Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Κλεομένη Λάππα στο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ορεινών περιοχών Euromontana

Καρπενήσι, 4 Οκτωβρίου 2011
Δελτίο Τύπου
Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Inverness της Σκοτίας η ετήσια Γενική συνέλευση και το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Ορεινών Περιοχών Euromontana, με θέμα: Sustainable active tourism: Mountains leading Europe towards innovating solutions (Βιώσιμος ενεργός τουρισμός: Τα βουνά οδηγούν την Ευρώπη σε καινοτόμες λύσεις).
Ο Δήμος Καρπενησίου που αποτελεί τον πρώτο Δήμο στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί στο εν λόγω δίκτυο, εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Κλεομένη Λάππα.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου επισημάνθηκε η σημαντικότητα του ορεινού τουρισμού και αναλύθηκαν τρόποι και μέθοδοι για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης του.
Ο αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας αφού παρουσίασε στους εταίρους το Δήμο Καρπενησίου και το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Δημοτικής Αρχής, τόνισε τις ομοιότητες του Inverness και του Δήμου Καρπενησίου και χαρακτήρισε το Καρπενήσι ως τα Highlands της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποίησε αρκετές επαφές με φορείς κυρίως από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλλία, διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασίας και την από κοινού κατάθεση προτάσεων για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.   

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου όλοι μαζί καθαρίζουμε την πόλη μας

Καρπενήσι, 4 Οκτωβρίου 2011
Δελτίο Τύπου
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου όλοι μαζί καθαρίζουμε την πόλη μας
Εθελοντικός Καθαρισμός στο Λόφο του Αγίου Δημητρίου
Ο Δήμος Καρπενησίου διοργανώνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 11:00 το πρωί εθελοντικό καθαρισμό, στο λόφο του Αγίου Δημητρίου.
Στην προσπάθεια αυτή, η Δημοτική Αρχή καλεί όλα τα σχολεία, τους συλλόγους και κάθε δημότη ξεχωριστά να συμμετέχει σε αυτή τη δράση που θα αποτελέσει μόνο την αρχή για να αλλάξουμε όλοι μαζί το Δήμο μας.
Ο εθελοντικός καθαρισμός έχει ενταχθεί στις δράσεις που καλύπτει επικοινωνιακά ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Φέγγος δήλωσε: Μια μεγάλη προσπάθεια ξεκινάει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο λόφο του Αγίου Δημητρίου. Περιμένουμε όλους όσους μπορούν να βρίσκονται εκεί προκειμένου να ξεκινήσουμε μαζί μια σειρά δράσεων εθελοντικής καθαριότητας. Ζούμε σε ένα τόπο που η φύση μας χαρίστηκε απλόχερα. Είναι υποχρέωσή μας να μεριμνούμε για το φυσικό μας περιβάλλον που για όλους μας εδώ αποτελεί πηγή ζωής.