Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Ανάπλαση: Στην τελική ευθεία

Καρπενήσι, 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, το όραμα της νέας Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Καρπενησίου, γίνεται πράξη.
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 ο Δήμος αποδέχθηκε τους όρους  ένταξης της πράξης με τίτλο «Παρεμβάσεις Ανάπλασης Αναβάθμισης στο Εμπορικό Κέντρο Καρπενησίου», ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η τελική έγκριση και η εγγραφή του έργου στο Π.Δ.Ε..
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ, με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να καλύπτει τα 2.880.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης έχουν ενταχθεί ακόμη τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ.
Μέσα σε 11 μήνες λοιπόν, θα δεσμευθούν για το Δήμο Καρπενησίου, από το ΕΣΠΑ περίπου 5.000.000 ευρώ.
Με σωστό σχεδιασμό, ολοκληρωμένες προτάσεις και συστηματική δουλειά, αποδεικνύεται εμπράκτως ότι ο Δήμος Καρπενησίου μπορεί να διεκδικήσει και να λάβει χρηματοδοτήσεις, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

"Διεκδίκησε το κομμάτι σου στην Ελλάδα"Όπως μπορείτε να δείτε (φώτο) και στην Ευρυτανία

Μας έχουν πάρει στο ψιλό οι Ευρωπαίοι και αυτό φαίνεται απο την ιδέα της ιστοσελίδας(απαράδεκτη και κατάπτιστη) Claimgreece.com, η οποία μας λέει  πως αφού η Ελλάδα χρωστάει οι υπόλοιπες χώρες μπορούν να πάρουν ότι επιθυμούν απο αυτήν.
Λέγοντας στο αρχικό κείμενο "Διεκδίκησε το κομμάτι σου στην Ελλάδα" (-Claim your piece of Greece) παροτρύνουν τους Ευρωπαίους να διεκδικήσουν  ένα κομμάτι από τον αγαπημένο του προορισμό διακοπών για ιδιωτική χρήση.Όπως μπορείτε να δείτε (φώτο) και  στην Ευρυτανία.  

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα στο Κερασοχώρι

Στο Κερασοχώρι του  Δήμου Αγράφων πραγματοποιήθηκε χτες στις 6 Νοεμβρίου 2011 ημερίδα με θέμα:
«Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν:
- ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σταμάτης Καπελέρης,
- ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τσελάς Σταύρος, ο οποίος παρουσίασε την ομιλία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε θέματα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κας Γεωργίας Μπαζώτη,
- ο κ. Αντωνης Παλαιολόγος, ο οποίος παρουσίασε την ομιλία του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γεώργιου Κορμέντζα,
- ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας κ. Αντώνης Πανούσης,
- ο συνεργάτης της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε. κ. Νικόλαος Διαμαντίδης.
- η κα. Γεωργία Κουρουνάκου, γεωπόνος – αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Λαμίας,

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Καραμπάς Βασίλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων  ο Λάμπρος Τσιτσάνης, ο δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, οι Αντιδήμαρχοι  Αγράφων Χρ.Δημητρόπουλος και Θύμιος Μιχόπουλος καθώς  Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος αγροτών-κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com