Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Προσπάθεια αναπαραγωγής της greca greca απο τον Κυνηγετικό σύλλογο Γρεβενών

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Γρεβενών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών προμηθεύτηκε από τη Διεύθυνση Δασών Ευρυτανίας 250 γεννήτορες ορεινής πέρδικας (greca greca) στα πλαίσια της συνέχειας της πρωτοποριακής προσπάθειας που γίνεται για την αναπαραγωγή του είδους.
Τα πουλιά τοποθετηθήκαν σε κλωβούς προσαρμογής στις εγκαταστάσεις του εκτροφείου της Διεύθυνσης Δασών και μαζί με τους περσινούς γεννήτορες θα αποτελέσουν την ομάδα αναπαραγωγής σε τοπικό επίπεδο.
Η προσπάθεια αναπαραγωγής της greca greca ξεκίνησε πειραματικά πριν μερικά χρόνια στη Διεύθυνση Δασών Ευρυτανίας και αφού διαπιστώθηκε η επιτυχία του εγχειρήματος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Γρεβενών εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συνέχιση της προσπάθειας σε επίπεδο νομού.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου_Αίτημα_Σύγκλησης_Επιτροπής_Περιφερειών

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2011
                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και συγκεκριμένα της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών ζήτησε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1.       Ανάδειξη Λίμνης Κρεμαστών και παραλίμνιας περιοχής
2.       Οδικό δίκτυο Ευρυτανίας και σύνδεσή του με άλλους Νομούς
Η ενημέρωση στη Βουλή θα είναι διαπεριφερειακού χαρακτήρα και θα κληθούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος και Θεσσαλίας.

Νέο διοικητικό συμβούλιο για το Σύνδεσμο Γυναικών Ευρυτανίας

 

Την  Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στο Παγκράτι πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. στο Σύνδεσμο Γυναικών Ευρυτανίας όπως ορίζει το καταστατικό.
Πολλές ήταν οι γυναίκες που προσήλθαν να ψηφίσουν, παλιά και νέα μέλη του Συνδέσμου με σκοπό την ενίσχυση  του έργου του .
Μετά τις αρχαιρεσίες είχαμε την επανεκλογή για άλλη μια φορά της δραστήριας και ακούραστης Προέδρου Ελένης Ζαγανιάρη, μετά την καθολική ψήφιση της απο το σύνολο των γυναικών ,πράξη που αποτελεί δικαίωση των αγώνων της, τόσα χρόνια στα ηνία του Συνδέσμου.
Το Νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας είναι:
Πρόεδρος Ελένη Ζαγανιάρη
Αντιπρόεδρος Ρένα Παπαγεωργίου - Μαρτζούκου
Γενική Γραμματέας Βιργινία Μπλέντζα
Ειδική Γραμματέας ΄Αννα Μαργαρίτη
Ταμίας Γεωργία Λωρίδα
Μέλη Ολυμπία Παλιούρα και Εριφύλλη Τσιάντη
Αναπληρωματικά Μέλη
Μάγδα Κονδύλη, Ειρήνη Ευθυμίου και Αγγελική Κυριαζή
Για την Εξελεγτική Επιτροπή
Μαρία Καρλιάμπα
Ηλέκτρα Κυρίτση
Βασιλική Μαρκάκη
Το Prasia.com επικοινώνησε με την κα Ζαγανιάρη η οποία θέλησε ,τόσο η ίδια,όσο και το νέο ΔΣ ,να  ευχαριστήσει όλους και όλες  για τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες,συνεχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την εποικοδομητική συνεργασία όλων των γυναικών για το καλό του Συνδέσμου .
Εμείς απο την μεριά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νεο Δ.Σ με πολύ όρεξη για δουλειά.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΗΘΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Πολύ γρήγορα απομακρύνθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου από τις προγραμματικές του δηλώσεις περί δημοκρατίας, διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης, ορθολογισμού και τόσα άλλα λόγια που ακούμε συχνά από τον ίδιο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια προσπάθειά του να ανατρέψει τα γεγονότα, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο. Γεγονός είναι ότι μέχρι σήμερα στις πολλές καταγγελίες συνολικά της αντιπολίτευσης που αφορούν την διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, τις περισσότερες φορές δεν απάντησε αλλά και όταν απάντησε χρησιμοποίησε τον ξύλινο λόγο της πολιτικής, του αποπροσανατολισμού και της συγκάλυψης.
Ενδεικτικό παράδειγμα των όσων καταγγέλλουμε είναι η τελευταία απόφαση-σκάνδαλο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου  η οποία ελήφθη μόνο από την πλειοψηφία του Κυρίου Δημάρχου και αφορά στην χαριστική παράταση μίσθωσης δύο δημοτικών κτιρίων στο Κεφαλόβρυσο για 12 επί πλέον χρόνια !!!!  Παρατάθηκε λοιπόν η συγκεκριμένη σύμβαση μίσθωσης για τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τα δημοτικά καταστήματα,  ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο Καρπενησίου  εξαιτίας αγωγής που έχει καταθέσει ο ίδιος ο Δήμος (πρώην δήμος) η οποία είναι σε εκκρεμότητα και αφορά οφειλές προς την Δημοτική Αρχή  πάνω από 65.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών επιβαρύνσεων) που προέρχονται από την μη πληρωμή της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των καταστημάτων για χρονικό διάστημα 10 και πλέον ετών. Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Δήμαρχος είναι αμετανόητος και σπεύδει ταχέως να υλοποιήσει την απόφασή του, αφού στις 29 Νοεμβρίου 2011 υπάρχει θέμα στην Οικονομική Επιτροπή περί ορισμού δικηγόρου για την σύνταξη του συμφωνητικού παράτασης μίσθωσης των καταστημάτων του Κεφαλόβρυσου, αγνοώντας κάθε διάταξη περί υποχρεωτικού ελέγχου νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτή λοιπόν η συμφωνία του Δημάρχου, γιατί περί συμφωνίας πρόκειται, ανατρέπει τα δεδομένα και σε ένα βαθμό υποθηκεύει εκτός των άλλων και την εκδίκαση της αγωγής του Δήμου κατά του επιχειρηματία με συνέπειες την πιθανή απαλλαγή του από τα χρέη προς την δημοτική αρχή.
Θεωρούμε την συγκεκριμένη απόφαση απίστευτη, απαράδεκτη και θα έλεγα περίεργη δεδομένου ότι ο επιχειρηματίας που δέχεται την ευεργεσία της παράτασης και εκμεταλλεύεται μέχρι σήμερα τα δημοτικά καταστήματα έχει πολύ στενή συγγενική σχέση με μέλος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου που εκλέχτηκε από τον συνδυασμό του κυρίου Δημάρχου.  Πέραν όμως αυτών πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι τουλάχιστον παράνομη για κάποιους λόγους που δεν είναι της ώρας να τους αναλύσουμε, το λόγο όμως από δω και πέρα έχουν οι αρμόδιες αρχές.
Εμείς ως μείζονα αντιπολίτευση είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών στο διηνεκές και καταγγέλλουμε με την παρούσα επιστολή μας τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να εξυπηρετήσει συμφέροντα σκανδαλωδώς, χωρίς αναστολές και πάνω απ’ όλα να εξυπηρετήσει τους δικούς της ανθρώπους, δείχνοντας πρωτοφανή περιφρόνηση στους θεσμούς, στους νόμους και στα χρηστά ήθη.
Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Του Δ.Σ. του Δήμου Καρπενησίου
Βαγγέλης Καρφής





Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

‎21-11-2011 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ\ΚΩΝ ΕΔ-ΣΑ ,ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ,ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.
http://www.syndesmosee.gr/Κ.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κυρίες και κύριοι, καλή σας ημέρα και καλώς ήρθατε.
Β. Πανταζής
Μου έχει ανατεθεί η ενημέρωση σας  σχετικά με το ποιοι είμαστε εμείς που σας καλέσαμε στη σημερινή συγκέντρωση, γιατί προβαίνουμε στη συγκεκριμένη κίνηση δημιουργίας πολιτικού κόμματος και πως σκεπτόμαστε να κάνουμε πράξη τις σκέψεις μας.
Κατ αρχάς να μου συγχωρήσετε το άγχος μου αλλά ως γνωστό δεν είμαστε πολιτικοί και ελπίζω να μη γίνουμε, τουλάχιστον με τη μορφή που τους γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Εμείς λοιπόν,  που πρόσφατα πήραμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό φορέα, ο οποίος ευελπιστούμε με τη δική σας συμμετοχή, να παρέμβει αποφασιστικά και να σταματήσει την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό που υφίστανται  οι συμπατριώτες μας, σας καλέσαμε σήμερα να μας ακούσετε, να μάθετε τις ιδέες μας, να δείτε όσοι δεν μας ξέρετε, ποιοι είμαστε.
Είμαστε λοιπόν κυρίες και κύριοι, μία ομάδα αποστράτων Αξιωματικών, οι οποίοι παραμένουμε πιστοί στα  δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία δεν ξεχνάμε ότι γεννήθηκαν εδώ, σε αυτή τη δοκιμαζόμενη σήμερα χώρα
Είμαστε  Έλληνες, οι οποίοι πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η λύση για τα σοβαρά ηθικά-πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα και τα οποία δημιουργήθηκαν  με απόλυτη ευθύνη του πολιτικού συστήματος, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας μιας πραγματικής Δημοκρατίας.
Μιας Δημοκρατίας που δυστυχώς έχει σήμερα αντικατασταθεί, από ένα σύστημα σήψης και παρακμής, το οποίο λειτουργεί καθαρά για την εξυπηρέτηση οικονομικών, προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων.
Είμαστε μία ομάδα συμπολιτών σας, οι οποίοι διαισθανόμενοι ότι η σημερινή κατάσταση της Χώρας ταυτίζεται με τις συνθήκες που δημιούργησαν τη λαϊκή επανάσταση της 15ης Αυγούστου 1909 από το «Στρατιωτικό Σύνδεσμο», αποφασίσαμε να προβούμε στην ίδρυση ενός  πολιτικού φορέα, με απώτερο σκοπό, την ανάδειξη του πραγματικού Έλληνα, αυτού του φιλότιμου, του εργατικού, του εφευρετικού, του πατριώτη.
Του Έλληνα που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει, όπως ανεπιτυχώς προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν, αλλά απλώς περιμένει αυτόν που θα του ξαναδώσει τη θέση που του αρμόζει, μέσα σε μία κοινωνία με πραγματικά ίσες ευκαιρίες προς όλους.
Είμαστε μια ομάδα απλών οικογενειαρχών, παιδιά εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, οι οποίοι αποφασίσαμε, ότι δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο στο περιθώριο, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανείς πραγματικός Έλληνας δεν περισσεύει, αν πραγματικά θέλουμε να σώσουμε ότι μπορεί ακόμη να περισωθεί και κυρίως αν θέλουμε να ξαναβρούμε την χαμένη μας υπερηφάνεια και να κάνουμε την Ελλάδα, ένα υποδειγματικό κράτος δικαίου και προόδου, όπως πραγματικά επιτάσσουν η Ιστορία της και οι αγώνες των προγόνων μας.
Είμαστε πολίτες όπως όλοι, που πιστεύουμε ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να προέλθει από τα υπάρχοντα κόμματα, ούτε βεβαίως και από μαγικές συνταγές διαφόρων ειδημόνων που εκτρεφόμενοι από αυτά τα κόμματα, περιέρχονται τα κανάλια και προτείνουν διάφορες λύσεις, αλλά μόνο από την ανάσυρση στην επιφάνεια όλων αυτών των ευγενών χαρακτηριστικών της φυλής μας, που δημιούργησαν τον θαυμασμό και τον φθόνο των άλλων λαών.
Κυρίες και κύριοι,
Το κομματοκρατούμενο σύστημα της μεταπολίτευσης, καταρρέει κάτω από το βάρος των δικών του επιλογών.
Αυτό το σύστημα που βασίσθηκε  μόνο στο λαϊκισμό και τον εύκολο πλουτισμό, καπηλεύθηκε τα οράματα του απλού πολίτη και τον μετέτρεψε σε ένα   παγκοσμιοποιημένο  άτομο αστικού τύπου, με κύρια ιδανικά του το ακριβό αυτοκίνητο, το μεγάλο σπίτι και τις τραπεζικές του καταθέσεις.
Εδώ βέβαια εμείς οι ίδιοι δεν ξεχνάμε ότι υπάρχει και δική μας ευθύνη, γιατί ας μην κρυβόμαστε, παρασυρθήκαμε και αδρανοποιηθήκαμε σε ένα περιβάλλον  χωρίς κανένα όραμα, χωρίς καμία αξία.
Αυτή μας η ανοχή και αδράνεια έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, όπου η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί μανιωδώς να δώσει και την τελευταία ώθηση.
Πρέπει κυρίες και κύριοι να αντιδράσουμε
Και αφού τα παιδιά μας δυστυχώς δεν έγιναν ή μάλλον δεν τα κάναμε επαναστάτες, ας προχωρήσουμε εμείς στη δική μας επανάσταση, που είμαι σίγουρος ότι θα την ακολουθήσουν και αυτά, όχι όμως με τρόπο που θα εξαγνίσει τους υπηρετούντες το πολιτικό κατεστημένο και θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν εξυγιαντές και απελευθερωτές, αλλά δημιουργώντας ένα νέο πολιτικό κόμμα, που δεν θα ανήκει ούτε δεξιά ούτε αριστερά και θα υπηρετεί μονάχα τους Έλληνες.
Δεν ευαγγελιζόμαστε απλές και εύκολες λύσεις που με μαγικό τρόπο θα μας φέρουν πέντε-δέκα χρόνια πίσω, γιατί πολύ απλά αυτές δεν υπάρχουν.
Εκείνο το οποίο υποσχόμαστε είναι η απόλυτη διάθεση στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας, των όποιων οργανωτικών, διοικητικών και άλλων ικανοτήτων μας αλλά και των χαρακτηριστικών που γνωρίζετε ότι μας διακρίνουν σαν ένστολους, όπως η προσήλωση στο καθήκον και το Εθνικό συμφέρον, η αγάπη για την Πατρίδα και η πειθαρχία.
Η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα ο οποίος έχει σαν βάση απόστρατους Αξιωματικούς αλλά εμπλουτίζεται καθημερινά με όλους όσους ενστερνίζονται πραγματικά τις ιδέες μας και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν μαζί μας, έχει σαν κύριους στόχους:
-Την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού με την είσοδο στην πολιτική σκηνή, νέων, ανενεργών και υγιών δυνάμεων που θα ανασύρουν την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και συγχρόνως την αναζήτηση και απόδοση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών, σε όσους πρόδωσαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο Ελληνικός λαός.
-Να πάψει το κράτος να λειτουργεί προς όφελος μιας συγκεκριμένης μικρής μερίδας πολιτών του, αλλά και να αποκτήσει όλες εκείνες τις δικλείδες που θα εξασφαλίσουν ανεξαρτησία του κρατικού μηχανισμού, της δικαιοσύνης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α. από τα πολιτικά κόμματα.
-Και ο μεγαλύτερος μας στόχος, κυρίες και κύριοι, είναι αν δεν καταφέρουμε να βρούμε τον ηγέτη που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας, όπως βρήκε ο στρατιωτικός σύνδεσμος το 1909 τον ηγέτη εκείνης της εποχής,  να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε ένα από όλους εμάς που  αγαπάμε πραγματικά την πατρίδα, και να αφοσιωθούμε στον ένα και μοναδικό σκοπό , που δεν είναι άλλος από το να ανασηκώσουμε την Ελλάδα και να την στηρίξουμε γερά πάλι στα πόδια της.
Κυρίες και κύριοι,
Τελειώνοντας αυτή τη σύντομη ομιλία μου, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα μέλη της προσωρινής ΔΕ που συγκροτήθηκε με σκοπό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία του κόμματος.
Εδώ θέλω να τονίσω ότι η προσωρινή ΔΕ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό, να ολοκληρώσει με γρήγορο ρυθμό, όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ίδρυση και την αρχική οργάνωση του κόμματος, μέχρι και το πρώτο του συνέδριο όπου θα γίνει και η εκλογή των αντιπροσωπευτικών και καταστατικών του οργάνων.
Μαζί με τη ΔΕ,  εργάζεται σε διάφορες επιτροπές, κάνοντας όπως όλοι μας  με ευχαρίστηση προσωπικές και οικονομικές θυσίες, ένα πλήθος συναδέλφων, αλλά και απλών πολιτών, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πλήρη αφοσίωση τους στο σκοπό μας.
Η προσωρινή ΔΕ λοιπόν αποτελείται από τους

