Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου Τσιτσάνης,Σκλαπάνης και Κοντογεώργος εκλέχτηκαν εκπρόσωποι στην ΕΝΠΕ

Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 20 Σεπτεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, και συγκεκριμένα:
Την εκλογή εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών.
Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ), στην οποία συμμετέχουν (ως μέλη ex officio) ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και οι 8 Αντιπεριφερειάρχες, η Στερεά Ελλάδα εκπροσωπείται και με 8 περιφερειακούς συμβούλους. Οι σύμβουλοι που αναδείχτηκαν από τις αρχαιρεσίες ως εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ είναι οι :
Από την παράταξη «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς», 5 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη :
Τακτικά μέλη
Κατσίκας Ιωάννης
Κουλουρίδης Κωνσταντίνος
Τσιτσάνης Λάμπρος
Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης
Παπαργύρης Γεώργιος
Αναπληρωματικά μέλη
Καραβά Τριανταφυλλιά
Παπαϊωάννου Πανουργιάς
Σκλαπάνης Ταξιάρχης
Από την παράταξη «Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» 2 τακτικά και 1 αναπληρωματικό μέλος :
Τακτικά μέλη
Καράμπελας Ιωάννης
Χειμάρας Αθανάσιος
Αναπληρωματικό μέλος
Κοντογιώργος Κων/νος

Από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας» 1 τακτικό και 1 αναπληρωματικό μέλος :
Τακτικό μέλος
Χρονάς Αναστάσιος
Αναπληρωματικό μέλος
Ντούρου Σοφία
 Την τροποποίηση του προϋπολογισμού και του προγράμματος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) κυρίως για τη δρομολόγηση και υλοποίηση σημαντικών και αναγκαίων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Ειδικότερα :
• Από το Υπουργείο Υποδομών, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των 100.000 € για την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου στο Σαράντι Βοιωτίας, μετά την αστοχία του καναλιού του Μόρνου, τον Μάρτιο. Επισημαίνεται ότι, δεδομένου του εύρους και της άμεσης ανάγκης των εργασιών στο δρόμο Πρόδρομος – Σαράντι, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης με δικούς της πόρους, προϋπολογισμού 100.000 €. Συνολικά λοιπόν πρόκειται να διατεθούν 200.000 € για εργασίες αποκατάστασης και βελτίωση του δρόμου πρόσβασης από τον Πρόδρομο προς το Σαράντι.
• Χρηματοδοτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η μελέτη του δρόμου Δίστομο – Όσιος Λουκάς και να αποτελεί ώριμο έργο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα η κατασκευή του να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μια σημαντικότατη παρέμβαση, αφού το Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά αποτελεί Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και η βελτίωση της πρόσβασης στο χώρο θα διευκολύνει την ανάδειξή του και την ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.
• Εντάσσεται ως νέο έργο στη Βοιωτία η συντήρηση των οδικών αξόνων του Εθνικού δικτύου με προϋπολογισμό 400.000 €. Συνυπολογίζοντας και το δρομολογημένο και ήδη δημοπρατημένο έργο της συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Βοιωτίας προϋπολογισμού 1.539.614 €, διατίθενται συνολικά κονδύλια που προσεγγίζουν τα 2 εκ. €, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες προσπέλασης και κυκλοφορίας.
 Την τροποποίηση του προϋπολογισμού για την πληρωμή των δαπανών του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε Δήμους της Ευρυτανίας.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Τριχωνίδα» στους Δήμους Απεραντίων, Φραγκίστας, Ασπροποτάμου, Βίνιανης και Φουρνά. Με την τροποποίηση αυτή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τακτοποιεί τις υποχρεώσεις του προγράμματος, ολοκληρώνοντας το οικονομικό του αντικείμενο.

 Την τροποποίηση των Συλλογικών Αποφάσεων (συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ) με κεντρικό στόχο την κάλυψη του κανόνα «ν+3» για το 2011.

Με δεδομένη την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην επίτευξη του «Ν+3» έτους 2011. Έτσι αυξάνονται οι πιστώσεις του 2011 κατά 5.324.354 €, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης των κονδυλίων.
Επισημαίνεται ότι οι τροποποιήσεις πιστώσεων των συγχρηματοδοτούμενων έργων είναι μια δυναμική διαδικασία, αφού είναι σε εξέλιξη μια διαρκής και σκληρή προσπάθεια, με συστηματική παρακολούθηση των έργων, έτσι ώστε να μην υπάρξει απώλεια πόρων από τη Στερεά Ελλάδα, λόγω της μη επίτευξης των υποχρεώσεων απορρόφησης του ΕΣΠΑ.

