Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης

Στη συγκρότηση μίας νέας κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές συμφώνησαν Παπανδρέου - Σαμαράς. Την Δευτέρα οι συναντήσεις για τον καθορισμό του νέου πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης.

10.59 Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία τη συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης ανάμεσα σε Γ. Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

10:23 Ολόκληρη η ανακοίνωση της Προεδρίας: «Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

10:15
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Νέα επικοινωνία του Γ.Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά για τον νέο πρωθυπουργό. Παράλληλα την Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των στελεχών της νέας κυβέρνησης και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

21.55 Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση κράτησε 45 λεπτά και αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας.

21.40 Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση.

21.30 Μία ώρα συμπληρώθηκε από τη στιγμή που πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς.

20.35 Στο χώρο βρέθηκε για λίγα λεπτά μόνο το τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΤ, ώστε να μεταδώσει τις πρώτες εικόνες.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από τη συνάντηση20.30 Λίγο προτού προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τραπέζι της συνάντησης, ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς είχαν την ευκαιρία για μία σύντομη συνομιλία.20.14
Αναχώρησε από τα γραφεία της ΝΔ, στη Λεωφόρο Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς, με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ υπό τον Κάρολο Παπούλια.Τι έγινε στο υπουργικό συμβούλιο


Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, ανοίγοντας την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τόνισε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τον ίδιο και τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να γίνει μια συνάντηση των τριών μετά το υπουργικό συμβούλιο. "Έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έχω ζητήσει να καλέσει και εμένα και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε τη συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα", είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Ακολούθησε ένα θρίλερ. Πηγές της Προεδρίας έσπευσαν να αναφέρουν ότι: «Αν τα βρουν μεταξύ τους, εμείς εδώ είμαστε». Μάλιστα, το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας ενημέρωνε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από την Ηρώδου Αττικού «να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο να συμφωνηθεί πρώτα ένα πλαίσιο και τα χρονοδιαγράμματα της νέας κυβέρνησης κι όταν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία μπορούν να συζητηθούν και τα πρόσωπα.

Λίγο πριν, ο κ. Παπανδρέου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι δεν τίθεται τώρα θέμα παραίτησης του ιδίου και της κυβέρνησης.

Οι τοποθετήσεις των υπουργών
Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, οι υπουργοί τοποθετήθηκαν όσον αφορά στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από εδώ και στο εξής. Ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου» και πρόσθεσε πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει άμεσα με μεγάλες ταχύτητες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σήμερα αύριο, ενώ επισήμανε «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης κι εντολή ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση των πολιτικών δυνάμεων». Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης είπε «όχι» σε εκλογές και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ζήτησε «να μην υπάρχει κενό κυβέρνησης» αλλά και να οριστεί ημερομηνία εκλογών μέσα στον Φεβρουάριο. Η Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργός Παιδείας, σχολίασε: «Αν πάμε τώρα σε εκλογές, μπορεί να εκλέξουμε πρωθυπουργό της δραχμής και η Ελλάδα να διολισθήσει στο δόγμα ‘’ανήκουμε στην Ανατολή’’».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης υπογράμμισε: «Η χώρα έχει πρωθυπουργό και δεν πρέπει να μας κυβερνούν τα ζόμπι του παρελθόντος», ενώ φάνηκε αντίθετος σε παραίτηση του πρωθυπουργού.

Το χρονικό των εξελίξεων
19:16 Τα 7 σημεία - «κλειδιά» της νέας κυβέρνησης από τον Γ.Παπανδρέου

18.45 «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πάει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για να βρεθεί λύση», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι η χώρα πρέπει να έχει πρωθυπουργό που θα παραδώσει στον επόμενο πρωθυπουργό.

18.30 Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο.

17.12 Έξω από τη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, είπε χαρακτηριστικά: "Το γινάτι κινδυνεύει να βγάλει το μάτι. Το μάτι όχι του πείσμονος αλλά της χώρας...".