Αλικάκο Νικόλαο         απόστρατος Στρατού Ξηράς         Πρόεδρος
Πανταζή Βασίλειο        απόστρατος Στρατού Ξηράς         Αντιπρόεδρος
Δρούγο Αθανάσιο       Πολίτης                                      μέλος
Σιδερή Γεώργιο           απόστρατος ΠΝ                     μέλος
Διαμάντη Θεόδωρο      απόστρατος ΕΛΑΣ                          μέλος είναι γεννημένος στην Βούλπη Ευρυτανίας
Ρίζο Φώτιο                        απόστρατος Στρατού Ξηράς        Ταμίας
Σφατίδη Στέφανο        απόστρατος Στρατού Ξηράς       Υπεύθυνος Γραμματείας
Σπαντίδο Άγγελο         απόστρατος Στρατού Ξηράς       Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Γερούλη Γεώργιο           απόστρατος ΠΑ                              Υπεύθυνος Οικον. σχεδιασμού
Κουτσαϊμάνη Ιωάν.      απόστρατος Στρατού Ξηράς       Υπεύθυνος Οργανωτικού
Σακελλαρόπουλο Στ.     απόστρατος Στρατού Ξηράς        Υπεύθυνος Ασφαλείας
Χύτα Ιωάννη                   απόστρατος Στρατού Ξηράς        Υπεύθυνος Πολιτικού σχεδιασμού           ΜΕΤΆ ΤΗΝ 21|11|2011 ΉΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΌΠΟΙΑ ΕΞΑΓΓΈΛΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ ΤΟ ΝΈΟ ΚΌΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΌ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ :ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΛΙΚΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΓΕΡΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΡΙΖΟ ΦΩΤΗ ΤΑΜΙΑ, ΣΙΔΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΠΑΝΤΙΔΟ ΑΓΓΕΛΟ, ΔΡΟΥΓΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΣΑΡΙΠΑΠΑ ΑΡΓΥΡΗ, ΣΦΑΤΙΔΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ  ΚΟΥΤΣΑΙΜΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗ                                    .    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ     http://www.youtube.com/watch?v=SgRf0Df8kxo&feature=related ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΕ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινάει το διάλογο με τους πολίτες ο Δήμαρχος Βύρωνα, σε κάθε γειτονιά της πόλης