«Μια ουσιαστική και παραγωγική συνεδρίαση» χαρακτήρισε το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας : «Οριστικοποιήσαμε την εκπροσώπησή μας στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ, με τους οκτώ εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της Στερεάς Ελλάδας. Τους συγχαίρω για την εκλογή τους και εύχομαι σε όλους «καλή δουλειά», σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ταυτόχρονα απαιτητικό όργανο, όπως είναι η ΕΝΠΕ, που δρομολογεί λειτουργικά, οργανωτικά, θεσμικά και οικονομικά θέματα των αιρετών Περιφερειών.

Παράλληλα, σήμερα, όπως βεβαίως και κάθε φορά, το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα θέματα που συζητά και αποφασίζει, αντικατοπτρίζει καθαρά τη δύσκολη κι επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά να δρομολογήσουμε και να προχωρήσουμε τα έργα και τις ανάγκες της Στερεάς Ελλάδας. Ειδικά αυτόν τον καιρό, κάνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά έναν αγώνα δρόμου να επιτύχουμε το δύσκολο στόχο του «ν+3» για το 2011. Εμείς ως Περιφέρεια προγραμματίζουμε και δρομολογούμε τις ενέργειές μας, ενώ παράλληλα με επιτόπιες συναντήσεις με τους Δήμους σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ενεργοποιούμε όλους τους φορείς για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
Είναι προφανές ότι ως Περιφέρεια είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να προχωρήσουμε, να υλοποιήσουμε και να διεκδικήσουμε περισσότερα για τη Στερεα Ελλάδα και τους πολίτες της».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δηλώσεις Θανάση Χειμάρα στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου
Δηλώσεις Θανάση Χειμάρα στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:
<<Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι , με τον κ. Περγαντά ως Νομάρχες είχαμε πολύ καλή και ειλικρινή συνεργασία 8 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ποτέ να επηρεαστούμε από τις όποιες κομματικές ιδεολογικές διαφορές.
Αν και τώρα ιδεολογικές διαφορές έχουμε μόνο με τα Αριστερά Κόμματα.
 Πίστευα επίσης, ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιζόταν και τώρα στην Αιρετή Περιφέρεια. Άλλωστε οι προεκλογικές μας αντιπαραθέσεις κρατήθηκαν σε δημοκρατικό και πολιτισμένο επίπεδο.
 Όμως, τόσο εγώ, όσο και οι συνάδελφοί μου της Παράταξής μας, απαιτούμε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας και ιδιαίτερα τον κ. Περγαντά δύο βασικά πράγματα: Δυνατό και καθαρό αγώνα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας με τη λύση και των σοβαρών προβλημάτων της και Ειλικρίνεια απέναντι σε όλους μας . Ούτε ψεύτικες υποσχέσεις, ούτε ψεύτικες δηλώσεις.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Στο προηγούμενο Π.Σ. , έθεσα – μετά από συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας ( ΤΕΕ Α. Στ. – Εμπορικούς Συλλόγους – Σύλλογο εργοληπτών κ.α. ) , κάποια θέματα όπως ακριβώς τα έθεσαν και δημόσια οι ίδιοι. Δηλαδή κανένα νέο έργο και μελέτη δεν προχωρά ( ΤΕΕ ) « Η λέξη έργο επί Καλλικράτη είναι άγνωστη για μας » ( Εργολήπτες ) Ότι είναι απλήρωτοι όλοι για τα κατασκευασμένα έργα. Ότι η αγορά στενάζει , τα καταστήματα κλείνουν, τίποτα δεν προχωρά. Ότι το ΚΕΥΠ φεύγει και πολλά άλλα. Και φυσικά ζήτησα από τον Περιφερειάρχη, περισσότερη δραστηριότητα και αντιπαλότητα , όπου απαιτείται με την Κυβέρνηση- όπως κάναμε και εμείς στο παρελθόν – γιατί καμία Κυβέρνηση δεν χαρίζει χωρίς πίεση.

