Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο θέσεις ειδικών συνεργατών στον δήμο Αγράφων....με βιογραφικό σημείωμα...

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ.Δημήτρης Τάτσης  καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους /νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους, σχετικά με την πλήρωση δύο (2) θέσεων ειδικών συνεργατών, οι οποίοι θα απασχολούνται στο Δήμο, με την παροχή υπηρεσιών σε εξειδικευμένα θέματα
Αναλυτικά η προκήρυξη:
Ο Δήμαρχος Αφράφων έχοντας υπόψη
- τις διατάξεις του άρθρου 163 Ν. 3584/07
- τον ΟΕΥ του Δήμου Αγράφων
καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους /νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους, σχετικά με την πλήρωση δύο (2) θέσεων ειδικού συνεργάτη.
Οι ενδιαφερόμενοι/ νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17). Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου,κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται.
Β) Πτυχίο ΤΕΙ της ημεδαπής τμήματος «Λογιστικής» ή «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής,
Γ) Να έχουν εμπειρία σε θέματα ΟΤΑ ή και νομικών προσώπων των ΟΤΑ τουλάχιστο δύο ετών. Η εμπειρία αποδεικνύεται ως εξής:

Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, μπορούν, εν αλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι την 7/10/2011 ημέρα Παρασκευή στα γραφεία του Δήμου στο Κερασοχώρι, (αρμόδιος Μαρία Συγκελοπούλου τηλ 22373-51312) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα Σωκράτους 26, για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Απεραντίων ''Άγιοι Ανάργυροι''. Αρκετή συμμετοχή  από υποψήφιους αλλά και ενδιαφέρον από νέα και δραστήρια άτομα που δραστηριοποιούνται σε Συλλόγους των Χωριών τους.Τα μέλη του νέου Δ.Σ. που προέκυψαν, την Τρίτη 27/09 πραγματοποίησαν  συνέλευση και ψηφίσαν-αποφάσισαν την αρμοδιότητα και θέση του καθενός.
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Παπαθανάσης Γεώργιος.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Μουρτζιάπης Γεώργιος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Μώκας Κωνσταντίνος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ:Γερονίκου Ελένη
ΤΑΜΙΑΣ:Μώκα Δήμητρα
ΜΕΛΟΣ:Παπαδόπουλος Λάμπρος                                                                         
ΜΕΛΟΣ:Λιάπη Αμαλία.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στυλιανό Στεφανίδη για τις έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έστειλε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας»

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει:
Η προσωρινή επάνδρωση του κλιμακίου κατά την θερινή αντιπυρική περίοδο με άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, υπήρξε καταλυτική και συντέλεσε τα μέγιστα στην πρόληψη και προστασία της δασώδους αυτής περιοχής κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Οι άμεσες παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Νέο Αργύρι, στην Κάτω Ποταμιά κλπ. υπήρξαν σωτήριες και είχαν ως αποτέλεσμα να διαφυλαχθεί ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου. Για τον λόγο αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τόσο εσάς προσωπικά για την συμβολή σας στην αποστολή του Κλιμακίου όσο και τους άντρες που το στελέχωσαν για την προθυμία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.
Εντούτοις, και καθώς απέδειξε η πραγματικότητα είναι αναγκαίες οι απαραίτητες κινήσεις για την μόνιμη εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία απέχει πολύ από το Καρπενήσι και τα πυροσβεστικά οχήματα καθυστερούν σημαντικά μέχρι να προσεγγίσουν την περιοχή των συμβάντων.
Οι συνθήκες επιδεινώνονται ιδιαίτερα το καλοκαίρι και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών, οι οποίες λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους, της πυκνής βλάστησης και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το πλησιέστερο Πυροσβεστικό Τμήμα μπορούν να λάβουν μεγάλη έκταση αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα.
Κλείνοντας την επιστολή του ο Ευρυτάνας Βουλευτής επισήμανε ότι στα πλαίσια της επικείμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής τον προσεχή Οκτώβριο είναι ανάγκη να εξεταστεί η μόνιμη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, ενώ στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, να μετατραπεί σε κλιμάκιο τουλάχιστον Γ΄ Τάξεως. Ο τρόπος αυτός είναι ο μόνος να προληφθεί η εκδήλωση οποιουδήποτε συμβάντος που θα μπορούσε να καταστεί ανεξέλεγκτο και καταστροφικό για τον τόπο.

«Έργα προτεραιτότητας της Ευρυτανίας από τον Ηλία Καρανίκα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά»


Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά με θέμα τα έργα προτεραιότητας στην περιοχή,
Πρώτο συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης και επίσπευσης διαδικασιών για την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου και της Παραμεγδόβιας οδού. Σε ό,τι αφορά στην πρώτη, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της δημοπράτησης του κομματιού Καστρί-Μακρακώμη, επισήμανε την ήδη υπάρχουσα εξασφάλιση χρηματοδότησης για απαλλοτριώσεις και μελέτες από το ΕΣΠΑ (όπως για την ανατολική πρόσβαση της σήραγγας Τυμφρηστού) ενώ τόνισε ότι η τελευταία είναι πολύ σημαντικό να επεκταθεί και προς την πόλη του Αγρινίου. Σχετικά με την Παραμεγδόβια οδό, για την οποία έχει ήδη εγκριθεί η αναγνωριστική  μελέτη οδοποιίας και προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και σχετικά με την κατασκευή του επαρχιακού δρόμου μεταξύ Νεράιδας (Καρδίτσας) και Μαυρομάτας (Ευρυτανίας) ο Βουλευτής επανήλθε στις ημερομηνίες παράδοσης της οριστικής γεωλογικής μελέτης (Ιούνιος 2011) και στην ανάγκη για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση των μελετών αντίστοιχα. Άλλα θέματα οδοποιίας που συζητήθηκαν ήταν η ασφαλτόστρωση του δρόμου Ραπτόπουλο - Νέο Αργύρι – Άρτα καθώς και η ολοκλήρωση του δρόμου Κέδρα –Βραγκιανά-Καρδίτσα.

