Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ν.Ο.Δ.Ε.ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

H ΝΟ.ΔΕ ΒΌΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ ΚΑΙ  ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ (ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ) ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΉ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.ΔΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΣΚΟΣ. ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ(ΑΘ.ΜΠΟΣΔΑ Κ. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 87) ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2011
                                  
Το απόγευμα της Δευτέρας (31-10-2011) συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Δ. Καρανίκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη με θέμα τη μείωση του χρόνου παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, μείωση απαραίτητη για τη χορήγηση των σχετικών επιδοτήσεων.
Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Ευρυτανίας, οι οποίοι αναγκάζονται να αναχωρούν πριν την παρέλευση του απαραίτητου πενταμήνου (5μήνου) εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Aπάντηση του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Δ. Καρανίκα στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.



                                                                     Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2011 

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
 
          Επειδή σε ανενδοίαστη επιστολή αντιπολιτευτικού μένους και ισοπεδωτικής κριτικής της ΔΑΚΕ Δ.Ε., με τίτλο «Αδιάβαστος o Βουλευτής Ευρυτανίας», που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος της έγκριτης εφημερίδας σας, οι όποιες ενέργειές μου, απόψεις μου και παραστάσεις μου –ούτε λίγο ούτε πολύ –χαρακτηρίζονται ως ενέργειες «μόνο για το θεαθήναι» και ως προσπάθεια «προβολής» μου, ως Βουλευτής Ευρυτανίας και ως άνθρωπος, θεωρώ υποχρέωσή μου και καθήκον μου  να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου, μέσα από τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας σας, να εκθέσω και την δική μου επί του δημοσιεύματος άποψη, χάρη της σφαιρικής ενημέρωσης  των Ευρυτάνων πολιτών.
          1.- Ακόμη και αυτοί που έρχονται και παρέρχονται στα Ευρυτανικά πλαίσια και δεδομένα, όπως η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρέπει να γνωρίζουν, ότι οι ενεργοί πολίτες, οι ακέραιοι, οι έντιμοι και οι ηθικοί δεν το φωνάζουν. Δεν πρέπει να το φωνάζουν. Τα έργα τους, η παρουσία τους, η συμπεριφορά τους, το διαλαλεί.
          2.- Ως Ευρυτάνας νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια, διότι στα Σχολεία του τόπου μου υπηρέτησαν και υπηρετούν πραγματικά αξιόλογοι, συνετοί λειτουργοί της εκπαίδευσης, στοχαστικοί και υπομονετικοί διάκονοι του μαυροπίνακα και χρήστες των νέων τεχνολογιών, ανήσυχοι υπηρέτες των μαθητών τους, βιρτουόζοι κατασκευαστές συνειδήσεων, αξιόπιστοι δημιουργοί της άλλης κοινωνίας… της κοινωνίας των ανθρώπων… της κοινωνίας των αξιών… της κοινωνίας του εμείς και όχι του εγώ!
          Ως εκ τούτου, αναντίλεκτα, οι επιτυχίες των μαθητών των Λυκείων και των Λυκειακών Τάξεων της Ευρυτανίας, που αφορούν στην εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οφείλονται πρώτιστα στον φάρο, στον διαχειριστή, στον δότη της γνώσης, που είναι ο εκπαιδευτικός του Ραπτοπούλου, της Γρανίτσας, του Κερασοχωρίου, του Φουρνά, του Καρπενησίου κ.λ.π., αλλά και στον κυνηγό της γνώσης, που είναι ο ανήσυχος, ο ακάματος, ο άοκνος μαθητής των εν λόγω σχολείων. Δηλαδή  οφείλονται στους δυο ακατάβλητους πρωταγωνιστές της τάξης και της σχολικής κοινωνίας.   
          Μολαταύτα, και επειδή το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού, είμαι βέβαιος –φαντάζομαι, πως κανείς δεν αμφιβάλει γι’ αυτό –ότι, αν οι μαθητές των περιφερειακών Σχολείων είχαν πρόσβαση και σε εξωσχολικές πηγές γνώσεις (μία εξ αυτών είναι και το διαδίκτυο), τα αποτελέσματα γι’ αυτούς θα ήταν εξαιρετικά καλύτερα.
          Μάλιστα, ορισμένοι γονείς μαθητών των σχολείων αυτών αναζητώντας πρόσθετες –εξωσχολικές πηγές γνώσης, προκειμένου να προετοιμαστούν τα παιδιά τους καλύτερα, ώστε οι πιθανότητες επιτυχίας τους να είναι περισσότερες, υποχρεώνονται σε μετεγγραφή τους και σε μετανάστευση σε "κοντινές"  προς τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους  πόλεις (κυρίως στο Αγρίνιο)! 
          Κοντολογίς, αν οι χαμηλόβαθμοι μαθητές των περιφερειακών σχολείων ζούσαν, δρούσαν και αναζητούσαν τη γνώση σε μαθησιακά περιβάλλοντα ανάλογα με εκείνα  των μαθητών των πόλεων, θα ήταν υψηλόβαθμοι και από τους πρώτους αριστούχους των Πανεπιστημίων μας.!
          3.- Ο τρόπος σκέψης,  δράσης και διεκδίκησης δεν διέπεται από κανόνες, δεν είναι μονοπωλιακός, δεν βαδίζει υποχρεωτικά την πεπατημένη οδό και  κυρίως δεν είναι προϊόν κηδεμονίας και αποτέλεσμα επιβαλλόμενης νουθεσίας.
          Η κάθε δράση και διεκδίκηση είναι –πρέπει να είναι– απόρροια προσωπικών εκτιμήσεων και προσωπικών στόχων, ακολουθεί απαρέγκλιτα το δρόμο που επιβάλλει η προσωπική συνείδηση, όμως, πρέπει απαραίτητα να έχει ως γνώμονα το κοινό καλό και την ωφέλεια, αν όχι όλων, των περισσότερων.
          4.- Τέλος, η κάθε είδους κριτική χαρακτηρίζει τους  κρίνοντες και οι κάθε μορφής χαρακτηρισμοί, χαρακτηρίζουν τους χαρακτηρίζοντες.- 