Πρόσκληση σε όλους τους Βυρωνιώτες απευθύνει ο Δήμαρχος της πόλης μας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να συζητήσουν για τα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχει επιφέρει η κρίση και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου, το Πρόγραμμα «Βύρωνας, Πόλη Ενεργών Πόλιτών» που αποτελείται από 8 δημόσιες συναντήσεις και τρεις θεματικές ενότητες. Στη διάρκεια των θεματικών πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ οι 8 συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ισάριθμες γειτονιές της πόλης μας.
Διαβάστε περισσότερα
«Όχι» στο χαράτσι της ΔΕΗ από το Δήμο Βύρωνα – Στο πλευρό όσων αδυνατούν να πληρώσουν


Πρωτοβουλίες σε κάθε επίπεδο αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς κατά του τέλους ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βύρωνα σε συνεργασία με το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν σε κατάθεση εξωδίκων και υπομνήματα στον Εισαγγελέα, τονίζοντας την αδικία της διακοπής του ρεύματος σε αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να το πληρώσουν αλλά και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Η εν λόγω κίνηση αφορά σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα
Υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Recycling Projects»
Την πρωτοβουλία του MediterraneanCollege για τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «RecyclingProjects», αγκάλιασε ο Δήμος Βύρωνα, στηρίζοντας μια ακόμα δράση που αφορά στην ανακύκλωση.

Η Σχολή Μηχανικών του MediterraneanCollege, αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ανοικτής δράσης για την ανακύκλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων, στους οποίους απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, χρησιμοποιώντας δημιουργικά, ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων και κατασκευών.
Η ανακύκλωση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα
Το ντοκιμαντέρ «Πρώτη Ύλη» (Raw Material) του Χρήστου Καρακέπελη, με θέμα την ανακύκλωση μετάλλου, θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας.

Η προβολή θα γίνει στις 18:30 στο θέατρο του σχολείου, «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής που πραγματοποιείται στο σχολείο για 4η συνεχή χρονιά. Μετά την προβολή, οι μαθητές θα συνομιλήσουν με τους δημιουργούς, τους γονείς και τους εκπροσώπους του Δήμου για το θέμα του ντοκιμαντέρ.
Διαβάστε περισσότερα
Τη «Χάρτα Ισότητας των Φύλων» υπέγραψε ο Δήμος Βύρωνα
Την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» υπέγραψε ο Δήμος Βύρωνα. Η τελετή υπογραφής της Χάρτας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, και τον Δήμο μας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων, Μπέττυ Μπαστέα.

Οι 126 συνολικά Δήμοι που την υπέγραψαν, ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές των Δήμων.
Ημερίδα «Πράσινη Πόλη – Green City» στον Βύρωνα
Ημερίδα με θέμα "Πράσινη Πόλη - Green City" πραγματοποιούν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο Δήμος Βύρωνα και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο δημοτικό κινηματογράφο "Νέα Ελβετία".

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών γύρω από τις ήπιες μορφές ενέργειας, την ανακύκλωση, καθώς και τη δημιουργία συνθηκών πράσινης ανάπτυξης και βιοκλιματικής κατοικίας. 
Διαβάστε περισσότερα
© 2005-11 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις τής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα
παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "Διαγραφή από το Newsletter " στην ηλεκτρονική διευθ. info@dimosbyrona.gr

Σύνδεσμος Γυναικών Ευρυτανίας

Παρακαλούμε τις γυναίκες που κατάγονται από την Ευρυτανία ή είναι η καταγωγή των συζύγων τους από εκεί και μένουν στην Αθήνα όπως επίσης και τους φίλους μας που αγαπάνε και επισκέπτονται τα χωριά μας να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας που θα γίνει την Κυριακή στις 27 Νοεμβρίου στην Καφετέρια Δεληολάνη στο Παγκράτι.
Με την ευκαιρία θα γνωριστούμε μεταξύ μας και θα ανταλλάξουμε απόψεις.
Σας περιμένουμε ΄Ωρα συνάντησης 10.30 Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Όρισε αναπληρωτές προισταμένους ο δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης

Ο δήμαρχος Αγράφων όρισε αναπληρωτές προισταμένους σε τμήματα του δήμου μετά και την τροπ οπ οίηση του Ο.Ε.Υ. (ΦΕΚ Β
1895/29.08.2011) όπου συστάθηκαν νέες θέσεις  Προϊσταµένων οργανικών µονάδων.
Έτσι σύμφωνα με απόφασή του :
-Ορίζει ως αναπληρώτρια Προϊσταµένη για το αυτοτελές τµήµα τεχνικής υπηρεσίας –πολεοδοµίας &πολιτικής προστασίας (οργανική µονάδα) την υπάλληλο κ. Καρακώστα Αικατερίνη Τ.Ε.3 Τεχνολόγων πολιτικών µηχανικών µε βαθµό Γ µέχρι την τοποθέτηση νέου Προϊσταµένου,κατόπ ιν επιλογής από το υπηρεσιακό συµβούλιο.
-Ορίζει ως αναπληρωτή Προϊστάµενο για το αυτοτελές τµήµα οικονοµικών υπηρεσιών (οργανική µονάδα) τον υπάλληλο κ. Νικόλαο Τάκη κλάδου Π.Ε. 1 Διοικητικού Οικονοµικού µε βαθµό Γ .
Ορίζει ως αναπληρωτή Προϊστάµενο για το αυτοτελές τµήµα διοικητικών υπηρεσιών (οργανική µονάδα) τον υπάλληλο κ. Θεοδώρου Χριστόφορο Π.Ε. 1 Διοικητικού Οικονοµικού µε βαθµό Β
-Ορίζει ως αναπληρωτή Προϊστάµενο για το αυτοτελές τµήµα Προγραµµατισµού & Ανάπτυξης (οργανική µονάδα) τον υπάλληλο κ. Λάπα Κωνσταντίνο κλάδου Π.Ε.3 Πολιτικός µηχανικός µε βαθµό Γ