Σε προτεραιότητα και με δείκτη την προφορική συναίνεση του Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. κ. Γιώργου Παπακωσταντίνου ο Ηλίας Καρανίκας έβαλε δεύτερο στην ατζέντα της συζήτησης το αίτημα της χρηματοδότησης «Διαγνωστικής μελέτης ανάδειξης της Λίμνης Κρεμαστών».
Στα ζητήματα Υγείας και Παιδείας της Ευρυτανίας η συνέχιση και βελτίωση λειτουργίας του παραρτήματος του ΤΕΙ στο Καρπενήσι και η ενίσχυση των υποδομών υγείας ήταν ο άξονας συζήτησης. Συγκεκριμένα: για το ΤΕΙ πέρα από το δεδομένο και δίκαιο αίτημα για βελτίωση και συμπλήρωση των υποδομών του, τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της Γραμματειακής Υποστήριξης του Τμήματος, ενώ η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, η επέκτασή του, η ενίσχυση του Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας, η επέκταση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων στην περιοχή συζητήθηκαν διεξοδικά.
Μεγάλο ενδιαφέρον τέλος είχε το δεύτερο μισό αλλά εκτεταμένο κομμάτι της συζήτησης με τον κ. Περγαντά, καθώς ο Βουλευτής παρέθεσε δύο (2) πολύ σημαντικούς αναπτυξιακούς άξονες για την Ευρυτανίας. Πρώτα και κύρια το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου επισημάνθηκε ότι οπωσδήποτε πρέπει να φροντιστούν τρόποι χρηματοδότησης του «Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου»  ώστε να λειτουργεί και να συντηρείται, ως υπάρχων τουριστικός πόλος έλξης με ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα και πλεονέκτημα προτίμησης κυρίως στο πλαίσιο του εσωτερικού τουρισμού στη χώρα μας Στο ίδιο πλαίσιο, σε συνάφεια με τις σχετικές προσπάθειες του Δήμου Καρπενησίου και με μία ήδη υπάρχουσα μελέτη από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συζητήθηκε και η ανάγκη για ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό της περιοχής «Πάντα βρέχει» ως προστατευόμενης

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία ένταξης και χρηματοδότησης έργων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εξέφρασε στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά στο Καρπενήσι στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία ένταξης και χρηματοδότησης έργων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εξέφρασε στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά στο Καρπενήσι στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς.
Στην τοποθέτηση του ο ίδιος τόνισε την πλήρη πολιτική βούληση για τη στήριξη της Περιφέρειας,  διαπιστώνοντας τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής και  εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα θα είναι  άμεσα ορατά.
Στο περιθώριο της συνάντησης αυτής ο κ. Καραμπάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δυο σημαντικά  όπως τα χαρακτήρισε αναπτυξιακά εργαλεία.  Το Χιονοδρομικό και το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.
Ο  κ. Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι δυο μεγάλες υποδομές του νομού, περνούν πλέον  ιδιοκτησιακά,  «στα χέρια»  της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως είπε: «βρισκόμαστε στο στάδιο της συμφωνίας - συγχρηματοδότησης  του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου. Η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης είναι στο πλαίσιο της λογικής ότι οι τέτοιου χαρακτήρα αναπτυξιακές υποδομές του νομού  θα πρέπει να περάσουν  ολοκληρωτικά στη  ιδιοκτησία της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Προς αυτή την κατεύθυνση κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Ειδικότερα σε ότι αφορά στο Χιονοδρομικό, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός της συγχρηματοδότησης των ελλειμμάτων  του Κέντρου.
Ως Δήμαρχος Καρπενησίου, στήριξα επίμονα την  προσπάθεια, να περάσει το αθλητικό κέντρο, ιδιοκτησιακά στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τότε συναντούσα σθεναρή αντίσταση, τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από συναδέλφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα αν και  από άλλη θέση, εξακολουθώ να στηρίζω την  άποψη ότι τέτοια αναπτυξιακά «εργαλεία» του νομού μας, θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Ασφαλώς, αναφορικά με τη αξιοποίηση τους, έχουμε  να καταθέσουμε προτάσεις, πρόγραμμα και σχέδιο, σε συνεννόηση πάντα με την περιφέρεια και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη».
Την ίδια ώρα  ο Βασίλης Καραμπάς έκανε σαφή διαχωρισμό της παραχώρησης δημόσιας περιουσίας και της ιδιωτικοποίησης. Όπως επεσήμανε:
«Φυσικά δεν  είμαστε σύμφωνοι με τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας. Υποστηρίζουμε ωστόσο τα μικτά συστήματα διαχείρισης, τη συνεργασία δηλαδή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών».

