Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στυλιανό Στεφανίδη για τις έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έστειλε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας»

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει:
Η προσωρινή επάνδρωση του κλιμακίου κατά την θερινή αντιπυρική περίοδο με άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, υπήρξε καταλυτική και συντέλεσε τα μέγιστα στην πρόληψη και προστασία της δασώδους αυτής περιοχής κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Οι άμεσες παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Νέο Αργύρι, στην Κάτω Ποταμιά κλπ. υπήρξαν σωτήριες και είχαν ως αποτέλεσμα να διαφυλαχθεί ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου. Για τον λόγο αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τόσο εσάς προσωπικά για την συμβολή σας στην αποστολή του Κλιμακίου όσο και τους άντρες που το στελέχωσαν για την προθυμία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.
Εντούτοις, και καθώς απέδειξε η πραγματικότητα είναι αναγκαίες οι απαραίτητες κινήσεις για την μόνιμη εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία απέχει πολύ από το Καρπενήσι και τα πυροσβεστικά οχήματα καθυστερούν σημαντικά μέχρι να προσεγγίσουν την περιοχή των συμβάντων.
Οι συνθήκες επιδεινώνονται ιδιαίτερα το καλοκαίρι και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών, οι οποίες λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους, της πυκνής βλάστησης και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το πλησιέστερο Πυροσβεστικό Τμήμα μπορούν να λάβουν μεγάλη έκταση αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα.
Κλείνοντας την επιστολή του ο Ευρυτάνας Βουλευτής επισήμανε ότι στα πλαίσια της επικείμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής τον προσεχή Οκτώβριο είναι ανάγκη να εξεταστεί η μόνιμη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, ενώ στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, να μετατραπεί σε κλιμάκιο τουλάχιστον Γ΄ Τάξεως. Ο τρόπος αυτός είναι ο μόνος να προληφθεί η εκδήλωση οποιουδήποτε συμβάντος που θα μπορούσε να καταστεί ανεξέλεγκτο και καταστροφικό για τον τόπο.

«Έργα προτεραιτότητας της Ευρυτανίας από τον Ηλία Καρανίκα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά»


Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά με θέμα τα έργα προτεραιότητας στην περιοχή,
Πρώτο συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης και επίσπευσης διαδικασιών για την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου και της Παραμεγδόβιας οδού. Σε ό,τι αφορά στην πρώτη, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της δημοπράτησης του κομματιού Καστρί-Μακρακώμη, επισήμανε την ήδη υπάρχουσα εξασφάλιση χρηματοδότησης για απαλλοτριώσεις και μελέτες από το ΕΣΠΑ (όπως για την ανατολική πρόσβαση της σήραγγας Τυμφρηστού) ενώ τόνισε ότι η τελευταία είναι πολύ σημαντικό να επεκταθεί και προς την πόλη του Αγρινίου. Σχετικά με την Παραμεγδόβια οδό, για την οποία έχει ήδη εγκριθεί η αναγνωριστική  μελέτη οδοποιίας και προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και σχετικά με την κατασκευή του επαρχιακού δρόμου μεταξύ Νεράιδας (Καρδίτσας) και Μαυρομάτας (Ευρυτανίας) ο Βουλευτής επανήλθε στις ημερομηνίες παράδοσης της οριστικής γεωλογικής μελέτης (Ιούνιος 2011) και στην ανάγκη για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση των μελετών αντίστοιχα. Άλλα θέματα οδοποιίας που συζητήθηκαν ήταν η ασφαλτόστρωση του δρόμου Ραπτόπουλο - Νέο Αργύρι – Άρτα καθώς και η ολοκλήρωση του δρόμου Κέδρα –Βραγκιανά-Καρδίτσα.

Σε προτεραιότητα και με δείκτη την προφορική συναίνεση του Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. κ. Γιώργου Παπακωσταντίνου ο Ηλίας Καρανίκας έβαλε δεύτερο στην ατζέντα της συζήτησης το αίτημα της χρηματοδότησης «Διαγνωστικής μελέτης ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών».
Στα ζητήματα Υγείας και Παιδείας της Ευρυτανίας η συνέχιση και βελτίωση λειτουργίας του παραρτήματος του ΤΕΙ στο Καρπενήσι και η ενίσχυση των υποδομών υγείας ήταν ο άξονας συζήτησης. Συγκεκριμένα: για το ΤΕΙ πέρα από το δεδομένο και δίκαιο αίτημα για βελτίωση και συμπλήρωση των υποδομών του, τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της Γραμματειακής Υποστήριξης του Τμήματος, ενώ η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, η επέκτασή του, η ενίσχυση του Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας, η επέκταση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων στην περιοχή συζητήθηκαν διεξοδικά.
Μεγάλο ενδιαφέρον τέλος είχε το δεύτερο μισό αλλά εκτεταμένο κομμάτι της συζήτησης με τον κ. Περγαντά, καθώς ο Βουλευτής παρέθεσε δύο (2) πολύ σημαντικούς αναπτυξιακούς άξονες για την Ευρυτανίας. Πρώτα και κύρια το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου επισημάνθηκε ότι οπωσδήποτε πρέπει να φροντιστούν τρόποι χρηματοδότησης του «Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου»  ώστε να λειτουργεί και να συντηρείται, ως υπάρχων τουριστικός πόλος έλξης με ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα και πλεονέκτημα προτίμησης κυρίως στο πλαίσιο του εσωτερικού τουρισμού στη χώρα μας Στο ίδιο πλαίσιο, σε συνάφεια με τις σχετικές προσπάθειες του Δήμου Καρπενησίου και με μία ήδη υπάρχουσα μελέτη από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συζητήθηκε και η ανάγκη για ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό της περιοχής «Πάντα βρέχει» ως προστατευόμενης