                                   Με ιδιαίτερη εκτίμηση και τιμή
                                               Ηλίας Καρανίκας
                                     Ιατρός - Βουλευτής Ευρυτανίας 

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 1,71mw στο Δήμο Αγράφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου :
·        Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 1,71mw επί του ρέματος  Πλατανιάς στη θέση Ραγάζι – Δ. Ε. Κέδρων- Πρασιάς του Δήμου Αγράφων Νομού Ευρυτανίας.
           

   Ο Περιφερειακός Σύμβουλος                                                                                                                    
                                                                                          

                                                                                                            Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης                                                                                                                                                                                                     

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο των ολοκληρωμένων αστικών του Δήμου Καρπενησίου «Κατεδάφιση παλαιού ΚΤΕΛ και αποκατάσταση χώρου», με το ποσό των 782.848 €.


                                                    

Λαμία 24-10-2011

                                                                             


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Κατεδάφιση παλαιού ΚΤΕΛ και αποκατάσταση χώρου», που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο των ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων του Δήμου Καρπενησίου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 903.953 €, συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 782.848 €.

Το έργο έχει ιδιαίτερη σημασία για το κέντρο του Καρπενησίου, αφού με τις παρεμβάσεις που γίνονται απομακρύνεται το παλιό και επικίνδυνο κτίριο του ΚΤΕΛ και γίνονται εκτεταμένες εργασίες αντιστήριξης με στόχο την ασφάλεια των γύρω κτιρίων και χώρων.
Με τις εργασίες αφενός δημιουργείται τεχνικό αντιστήριξης, με δυο σειρές πασαλλότοιχους συνολικού μήκους 58,6 μέτρων και μέγιστου πλάτους 10,2 μέτρων, που συγκρατούν τα πρανή, και αφετέρου απελευθερώνεται χώρος μετά την κατεδάφιση του κτιρίου, που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για υπαίθρια στάθμευση, συμβάλλοντας στην κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κέντρου του Καρπενησίου.

«Μια σημαντική, αναγκαία και χρήσιμη παρέμβαση για το Καρπενήσι», χαρακτηρίζει το έργο ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας : «Είναι γνωστό ότι το έργο της κατεδάφισης του παλιού ΚΤΕΛ, είναι από τις κεντρικές προτεραιότητες του Δήμου για τη βελτίωση του αστικού ιστού, που αίρει την επικινδυνότητα στην περιοχή και παράλληλα δημιουργεί ελεύθερο χώρο στο κέντρο. Εντάξαμε και συγχρηματοδοτούμε αυτή την παρέμβαση από το ΕΣΠΑ με 782.848 €, επιδιώκοντας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος έγκαιρα και αποτελεσματικά. Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα. Καθημερινά κάνουμε μια μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, για να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας να μην χαθεί ούτε ένα ευρω από τον τόπο μας».


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ THN ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ



                                                                                                                                Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρυθμίζονται οι οφειλές των εργαζομένων  που τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας καθώς και σε όσους υφίστανται μειώσεις αποδοχών τουλάχιστον κατά 20% λόγω του ενιαίου μισθολογίου, σύμφωνα με τροπολογία που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και την οποία συνυπογράφουν σαράντα (40) Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο Ευρυτάνας Βουλευτής κ. Ηλίας Καρανίκας.
Οι Βουλευτές πρότειναν για τις  συμβάσεις δανείων να εφαρμοστεί ένα από τα ακόλουθα:
Α) Περίοδο χάριτος ενός έτους, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας δανείου και κεφαλαιοποίηση των τόκων στη λήξη της περιόδου χάρητος.
Β) Αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση.
Γ) Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για τρία χρόνια.
Για τις ρυθμίσεις πρότειναν να εφαρμόζεται το επιτόκιο της σύμβασης
Η ρύθμιση αποτελεί ένα πρώτο βήμα και την ελάχιστη πρόβλεψη προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι πλήττονται από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.







Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βγήκαν στους δρόμους και οι Ευρυτάνες

 Τι ζητούν και απαιτούν με το ψήφισμά τους;
Tι αναφέρουν για τον Βουλευτή;
Φωτογραφίες απο την συγκέντρωση
Eυρυτάνες  πολίτες κάθε κομματικής απόχρωσης και επαγγελματίες από κάθε χώρο βγήκαν σήμερα στο Καρπενήσι για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
 Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η  ΕΛΜΕ Ευρυτανίας,ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας,ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου,η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας,το  Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, ο Σύλλογος φίλων ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, και ο Σύλλογος ΠΟΕ –ΟΤΑ οι οποίοι ομόφωνα εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν:
Όχι στο πολυνομοσχέδιο –φονιά
Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΙ»
Εμείς οι συγκεντρωμένοι της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τις εντολές της τρόικας. Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο και την εργασία.
Νέο μισθολόγιο –φτωχολόγιο, με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας, που ξεπερνούν ακόμα και το 4-0% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Βαθμολόγιο που συνδέει ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το μισθό με το βαθμό και την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας, και μια σκληρή αξιολόγηση – χειραγώγηση.
Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις και θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου».
Περικοπή στο «εφάπαξ» και στις επικουρικές συντάξεις.
Νέες φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.
Με το νομοσχέδιο αυτό, τέλος, καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος εξαφανίζεται.
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους.
Θα αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και το θυμό των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας ισοπεδώνει οικονομικά και κοινωνικά στέλνοντάς μας πίσω για δεκαετίες ολόκληρες.
ΖΗΤΑΜΕ
1. Να μην ψηφισθεί το μισθολόγιο φτωχολόγιο και το πολυνομοσχέδιο φονιάς.
2. Να μην γίνουν απολύσεις και να μην εφαρμοσθεί ο θεσμός της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα.
3. Να μην καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
4. Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας.
5. Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι των τραπεζών με την ανάλογη ρευστότητα που χρειάζονται.
6. Δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.
7. Κατάργηση της κάθε λογής έκτακτης εισφοράς. Να παρθούν πίσω όλα τα χαράτσια και κάθε έκτακτη εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που κλείνουν τα μαγαζιά τους κάτω από το βάρος της έλλειψης πελατείας, ρευστότητας και μέτρων στήριξης της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.
8. το χρέος να πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν και όχι αυτοί που με τον ιδρώτα και το μόχθο τους στήριξαν και στηρίζουν την παραγωγική προσπάθεια της χώρας.
9. Να φύγει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ από τη χώρα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματός μας όλοι οι αιρετοί της Ευρυτανίας και να καταστήσουν ξεκάθαρη τη θέση τους και τη στάση τους απέναντι στα αιτήματά μας υποστηρίζοντάς τα.
2. Ο βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κος Ηλίας Καρανίκας να υποστηρίξει τα αιτήματά μας στην αυριανή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή καταψηφίζοντάς του. Οποιαδήποτε διαφορετική στάση από μεριάς του θα αποτελεί εχθρική ενέργεια απέναντι στους πολίτες του νομού και θα τον καθιστά αναπόφευκτα έκπτωτο του ρόλου του, δεδομένου ότι όχι μόνο δεν θα εκπροσωπεί την λαϊκή εντολή που του ανατέθηκε, αλλά θα είναι αυταπόδεικτα δήμιος των δικαιωμάτων των πολιτών και της κοινωνίας που εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
3. Τα τοπικά ΜΜΕ να προβάλλουν την αγωνία των σημερινών απεργών και συγκεντρωμένων στην πλατεία, ώστε η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί συμμετέχοντας μαζικά σε διεργασίες και διαδικασίες που θα αποτελέσουν ανάχωμα στη βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία.
Καρπενήσι 19 Οκτώβρη 2011

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, Σύλλογος φίλων ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, Σύλλογος ΠΟΕ –ΟΤΑ.
Eυχαριστούμε για τις φωτογραφίες το κ.Μοτσιόλαhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ:To νέο οργανωτικό περιβάλλον για την ΝΔ στην Στερεά Ελλάδα και την Ευρυτανία