Η απάντηση του κ. Περγαντά ήταν : Όλα βαίνουν καλώς και ότι : Το ΕΣΠΑ δεν μειώθηκε άλλο , μετά από δικό του αγώνα . το ίδιο και το Ειδικό Αναπτυξιακό της Περιφέρειας. Ενώ η αλήθεια είναι ότι το ΕΣΠΑ δεν μειώθηκε γιατί ήταν στόχο 2 , γιατί δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια, αφού είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με το στόχο
1. ( Χρυσοχοΐδης ) Το δε Ειδικό Αναπτυξιακό της Περιφέρειας , που εγκρίθηκε το 2009 από την τότε Κυβέρνηση της Ν.Δ. Διατηρήθηκε και από τη σημερινή Κυβέρνηση, για αυτό και προωθήσαμε έργα, το 2010, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Περγαντάς. Αλλά απαιτείται επαγρύπνηση και συνεχής αγώνας. Αυτός είναι ο ρόλος του Περιφερειάρχη.
Στη συνέχεια , μετά από ημέρες, ο κ. Περγαντάς, ανακοίνωσε με έμφαση ως δικά του έργα : Τη διαμόρφωση των χώρων του πανεπιστημίου Στερεάς ( ΕΣΠΑ ) Και το έργο Γλύφα – Φανός του Ειδικού Αναπτυξιακού , που ελπίζω αν δεν αυξηθεί , τουλάχιστον να μην μειωθεί. Ενώ τα έργα αυτά είχαν , σχεδιαστεί, μελετηθεί και δημοπρατηθεί , με εγκεκριμένες πιστώσεις, από τη Ν.Α.Φ. Το μόνο που απέμενε, ήταν μετά την τυπική ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η υπογραφή της σύμβασης με τους Αναδόχους. Τίποτα περισσότερο. Αυτό έπραξε ο κ. Περγαντάς.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Με τέτοιες ενέργειες, δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά της Διοίκησης και το χειρότερο, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή του « κατόπιν ενεργειών μου ». Νομίζω κ. Περιφερειάρχη, ότι αυτά δεν βοηθούν ούτε την Περιφέρεια, ούτε την ειλικρινή συνεργασία μεταξύ μας. Από ΕΣΑΣ θα θέλαμε : Να παρέμβετε άμεσα και δυναμικά – η πολιτική δύναμη του αιρετού Περιφερειάρχη είναι μεγάλη – π.χ.
Για την αύξηση των δύο προγραμμάτων
Για την παραμονή του ΚΕΥΠ στη Λαμία
 Για την ολοκλήρωση του Αρδευτικού στη Φωκίδα .
Για την προώθηση των δύο εγκεκριμένων Τμημάτων του πανεπιστημίου ( Λαμίας – Λειβαδιάς ) από την προηγούμενη Κυβέρνηση, προκειμένου να εδραιωθεί το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας . Την προώθηση των οδικών αξόνων στη Βόρεια , Κεντρική και Νότια Εύβοια και του Νοσοκομείου Χαλκίδας, το οποίο καθυστερεί αρκετά χρόνια.
Την προώθηση νέων έργων και μελετών , προκειμένου να κινηθεί και η αγορά και να εισπράξει φόρους το κράτος.
Να πληρωθούν οι εργολάβοι, που έδιωξαν το προσωπικό και κατέθεσαν τις πινακίδες των μηχανημάτων τους. Και πολλά ακόμη – όπως το δημοπρατημένο 5ο Ενιαίο Λύκειο- που μπορείτε να προωθήσετε . Αυτά ζητάμε από εσάς και τους συνεργάτες σας κ. Περιφερειάρχη και εμείς όλοι είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε.
 Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολα και ότι απαιτούν σοβαρά επιχειρήματα και δυναμικές προσπάθειες και παρεμβάσεις . Όμως τολμήστε, εμείς τέτοιες προσπάθειες, επαναλαμβάνω, θα τις στηρίξουμε , αρκεί να είστε και ειλικρινείς μαζί μας.
 Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο και σκοπό. Πρώτα από όλα το συμφέρον της Περιφέρειά μας. Θέμα : « Έργο : 5ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας Τμήμα Α΄ και Β΄ »
Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας στη συνεδρίαση του Π.Σ. στις 20/09/2011 , προέβη στις παρακάτω δηλώσεις σχετικά με το θέμα του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας : -Τον Ιούνιο του 2010 προτάθηκε και ενεγράφει στο Ειδικό Αναπτυξιακό Φθιώτιδας στη Σ.Α. 540 με Π/Υ 8,0 εκ. Ευρώ και κωδ. 2010 ΣΕ 54000000.
-Το Μάρτιο του 2011 δημοπρατήθηκε ( 1-3-11 ) για πρώτη φορά και δεν προσήλθε κανείς ανάδοχος. -Επαναδημοπρατήθηκε στις 14-3-11.
-Στις 15-3-2011 ήρθε έγγραφο από το ΥΠ.ΟΙ.Ο. με το οποίο σταματούσαν οι δημοπρατήσεις νέων έργων, στα Ειδικά Αναπτυξιακά.
-Τον Ιούνιο του 2011 εστάλλει έγγραφο στο ΥΠ.ΟΙ.Ο. , στο οποίο εξηγούνταν οι λόγοι που το έργο έπρεπε να προχωρήσει.
 -Η Επιτροπή διαγωνισμού της Υπηρεσίας, έχει βγάλει μειοδότη και εκκρεμεί η αποστολή του Πρακτικού στην οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για τη κατακύρωση του διαγωνισμού.
-Το ΥΠ.ΟΙ.Ο. δεν έχει απαντήσει ακόμη για το αν θα προχωρήσει το έργο.
-Μπορείτε να το εντάξετε στο Ειδικό της Περιφέρειας;
-Την προώθηση νέων έργων και μελετών, προκειμένου να κινηθεί και η αγορά και να εισπράξει φόρους το κράτος.
-Να πληρωθούν οι εργολάβοι, που έδιωξαν το προσωπικό και κατέθεσαν τις πινακίδες των μηχανημάτων τους.
-Και πολλά ακόμη – όπως το δημοπρατημένο 5ο Ενιαλιο Λύκειο – που μπορείτε να προωθήσετε . αφού έχει υπογραφεί και η σύμβαση κ.λ.π. Αυτά ζητάμε από εσάς και τους συνεργάτες σας κ. Περιφερειάρχη και εμείς όλοι είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε. -Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολα και ότι απαιτούν σοβαρά επιχειρήματα και δυναμικές προσπάθειες και παρεμβάσεις. -Όμως τολμήστε, εμείς τέτοιες προσπάθειες , επαναλαμβάνω , θα τις στηρίξουμε ,αρκεί να είστε ειλικρινείς μαζί μας.
-Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο και σκοπό.
-Πρώτα από όλα το συμφερον της Περιφέρειας. >>http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Έεεεξω απ' τα δόντιαΤΟ ΚΕΝΤΡΙ....

 

***Θρήνος-Τρομολαγνεία-Ηλεκτροσόκ...είναι μερικές λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν το σκηνικό που διαγράφεται τις τελευταίες μέρες στην χώρα.....Πλέον Πατριώτη μιλάνε για το πόσα .."κεφάλια".. θα κοπούν και θα "πεταχτούν" στους φούρνους..της Μέρκελ....
***Δυστυχώς (ξανα)επτωχεύσαμεν. Σε όραμα και σε ιδέες αυτή τη φορά. Ορισμένοι έλληνες πολιτικοί ...για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.....πρέπει να τεθούν επιτέλους σε κάποιου είδους "εργασιακή εφεδρεία" αγκαζέ με τον πολυκαιρισμένο δημοκοπικό πολιτικό λόγο τους, και δυστυχώς το Μεσοπρόθεσμο δεν κάνει καμία πρόβλεψη γι' αυτό Πατριώτη...
Έτσι «πλεονάζον προσωπικό» υπάρχει και στην πολιτική ζωή. Ιδίως εκεί. Ένα πολιτικό δυναμικό κατώτερο των περιστάσεων, ελλειμματικό ως προς τις ικανότητες και την δυνατότητα ανάλυσης της πραγματικότητας που καλείται να διαχειριστεί.
Αν ο πολιτικός κόσμος είχε στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να αυτοπροταθεί στην τρόικα, για να συμμετάσχει αυτοβούλως στην… εργασιακή εφεδρεία....
Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για το μέλλον της Ελλάδας. Και θα δημιουργούσε το κίνητρο σε νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες, όχι αυτούς που συνωστίζονται στις κομματικές νεολαίες και παριστάνουν τα στελέχη… αορίστου χρόνου.
Μια καλή ιδέα φουκαρά Πατριώτη, για την Ελλάδα του μέλλοντός μας.
***Στην θέση Πλατανιάς και όχι Ξηριάς, για την οποία μάλιστα υπήρχαν έντονες αντιδράσεις θα κατασκευαστεί τελικά ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Καρπενήσι .Επιτέλους όμως να γίνει ρε παλικάρια....Ξέρεις κάποιον να θέλει να σκουπίδια δίπλα του χωρίς να διαμαρτυρηθεί;;;