                                                                                                          Ο Αντιπεριφερειάρχης

                                                                                                                     Καραμπάς    Βασίλειος                                                                     

Η απουσία του Παύλου Μπακογιάννη αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη


Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, για τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η απουσία του αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη.
Ο Παύλος συνδύαζε το πολιτικό όραμα μιας κοινωνίας ταυτόχρονα ανοιχτής, παραγωγικής και με δικαιώματα ίσα για όλους-και σεβαστά από όλους-με την κοινωνική ευαισθησία που του ήταν βίωμα, ως ανθρώπου που ό,τι πέτυχε το πέτυχε μόνος του, με πίστη στις ιδέες του και με σκληρή δουλειά. Η μακρά του εξορία, οι αγώνες του κατά της δικτατορίας, η συνεργασία του με πολιτικούς, αλλά και απλούς πολίτες, από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, του είχαν εμφυσήσει την πίστη στη συναίνεση και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, που ταλάνιζαν την χώρα ως σύνολο.
Υπήρξε η κατ' εξοχήν μετριοπαθής φωνή στη Νέα Δημοκρατία όσο ζούσε και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεργασία της με τους κατ' εξοχήν ιδεολογικούς αντιπάλους της του χθες, όταν αυτό κατέστη αναγκαίο. Συνέβαλε αποφασιστικά στην ουσιαστική και οριστική επούλωση των πληγών του εμφυλίου πολέμου, επιτυγχάνοντας την εθνική συμφιλίωση και την συνεργασία των άλλοτε αντιπάλων στα πεδία των μαχών. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ανανεωτικός, παραγωγικότατος και η συμβολή του στον εκσυγχρονισμό της κεντροδεξιάς και στην επίτευξη ενός ενιαίου και δυναμικού πολιτικού λόγου, υπήρξε σημαντική.
Σήμερα που η ανάγκη σύμπνοιας στον αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας είναι πιο επιτακτική και επίκαιρη από ποτέ, το κενό που άφησε είναι ακόμα περισσότερο αισθητό. Η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έστρεψε για πρώτη φορά την κοινωνία πολιτικά κα ψυχολογικά σε τέτοιο βαθμό κατά των τρομοκρατών, που ως τότε απολάμβαναν έναν βαθμό «ασυλίας» από ένα όχι ευκαταφρόνητο τμήμα της κοινωνίας, ώστε άρχισαν να ωριμάζουν έκτοτε οι συνθήκες για ένα καίριο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας.
Ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε πρωτοπόρος, αποτελεσματικός, κοινωνικά ευαίσθητος και συναινετικός. Υπήρξε ακριβώς εκείνο που έχει κατ' εξοχήν ανάγκη σήμερα ο δημόσιος βίος μας».

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Την χρηματοδότηση 4 σημαντικών έργων για την Ευρυτανία ανακοίνωσε ο Περγαντάς

Την χρηματοδότηση 4 σημαντικών έργων για την Ευρυτανία ανακοίνωσε ο Περγαντάς

"Πρόθεσή μας είναι αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, που αντιμετωπίζουμε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την εξέλιξη σημαντικών έργων στον τόπο".
Από το Καρπενήσι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς την ένταξη στο ΕΣΠΑ : του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας (ανακατασκευή και εξοπλισμός) προϋπολογισμού 1.078.307 €, έργων των ολοκληρωμένων αστικών Καρπενησίου, προϋπολογισμού 934.579 € και έργου ύδρευσης στο Δήμο Αγράφων προϋπολογισμού 430.500 €, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων, τον Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.
Πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι στις 26 Σεπτεμβρίου, συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και των Δήμων της Ευρυτανίας, στο πλαίσιο κύκλου συναντήσεων για το ΕΣΠΑ.
Με την παρουσία και συμμετοχή του Βουλευτή, του Αντιπεριφερειαρχη, Περιφερειακών Συμβούλων, των Δημάρχων Καρπενησίου και Αγράφων, του Γραμματέα και μελών της Διοικούσας του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, καθώς και στελεχών των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με κοινή συνισταμένη την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
Στα ποιοτικά και ποσοτικά μεγέθη του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε κατ΄αρχήν ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, καθώς επίσης και στις δύο θετικές εξελίξεις, που, παρά το πιεσμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίστηκαν με παρεμβάσεις στους Υπουργούς, και συγκεκριμένα :

• Στην εξασφάλιση της υπερδέσμευσης του προγράμματος, σε ποσοστό 120 % επί των νομικών δεσμεύσεων
• Στην εξαίρεση της Στερεάς Ελλάδας από την οριζόντια περικοπή της εθνικής συμμετοχής, γεγονός, το οποίο δεν μειώνει το πρόγραμμα.
Στη συνέχεια, ο κ. Περγαντάς ανακοίνωσε την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ νέων έργων για την Ευρυτανία, αναφέροντας :
«Με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης, επιλέξαμε από εδώ, να κάνουμε την ανακοίνωση της ένταξης και της χρηματοδότησης, από το Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, 4 νέων έργων για την Ευρυτανία.
 Πρώτον : την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας της Ευρυτανίας και προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1.078.307 €, που πρόκειται να υλοποιηθεί από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.
Πρόκειται για μια παρέμβαση διαμόρφωσης χώρων, προμήθειας ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και αυτοκινήτου ΑΜΕΑ, που αναβαθμίζει τις συνθήκες πρόνοιας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην Ευρυτανία.