 Δημήτρης Κολοκύθας: "Η παρουσία της ΝΔ στην Ευρυτανία με το νέο αυτό σχήμα θα αναδείξει τις πολιτικές διεξόδου από την κρίση"..
Δελτίο τύπου
Σε συνάντηση που έγινε στη Λαμία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου με τα προεδρεία των ΝΟ.Δ.Ε. της Στερεάς & Εύβοιας ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Γιώργος Λουλουδάκης παρουσίασε το νέο οργανόγραμμα της Γραμματείας Οργανωτικού καθώς και τους συνεργάτες του που θα το υλοποιήσουν.
 Με το νέο σχήμα η ΝΔ επιτυγχάνει ευρύτερη διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες και αποκτά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διάδοση των πολιτικών της θέσεων.
Ο νέος περιφερειάρχης της ΝΔ στη Στερεά & Εύβοια κ. Παναγιώτης Σινάπης με την πληθωρική του παρουσία έδωσε σημαντική ώθηση στα στελέχη της ΝΔ οι οποίοι και τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.
Στο νέο σχήμα ο Περιφερειάρχης θα υποστηρίζεται από τέσσερεις (4) θεματικούς Τομεάρχες, για τα οργανωτικά την Κων/να Αδαμοπούλου, για θέματα τύπου τον Βαγγέλη Κολώνια, για κοινωνικά θέματα τον Γιάννη Παπαδόπουλο και θέματα Περιφερειακής πολιτικής τον Θύμιο Καγιάρα.
 Ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας κ. Δημήτρης Κολοκύθας στην τοποθέτηση του τόνισε ότι το νέο σχήμα είναι επίκαιρο και λειτουργικό, η συνεργασία με νέο Περιφερειάρχη και τους νέους Τομεάρχες πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι τα νέα πρόσωπα που το στελεχώνουν των οποίων η δυναμική και η εμπειρία αναδείχθηκε από τη πρώτη αυτή συνάντηση. Η παρουσία της ΝΔ στην Ευρυτανία με το νέο αυτό σχήμα θα αναδείξει τις πολιτικές διεξόδου από την κρίση που προτείνει η ΝΔ και που με αγωνία αναζητούν οι πολίτες.
Σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας

Στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας οργανωτικής δομής του Κόμματος ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργος Λουλουδάκης βρέθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 το πρωί, στην Λαμία, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Φθιώτιδας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, του νέου Αναπληρωτή Γραμματέα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας της Γραμματείας Οργανωτικού κ. Παναγιώτη ΣΙΝΑΠΗ, των τεσσάρων Θεματικών Τομεαρχών της Στερεάς Ελλάδας (κα Αδαμοπούλου Κων/να Τομεάρχη Οργάνωσης, κ. Κολώνια Βαγγέλη Τομεάρχη Επικοινωνίας, κ. Παπαδόπουλο Γιάννη Τομεάρχη Κοινωνική Δικτύωσης & Κινητοποίησης, κ. Καγιάρα Ευθύμιο Τομεάρχη Περιφερειακής Πολιτικής) με αντιπροσωπείες των ΝΟ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής τους Προέδρους τους (κα Αργύρη Βίβιαν Πρόεδρο ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, κ. Καραμάνη Δημήτρη Πρόεδρο ΝΟΔΕ Βοιωτίας, κ. Δεμερτζή Βασίλη Πρόεδρο ΝΟΔΕ Εύβοιας, κ. Κολοκύθα Δημήτρη Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, κ.Καπούρο Κων/νο Πρόεδρο ΝΟΔΕ Φωκίδας) με θέμα την παρουσίαση της νέας οργανωτικής δομής της Γραμματείας Οργανωτικού του Κόμματος.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ των άλλων ζητήθηκαν οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα καθώς και ο Προγραμματισμός δράσης για το επόμενο δίμηνο ενώ τονίστηκε, ότι με το νέο Οργανόγραμμα, επιδιώκεται η επίτευξη ενός δομικού στόχου, η έντονη δραστηριοποίηση της σε χωροθετικό αλλά και σε θεματικό επίπεδο σε μια προσπάθεια αξιοποίησης το συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του Κόμματος σε όλη την χώρα και μέσα από τις θεματικές ενότητες, η δημιουργία μιας αμφίδρομης σχέσης του Κόμματος με την Ελληνική Κοινωνία.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Προωθείται και στην Ευρυτανία ο θεσμός του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                            


Σύσκεψη με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τη λειτουργία ενός καινοτόμου  θεσμού, του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Αθανάσιος Νούσας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.
Στο περιθώριο της σύσκεψης, αναζητήθηκαν προσφορότερα μέσα για τη διάδοση του εν λόγω θεσμού και την  επαρκή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το ρόλο του Συμπαραστάτη.
Ο «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» είναι ένα μονοπρόσωπο όργανο εκλεγμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο,  που έχει ρόλο διαμεσολαβητικό  μεταξύ πολιτών ή επιχειρήσεων και των υπηρεσιών της αιρετής περιφερειακής διοίκησης.
Στο όργανο αυτό  θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφεύγουν  όσοι  πολίτες  αντιμετωπίζουν τυχόν δυσκολίες στην επικοινωνία τους με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης  έχει ουσιαστικά αντίστοιχο ρόλο με αυτόν του Συνηγόρου του Πολίτη, αφού μπορεί να δέχεται αναφορές  πολιτών και επιχειρήσεων, για δυσλειτουργίες των υπηρεσιών της περιφέρειας και ταυτοχρόνως να διαμεσολαβεί για τη επίλυση των σχετικών προβλημάτων που απασχολούν τον πολίτη και την επιχείρηση.
 Το γραφείο του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη και της Επιχείρησης», λειτουργεί καθημερινά και βρίσκεται στη Λαμία (Πλατεία Ελευθερίας 13, Τ.Κ. 35100 τηλέφωνα επικοινωνίας: 22313 51255 & 22313 51256

Αναφερόμενος στο νέο θεσμό του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, Βασίλης Καραμπάς, τόνισε ότι: «ένας σπουδαίος θεσμός που προβλέπεται από τον Καλλικράτη τίθεται σε λειτουργία.
Καλώ τους πολίτες να μην διστάσουν σε καμία περίπτωση να επικοινωνούν με τον κ. Νούσα ο οποίος είναι ένας αξιόλογος επιστήμονας και άνθρωπος, για κάθε ζήτημα γραφειοκρατίας που τους ταλανίζει.
Εξάλλου οι πολίτες γνωρίζουν ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας είμαστε πάντα στη διάθεσή τους για να βελτιώνουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους».   

