε στις 16-12-2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λιβαδειά και ύστερα από αρκετή συζήτηση ενέκρινε τα παρακάτω θέματα:
·        Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) λατομείου Αργίλου στη θέση «Ράχη Σάμαρη» της Τ.Κ. Αμπελοχωρίου, του Δήμου Θηβαίων Ν. Βοιωτίας.
·        Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την ανανέωση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της υφιστάμενης χοιροτροφικής μονάδας 200 χοιρομητέρων με τα παράγωγά τους ιδιοκτησίας της εταιρείας “PINGLAND” ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Νεοχωρακίου Δήμου Θηβών Ν. Βοιωτίας.
·        Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 73.000 ωοτόκων ορνίθων, μονάδα (Γ) στη θέση Μεντίδι Δημοτικής Ενότητας Οινιφύτων του Δήμου Τανάγρας Ν. Βοιωτίας.
·         Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τη λειτουργία αποθηκών εμπορευμάτων της εταιρείας «RAVENA A.E.» στη θέση «Ροβιστέζα ή Κρέσπι», της Δημοτικής Ενότητας Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, Ν. Βοιωτίας.
·        Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) λατομείου μαρμάρων του ΒΑΣΙΛΈΙΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ στη θέση « ΤΡΙΑ ΡΕΜΑΤΑ», Δ.Ε. Διστόμου Δήμου Αράχωβας – Αντίκυρας Ν. Βοιωτίας.
Δεν ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αιολικού σταθμού παραγωγής                                                 ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση « Τσούκες» των Δήμων Θηβαίων και Χαλκιδέων, διότι δεν υπήρχε η άποψη των Δήμων, παρότι είχαν ενημερωθεί.
                                                                                     Ο Περιφερειακός Σύμβουλος


              Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης

Χριστουγεννιάτικες Ευχές απο Παύλο Τσίπρα, Γενικο Γραμματεα Δήμου Ρόδου

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε σαν πολίτες, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων να αποτελέσει μια όαση παρηγοριάς και ελπίδας που θα ζεστάνει τις καρδιές μας και θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Παύλος Τσίπρας
Γενικός Γραμματέας Δήμου Ρόδου 

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Την Κυριακή ανάβουμε τα φώτα του δέντρου μας



© 2005-11 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr

Ραγδαία αύξηση των ανέργων και το Σεπτέμβριο

Το 17,5% άγγιξε το ποσοστό της ανεργίας το Σεπτέμβριο από το μόλις 12,6% ένα χρόνο πριν. Κατά το ίδιο διάστημα ο αριθμών όσων βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας αυξήθηκε κατά 36,6% με τους ανέργους να φτάνουν τα 857.656 άτομα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι απασχολούμενοι μεταξύ Σεπτεμβρίου 2011 και 2010 μειώθηκαν κατά 315.386 άτομα. Ταυτόχρονα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν δουλειά ανήλθε στα 4.440.050 άτομα, ξεπερνώντας τον αριθμό των απασχολούμενων.περισσότερα.. pliroforiesota.blogspot.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Έξυπνες συμβουλές για glam εορταστικές εμφανίσεις

Οι γιορτές πλησιάζουν και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βάλεις μια έξτρα δόση bling στο μακιγιάζ σου.

Αν θες να λάμψεις σε κάθε σου επίσημη έξοδο, ακολούθησε τις παρακάτω επαγγελματικές συμβουλές των makeup artists.

- Για να αποκτήσεις λαμπερή, χρυσαφένια επιδερμίδα, άπλωσε ένα προϊόν λάμψης στα μήλα, πάνω από τους κροτάφους και στη ράχη της μύτης. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρυσή σκιά. Για να χαρίσεις φωτεινότητα σε ολόκληρο το πρόσωπο, ανάμειξε το φον ντε τεν σου με λίγο υγρό highlighter και άπλωσε ομοιόμορφα στην επιδερμίδα.