 Δεύτερον: Δύο έργα του επιχειρησιακού σχεδίου των ολοκληρωμένων αστικών του Δήμου Καρπενησίου, συνολικού προϋπολογισμού 934.579 €, και συγκεκριμένα :

• Το έργο «δημιουργία δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας – πεζοδρομίων στην πόλη του Καρπενησίου», με παρεμβάσεις σε μήκος 1.690 μέτρων και προϋπολογισμό 300.000 €.
&
• Το έργο «ενοποίηση – οδική σύνδεση περιοχών επέκτασης σχεδίου πόλης με το παλιό σχέδιο πόλης Καρπενησίου», που περιλαμβάνει οδικές διαμορφώσεις, προϋπολογισμού 634.579 €.

 Τρίτον: Την «αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τοπικής Κοινότητας Δάφνης», μια σημαντική παρέμβαση στο Δήμο Αγράφων, με προϋπολογισμό 430.500 €.»

Ειδική αναφορά στα έργα της Ευρυτανίας έκανε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας :

«Προχωρούμε εντάσσοντας και χρηματοδοτώντας έργα στο Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Επιδίωξή μας είναι να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να εργαστούμε μεθοδικά και να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς προκειμένου να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 Γνωρίζετε ότι ανάμεσα στα συγχρηματοδοτούμενα έργα του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας, είναι το Νοσοκομείο Καρπενησίου, που εντάξαμε πρόσφατα, με προϋπολογισμό 2,1 εκ. €. Γνωρίζετε και γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μια σημαντικότατη παρέμβαση στον τομέα της υγείας, απολύτως αναγκαία για όλη την Ευρυτανία. Το έργο είναι σε φάση προ-δημοπρατικού ελέγχου, προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει η κατασκευή του.

 Γνωρίζουμε και γνωρίζετε επίσης ότι, η Ευρυτανία, όπως και όλη η Στερεά Ελλάδα, έχουν πολλές ανάγκες στην οδοποιία. Πρόθεσή μας είναι αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, που αντιμετωπίζουμε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την εξέλιξη σημαντικών έργων στον τόπο μας.

 Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, είναι η ολοκλήρωση των μελετών και της κατασκευής του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι, έργου που αποτελεί πάγιο αίτημα της Ευρυτανίας και, φυσικά, της Φθιώτιδας.

Με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υποδομών και έχοντας ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αναμένουμε την ένταξη του έργου «Καστρί – Μακρακώμη», με παρακάμψεις Μάκρης και Μακρακώμης και τη χρηματοδότησή του από το τομεακό του ΕΣΠΑ με 34 εκ. €.

Για τον ίδιο οδικό άξονα Λαμία – Καρπενήσι, εξαιρώντας το τμήμα Λιανοκλάδι – Καστρί, της προγραμματισμένης διέλευσης του Ε 65, οι μελέτες έχουν προχωρήσει. Από το Υπουργείο Υποδομών έχουμε επίσης τη δέσμευση για χρηματοδότηση των πλήρων μελετών, με προτεραιότητα τη μελέτη Ανατολικής πρόσβασης της σήραγγας του Τυμφρηστού.

Επιδίωξή μας είναι να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις και να καταφέρουμε σε βάθος χρόνου να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα στο δρόμο Λαμία – Καρπενήσι.

Σε ότι αφορά το δικό μας περιφερειακό πρόγραμμα, θέλουμε να επισημάνουμε :

 Τα εννέα ΣΧΟΟΑΠ της Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.064.308 €, που είναι ενταγμένα και όπως γνωρίζετε, υλοποιούνται από τους Δήμους, τονίζουμε ότι θα πρέπει να έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2011.

 Για τα κρίσιμα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Ευρυτανία, όπως και άλλες περιοχές της Περιφέρειας, παρουσιάζει υστέρηση στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες είναι να συντονιστούμε με τους Δήμους και τους φορείς τους, που είναι υπόχρεοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να προχωρήσουμε άμεσα σε λύσεις. Λύσεις που θα είναι τεχνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά αποδεκτές.
Παράλληλα, ως Δήμοι, θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στο κλείσιμο και στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.»

Στη συνέχεια ο κ. Περγαντάς τόνισε με έμφαση την κρισιμότητα του 2011 στο πεδίο υλοποίησης, διαχείρισης και εφαρμογής του ΕΣΠΑ, βάζοντας παράλληλα και τις κεντρικές κατευθύνσεις :
«Στο πλαίσιο της επιτάχυνσης έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιήσουμε με ασφυκτικά περιθώρια και πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας.


Πρώτον και κεφαλαιώδες :
Τις δεσμεύσεις που έχουμε για την απορροφητικότητα του προγράμματος, το γνωστό κανόνα «ν + 3», δηλαδή την υποχρέωση να κάνουμε δαπάνες, μέχρι τέλους του 2011, ύψους 32,58 εκατομμυρίων € και θα πρέπει να την πετύχουμε σε λιγότερο από 3,5 μήνες από σήμερα.

Να τονίσω, στο σημείο αυτό, ότι την απορρόφηση των 32,58 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή την επίτευξη του «ν+3» για το 2011, θα πρέπει να την πετύχουμε σε περίπου 3 μήνες από σήμερα.
Είναι προφανές πως για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο οποίος είναι πολύ δύσκολος και κρίσιμος, πρέπει όλοι να δουλέψουμε σκληρά, και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης των έργων.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έτσι ώστε να συζητήσουμε έργο – έργο και να βρούμε λύσεις στα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Αυτή την περίοδο είναι επιβεβλημένο να ενεργοποιηθούμε όλοι οι φορείς και παρακαλώ ιδιαίτερα για τη συνεργασία σας, για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τη Στερεά Ελλάδα.