Στους αναφερόµενους   θα καταβάλλεται για όσο χρόνο θα ασκήσουν τα καθήκοντα του Προϊσταµένου, το προβλεπόµενο για τη θέση επίδοµα.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το πόκερ… με το ΓΠΣ Καρπενησίου

Συνεχίζοντας τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί σχετικά με το ΓΠΣ Καρπενησίου, επανέρχομαι για να εκθέσω κάποιους προβληματισμούς δικούς μου -αλλά και άλλων δημοτών- και είμαι βέβαιος ότι από αυτή τη ‘διαβούλευση’ κάτι καλό θα βγει στο τέλος.
Η ανυπαρξία της τυπικής και της -κατά τον νόμο- Διαβούλευσης στο εγκριθέν ΓΠΣ έτσι όπως απαιτούσε η σχετική νομοθεσία, είχε σημαντικές συνέπειες στην ποιότητα της μελέτης και την τελική Πρόταση-Εισήγηση του Δήμου προς την Περιφέρεια, κάποια από τις οποίες έχω εκθέσει στις 18-5-2011 στην εφημερίδα ‘Ευρυτανικά Νέα’ (Φ. 444). Συνέπειες που ανέλαβε η νέα δημοτική Αρχή να διορθώσει Στα πλαίσια αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ αριθμ 156/2011 ομόφωνη Απόφαση του ζητά από τη Δημοτική Αρχή α) «…να ασκήσει αίτηση ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ του ΓΠΣ ενώπιον της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης,» (σ.σ.: όχι ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ αυτού) και β) να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως στο ΣτΕ, «…με σκοπό την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ».
Για κάποιους λόγους, αναπτύχθηκε μια πρωτοβουλία του Δήμου να προσφύγει στη Περιφέρεια και να ζητήσει την μερική τροποποίηση -και όχι την ανάκληση- του ΓΠΣ, έτσι όπως αυτό είχε αποφασιστεί με την παραπάνω απόφαση. Η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας με μια απολύτως θετική παρέμβασή της, επεσήμανε την σημαντικότητα της ολικής ανάκλησης, αλλά ματαίως φαίνεται...
Με έκπληξη και απορία πληροφορήθηκα ότι ελήφθη, κατά πλειοψηφία, νέα απόφαση (υπ. αριθμ 494), στις 24 Οκτωβρίου 2011 με την οποία ο Δήμος ζητά από την Περιφέρεια την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ και όχι την ΑΝΑΚΛΗΣΗ του ΓΠΣ. Με την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμος Καρπενησίου αποφάσισε να εισηγηθεί την τροποποίηση του μόλις εγκριθέντος ΓΠΣ και να ζητήσει την διόρθωση κάποιων –κατά την δική του εκτίμηση- από τα πολλά αυθαίρετα, αντιεπιστημονικά, παράνομα και άδικα στοιχεία που αφορούν τις προτεινόμενες ζώνες του ΓΠΣ και τους λοιπούς όρους αυτών.
Η πρόταση αυτή του Δήμου, αντί να επικεντρωθεί στα σημαντικά ζητήματα που αμφισβητούν τη νομιμότητα ολόκληρου του ΓΠΣ, ζητά με έωλα, δυστυχώς, επιχειρήματα τη μερική τροποποίηση του ΓΠΣ. Επιχειρήματα που δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα. Διαβάζοντας την απόφαση του Δήμου, μπορώ να εκτιμήσω ότι μόνο η περίπτωση του ιδιωτικού δάσους Μηλιάς έχει κάποια τύχη, καθότι έχει, ως φαίνεται, τα στοιχεία εκείνα που στοιχειοθετούν ‘πλάνη περί τα πράγματα’ με την νομική έννοια του όρου. Σε κανένα από τα άλλα δεν γίνεται επίκληση  της κείμενης νομοθεσίας και νομολογίας, παρά μόνο στη ‘Μεσοχώρα’, λες και ο μοναδικός στόχος είναι η ‘Μεσοχώρα΄. Αλλά και εκεί, η επίκληση του άρθρου 4.7.γ του ν. 2508/97 [το οποίο αναφέρει ότι τροποποίηση μπορεί να γίνει για:  «να αντιμετωπιστούν εξαιρετικές πολεοδομικές ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν στο πλαίσιο του ισχύοντος Γ.Π.Σ. και αφορούν τον κοινωνικό εξοπλισμό της πόλης ή την εφαρμογή έργων και προγραμμάτων ή κυκλοφοριακών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας ή τεχνικής υποδομής»], δεν αφήνει περιθώρια ΝΟΜΙΜΗΣ επίλυσης έστω και μόνον αυτού του προβλήματος. Έγινε μια διαδικασία που φαίνεται ότι δεν έτυχε καμίας σοβαρής νομικής υποστήριξης. Μια Πρόταση που δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τη Διοίκηση, χωρίς νομικούς… ακροβατισμούς και υπερβάσεις.
Η νέα αυτή απόφαση θέτει θέματα ηθικά αλλά και –κυρίως τούτο- θέματα νομιμότητας:  
§         Ζητήματα Ηθικά, γιατί δεν διευκρινίστηκε με ποιο κριτήριο ζητά ο Δήμος Καρπενησίου αυτές τις αλλαγές και όχι άλλες ή όλες όσες χρειάζονται. Και τούτο γιατί η πρωτοβουλία του Δήμου έγινε χωρίς καμία ενημέρωση των δημοτών ώστε αυτοί να καταθέσουν τις προτάσεις– απόψεις -ενστάσεις τους, χωρίς καμία διαβούλευση. Με ποιο δικαίωμα πχ ο αντιδήμαρχος κ. Σουλιώτης δεν έφερε προς συζήτηση θέμα που αφορά ιδιοκτησία μου (αίτηση υπ’ αριθμ 20920/24-10-2011), η οποία ζημιώνεται από το ΓΠΣ κατά τρόπο άδικο;
§         Ζητήματα Νομικά, γιατί η υπ αριθμ 156/2011 απόφαση του ΔΣ δημιούργησε έννομες συνέπειες και ενδεχομένως έννομα δικαιώματα για τους πολίτες, μεταξύ των οποίων είμαι και εγώ, που στηρίχτηκαν στην εν λόγω απόφαση και σήμερα έχουν χάσει το δικαίωμα προσφυγής στο ΣτΕ, από την εγκατάλειψη του στόχου της ανάκλησης του ΓΠΣ. Και τούτο, διότι ο Δήμος έχει προσφύγει στο ΣτΕ για ΣΥΝΟΛΙΚΗ ακύρωση του ΓΠΣ. Η προσφυγή που έγινε, έχει επικεντρωθεί στο σημείο της ‘Μεσοχώρας’ που θεωρήθηκε το πλέον δυνατό σημείο της υπόθεσης. Έτσι στην περίπτωση που λυθεί διοικητικά μόνο το ζήτημα της ‘Μεσοχώρας’, αίρεται ο λόγος της προσφυγής στο ΣτΕ και κατά συνέπεια το ΣτΕ δεν θα έχει λόγους να ακυρώσει το ισχύον ΓΠΣ. Έτσι υπονομεύεται, περιορίζεται και φαλκιδεύεται η επίλυση των υπολοίπων ζητημάτων.
Τίθεται το ερώτημα γιατί αυτή η αλλαγή στη στόχευση του Δήμου; Η ‘μερική τροποποίηση’ του ΓΠΣ έχει ως στόχο, κατά την άποψή πολλών, να μην θιγούν όσα αντιεπιστημονικά, άδικα και παράνομα έχουν προβλεφθεί. Αυτά τα οποία κινδυνεύουν να απολεσθούν στην περίπτωση της ‘ολικής ανάκλησης’ του ΓΠΣ, με την Διαβούλευση και την διαφάνεια που αυτή απαιτεί. Βέβαια όπως πάντα υπάρχει ένα άλλοθι. Λένε: ‘προέχει να σώσουμε τη Μεσοχώρα και ενδεχομένως και κάποια άλλα’.
Αναρωτιέμαι ποιόν θα πειράξει να ακυρωθεί το ισχύον ΓΠΣ και ισχύσει το προηγούμενο -αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος- μέχρι να ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία του νέου; Ποιόν θα πειράξει, εκτός από αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την, κάτω από το τραπέζι,  εκπόνηση του ΓΠΣ, έβαλαν πολεοδομικές ζώνες και όρους τέτοιους που δεν στέκουν στο φως, στη διαφάνεια, στη νομιμότητα.
Η μερική τροποποίηση και όχι η ολική ανάκληση του ΓΠΣ έχει, κατά τη γνώμη μου, στόχο να διασώσει τη ζώνη της Ιδιωτικής Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ). Δεν υπάρχει καμία άλλη λογική για την εγκατάλειψη σημαντικών νομικών επιχειρημάτων, που είναι ικανά να ακυρώσουν ολόκληρο το ΓΠΣ.
Η Ιδιωτική Πολεοδόμηση της περιοχής αυτής (ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ) που βρίσκεται σε επαφή με το Σχέδιο Πόλεως, που βρίσκεται σε επαφή με θεσμοθετημένη Αρχαιολογική Ζώνη, έγινε τελείως αυθαίρετα, μη στηριζόμενη σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, χωρίς καμία αναγκαιότητα δημοσίου συμφέροντος, παρά μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της. Το να επωφεληθεί κάποιος ιδιώτης δεν είναι κακό, αν συγχρόνως δεν ζημιώνει πολλούς άλλους δημότες και αν δεν ζημιώνει τα συμφέροντα του Δήμου και δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνουν και τα δύο.
Τα περί ΠΕΡΠΟ, πολύ σωστά τα ανέλυσε ο κ. Ευάγγελος Καρφής, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου 2011, αποδεικνύοντας ότι πράγματι πλανήθηκε από αυτούς που διαχειρίστηκαν την εκπόνηση του ΓΠΣ, και κυρίως αποδεικνύοντας ότι αναλαμβάνει τις πολιτικές του ευθύνες. Γιατί η ανάληψη πολιτικών ευθυνών δεν είναι λόγια, είναι έργα , είναι πράξεις.