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία ένταξης και χρηματοδότησης έργων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εξέφρασε στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά στο Καρπενήσι στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία ένταξης και χρηματοδότησης έργων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εξέφρασε στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά στο Καρπενήσι στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς.
Στην τοποθέτηση του ο ίδιος τόνισε την πλήρη πολιτική βούληση για τη στήριξη της Περιφέρειας,  διαπιστώνοντας τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής και  εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα θα είναι  άμεσα ορατά.
Στο περιθώριο της συνάντησης αυτής ο κ. Καραμπάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δυο σημαντικά  όπως τα χαρακτήρισε αναπτυξιακά εργαλεία.  Το Χιονοδρομικό και το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.
Ο  κ. Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι δυο μεγάλες υποδομές του νομού, περνούν πλέον  ιδιοκτησιακά,  «στα χέρια»  της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως είπε: «βρισκόμαστε στο στάδιο της συμφωνίας - συγχρηματοδότησης  του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου. Η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης είναι στο πλαίσιο της λογικής ότι οι τέτοιου χαρακτήρα αναπτυξιακές υποδομές του νομού  θα πρέπει να περάσουν  ολοκληρωτικά στη  ιδιοκτησία της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Προς αυτή την κατεύθυνση κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Ειδικότερα σε ότι αφορά στο Χιονοδρομικό, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός της συγχρηματοδότησης των ελλειμμάτων  του Κέντρου.
Ως Δήμαρχος Καρπενησίου, στήριξα επίμονα την  προσπάθεια, να περάσει το αθλητικό κέντρο, ιδιοκτησιακά στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τότε συναντούσα σθεναρή αντίσταση, τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από συναδέλφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα αν και  από άλλη θέση, εξακολουθώ να στηρίζω την  άποψη ότι τέτοια αναπτυξιακά «εργαλεία» του νομού μας, θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Ασφαλώς, αναφορικά με τη αξιοποίηση τους, έχουμε  να καταθέσουμε προτάσεις, πρόγραμμα και σχέδιο, σε συνεννόηση πάντα με την περιφέρεια και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη».
Την ίδια ώρα  ο Βασίλης Καραμπάς έκανε σαφή διαχωρισμό της παραχώρησης δημόσιας περιουσίας και της ιδιωτικοποίησης. Όπως επεσήμανε:
«Φυσικά δεν  είμαστε σύμφωνοι με τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας. Υποστηρίζουμε ωστόσο τα μικτά συστήματα διαχείρισης, τη συνεργασία δηλαδή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών».

                                                                                                          Ο Αντιπεριφερειάρχης

                                                                                                                     Καραμπάς    Βασίλειος                                                                     

Η απουσία του Παύλου Μπακογιάννη αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη


Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, για τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η απουσία του αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη.
Ο Παύλος συνδύαζε το πολιτικό όραμα μιας κοινωνίας ταυτόχρονα ανοιχτής, παραγωγικής και με δικαιώματα ίσα για όλους-και σεβαστά από όλους-με την κοινωνική ευαισθησία που του ήταν βίωμα, ως ανθρώπου που ό,τι πέτυχε το πέτυχε μόνος του, με πίστη στις ιδέες του και με σκληρή δουλειά. Η μακρά του εξορία, οι αγώνες του κατά της δικτατορίας, η συνεργασία του με πολιτικούς, αλλά και απλούς πολίτες, από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, του είχαν εμφυσήσει την πίστη στη συναίνεση και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, που ταλάνιζαν την χώρα ως σύνολο.
Υπήρξε η κατ' εξοχήν μετριοπαθής φωνή στη Νέα Δημοκρατία όσο ζούσε και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεργασία της με τους κατ' εξοχήν ιδεολογικούς αντιπάλους της του χθες, όταν αυτό κατέστη αναγκαίο. Συνέβαλε αποφασιστικά στην ουσιαστική και οριστική επούλωση των πληγών του εμφυλίου πολέμου, επιτυγχάνοντας την εθνική συμφιλίωση και την συνεργασία των άλλοτε αντιπάλων στα πεδία των μαχών. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ανανεωτικός, παραγωγικότατος και η συμβολή του στον εκσυγχρονισμό της κεντροδεξιάς και στην επίτευξη ενός ενιαίου και δυναμικού πολιτικού λόγου, υπήρξε σημαντική.
Σήμερα που η ανάγκη σύμπνοιας στον αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας είναι πιο επιτακτική και επίκαιρη από ποτέ, το κενό που άφησε είναι ακόμα περισσότερο αισθητό. Η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έστρεψε για πρώτη φορά την κοινωνία πολιτικά κα ψυχολογικά σε τέτοιο βαθμό κατά των τρομοκρατών, που ως τότε απολάμβαναν έναν βαθμό «ασυλίας» από ένα όχι ευκαταφρόνητο τμήμα της κοινωνίας, ώστε άρχισαν να ωριμάζουν έκτοτε οι συνθήκες για ένα καίριο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας.
Ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε πρωτοπόρος, αποτελεσματικός, κοινωνικά ευαίσθητος και συναινετικός. Υπήρξε ακριβώς εκείνο που έχει κατ' εξοχήν ανάγκη σήμερα ο δημόσιος βίος μας».