Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Δημοπρατούνται η επέκταση του Νοσοκομείου και η ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας


                                           Καρπενήσι 10.10.11

                              
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυο σημαντικά έργα στην  Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, που πρόκειται να συμβάλλουν  καθοριστικά στην ενίσχυση των υποδομών υγείας και πρόνοιας, δημοπρατούνται  έως τις αρχές Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ και την ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας  του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας και προμήθεια εξοπλισμού,  προϋπολογισμού 1.078.307  ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα....

Τα προβλήματα των μαθητών και των σχολείων της Δυτικής Ευρυτανίας έθεσε στην Υπουργό Παιδείας,

Αθήνα. 11 Οκτωβρίου 2011


                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα. 11 Οκτωβρίου 2011


                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα των μαθητών και των σχολείων της Δυτικής Ευρυτανίας έθεσε στην Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Δ. Καρανίκας.
Κατά τη συνάντησή τους αυτή, ο κ. Καρανίκας επισήμανε ότι οι επιτυχίες των μαθητών των Λυκείων Γρανίτσας, Ραπτοπούλου και Κερασοχωρίου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καταγράφηκαν ελάχιστες και αντιστοιχούν κυρίως στη φοίτηση σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) .
Επίσης, τόνισε ότι σχεδόν κανένας μαθητής της περιοχής δεν αποκτά κατά τη διάρκεια του σχολικού του βίου Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σχέση των παραπάνω με το έλλειμμα ευρυζωνικότητας (ίντερνετ) στην περιοχή, το οποίο και αποστερεί τους μαθητές, τους νέους και γενικότερα τους κατοίκους από την πρόσβαση στην κυριότερη πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης της εποχής μας και των αναγκών της.
Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε την έναρξη Πιλοτικού ουσιαστικού και αποτελεσματικού Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, κυρίως για τους μαθητές που φέτος θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και γενικότερα για όλους τους μαθητές της Δυτικής Ευρυτανίας, καθώς και να δοθεί  δυνατότητα πρόσβασης στις Ευρυζωνικές Υπηρεσίες στους μαθητές και στα σχολεία.

Το γρήγορο ίντερνετ για όλη την Ευρυτανία καθυστερεί λόγω τεχνοοικονομικών κριτηρίων, σύμφωνα με απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης του ΟΤΕ σε σχετικό αίτημα του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκα.


                                                                             Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 Ειδικότερα στην επιστολή του προς τη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας & Λειτουργιών ΟΤΕ ο Βουλευτής επεσήμανε ότι αποτελεί πλέον  αναγκαιότητα η  παροχή γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο και η αναβάθμιση των σχετικών υποδομών στις δημοτικές ενότητες του Προυσού, της Ποταμιάς της Δομνίστας, των Απεραντίων και του Ασπροποτάμου. Η παροχή γρήγορου ίντερνετ θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ιατρεία και αλλού.
Στην απάντησή του ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών κ.Ηλίας Δρακόπουλος, μεταξύ άλλων,  αναφέρει ότι «σε ό,τι αφορά στις περιοχές Προυσού, Δομνίστας, Απεραντίων και Ασπροποτάμου, αυτές τηλεφωνοδοτούνται μέσω ασυρματικών φορέων, που εξασφαλίζουν την παροχή καθολικής υπηρεσίας τηλεφωνίας, χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα για παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η παροχή υπηρεσιών ADSL στις ως άνω περιοχές απαιτεί σημαντικές νέες επενδύσεις, οι οποίες δεν δικαιολογούνται με τεχνο-οικονομικά κριτήρια για τις οποίες ο ΟΤΕ δεν μπορεί να δεσμευθεί χρονικά στο εγγύς μέλλον λόγω περιορισμών στο διαθέσιμο CAPEX».
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ευρυτάνας βουλευτής έθεσε το θέμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την πρόταση να ενταχθούν τα παραπάνω σχολεία στον κατάλογο σχολείων που το ίδιο το Υπουργείο προτείνει για ένταξη στο πρόγραμμα «ΔΟΡΥ».
(Με το πρόγραμμα «ΔΟΡΥ» εξασφαλίζεται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές η δυνατότητα ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων και η άμεση πρόσβαση στο ίντερνετ).

Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας


Ηλία Καρανίκα