Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 υποδεχόμαστε Το Ποδήλατο στη Ζωή μας Ο Δήμος Καρπενησίου καλεί όλους τους Δημότες με τα ποδήλατά τους στην Κεντρική Πλατεία

Καρπενήσι, 4 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας» του Υπουργείου Υγείας, υποδέχεται την εφαρμογή της πιλοτικής δράσης «Το ποδήλατο στη ζωή μας», που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πολιτών και τη γνωριμία τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης.
Η δράση αυτή, δε στοχεύει μόνο στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά προωθεί και την ανάπτυξη τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ικανών για την τόνωση της οικονομίας . Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρέχει, σε πιλοτικό στάδιο, ποδήλατα που φέρουν ειδική σήμανση, σε ορισμένους Δήμους της χώρας μας, μεταξύ άλλων και στο Δήμο Καρπενησίου.
Οι Δήμοι με τη σειρά τους, γίνονται φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ποδηλάτων, διατηρώντας την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού.
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, ο Δήμος Καρπενησίου καλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση παραλαβής των ποδηλάτων.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας θα ετοιμάσει για όλους τους παραβρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα, έτσι ώστε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα της Ευρυτανίας, μιας και ο φορέας υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσεις είναι η Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  
Ο Καθένας μπορεί να έρθει με το δικό του ποδήλατο.

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Καρπενήσι, 4 Οκτωβρίου 2011
Δελτίο Τύπου
Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας που διοργανώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με δράσεις από τις 10 έως 16 Οκτωβρίου 2011 που ενισχύουν την έννοια της δημοκρατίας και της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας είναι ένα ετήσιο γεγονός που δημιουργήθηκε για την ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το πώς λειτουργούν οι τοπικές αρχές καθώς και για τις ευκαιρίες συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στου δήμους και τις κοινότητες.
Με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, οι τοπικές Αρχές καλούνται να αναλογιστούν την ευθύνη που φέρουν, ως μέλη κλειδιά για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Μέσα από αυτή:
Επισημαίνεται η αξία της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο ως ο ουσιαστικός  παράγοντας σε κάθε δημοκρατικό σύστημα
Ενισχύεται η συμμετοχή των πολιτών στην τοπική δημόσια ζωή, και ενθαρρύνονται οι πολίτες ώστε να παίξουν έναν ενεργό ρόλο στην κοινότητά τους
Παροτρύνονται οι τοπικές αρχές προκειμένου να αναλογιστούν, ως θεματοφύλακες της τοπικής δημοκρατίας
Ενισχύεται το προφίλ του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Κογκρέσου, η ανάπτυξη της τοπικής δημοκρατίας και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας της τοπικής αυτοδιοίκησης
Με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ορισμένες από τις δράσεις για αυτό το έτος οφείλουν να είναι αφιερωμένες στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 
Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, έχει σχεδιάσει επτά δράσεις με επίκεντρο κυρίως τα παιδιά και τη νεολαία.

Δράσεις: 
  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο των Εφήβων, από μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου
Στη δράση αυτή θα επιχειρηθεί μια προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι μαθητές θα αντικαταστήσουν τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου.
2.      Διαγωνισμός έκθεσης με θέμα: Τα παιδιά έχουν δικαίωμα προστασίας από κάθε μορφής κακομεταχείριση: βία, παραμέληση, κακοποίηση και εκμετάλλευση, μέσα και έξω από την οικογένεια (300-400 λέξεις) στους μαθητές της Στ’ Δημοτικού

Οι εκθέσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και θα υπάρξει έπαθλο.

Σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καρπενησίου.
  1. Ενημέρωση για το θεσμό του εθελοντή δημότη και το λογαριασμό facebook του Δήμου στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
Θα διεξαχθεί και παράλληλος διαδικτυακός διαγωνισμός φωτογραφίας, με έπαθλο.
Σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το 1ο  και 2ο  Γυμνάσιο Καρπενησίου και το Γυμνάσιο Φουρνάς.
  1. Ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου σε μαθητές της Γ’ Λυκείου
Οι μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφου παίρνουν συνέντευξη από το Δήμαρχο.
Σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου και το Ράδιο Καρπενήσι.  
  1. Επίσκεψη αιρετών και στελεχών του Δήμου στα Δημοτικά και Γυμνάσια, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Δήμου
Σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καρπενησίου, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και  το Γυμνάσιο Φουρνάς.
  1. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας και του link της ΕΕΤΔ
  2. Οι τοπικές εφημερίδες φιλοξενούν άρθρα των μαθητών Λυκείου για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, τα Ευρυτανικά Νέα, τον Ευρυτανικό Τύπο και τον Ευρυτανικό Παλμό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:
Οι ακριβείς ημερομηνίες αλλά και οι λεπτομέρειες που αφορούν τις δράσεις θα ανακοινωθούν άμεσα.