Αυξήθηκαν οι πόροι για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Καρπενησίου για το επόμενο οικονομικό έτος.

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011


Από 1,4 σε 2 εκατομμύρια Ευρώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Καρπενησίου για το επόμενο οικονομικό έτος. Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνάντησης των υπαλλήλων του Υπουργείου με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Χρήστο Αηδόνη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Ευρυτανίας, στο γραφείο του, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού στο Καρπενήσι, αλλά και της σχετικής αναφοράς του Βουλευτή από του βήματος της Βουλής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καρανίκας μίλησε για το ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της αρχής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις» επισημαίνοντας τα εξής: «Ο προϋπολογισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου μειώθηκε πέρυσι κατά 50% και φέτος επίσης κατά 50%. Αν την πρώτη φορά ήταν 6 εκατομμύρια ευρώ, θα δούμε ότι τώρα ανέρχεται στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Όταν αυτό το Νοσοκομείο έχει εισπράξεις ύψους 2,4 εκατομμυρίων , δεν είναι δυνατόν να τις παίρνουμε να τις πηγαίνουμε αλλού. Τότε ποιος ο λόγος η διοίκησή του να φροντίσει να έχει και του χρόνου αντίστοιχες εισπράξεις; Να, γιατί επιμένω. Δε θέλω παραπάνω προϋπολογισμό, αλλά τουλάχιστον το επίπεδο των εισπράξεων που έχει το ίδιο το Νοσοκομείο έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει».

«Κοινωνική Πολιτική στην παιδική αναπηρία» ήταν ο γιατρός και Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Δ. Καρανίκας στο ξενοδοχείο «Χίλτον»

                                    Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2011



            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κεντρικός ομιλητής με θέμα την «Κοινωνική Πολιτική στην παιδική αναπηρία» ήταν ο γιατρός και Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Δ. Καρανίκας στο ξενοδοχείο «Χίλτον» την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.
Το πρώτο και γενικότερο πλαίσιο της Ομιλίας του Βουλευτή μονοπώλησε το θέμα της «αναπηρίας» και το πώς αυτή προσεγγίζεται στο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. μέσα από το «Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» ως το νομικό πλαίσιο που αναγνωρίζει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να επωφελούνται από μέτρα που προορίζονται για την εξασφάλιση της αυτονομίας τους, της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ένταξης και της συμμετοχής τους στη ζωή της κοινότητας. Στην εισαγωγή του αυτή ο Βουλευτής διατύπωσε :
«Τα άτομα με αναπηρία αντιπροσωπεύουν σήμερα πάνω από το 15% του πληθυσμού της ΕΕ. Τα άτομα με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες της Ευρώπης.
Για να μπορούν τα άτομα αυτά να ασκούν τα δικαιώματά τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι σχετικές δράσεις πρέπει να στοχεύουν στη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της κοινωνικής ένταξης επί ίσοις όροις με τους άλλους. Στο πλαίσιο αυτό, η παροχή μακροχρόνιας φροντίδας και στήριξης αποτελούν βασικές προτεραιότητες».
Διαχωρίζοντας ύστερα τα είδη των παθήσεων, προσβολών,βλαβών, διαταραχών και δυσπλασιών σε ιατρικούς όρους ο κ. Καρανίκας προσέγγισε το ζήτημα της εγκεφαλικής παράλυσης με ιδιαίτερη αναφορά στην αναλογία που σήμερα παρατηρείται. Συγκεκριμένα μίλησε για παρατήρηση της τάξης μία (1) ανά χίλιες (1000) γεννήσεις και για περίπου τριακόσια (300) παιδιά το χρόνο με εγκεφαλική παράλυση.
           Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα εγκεφαλική παράλυση, ανέφερε ότι ο αριθμός αγγίζει συνολικά περίπου τις δέκα χιλιάδες (10.000) ( περιλαμβάνονται και ήπιες ημιπληγικές ή διπληγικές προσβολές).
Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του ο γιατρός και Βουλευτής ανέλυσε τις δυνατότητες θεραπευτικής προσέγγισης της εγκεφαλικής παράλυσης, τις δράσεις της οικογένειας γύρω από αυτήν καθώς και την πρόβλεψη για το ζήτημα αυτό από τον ίδιο τον «Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας». Συγκεκριμένα επεσήμανε το στόχο της μεγιστοποίησης της δυνατής κινητικής εξέλιξης, το γεγονός ότι η φυσιοθεραπεία παραμένει η κύρια βοήθεια μαζί με διάφορες μεθόδους θεραπείας. Από πλευράς δράσεων οικογένειας μίλησε για τους ίδιους ακριβώς στόχους και παραπάνω παράγοντες καθώς και για τη χρήση μεθόδων όπως: νάρθηκες , κηδεμόνες, καρέκλα, ορθοστάτης, αλλά και περαιτέρω εξειδικευμένες δράσεις, όπως η υδροθεραπεία και η ιπποθεραπεία. Στις δράσεις όμως της τελευταίας ο κ. Καρανίκας προσέγγισε με έμφαση την ανάληψη δράσης για τη μετακίνηση και τη νοσηλεία του παιδιού με αναπηρία αλλά και τις χειρουργικές πράξεις που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση. Στο σημείο αυτό έγινε και η ουσιαστική σύνδεση στην ομιλία των δράσεων αυτών με τον «Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας», για την οποία ο κ. Καρανίκας ανέλυσε τα παρακάτω:
 «Με το άρθρο 14, ο «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας» προβλέπει φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες. Οι πρώτες διενεργούνται σε συμβεβλημένα φυσικοθεραπευτήρια, εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, σε εργαστήρια κλινικών και θεραπευτήρια ενώ σε σοβαρά κινητικά προβλήματα, όπως παραπληγίες, τετραπληγίες κ.λ.π., μπορεί να χορηγούνται μέχρι δέκα (10) συνεδρίες το μήνα και για έξι (6) μήνες
Το κόστος της κάθε συνεδρίας ανέρχεται στο ποσό των είκοσι (20) Ευρώ για το οποίο το ΙΚΑ χορηγεί διακόσια (200) Ευρώ τον μήνα ενώ το Δημόσιο εκατόν ογδόντα (180) Ευρώ».
Στη συνέχεια ο γιατρός και Βουλευτής παρουσίασε τρία είδη ειδικών βοηθημάτων για παθήσεις και βλάβες όπως η σκολίωση, η μηνιγγοκήλη και η μυοπάθεια, περνώντας έτσι στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του. Σε αυτό, ο κ. Καρανίκας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας» και τις Επιτροπές Αξιολόγησης των Αναπήρων αναφέρθηκε σε πρόσφατα ρεπορτάζ για τις «Σπιναλόγκες» των ανάπηρων Τσιγγάνων, σε χωριό της Βοιωτίας, όπου χίλια εξήντα οκτώ (1068) άτομα λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα,  αλλά και για την Καρδίτσα, όπου τετρακόσια (470) άτομα χωριού λαμβάνουν επιδόματα με αίτιο ψυχολογικά προβλήματα. Συνέχισε λέγοντας: «Σε ένα πολύ ρεαλιστικό άρθρο του Πάσχου Mανδραβέλη στην «Καθημερινή» (16-01-11) ξετυλίγεται όλο το δαιδαλώδες πλέγμα των αμέτρητων υπηρεσιών, φορέων, επιτροπών επί επιτροπών, σχεδίων δράσης και χιλιάδων αρτικόλεξων που ακολουθούν κάθε δημόσιο ελληνικό έγγραφο!
Συγκρουόμενες αρμοδιότητες οργανισμών, φορέων, ινστιτούτων, με ονομασίες από παραλλαγές αρκτικόλεξων (ΕΚΚΑ, ΕΣΥΠΚ, ΙΝΚΠΟ, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ΚΕΑΤ, ΚΑΦΚΑ κ.λπ.) που ακόμα και με την υπόθεση πως ένας δημόσιος έχει τις καλύτερες προθέσεις, δύσκολα θα βγει άκρη».
Ο κ. Καρανίκας επέλεξε να κλείσει την ομιλία του δίνοντας με απλό και καθαρό τρόπο το στίγμα που οι καιροί επιβάλλουν για την κοινωνική πολιτική για το ανάπηρο παιδί: 
«Η ποιότητα ζωής παιδιών με εγκεφαλική παράλυση αποτελεί δείκτη πολιτισμού της κοινωνίας μας».

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τη μείωση του χρόνου παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων,ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Δ. Καρανίκας.