Σιγά-σιγά αποδεικνύεται ποιοι ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Διαβάζω στο 467/26-10-11 φύλλο της εφημερίδας Ευρυτανικά Νέα στο άρθρο ‘Αλλαγή σε 5 σημεία’: «Ο χαρακτηρισμός της περιοχής ΠΕΡΠΟ, εξήγησε ο κ. Σουλιώτης, δεν μπορεί να αποτελέσει πλάνη, διότι ήταν γνωστός ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως ΠΕΡΠΟ ήδη από το 2007 και υπάρχει και στις 3 ομόφωνες αποφάσεις του τότε Δημοτικού Συμβουλίου», λες και το ζήτημα είναι αν η ζώνη χωροθετήθηκε από πλάνη και όχι αν χωροθετήθηκε κατά νόμιμο τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

Τέλος είναι εντυπωσιακή η στάση του κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλου του αντιδημάρχου, που τότε είχε την εποπτεία και ευθύνη εκπόνησης του ΓΠΣ, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου 2011: Δεν στήριξε –μόνο αυτός από την παράταξή του- την πρόταση της παρατάξεώς του (του κ. Καρφή), η οποία ήταν η ίδια με αυτή της πλειοψηφίας με μόνη την διαφορά ότι ζητούσε επί πλέον  την κατάργηση της ΠΕΡΠΟ. Με την απόφασή του αυτή αποδεικνύει ότι τότε γνώριζε τι γινόταν και δεν έφερε καμία αντίρρηση και σήμερα στηρίζει με συνέπεια τις τότε επιλογές του για λόγους που αυτός γνωρίζει καλύτερα.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται προκύπτει ότι το θέμα του ΓΠΣ θα έχει συνέχεια…


Καρπενήσι 22-11-2011

Μίλτος Θεοδωρόπουλος
Τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ
Τηλ: 6977 007579

«Την τροποποίηση του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων για Ευρυτανία και Φωκίδα ζητούν με Επίκαιρη Ερώτησή τους οι Βουλευτές Ευρυτανίας και Φωκίδας Ηλίας Καρανίκας και Αφροδίτη Παπαθανάση»