- Χάρισε λάμψη στο σώμα, απλώνοντας λίγη χρυσή πούδρα στα κόκαλα των ώμων, στα πόδια και στο ντεκολτέ. Αν δεν διαθέτεις το αντίστοιχο προϊόν, μπορείς να αναμείξεις την καθημερινή σου κρέμα σώματος με σπασμένη χρυσή σκιά και να επιτύχεις παρόμοιο αποτέλεσμα.

- Όσον αφορά το μακιγιάζ των ματιών, άπλωσε λίγες πινελιές χρυσής σκιάς στο κινητό βλέφαρο και στη συνέχεια σβήσε απαλά προς τα έξω και προς τα πάνω. Η συγκεκριμένη τεχνική κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.

- Έχε υπόψη σου ότι η χρυσή σκιά συνδυάζεται άψογα με χείλη βαμμένα σε κόκκινες/μπορντό αποχρώσεις.

- Αν επιλέξεις να τονίσεις τα χείλη με χρυσές αποχρώσεις, δοκίμασε την παρακάτω τεχνική: Αρχικά κάνε το περίγραμμα με ένα μολύβι χειλιών σε φυσική απόχρωση και κατόπιν γέμισε το εσωτερικό τους με ένα ανοιχτό καφέ κραγιόν. Στη συνέχεια γέμισε μόνο το κέντρο τους με το χρυσό κραγιόν ή το γκλος.

Αυτή η μέθοδος αποτελεί μία πολύ μοντέρνα τεχνική η οποία είναι τάση στο εξωτερικό: θυμίζει την τεχνική ombre που εφαρμόζεται στα μαλλιά, με τη διαφορά ότι τώρα η συγκεκριμένη τάση επικρατεί και στο μακιγιάζ, τονίζοντας τη διχρωμία η οποία σβήνεται σταδιακά.

- Αφού τονίσεις τα χείλη, ολοκλήρωσε το υπόλοιπο μακιγιάζ κρατώντας τα μάτια φυσικά τονισμένα. Απλά άπλωσε λίγο διάφανο γκλος στο καπάκι των ματιών για να προσδώσεις γυαλάδες και πρόσθεσε λίγα τουφάκια ψεύτικων βλεφαρίδων για φυσικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: stylista.gr
http://www.real.gr

Ελάτε να περάσετε παραμυθένια Χριστούγεννα στο Καρπενήσι!

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Καρπενησίου είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης του Χειμώνα. Φοράει τα γιορτινά του και γίνεται ακόμη πιο όμορφος. Ίσως για αυτό, να ευθύνονται τα χιονισμένα βουνά του, η μυρωδιά του καπνού από τα τζάκια, τα γραφικά χωριά του και κυρίως οι φιλόξενοι κάτοικοι…
Με τις «Γιορτές Χειμώνα», το Καρπενήσι προσκαλεί τον καθένα ξεχωριστά να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα, να συμμετέχει σε εορταστικά διαδραστικά δρώμενα και πάνω απ’ όλα να παραμείνει όρθιος στο μεγάλο παγοδρόμιο που θα στηθεί για ένα μήνα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.  
Αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές, ιδανικές για όλους όσοι θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να γιορτάσουν με την αυθεντικότητα της ευρυτανικής φιλοξενίας: ξεκούραση, εναλλακτικές δραστηριότητες, καλό φαγητό, εξορμήσεις στα χωριά μας και την πανέμορφη ευρυτανική φύση, σκι και ζεστή σοκολάτα στο Χιονοδρομικό μας Κέντρο αλλά και πολλή διασκέδαση, περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Δήμου μας.  
Φέτος το Χειμώνα, το Καρπενήσι και τα χωριά μας σας περιμένουν… για μοναδικές χριστουγεννιάτικες απολαύσεις.


Κάτω οι προκαταλήψεις ... εξετάσου για τον καρκίνο του προστάτη



© 2005-11 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr