Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Βάλτε τα ρούχα... στο ψυγείο!

Μια νεαρή σχεδιάστρια μόδας από το Ανόβερο έφερε επανάσταση στον κόσμο της υψηλής ραπτικής καθώς χρησιμοποιεί για τα ρούχα της μια πρώτη ύλη που βρίσκει στο ψυγείο της: γάλα.

Η Άνκε Ντομάσκε, 28 ετών, πρώην φοιτήτρια μικροβιολογίας, έφτιαξε ένα ύφασμα που το ονομάζει "ΚουΜιλχ" (QMilch) από συμπυκνωμένη καζεΐνη, μια πρωτεΐνη του γάλακτος. Πρόκειται για το πρώτο τεχνητό ύφασμα που κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

"Έχει την υφή του μεταξιού και δεν μυρίζει. Μπορείτε να το πλύνετε, όπως όλα τα άλλα υφάσματα", είπε η σχεδιάστρια. Το QMilch όχι μόνο είναι οικολογικό αλλά, σύμφωνα με την εφευρέτρια, ωφελεί και την υγεία: τα αμινοξέα της πρωτεΐνης έχουν αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση ενώ επίσης βοηθούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και της θερμοκρασίας του σώματος. Ο οίκος μόδας Mademoiselle Chi Chi (MCC) χρησιμοποιεί ήδη το ύφασμα από γάλα στην κολεξιόν του.Υφάσματα από γάλα είχαν παραχθεί και παλαιότερα, από τη δεκατία του 1930, ωστόσο δεν ήταν οικολογικά γιατί στη σύνθεσή τους περιλάμβαναν πολλές χημικές ουσίες. Η Ντομάσκε όμως έφτιαξε, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ένα ύφασμα αποκλειστικά από καζεΐνη και μερικά άλλα φυσικά συστατικά. Όπως είπε, χρειάζονται περίπου 6 λίτρα γάλακτος για να φτιαχτεί ένα ολόκληρο φόρεμα που στοιχίζει 150-200 ευρώ.

Λόγω της αντιβακτηριδιακής δράσης του το ύφασμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιεί επίσης στον ιατρικό τομέα ενώ ορισμένες εταιρείες αυτοκινήτων εξετάζουν την πιθανότητα να φτιάξουν ταπετσαρίες από το QMilch. Σε αντίθεση τέλος με το γάλα από το οποίο προέρχεται, το ύφασμα δεν έχει ημερομηνία λήξης...

                
http://www.real.gr/

Τα 5 καλύτερα trends για το μακιγιάζ

Για τον χειμώνα 2011 τα καλύτερα trends για το μακιγιάζ είναι:

- Royal μπλε. Το μπλε φορέθηκε είτε σαν smokey eye αντί του γκρι, είτε στα νύχια όπως είναι και οι φετινές αποχρώσεις στα βερνίκια Chanel.

- Φυσικά φρύδια. Ξεχάστε τα παραβγαλμένα, λεπτά φρύδια που ξέρατε. Αφήστε τα φρύδια σας φυσικά και παχιά. Τα παχιά φρύδια τονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και ειδικά τα μάτια σας χωρίς ίχνος make up. Για να μην δείχνουν απεριποίητα μπορείτε να τα χτενίζετε με μικρό βουρτσάκι.

- Eyeliner προς τα κάτω. Όπως είδαμε στο show του Marc Jacobs η γραμμή του eyeliner πηγαίνει προς τα κάτω αντί στην ευθεία.

- Φυσικό πρόσωπο. Κρατήστε το πρόσωπο φυσικό και αποφύγετε το υπερβολικό make up.

- Κόκκινα χείλη. Φέτος τα χείλη είναι κόκκινα σαν να τα έχετε βρέξει με κόκκινο κρασί.

ΠΗΓΗ: myworld.gr
http://www.real.gr/