Δεύτερον
Να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης, σε συνεργασία με το σύνολο των δικαιούχων και των εμπλεκόμενων φορέων.
Εμείς από την πλευρά μας ολοκληρώνουμε τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί και εντάσσουμε έργα.
Από τη δική σας πλευρά, θέλουμε να επιλέξετε και να μας δώσετε ώριμα έργα και έργα – σημαία, που με την υλοποίησή τους θα συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα και στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Τρίτον
Θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εξυγίανση του προγράμματος, με απένταξη των έργων που έχουν σοβαρές αποκλίσεις στην υλοποίησή τους. Είναι γνωστό ότι το μέτρο αυτό προβλέπεται από το σχετικό έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας του ΕΣΠΑ.»

Τέλος ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε :
• Στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 766), το οποίο, με διαρκείς παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη, έχει εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησής του, προκειμένου να γίνουν σημαντικά έργα στη Στερεά Ελλάδα και ανέφερε για την Ευρυτανία τα τέσσερα οδικά έργα που είναι ενταγμένα στη ΣΑΕΠ 766, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκ. €, όπου συνέβαλε θετικά και η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία και τους δημοπράτησε, και συγκεκριμένα τους δρόμους :

 Δομνίστα – Ρόσκα – Πάντα Βρέχει – Όρια Νομού
 Καστανιά – Πρόδρομος Ροσκιά
 Σαρκίνι – Καταβόθρα
 Βαρβαριάδα - Άγραφα

• Στη διεύρυνση της ΣΑΕΠ 766, σε ύψος πάνω από 500 εκ. €, που αποτελεί σημαντικό διεκδικητικό στόχο της Περιφέρειας.
• Στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, που έχει ήδη ξεκινήσει, και προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2011.
• Στο πρόγραμμα Πίνδος, που είναι σε διαρκή διαδικασία εξομάλυνσης της χρηματοδοτικής του ροής : έχει ήδη προχωρήσει η αποπληρωμή οφειλών και αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο έργα που υλοποιούνται κανονικά, ενώ αναμένεται η συνέχιση των πιστώσεων, προκειμένου να γίνει η επανεκκίνηση και όσων έχουν σταματήσει.

Με ανοιχτή συζήτηση και συμμετοχικό διάλογο, με τοποθετήσεις και προτάσεις των Δημάρχων Καρπενησίου & Αγράφων κ.κ. Μπακογιάννη και Τάτση, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμπά , του Βουλευτή κ. Καρανίκα, και των συμμετεχόντων στη συνάντηση, και με συγκεκριμένες αναφορές σε ειδικότερα έργα (όπως οδοποιία, περιβάλλον – διαχείριση απορριμμάτων, λυμάτων και νερών, δομές υγείας, αστικές αναπλάσεις, Jessica), έγινε μια γόνιμη και παραγωγική συνεδρίαση στην Ευρυτανία, με κεντρικό στόχο την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, απευθυνόμενος στους Δημάρχους, στους εκπροσώπους των Δήμων και στους συμμετέχοντες, τόνισε :

«Είναι εντελώς προφανές, είναι αναγκαίο και χρειαζόμαστε τη συνεργασία, τη συμμετοχή σας και την ενεργοποίησή σας, ότι έχουμε μπροστά μας μια περίοδο σκληρής δουλειάς για να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας.
Κεντρική επιδίωξή μας είναι να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους, να διαχειριστούμε με τον καλλίτερο τρόπο το Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, να παράξουμε έργο και να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρω από την Περιφέρειά μας».http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Στην «εφεδρεία» 30.000 από ΟΤΑ και τον ευρύ δηµόσιο τοµέα


Στην «εφεδρεία» 30.000 από ΟΤΑ και τον ευρύ δηµόσιο τοµέα

Πρώτοι φεύγουν όσοι είναι κοντά στη σύνταξη – Για έναν χρόνο συν 6 µήνες θα αµείβονται µε το 60% των αποδοχών.

Η κυβέρνηση µετά το τριπλό σοκ – την επιβολή της εισφοράς στα ακίνητα, την περικοπή των συντάξεων και τη µείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ – που επιφύλαξε για τα νοικοκυριά προχωρεί βήµα βήµα στο δεύτερο µέρος του σχεδίου έκτακτης ανάγκης: ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 30.000  εργαζοµένων στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα ως το τέλος του χρόνου..

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κρέντη και τα παιδιά του νηπιαγωγείου στο τραπέζι


Της γεννήσεως του Ιωάννη του Προδρόμου ήταν και στην Ευρυτανία που τιμά ιδιαίτερα αυτόν τον άγιο και κατάφερα να πάω και να χαρώ δυο πανηγύρια σε δυο διαφορετικά χωριά μάλιστα, το ένα εντελώς διαφορετικό από το άλλο…

Οι γυναίκες στην Κρέντη δεν έπαψαν να πηγαίνουν ύψωμα στην εκκλησία την ημέρα του Αγίου
Ένα είναι η Παλιά Κρέντη (ο μητρικός οικισμός της σημερινής Κρέντης που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο στο σεισμό της 16ης Φεβρουαρίου 1966) αλλά ζωντάνεψε και σήμερα είναι από τα πιο ακμαία χωριά του νομού και το άλλο, το Καλεσμένο, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά κατά το παρελθόν της Ευρυτανίας το οποίο σήμερα κατοικείται από ελαχίστους ανθρώπους καθώς όλοι σχεδόν οι Καλεσμενιώτες βρίσκονται στο εξωτερικό, στις ΗΠΑ κυρίως και στην Αυστραλία.