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2011
       
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με Επίκαιρη Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη οι Βουλευτές Ευρυτανίας και Φωκίδας κ.κ. Ηλίας Καρανίκας και Αφροδίτη Παπαθανάση ζητούν την τροποποίηση του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων για τις εκλογικές τους περιφέρειες.
Συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτηση οι Βουλευτές αναφέρουν ότι μετά τη θεσμοθέτηση του χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων της Ελλάδος για την περίοδο 2007-2013 και ύστερα από μέτρηση της στατιστικής υπηρεσίας της Κοινότητας η Στερεά Ελλάδα θεωρήθηκε ανεπτυγμένη Περιφέρεια (ΑΕΠ 105,2 %), αποτέλεσμα που προκύπτει από τη στατιστική «συνεισφορά» της βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων. Η συνέπεια και αδικία που αφορά στη μέτρηση αυτή αφορά στο γεγονός ότι συμπαρασύρεται εκτός Στόχου Σύγκλισης όλη η Περιφέρεια Στερεάς, ειδικά, και σε περιπτώσεις όπου οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες είναι χαρακτηριστικά έντονες, όπως στην Ευρυτανία και τη Φωκίδα. (Εδώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 87, παρ.3, στοιχείο α της Συνθήκης, για να κριθεί μία περιοχή ως χρήζουσα ισχυρών ενισχύσεων, πρέπει να εξετάζονται, τόσο το επίπεδο ανάπτυξης (ΑΕΠ περιοχής), όσο και το επίπεδο απασχόλησης (ανεργία).
Στη βάση της παραπάνω επιχειρηματολογίας, οι κ.κ. Καρανίκας και Παπαθανάση θεωρούν αναγκαία την υποβολή αιτήματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διαμόρφωση νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με την ειδική προϋπόθεση να τεθεί θέμα ειδικής μεταχείρισης της Ευρυτανίας και της Φωκίδας. Κλείνοντας την Ερώτησή τους οι Βουλευτές θέτουν στον Υπουργό τρία βασικά ερωτήματα:

  1. Αν θα τεθεί από  το Υπουργείο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για διαμόρφωση νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και  ειδικά για τους νομούς Ευρυτανίας και Φωκίδας (με ανάλογη διαδικασία, όπως έγινε το 2010, για τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας).
2. Αν υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης ανάλογου με το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα στήριξης της εργασίας από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων προγράμματος, για τη στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων για την Περιφέρεια Στερεάς και ειδικά για τους μικρούς νομούς Ευρυτανίας και της Φωκίδας. (Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας μέσω του σχεδιαζόμενου προγράμματος στήριξης της εργασίας από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων στοχεύει στην ενίσχυση 20.000 επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους .Στις επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές του Ε.Π «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» δεν έχει οριστεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , λόγω του ότι η Περιφέρεια θεωρείται εκτός Στόχου Σύγκλισης).
Και
  1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για το Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας.







Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ηλίας Καρανίκας βρίσκεται στο Λονδίνο

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ηλίας Καρανίκας βρίσκεται στο Λονδίνο προκειμένου να έχει επαφές με μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο Sir Alan Meale.

«Ενημέρωση για την απαλλαγή σταβλικών εγκαταστάσεων από το έκτακτο τέλος ακινήτων»

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2011 
                                                                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε επαφή του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Δυτικής Φραγκίστας, κ. Γεώργιο Κοτρώτσιο, συζητήθηκε το ζήτημα της επιβολής του έκτακτου φόρου ακίνητης περιουσίας στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τους στάβλους της περιοχής Ευρυτανίας.
Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι στάβλοι των κτηνοτρόφων έχουν δηλωθεί στη ΔΕΗ ως αποθήκες με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν τον φόρο χωρίς να έχουν υποχρέωση γι' αυτό. Συγκεκριμένα στη σχετική διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 αναφέρεται ρητά ότι απαλλάσσονται του τέλους ακινήτων τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική χρήση. Η συγκεκριμένη παράγραφος έχει ως εξής:
"Στο ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου δεν υπόκεινται τα ακίνητα που ανήκουν:
α) στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο .Τ.Α. και τις δημοτικές επιχειρήσεις, β) στα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα της περίπτωσης ιγ · της παρ . 1 του άρθρου 29 του ν. 3842/2010 (Α · 58) αποκλειστικά για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό , εκπαιδευτικό , θρησκευτικό και κοινωφελές έργο τους, γ) στα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης ε · της παρ. 7 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993 για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση των θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών τους , δ) στα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης στ· της παρ. 7 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993 για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι  αθλητικών εγκαταστάσεων για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών και ε) τα ακίνητα ξένων κρατών, όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
Επίσης απαλλάσσονται από το έκτακτο ειδικό τέλος: α) Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων. β) Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί :  ως διατηρητέα , με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα , ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων και γ) Τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση."
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι ο στάβλος του από λάθος έχει χαρακτηριστεί ως αποθήκη και βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες αποφάσεις του δήμου στον οποίο ανήκει, θα πρέπει να προβεί στις εξής ενέργειες:
α. Να υποβάλλει αίτηση στον Δήμο για αλλαγή χρήσης του οικήματός του.
β. Στη συνέχεια να υποβάλλει αίτηση στη ΔΕΗ προσκομίζοντας ως δικαιολογητικό την έγκριση αλλαγής χρήσης από τον Δήμο
γ. Σε περίπτωση που έχει πληρώσει το τέλος, να καταθέσει ένσταση στην Εφορία ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία συμψηφισμού για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε.

