Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Αιματολογικές εξετάσεις στα Περιφερειακά Ιατρεία των απομακρυσμένων περιοχών της Ευρυτανίας

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2011Προς: Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου
κ. Ευάγγελο Ξαρχά.

Κύριε Διοικητά,

Στη χρονικά κρίσιμη συγκυρία αναδιάταξης των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στον τόπο μας, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα η κάλυψη κάθε κενού που δημιουργεί ελλείμματα και ανεπαρκείς υπηρεσίες ή αδικεί πολίτες απέναντι σε άλλους ως προς το βασικό τους δικαίωμα για παροχές υγείας.
Στην περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας δύο είναι οι μοναδικές  μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και το υπό στελέχωση Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας, ενώ στον υπόλοιπο νομό οι ανάγκες, όπως γνωρίζετε, καλύπτονται από τα Αγροτικά Ιατρεία. Ενώ η ύπαρξη και λειτουργία τους έχουν αποβεί σωτήριες σε κρίσιμες αλλά και καθημερινές ανάγκες των κατοίκων των ορεινών μας χωριών, προκύπτει ένα ζήτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους πολίτες των περιοχών αυτών.
Πρόκειται για τις πολύωρες μετακινήσεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται σε τακτική βάση οι ασθενείς οι οποίοι έχουν ανάγκη αιματολογικών εξετάσεων, προκειμένου να επισκεφθούν το Νοσοκομείο και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του στον τομέα αυτό. Πολλοί αναγκάζονται να μετακινούνται και δυο φορές το μήνα στο Καρπενήσι ή στο Αγρίνιο καθώς η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί συχνό αιματολογικό έλεγχο.
Θεωρώντας ότι υπό την παρούσα δημοσιονομική συγκυρία αυτό επιβαρύνει δυσανάλογα την οικονομική τους κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι έχουν ως μόνο εισόδημα τη σύνταξη του ΟΓΑ, θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε το ενδεχόμενο, όπως  ήδη έχουμε συζητήσει, να αποστέλλεται στα Περιφερειακά Ιατρεία, δύο φορές το
μήνα ή και συχνότερα αν κριθεί αναγκαίο, ειδικά εξοπλισμένο και στελεχωμένο όχημα, το προσωπικό θα κάνει τις αιμοληψίες σε τακτικές και καθορισμένες ημέρες και τα δείγματα θα μεταφέρονται με τις κατάλληλες συνθήκες στο Νοσοκομείο Καρπενησίου για τις απαραίτητες εξετάσεις. Σε περίπτωση δε, που κάποιες από αυτές δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν στο Καρπενήσι να ζητείται η συμβολή του Νοσοκομείου Λαμίας. Οι ασθενείς θα πληροφορούνται τα αποτελέσματα των εξετάσεων  από τα Περιφερειακά ή Αγροτικά Ιατρεία, βάσει προγράμματος που θα εκπονήσει η Υπηρεσία σας.
Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μεγάλη ανάσα ανακούφισης στους ηλικιωμένους –κατά κύριο λόγο – κατοίκους του νομού μας και θα αποτελέσει μια κίνηση που θα χαρακτηρίσει τη θητεία σας στο Νοσοκομείο, δημιουργώντας μια σημαντική παρακαταθήκη για τους επόμενους.
Με την πεποίθηση ότι θα κάνετε ο,τιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό για την υλοποίηση της πρότασης, διατελώ με εκτίμηση,

  

 ο Βουλευτής Ευρυτανίας
                                                                                   
                                                                                   

                                                                                   

                                                                                   

Δεν θα ενταχθούν στην εφεδρεία μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι

Κανείς ουσιαστικά από τους μονίμους υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου δεν θα ενταχθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα κ. Παύλο Τσίπρα.
Για τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου υπάρχει περιθώριο τουλάχιστον επτά ημερών, όπως επεσήμανε ο γραμματέας του Δήμου.
Αρκετοί, όπως τόνισε, ήταν οι εργαζόμενοι που επέλεξαν να κινήσουν τις διαδικασίες και να συνταξιοδοτηθούν, προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία που συνιστά στην ουσία απόλυση χωρίς αποζημίωση.
«Κλείνει ο πρώτος κύκλος της πιθανής ένταξης υπαλλήλων μας στο καθεστώς της εφεδρείας. Για τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουμε ακόμη περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους. Αν κάποιοι υπαχθούν άλλωστε θα είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Για τους μόνιμους με ασφάλιση στο ΙΚΑ, αναφέρουμε πως πέντε προσκόμισαν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες δεσμεύονται πως δεν έχουν τις προϋποθέσεις. Ένα άτομο ακόμη υπέβαλε την παραίτησή του», δήλωσε ο κ. Παύλος Τσίπρας.
«Σε ό,τι αφορά τους μόνιμους με ασφάλιση ΤΑΔΚΥ, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, υποψήφια για ένταξη στην εφεδρεία ήταν τρία άτομα που προέρχονται από τις δημοτικές ενότητες, μια διευθύντρια που υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή της και μια εργαζόμενη που είχε αυτοδίκαιη απόλυση. Υπάρχουν και δύο άτομα που είναι με ειδικές ανάγκες και υπάγονται στις εξαιρέσεις. Από το μόνιμο προσωπικό μας λοιπόν δεν υπάγεται κάποιος στο καθεστώς εφεδρείας», εξήγησε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ρόδου.
Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι προτίμησαν την επιλογή της δεύτερης αίτησης συνταξιοδότησης, που όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας είναι πιο επωφελής για την δημοτική αρχή γιατί δεν θα καταβάλλει μισθοδοσίες. «Έτσι ανακουφίζουν από ένα πρόσθετο ανελαστικό κόστος το Δήμο Ρόδου», σημείωσε.
Για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ειδικά εκείνους που είναι άνω των 53 ετών, ο κ. Τρίπρας, είπε ότι η δημοτική αρχή τους έστειλε επιστολές και περιμένει τις υπεύθυνες δηλώσεις που θα υποβάλουν με τα στοιχεία για την ασφάλισή τους.
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως αρκετοί εργαζόμενοι του Δήμου αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ΙΚΑ αφού δεν τους χορηγούνται στοιχεία για την ασφάλιση που είχαν πριν προσληφθούν στο δημόσιο.
«Θα στείλουμε έγγραφο στο ΙΚΑ και σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς για να μας δοθούν τα στοιχεία που αφορούν τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξέλιξη για το θέμα αυτό», δήλωσε ο κ. Π. Τσίπρας.
Ερωτηθείς ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις δηλώσεις που προσφάτως έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας τόνισε τα ακόλουθα:
«Δεν μπορώ να σχολιάσω τις απόψεις του προέδρου του ΕΚΡ που πρέπει να προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ως δημοτική αρχή οφείλουμε να ενημερωθούμε. Οι υπάλληλοί μας πρέπει να μας υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις. Ακόμη και από τον τομέα των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ένα πολύ μικρό ποσοστό μπορεί να υπαχθεί στο καθεστώς της εφεδρείας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους εργαζόμενους».
Στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας αναφέρθηκε με δηλώσεις του χθες και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος υπογραμμίζοντας, πως το μέτρο δίνει καίριο κτύπημα στην ήδη υποστελεχωμένη Περιφέρεια. Η διεύθυνση η οποία δέχθηκε το μεγαλύτερη χτύπημα είναι η Διεύθυνση Μεταφορών, όπως ήδη έγραψε η «δ» που μένει με οκτώ άτομα προσωπικό.
Ωστόσο πλήγμα δέχονται και τα πρώην επαρχεία του νομού αφού θα χάσουν αρκετό από το προσωπικό τους. Ο κ. Χατζηδιάκος επεσήμανε πως από το ΚΤΕΟ το κράτος εισπράττει 1.800.000 ευρώ.
«Είμαστε η πιο προβληματική και υποστελεχωμένη Περιφέρεια. Ζητάμε να εξαιρεθούμε από την εφεδρεία γιατί θα έχουμε προβλήματα. Ακόμη και η υπηρεσία μας στη Ρόδο έχει μείνει μόνο με 12 διοικητικούς μόνιμους υπαλλήλους από 50 με 60 που διέθετε. Πρέπει να καταλάβουν, πως αν δεν αποκεντρωθούν οι αρμοδιότητες δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ο Καλλικράτης. Αν δεν θέλουν να ενισχύσουν την Περιφέρεια ας έρθουν να πάρουν τα κλειδιά», τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.http://www.dimokratiki.gr
*Ο συμπατριώτης μας  Παύλος Τσίπρας είναι Γενικός Γραμματέας στον Δήμο Ρόδου γεννημένος στην Βούλπη Ευρυτανίας