Όλο το χωριό ήρθε χθες στο πανηγύρι του Αϊ - Γιάννη στην Παλιά Κρέντη

Στην εκκλησία του Αϊ – Γιάννη της Παλιάς Κρέντης μαζεύτηκε χθες όλο το χωριό στην πανηγυρική λειτουργία που πρωτοστάτησε ο ιερέας της ενορίας παπα Βαγγέλης Φεγγούλης παρόντων και πολλών άλλων ιερέων της περιοχής αφού για την Κρέντη αποτελεί τον καθεδρικό ναό για το χωριό. Η εκκλησία αυτή είχε πληγεί από το σεισμό αλλά επισκευάστηκε και μέχρι σήμρα συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή.

Ο παπα Βαγγέλης Φεγγούλης, η παπαδιά Μαρία και οι άλλοι παπάδες στο τραπέζι
Μετά το θρησκευτικό μέρος της εορτής το οποίο εξελίχθηκε σύμφωνα με την παράδοση και την ευλάβεια που διακρίνει τους κατοίκους του Κρέντη ακολούθησε το πανηγύρι που είχε όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε ένα καλό, όπως στα παλιά χρόνια γλέντι. Το «μαγαζί» με τους καφέδες και τα τσίπουρα του Θόδωρου Πλατή είχε στήσει τον πάγκο του κάτω από τη βελανιδιά, ο Αποστόλης και ο Δημήτρης Μάκκας είχαν γεμίσει τις ψησταριές τους με ντόπια σφάγια. Ακόμα και ο πλανόδιος έμπορος από τον Τριπόταμο που πάει και πουλάει στα πανηγύρια ρούχα και παιχνίδια είχε εκεί το αυτοκίνητό με την πραμάτεια του.

Δεν έφταιγε η ορχήστρα, αλλά οι καταστάσεις που κράτησαν τον κόσμο κουμπωμένο
Η ορχήστρα (Κωνσταντίνος Καλύβας τραγούδι, Παναγιώτης Ρούμπος βιολί, Πάνος Κουτσοκώστας τραγούδι, Καλαμπαλίκης Κώστας κιθάρα και νεαρός Φουρλίγκας κιθάρα) ήταν έτοιμη στην άκρη της μεγάλης αυλής με την τέντα απλωμένη από το φόβο της βροχής να παίξει ωραία δημοτικά τραγούδια και μουσικές. Δεν πήγαν τα πράγματα όμως έτσι όπως τα περίμεναν στην ορχήστρα και τούτο οφείλεται σε ένα κούμπωμα του κόσμου που ήταν φανερό στα πρόσωπα και στις κινήσεις όλων.

Ο Αργύρης Μάκκας και η οικογένειά του χθες στο πανηγύρι

Κούμπωμα που προκαλείται, όπως και σε όλους τους Έλληνες εξάλλου, από τη δεινή κατάσταση της οικονομίας και της φημολογίας για χειρότερα που μπορεί να έρθουν. Άνθρωποι της δουλειάς, του χωραφιού και του κοπαδιού και με πείρα από καταστροφές (όπως ο σεισμός) οι Κρεντιώτες ήταν γενικά επιφυλακτικοί σε ξοδέματα κι έτσι παρόλο που η ορχήστρα είχε βάλει τα δυνατά της, κανένας δεν συγκινήθηκε να σηκωθεί για χορό. Μόνο λίγες παραγγελιές που έκαναν για το καλό της ημέρας δυο – τρεις από τους ηλικιωμένους έστειλαν λίγα ευρώ στο κουτί των εισπράξεων αλλά δεν ήταν αρκετά ούτε να το ζεστάνουν και κάποια στιγμή καθώς έφυγε ο κόσμος βρέθηκε μόνη της να παίζει κάτω από την τέντα.

Ο Αποστόλης και ο Δημήτρης Μάκκας με την ωραία ψησταριά τους

Από την άλλη μεριά όμως, ούτε το «μαγαζί» του Θόδωρου βγήκε ζημιωμένο ούτε και οι Μακκαίοι από την ψησταριά τους γιατί και τα κεράσματα πήγαν και ήρθαν ανάμεσα στις παρέες αλλά και όλοι όσοι ήταν εκεί, για το καλότης ημέρας πήραν ψητό και κοκορέτσι τα οποία ομολογώ πως ήταν εξαιρετικά. Οι περισσότεροι από τους πανηγυριώτες κάθισαν στα τραπέζια που είχε απλώσει κάτω από την τέντα ο Θόδωρος και έφαγαν εκεί πίνοντας κρασί, μπύρες αλλά και τσίπουρο που μόνο σε αυτή την περιοχή συνηθίζεται και αξίζει να το δοκιμάσει όποιος βρεθεί σε τέτοια περίπτωση. Πολλοί ήταν όμως κι εκείνοι που το πήραν στην τσάντα τους να το φάνε το μεσημέρι στο σπίτι, γεγονός που φύσει και θέσει τους απομάκρυνε από το πανηγύρι και την ουσία του κοινού τραπεζίου όπως ήταν παλιά

Οι παλιοί Κρεντιώτες στο τραπέζι με τι ψητό, προτιμούν τσίπουρο

Τα παλαιότερα χρόνια μου είπαν οι άνθρωποι που μαζί τους συνομίλησα εκεί, γινόταν ωραίο πανηγύρι το οποίο αν δεν έβρεχε, κρατούσε ως το σούρουπο. Χρόνο με το χρόνο όμως ατονεί και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική στενότητα αλλά και από την απουσία των νέων απ’ αυτό. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που ήταν εκεί χθες ήταν σίγουρα πάνω από τα 50 με 60 χρόνια, μια πραγματικότητα που με τίποτα δεν μπορούσε να αμφισβητήσει η παρουσία όλου του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου μαζί.