16.38 Προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε: "Θέλω να πιστεύω ότι η πολυφωνία της ανοησίας έχει σταματήσει. Ο Πρωθυπουργός έχει παραιτηθεί. Το έχει κάνει μέσα στη Βουλή. Τώρα ζούμε στιγμές τακτικής των δύο κομμάτων" και τόνισε: "Έχω την αίσθηση ότι και στο πρόσωπο έχουν συμφωνήσει και λείπουν μικρές λεπτομέρειες" ενώ ανέφερε ότι αύριο στις 13.30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.16.35 "Δεν θα τοποθετηθώ στο τι ζητάει ο κ. Σαμαράς. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό τι δεν πρέπει να γίνει αλλά και τι πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει η χώρα μας να μείνει ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα χωρίς πρωθυπουργό και χωρίς κυβέρνηση. Τι πρέπει να γίνει: να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτό να γίνει σήμερα κιόλας" δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.16.31 Ο Σωκράτης Ξυνίδης επισήμανε: "Τα πάντα μπορούν προκειμένου να σωθεί η χώρα από την άβυσσο".16.26 Ο Χάρης Καστανίδης, υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε: Εύχομαι απο βάθους καρδιάς να επιτύχει το εγχείρημα της εθνικής συνεννόησης γιατί είναι ανάγκη για τη χώρα. Να προσέξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί είναι σαν να λέμε εμείς για να συνεννοηθούμε με τη ΝΔ θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Σαμαράς" και πρόσθεσε: "Θα παραιτηθεί η κυβέρνηση μόλις υπάρξει ένα εθνικό σχήμα".16.20 Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δεν έκανε κάποια δήλωση. "Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά", αρκέστηκε μόνο να πει.

Νωρίτερα, συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώτου που ζήτησε από χθες από τον Υπουργό Υγείας να βρεθούν, ενώ την ώρα της συνάντησης σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με κύκλους του κ. Λοβέρδου, το αντικείμενο της συνομιλίας ήταν επί λέξη: «Να του πει κάποια πράγματα που έπρεπε να ξέρει».

16.14 Ψυχραιμία και υπευθυνότητα συνέστησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

16.12 "Είμαι βέβαιη ότι ο πολίτικος κόσμος της χώρας θα δείξει την ύστατη αυτή ώρα την εθνική ευθύνη που πρέπει να δείξει" δήλωσε προσερχόμενη η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

 "Πηγαδάκι" έχουν σχηματίσει στην είσοδο της Βουλής στελέχη της κυβέρνησης, ανάμεσά τους οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης, Άγγελος Τόλκας, Παντελής Οικονόμου.

15.40 Προσερχόμενος στη Βουλή, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Έξαρχος ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον της χώρας κι όλα θα γίνουν με τη σειρά που πρέπει».


http://www.real.gr

«Γαλάζια» αχτίδα φωτός για συναίνεση

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες, ενώ παράλληλα, επανέφερε την αρχική του πρόταση στο τραπέζι, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Επέμεινε, ωστόσο, ότι για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, ο μόνος δρόμος είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Μετά από πολύ καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάστηκε σε δήλωση έχοντας δίπλα του, τους δύο Αντιπρόεδρους του κόμματος, θέλοντας με τον τρόπο αυτό, να απαντήσει στα σενάρια και τις φήμες που θέλουν τον Στ. Δήμα να είναι ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης για τη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας.Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα και το real.gr, o Αντώνης Σαμαράς, θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου αύριο στις 13.00, προκειμένου να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.

Αναλυτικά όλη η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς:
«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης. Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει "αναπόφευκτη". Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.

Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο.

Με την πρότασή μας αποκαθιστούσαμε την ηρεμία και διεθνώς και εσωτερικά. Η πρότασή μας χαιρετίστηκε απ’ όλους - και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα - ως θετική συμβολή.Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου την χαρακτήρισε «πολύ θετική», αλλά λίγο αργότερα στο Βουλή την απέρριψε ως… «καταστροφική»! Την απέρριψε συνολικά και απροσχημάτιστα.

Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του. Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε. Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν - πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Δηλαδή κάθε φορά που εμείς πάμε να ανοίξουμε το δρόμο, η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου εφευρίσκει νέα εμπόδια και τον κλείνει. Ζητούν τώρα να ψηφίσουμε μαζί με το «κούρεμα» και νέα μέτρα, που ακόμα δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι και πάντως δεν τα ξέρουμε εμείς. Δηλαδή θέλουν «λευκή επιταγή». Λευκή επιταγή δεν μπορεί κανένας να δώσει…

Και το ξεκαθαρίζω για μιαν ακόμα φορά: την ίδια οικονομική πολιτική που μας έφερε ως το σημερινό αδιέξοδο της ύφεσης, της μαζικής ανεργίας και της πλήρους αποτυχίας σε όλους τους στόχους, δεν την ψηφίζουμε. Κάποιοι θέλουν, οπωσδήποτε να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα. Εμείς προσπαθούμε να της λύσουμε τα χέρια…

Θα εξακολουθήσω όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες στο εξωτερικό και να για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό. Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα - και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.

Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας.

Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…

Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο:

-Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να… παραιτηθεί!

Και τελικώς δεν παραιτήθηκε. Ακόμα τουλάχιστον…

-Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, για να την αλλάξει με άλλη. Που τελικώς θα καταλήξει να είναι ίδια, όπως φαίνεται...

-Χθες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή κυβέρνηση, κάνοντας προγραμματικές εξαγγελίες για την επόμενη, που όμως ακόμα… δεν υπάρχει!

Και από αυτά που εξήγγειλε, δεν ετοιμάζει κυβέρνηση δύο ή τριών ή πέντε μηνών. Αυτά είναι εξαγγελίες τετραετίας…

Και πάντως, όλα αυτά δεν τιμούν την πολιτική ζωή του τόπου.

Χθες στη Βουλή, ζήτησε από τα νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα και να δουλέψουν. Δεν μας είπε πού θα δουλέψουν; Με την πολιτική του έχει καταδικάσει τη χώρα σε γενικευμένη ανεργία, σε απογοήτευση, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη…

Ζήτησε να τα «βρούμε» και να δημιουργήσουμε μακρόβια κυβέρνηση αρκετών μηνών. Να τα βρούμε πού; Και να τα βρούμε πώς; Μια τέτοια κυβέρνηση απαιτεί συμφωνία εφ’ όλης της ύλης.

Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. - να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:

-Το όνομα των Σκοπίων

-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο

-Τις αποκρατικοποιήσεις

-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.

-Τα κοινοτικά κονδύλια

-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις

-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.

Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση;

Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες; Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή.

Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο…

Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του. Όμως ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό. Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να σταθεί και να επιτύχει, αν δεν έχει την έγκριση και τη στήριξη του λαού. Γι’ αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές.

Ήλθε και μας είπε χθες, ότι είναι τάχα «επικίνδυνες» οι άμεσες εκλογές κι ότι δεν υπάρχει χρόνος… Όμως υπήρχε χρόνος για να κάνει δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, με ένα κρίσιμο ερώτημα που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα: την ίδια την παραμονή της χώρας στο ευρώ… Αλλά δεν υπάρχει χρόνος, για τον κ. Παπανδρέου, να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή λύση ομαλότητας!

Κατά αυτόν, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο τυχοδιωκτικά, εκτός από ένα: εκλογές. Εμείς ζητάμε πλέον μόνο ένα πράγμα. Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές! Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της, και να οδηγηθούμε όσο πιο γρήγορα έξω απ’ αυτόν τον εφιάλτη».
http://www.real.gr

Γυριστές βλεφαρίδες

Αν θέλετε γυριστές βλεφαρίδες, ακολουθήστε το παρακάτω βήμα, έτσι ώστε να αναδείξετε τα μάτια σας, κάνοντάς τα ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Αυτό που χρειάζεστε είναι το πιστολάκι των μαλλιών σας και το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες.

Παίρνετε το πιστολάκι και το στρέφετε με ζεστό αέρα προς τις βλεφαρίδες σας για λίγο. Προσοχή μην το παρακάνειτε καθώς οι βλεφαρίδες είναι ευαίσθητες και εκτός των άλλων, αφυδατώνετε και το δέρμα σας.

Στη συνέχεια ζεσταίνετε ελαφρώς με το πιστολάκι το ψαλιδάκι. Αμέσως μετά γυρίζετε τις βλεφαρίδες σας προς τα πάνω.

Τώρα είστε έτοιμες να απλώσετε τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας. Απλώνετε τη μάσκαρα από τη ρίζα προς τις άκρες με κινήσεις ζικ ζακ.
http://www.real.gr