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011
                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής, κατανοώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Ευρυτανίας, οι οποίοι αναγκάζονται να αναχωρούν πριν την παρέλευση του απαραίτητου πενταμήνου (5μήνου) εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, με την οποία ζητά την μείωση του χρονικού αυτού διαστήματος, το οποίο είναι απαραίτητο για την χορήγηση των σχετικών επιδοτήσεων. 
Συγκεκριμένα, η Ερώτηση έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το εδάφιο α΄ του άρθρου 51 του Α.Κ όπως αυτό τροποποιήθηκε από το Ν.1328/83 «Στους δικαιούχους εξισωτικών αποζημιώσεων περιλαμβάνονται και οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι οι οποίοι, για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) μηνών το χρόνο, εκτρέφουν και μετακινούν τα ζώα τους (αιγοπρόβατα, βοοειδή- τουλάχιστον πέντε (5) ζωικές μονάδες) στους βοσκότοπους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ανεξάρτητα από την έδρα της μόνιμης κατοικίας τους, εφόσον πληρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις του προγράμματος της Ε.Α.»
Οι κτηνοτρόφοι που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και στέλνουν τα ζώα τους (τουλάχιστον (5) ζωικές μονάδες) με άλλον ή σε άλλο κτηνοτρόφο στις περιοχές εφαρμογής του προγράμματος Ε.Α. αξιοποιώντας αυτές για πέντε (5) τουλάχιστον μήνες, θεωρούνται ότι έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Σε μετακινούμενους κτηνοτρόφους, που για οποιοδήποτε λόγο συντομεύουν την αποχώρησή τους, με τα ζώα τους, από τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές με συνέπεια να μη συμπληρώνεται το απαιτούμενο πεντάμηνο χρονικό διάστημα, δεν χορηγείται Ε.Α.»
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Προτίθεται να προβεί στη μείωση του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος από πέντε (5) σε τέσσερις (4) μήνες για περιοχές με υψόμετρο άνω των εννιακοσίων (900) μέτρων, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη βόσκηση σε αυτές πριν την 1η Ιουνίου και μετά το τέλος Σεπτεμβρίου;»

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Θ.Χειμάρας:Η Κυβέρνηση έχει ήδη απωλέσει τον έλεγχο του κράτους, ακόμα και στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας

Δελτίο τύπου
Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η παραλυσία του Κράτους στους πιο καίριους τομείς συνεχίζεται και στην Περιφέρειά μας.
• Στο Νοσοκομείο Λαμίας λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού υπολειτουργούν βασικές Κλινικές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και οι ασθενείς εν μέσω οικονομικής κρίσης και με κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας τους , μεταφέρονται για νοσηλεία σε άλλα νοσοκομεία, όπως αυτό της Λάρισας.
• Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι Κλινικές : Παιδιατρική, Ακτινολογική με τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου ( το έχει τονίσει και ο κ. Χρονάς ) και έρχεται η σειρά της Πνευμονολογικής , σύμφωνα με δήλωση του Διευθυντή της κου Καρκάνη.
• Γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη απωλέσει τον έλεγχο του κράτους, ακόμα και στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας , για αυτό ως γνωστό ζητήσαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, την οποία ακόμη αναμένουμε ... όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις.
*Η κρίση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αντανάκλαση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε.
• Η απουσία συνολικής Εθνικής Στρατηγικής για την παιδεία και η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και συναίνεσης με τους φορείς, έχουν δημιουργήσει το γνωστό συγκρουσιακό κλίμα.
• Πολλά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οδηγούνται σε αναστολή λειτουργίας και πιθανόν σε οριστικό κλείσιμο.

• Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν :
• Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας , που όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές του , αντιμετωπίζει βασικά λειτουργικά προβλήματα ( πρόγραμμα σπουδών, έλλειψη επιστημονικού προσωπικού κ.λ.π. )
• Τα Α.Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και το Παράρτημα Θηβών, που αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο των έκτακτων εκπαιδευτικών.
• Ως γνωστό το σοβαρό πρόβλημα της εδραίωσης και μόνιμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ( σε Λαμία και Λιβαδειά ), συζητήθηκε πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ενώ η πρότασή μας έγινε ομόφωνα δεκτή, εν τούτοις καμία συνέχεια δεν δόθηκε από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη , όπως είχε δεσμευτεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα σήμερα το Πανεπιστήμιο να κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο.
Ζητάμε, για μια ακόμη φορά, από την ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να στηρίξει έμπρακτα το Πανεπιστήμιο και όλα τα ΤΕΙ της Περιφέρειάς μας αναλαμβάνοντας επιτέλους σοβαρές πρωτοβουλίες χωρίς άλλες καθυστερήσεις .
Εμείς δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι είμαστε εδώ να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που δυστυχως δεν βλέπουμε.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη για τον προπηλακισμό του Δημάρχου Συκεών-Νεάπολης

Καρπενήσι, 14 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο χθεσινός προπηλακισμός του Δημάρχου Συκεών – Νεάπολης, Συμεών Δανιηλίδη προσβάλει  την τοπική αυτοδιοίκηση από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Είναι ντροπή και αίσχος. Η επίθεση εναντίον ενός Δημάρχου είναι επίθεση εναντίον όλων.  Και κανείς μας δε δικαιούται να μένει σιωπηλός.
Στο νέο Δήμο Καρπενησίου, αποτέλεσμα συνένωσης έξι Καποδιστριακών Δήμων, εδώ και χρόνια, η αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιείται από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, σε συνεργασία και με ιδιώτες. Παρά το δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής, τις εγγενείς δυσκολίες πρόσβασης και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα.  Ακόμα και αυτές τις ημέρες, που τα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα δοκιμάζονται, η αποκομιδή των σκουπιδιών συνεχίζεται κανονικά γιατί υπάρχει πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας.
Σήμερα οι ελληνικές οικογένειες υποφέρουν περισσότερο από ποτέ. Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα η τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους, πρέπει να σταθεί όρθια και να διατηρήσει όσο μπορεί  την κοινωνική συνοχή. Οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.
Τα εργασιακά δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά. Κανείς όμως δε δικαιούται να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών μας. Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τη βία και τους εκβιασμούς σε αυτή τη χώρα. Επιτέλους τέλος.