Το μετακινούμενο εμπορικό ξέρει πως θα βρει πελάτες στον Κρέντη...
Πέρα απ’ αυτό όμως το οποίο σαφώς και επηρέασε τη διάθεσή μου, εγώ χάρηκα χθες στο πανηγύρι αυτό του Κρέντη που είδα όλους τους Κρεντιώτες συγκεντρωμένους εκεί και ιδιαίτερα τις γερόντισσες και τους γέροντες με τους οποίους θέλω να μιλήσω με έναν – έναν γιατί έβαλα μπροστά ένα βιβλιαράκι αφιερωμένο στον Κρέντη, την ιστορία του και τους ανθρώπους του και όπως καταλαβαίνεται αρκετό καιρό θα τον περάσω εκεί πέρα.http://actimon.blogspot.com/

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Παύλο Μπακογιάννη .

26 Σεπτεμβρίου 1989
Η συγκεκριμένη εκπομπή ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΗ σκιαγραφεί την προσωπικότητα του δημοσιογράφου και πολιτικού ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ διατρέχοντας την πορεία της προσωπικής και πολιτικής του ζωής μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας του από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».
Ξεκινώντας από την αναφορά στον τόπο καταγωγής του, το χωριό Βελωτά Ευρυτανίας, στα νεανικά του χρόνια και τις σπουδές του, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την αντιστασιακή δράση του ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ την περίοδο της δικτατορίας στο Μόναχο της Γερμανίας, όταν διηύθυνε το ελληνόφωνο πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.περισοτερα. http://www.ert.gr/

Ενημέρωση Ηλ. Καρανίκα για τα χρήματα που δικαιούται η Ευρυτανία

Ενημέρωση Ηλ. Καρανίκα για τα χρήματα που δικαιούται η Ευρυτανία Εκτύπωση E-mail
   

Ο βουλευτής ζήτησε να μάθει αν υπάρχει σχέδιο της περιφέρειας για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου νομού. Ενημερώθηκε λοιπόν ότι τόσο για τον οδικό άξονα Λαμία – Καρπενήσι, όσο και για μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών , όπως είναι η ανάπτυξη του Τ.Ε.Ι. έχουν προβλεφθεί ικανοποιητικές χρηματοδοτήσεις.

Αισιόδοξος δήλωσε ο βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας μετά την πληροφόρηση που έλαβε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Πέργαντά και υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση έργων.
http://www.lamiastar.gr

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς νικητής στις εκλογές της ΠΕΔ. Όλα τα αποτελέσματα.