***Έκατσα και άκουσα την ομιλία Σαμαρά.... Και τη κατάλαβα Πατριώτη;;Το μόνο που τον νοιάζει και αυτόν είναι μόνο η καρέκλα!!Και γιατί να σε ψηφίσω Αντωνάκη; Γιατί να βάλω τη χώρα σε αυτή τη διαδικασία; Για να συντονιστείτε θα θέλετε και εσείς άλλα 2 χρόνια!
Δεν κρατάω το Γιωργάκη που είναι ήδη σε πρόγραμμα αφού μία απο τα ίδια είστε ;
***Το διαβάζω και πραγματικά ανατριχιάζω....
Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1 στα 5 παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μιλάμε πλέον -και επισήμως;- για την κοινωνία των 2/3! Ούτε αυτοί όμως αισθάνονται ασφαλείς, αφού το 60% δηλώνουν ότι ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί, «εφιάλτης» που συνδέεται άμεσα με το ότι το 50% πιστεύει ότι φτωχός μπορεί κανείς να «καταντήσει» από κάποιο τυχαίο γεγονός, πχ αρρώστια, απόλυση σε προχωρημένη ηλικία. Όπως αποδεικνύεται, το πρόσωπο του κοινωνικού κράτους, παρά τις επανειλημμένες «πλαστικές επεμβάσεις» εξακολουθεί να φαίνεται «χλωμό» στον πολίτη, αδύναμο να του προσφέρει ασφάλεια.
***Δεν ξέρω αν αληθεύει ότι... πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε κατεπείγον σήμα στους δήμους της Ευρυτανίας και όλης της χώρας  για αποστολή των τελικών εκλογικών καταλόγων των ιδίων!!Και δεν μιλάμε για αυτούς που στέλνουν κάθε δίμηνο αλλά συγκεντρωτικούς που τους στέλνουν λίγο πριν τις κάλπες..Απο ότι φαίνεται μυρίζει για τα καλά εκλογές...
***Και αυτή η οσμή έχει φτάσει στην Μητροπόλεως απο ότι φαίνεται,στο γραφείο του Βουλευτή μας,γι αυτό και το τελευταίο μήνα προσπαθεί και τρέχει για λύσεις στα προβλήματα του νομού...
Και απο ότι δείχνει τα καταφέρνει μια χαρά...Κάλλιο αργα παρά ποτέ λένε εκεί στο χωριό μου και κάτι ξέρουν παραπάνω....
***Άκουσα Πατριώτη ότι οι "Τραϊ"..κανοί βγάζοντας μια φωτογραφία απο μπουζούκια στην Θεσσαλονίκη διαπίστωσαν..ακουσον-άκουσον...ότι οι Έλληνες περνούν καλά και διασκεδάζουν με τα δανεικά τους....Δεν ξέρω τι λένε ..οι οικονομολόγοι της δεκάρας..ένα θα σας πώ εγώ...
Το Σάββατο που πήγα στο Αντάμωμα των Αιτωλοκ/νων στο Περιστέρι και απο μακριά φαίνονταν ένα τεράστιο πλήθος απο πατριώτες..πλησιάζοντας είδα στα τραπέζια τους πολλά μπολ πολύχρωμα με φαγητά  που τα είχαν φέρει οι ίδιοι απο το σπίτι τους ,,,Εδώ φαίνεται τι τραβάει ο κόσμος...
***Που αλλού θα μας φτάσουν ρε Πατριώτη..έχουμε χάσει τα λογικά μας με όλα αυτά...
Και το διαπιστώνω αυτό και απο ένα περιστατικό που συνέβη λίγα μέτρα απο το πατρικό μου στο Αγρίνιο...Ένας συμπατριώτης μας κατεβαίνοντας την Οδό Παπαστράτου στο ύψος των GOODYS έχασε απο τα χέρια του το καρότσι με το μωρό με συνέπεια αυτό ακυβέρνητο..να κατηφορίζει μέσα στο δρόμο!!!!Ευτυχώς που το κατάλαβαν κάποιοι άλλοι και το μάζεψαν  πριν έρθει σε μοιραία σύγκρουση με κάποιο όχημα. Εμμμ..δεν τρελαθήκαμε !!!
***Είπα κουβέντες σκληρές Πατριώτη αλλά πίστεψέ με αυτή είναι η πικρή αλήθεια...
Καλό βράδυ Πατριώτηhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/