Γιορτή κάστανου σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Δήμου Καρπενησίου






Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011
Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας
Ώρα 11:30
Κάστανα για όλους και ζωντανή μουσική
σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Δήμου Καρπενησίου.


ΟΠΠΑΔΗΚ
Τοπικό Συμβούλιο Αγίας Τριάδας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μικρό Πανεπιστήμιο από το Δήμο Καρπενησίου

Καρπενήσι, 11 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011
Μάνος Κοντολέων
Ο Δήμος Καρπενησίου, έπειτα από πρόταση της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου και σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου και το Σύλλογο Νέων για την Ευρυτανία φιλοξενεί, στο πλαίσιο του θεσμού «Μικρό Πανεπιστήμιο» το συγγραφέα Μάνο Κοντολέων.

Ο Μάνος Κοντολέων που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, θα παρουσιάσει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 17:00 στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης το βιβλίο του «Πολύτιμα Δώρα» και την ίδια μέρα στις 19:00 το βιβλίο του «Ανίσχυρος Άγγελος».

Συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Χρήστου Αηδόνη με εκπροσώπους του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου

Καρπενήσι, 11 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης επισκέφτηκε το Δήμο Καρπενησίου, στο πλαίσιο της δράση «Το Ποδήλατο στη Ζωή μας».
Το Σάββατο το μεσημέρι και έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ευάγγελο Ξαρχά, το διοικητικό διευθυντή κ. Αλέξανδρο Κουτσούμπα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ευρυτανίας  κ. Κωνσταντίνο Τσιρώνη, το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Καρατσίκη, το διευθυντή παθολόγο και δημοτικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Πέτρου και τους διευθυντές του χειρουργικού τομέα κ. Ιωάννη Μπακόλα και εργαστηριακού τομέα κ. Ταισίρ Ραουάσντε.
Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης καθώς επίσης και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Σουλιώτης, Θανάσης Φέγγος και Κλεομένης Λάππας.
Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον υφυπουργό και τον ευχαρίστησε για την ένταξη του Δήμου Καρπενησίου στη δράση «Το Ποδήλατο στη Ζωή μας», τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έκρινε αναγκαία τη συνάντηση αυτή, προκειμένου ο υφυπουργός να λάβει γνώση για τα σημαντικά ζητήματα που έχουν ανακύψει στον τομέα της υγείας, στην Ευρυτανία.
Οι γιατροί με τη σειρά τους εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εντοπίζουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπως είναι η ελλιπής χρηματοδότηση, η συνένωση του Νοσοκομείου αλλά και η ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.
Ο υπουργός τόσο στη συνάντηση αυτή όσο και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την ίδια ημέρα το απόγευμα δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δημοπρατούνται η επέκταση του Νοσοκομείου και η ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας


                                           Καρπενήσι 10.10.11

                              
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυο σημαντικά έργα στην  Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, που πρόκειται να συμβάλλουν  καθοριστικά στην ενίσχυση των υποδομών υγείας και πρόνοιας, δημοπρατούνται  έως τις αρχές Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ και την ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας  του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας και προμήθεια εξοπλισμού,  προϋπολογισμού 1.078.307  ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα....

Τα προβλήματα των μαθητών και των σχολείων της Δυτικής Ευρυτανίας έθεσε στην Υπουργό Παιδείας,

Αθήνα. 11 Οκτωβρίου 2011


                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα. 11 Οκτωβρίου 2011


                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα των μαθητών και των σχολείων της Δυτικής Ευρυτανίας έθεσε στην Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Δ. Καρανίκας.
Κατά τη συνάντησή τους αυτή, ο κ. Καρανίκας επισήμανε ότι οι επιτυχίες των μαθητών των Λυκείων Γρανίτσας, Ραπτοπούλου και Κερασοχωρίου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καταγράφηκαν ελάχιστες και αντιστοιχούν κυρίως στη φοίτηση σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) .
Επίσης, τόνισε ότι σχεδόν κανένας μαθητής της περιοχής δεν αποκτά κατά τη διάρκεια του σχολικού του βίου Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σχέση των παραπάνω με το έλλειμμα ευρυζωνικότητας (ίντερνετ) στην περιοχή, το οποίο και αποστερεί τους μαθητές, τους νέους και γενικότερα τους κατοίκους από την πρόσβαση στην κυριότερη πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης της εποχής μας και των αναγκών της.
Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε την έναρξη Πιλοτικού ουσιαστικού και αποτελεσματικού Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, κυρίως για τους μαθητές που φέτος θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και γενικότερα για όλους τους μαθητές της Δυτικής Ευρυτανίας, καθώς και να δοθεί  δυνατότητα πρόσβασης στις Ευρυζωνικές Υπηρεσίες στους μαθητές και στα σχολεία.