Στη βουλή η επιστολή της Κίνησης Πολιτών Πρασιάς(ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε)για τα τηλεοπτικά κανάλια

Μεγάλο ντόρο προκάλεσε η επιστολή της ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε (Κίνησης Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας) σχετικά με το πρόβλημα των ορεινών περιοχών της Δυτικής Ευρυτανίας και δει των χωριών της Πρασιάς στην δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.
Έγκριτες εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας(Καθημερινή,espresso,city press κ.α),καθώς και πλήθος απο ηλεκτρονικά μέσα της Αθήνας(zougla,newsit κ.α) και της περιφέρειας αναδημοσίευσαν την επιστολή με πλήθος αρνητικών σχολίων για την κατάσταση και την κατάντια αυτή που περνούν οι περιοχές αυτές.
Ακόμα και στην Βουλή έφτασε η επιστολή της Κίνησης Πολιτών με θετικές παρεμβάσεις Βουλευτών. Αρχικά με αναφορά για το θέμα απο τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ.Ηλία Καρανίκα προς τον Υπουργό Υποδομών αλλά και τον Επικρατείας καθώς και με ερώτηση(1672/18-11-11) του Ευρυτάνα Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής και τ. Υφυπουργός κ.Θανάση Μπούρα προς τον ιδίο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Με αυτό το τρόπο συμβάλλανε όλοι μαζί στην προβολή του προβλήματος ώστε να μαθευτεί η είδηση με το καλύτερο τρόπο και να δοθεί επιτέλους λύση στο χρόνιο πρόβλημα των συμπατριωτών μας.
Αρνητική εντύπωση προκαλεί ωστόσο σε όλους μας ότι την επιστολή δεν μπήκαν στο κόπο να την
δημοσιεύσουν οι τοπικές εφημερίδες του Καρπενησίου όπως και κάθε επιστολή και δελτίο τύπου που στέλνεται απο τη ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε.

Από ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρονται και πολυνοιάζονται για τα καθημερινά προβλήματα της Δυτικής Ευρυτανίας παρά μόνο για το lobby της "πλατείας"στο Καρπενήσι .Αυτοί θα ξέρουν καλύτερα σαν μεγαλοδημοσιογράφοι της "πλατείας" που είναι....
Δείτε την σχετική ανάρτησή μας για το θέμα καθώς και την επιστολή της ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ξαναμοιράζει "δωράκια" ο Τάτσης σε συλλόγους αξίας 51.500 ευρώ

Μετά την προηγούμενη  ακύρωση της απόφασης του ΔΣ του δήμου Αγράφων απο την Γ.Γ κ.Γερακούδη όσον αφορά την κατανομή επιχορηγήσεων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους ,ο δήμαρχος Αγράφων κ.Τάτσης επανέρχεται και με την απόφαση 123/2011 αποφασίζει την παροχή χρηµατικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν την έδρα τους στο Δήµο , συνολικού ποσού 51.500 ευρώ.
Τότε,όπως πρώτοι είχαμε γράψει στο Prasia.com με σχετική ανάρτηση ,η ακύρωση της απόφασης είχε γίνει λόγω που το ποσό (140.000 ευρώ)ξεπερνούσε το 1/5 των τακτικών εσόδων του δήμου.Γι αυτό το λόγο τώρα ψηφίστηκε το 1/3.Φυσικά και πάλι για να δωθούν τα χρήματα πρέπει να πάρουν το οκ της Γ.Γραμματέας.
Εισηγητής του θέματος στο ΔΣ ήταν ο ο Δηµοτικός Σύµβουλος κ.Δηµήτριος Βελαέτης όπου τόνισε ότι η παροχή χρημάτων σε συλλόγους  δίδεται σύµφωνα µε το άρθρο 202 αρ. 1 του Ν. 3463/2006 και  είναι δυνατή, εφόσον έχει εγγραφεί στον προϋπολογισµό πίστωση για το σκοπ ό αυτό που
δεν υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων.
Δείτε ποιοί σύλλογοι των Αγράφων επιχορηγούνται και με ποιά ποσά:

1. Αθλητικός Όµιλος Απ εραντιακός ΒΑΛΑΩΡΑ ποσό 7.000,00 €.
2. Αθλητικός Όµιλος Αγράφων Ο Κατσαντώνης π οσό 3.000,00 €.
3. Αθλητικός Όµιλος Δόξα Ραπ το πούλου Ασπ ρο ποτάµου ποσό 2.000,00 €.
4. Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Αγίου Προκο πίου ποσό 2.000,00 €.
5. Αθλητικός Όµιλος Κρέντης π οσό 2.000,00 €.
6. Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όµιλος Κερασοχωρίου π οσό 2.000,00 €.
7. Αθλητικός Όµιλος Δυτικής Φραγκίστας π οσό 2.000,00 €.
8. Αθλητική Ένωση Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010 π οσό 1.500,00 €.
1. Πολιτιστικός Σύλλογος Απ ανταχού Λογγιτσιωτών «Η Παλιοκαρυά» π οσό 10.000,00€.
2. Σύλλογος Νέων Ανατολικής Φραγκίστας π οσό 10.000,00 €.
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας Ευρυτανίας ποσό 10.000,00 €.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ: Προκήρυξη διαγωνισμού για την συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων

Ο Δήµαρχος Αγράφων προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισµό µε σφραγισµένες προσφορές µε κριτήριο κατακύρωσης τη χαµηλότερη τιµή για την παροχή υπηρεσιών «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ» του Δήµου Αγράφων
σύµφωνα µε το άρθρο 20 &αρ. 13 του ν. 3731/08 και του ΠΔ 28/80, για την ανάδειξη
αναδόχου εκτέλεσης της παραπάνω εργασίας, προϋπολογισµού 60.000,00 ευρώ µε το
Φ.Π.Α.
Ηµεροµηνία διενέργειας του διαγωνισµού ορίζεται η 22/11/2011. , ηµέρα Τρίτη και ώρα 10:00 $.µ. στα γραφεία της έδρας του Δήµου, στο Κερασοχώρι Ν. Ευρυτανίας.Το ύψος της εγγύησης συµµετοχής ορίζεται σε 3.000,00 ΕΥΡΩ και κατατίθεται µε
γραµµάτιο του Τ.Π.ΠΔ ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισµένης Τράπεζας ή του
Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και η γλώσσα σύνταξης των προσφορών είναι η Ελληνική.
Δικαίωµα συµµετοχής στο διαγωνισµό έχουν όλα τα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα,
καθώς και κοινοπραξίες φυσικών ή νοµικών προσώπων και συνεταιρισµοί που ασκούν νόµιµα δραστηριότητα σχετική µε το αντικείµενο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήµου κατά τις
εργάσιµες ηµέρες και ώρες (τηλέφωνο: 2237351320). http://prassia-eyrytanias.blogspot.com