  
Εκλογή Τάτση στο ΔΣ της ΠΕΔ.Φέγγος και Σουλιώτης εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ
Ο συνδυασμός Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση του Γιώργου Κοτρωνιά επικράτησε στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικου Συμβουλίου της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για την Στερεά που διεξήχθη στην αίθουσα της οδού Λεωνίδου στη Λαμία.
Ο πρώτος συνδυασμός συγκέντρωσε 58 ψήφους  και 10 έδρες. Ακολούθησαν:
Ο συνδυασμός Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς με επικεφαλής τον Νίκο Παπαγγελή 46 ψήφους και 8 έδρες, ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση με επικεφαλής τον Γ. Ντασιώτη 8 ψήφους και 2 έδρες, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δ. Θωμάς έλαβε 6 ψήφους  και 1 έδρα και ο επίσης ανεξάρτητος υποψήφιος Κ. Μπασδέκης 2 ψήφους και καμία έδρα.   
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ  και τη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ,
 ψήφισαν: 120
άκυρα/λευκά : 0
¨Εγκυρα : 120
ΕΛΑΒΑΝ:
  1. ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  58
  2. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                    46
  3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                                 8
  4. ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                                    2
  5. ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                          6
Οι υποψήφιοι  του συνδιασμού «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», έλαβαν αναλυτικά:
ΔΗΜΑΡΧΟΙ
1.Κοτρωνιάς Γεώργιος     Δήμαρχος Λαμιέων                                                    49                      
2.Ζεμπίλης Αθανάσιος      Δήμαρχος Χαλκιδέων                                                48
3.Νικολάου Σπυρίδων        Δήμαρχος Θηβαίων                                                  42
4.Τάτσης Δημήτριος- Δήμαρχος Αγράφων                                                          41
5,Φουσέκης Νικόλαος- Δήμαρχος Δελφών                                                          36
6. Ζάχος Χριστοφής- Δήμαρχος Ιστιαίας –Αιδηψού                                           31
7. Πατσαντάρας Ιωάννης- Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας              7
Δημοτικοί Σύμβουλοι:
1. Χατζησταμάτης Αντρέας- Δ.Συμ/λος Δήμου Θηβαίων              43
2. Συλεούνης Δημήτριος- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                    41
3, Κωσταρός Χαράλαμπος- Δ.Συμ/λος Δήμου Χαλκιδέων            34(κατόπιν κληρώσεως)
4. Μανανάς Αθανάσιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Δελφών                       34(κατόπιν κληρώσεως)
5. Υπερήφανος Λουκάς- Δ.Συμ/λος Δήμου Ορχομένου                  30
6. Φραγκούλης Δημήτριος- Δ.Συμ/λος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου                   23
7. Στεργίου Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Μαντουδίου –Λίμνης-Αγ.Αννας     20
8. Ηλιόπουλος Σπυρίδων- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                                    13
9. Δρένιος Σωτήριος- Δ.Συμ/λος Δήμου Θηβαίων                                             9
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΕΔΕ  
1. Φέγγος Αθανάσιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρπενησίου                35  (κατόπιν κληρώσεως)
2. Παλιαλέξης Ηλίας- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                        35  ( κατόπιν κληρώσεως)
3. Τζιαχρήστας Δημήτριος- Δ.Συμ/λος Δήμου Δομοκού              34   ( κατόπιν κληρώσεως)
4. Σουλιώτης Νικόλαος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρπενησίου            34   ( κατόπιν κληρώσεως)
5. Παπαδημητρίου Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Θηβαίων            34   ( κατόπιν κληρώσεως)
6. Νόβας Δημήτριος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρύστου                       30
7. Παγώνης Αναστάσιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Δωρίδος                   18( κατόπιν κληρώσεως)
8. Παπαντωνίου Νικόλαος-Δ.Συμ/λος Δήμου Ιστιαίας /Αιδηψού18( κατόπιν κληρώσεως)
9. Διαμαντής Νικόλαος- Δ.Συμ/λος Δήμου Μακρακώμης            15
Οι υποψήφιοι  του συνδιασμού «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  », έλαβαν αναλυτικά:
ΔΗΜΑΡΧΟΙ
1. Παπαγγελής Νικόλαος- Δήμαρχος Λεβαδέων                                      44
2. Μπουροδήμος Ιωάννης- Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων                 31
3. Λιόλιος Νικόλαος- Δήμαρχος Λοκρών                                                  29
4.  Τετριμίδας Ευάγγελος- Δήμαρχος Μώλου-Αγ. Κων/νου                   22
5. Καπεντζώτης Γεώργιος- Δήμαρχος Δωρίδας                                       18
6. Ξηρογιάννης Κων/νος- Δήμαρχος Ορχομένου                                      17
Δημοτικοί Σύμβουλοι:
1. Πετσής Ηλίας - Δ.Συμ/λος Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού            33   
2.  Ρούλιας Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                         32
3. Παγώνης Χρήστος- Δ.Συμ/λος Δήμου Χαλκιδέων                   24
4.Τζιβάρας Δημήτριος  Δ.Συμ/λος Δήμου Δελφών                      17
5. Καραμάνης Γεώργιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Λεβαδέων               15 ( κατόπιν κληρώσεως)
6. Βενιζέλος Κων/νος- Δ.Συμ/λος Δήμου Θηβαίων                      15( κατόπιν κληρώσεως)
7. Γρανιτσιώτη Ευαγγελία- Δ.Συμ/λος Δήμου Διστόμου-            13
Αράχωβας-Αντίκυρας
8. Καραντζίκος Γεώργιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Μακρακώμης          12
9. Μπεζάτης Ευάγγελος- Δ.Συμ/λος Δήμου Μώλου-Αγ. Κων/νου  11
10. Λάμπρου Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Ερέτριας                         10
11  Μπονόβας Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Λοκρών                           9
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΕΔΕ  
1. Τσιάμης Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Ορχομενού                       34
2. Τσέρτος Κων/νος- Δ.Συμ/λος Δήμου Λοκρών                             19
3, Αντωνόπουλος Κων/νος- Δ.Συμ/λος Δήμου Δωρίδος                 18
4. Νταντούμη Ιωάννα-Δ.Συμ/λος Δήμου Λεβαδεών                       17
5. Καρφής Ευάγγελος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρπενησίου                 15
6. Καρκαντελίδης Διαμαντής- Δ.Συμ/λος Δήμου Χαλκιδέων        14( κατόπιν κληρώσεως)
7. Χονδραλής Γεώργιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                      14( κατόπιν κληρώσεως)
8.Περήφανος Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Μαντουδίου –                12
Λίμνης-Αγ.Αννας
Οι υποψήφιοι  του συνδιασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  », έλαβαν αναλυτικά:
ΔΗΜΑΡΧΟΙ
1. Ντασιώτης Γεώργιος –Δήμαρχος Αλιάρτου                                 1
Δημοτικοί Σύμβουλοι:
1. Χαλβατζής Σταμάτης- Δ.Συμ/λος Δήμου Θηβαίων                     7
2.Κατζούρας Ιωάννης-Δ.Συμ/λος Δήμου Μαντουδίου –
Λίμνης-Αγ.Αννας                                                                                 4
3. Πούλου Γιώτα- Δ.Συμ/λος Δήμου Λεβαδεών                                1
4. Γρίβας Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Αμφίκλειας                           -
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΕΔΕ  
1. Γρίβας Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Αμφίκλειας                            5
2. Πούλου Γιώτα- Δ.Συμ/λος Δήμου Λεβαδεών                                4
3.Κατζούρας Ιωάννης-Δ.Συμ/λος Δήμου Μαντουδίου –
Λίμνης-Αγ.Αννας                                                                                1                                                                        
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Θωμάς Δημήτριος -Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου                          6
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Μπασδέκης  Κων/νος- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                       2
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ,Σ, ΤΗΣ ΠΕΔ:
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», ΟΙ ΕΞΙ(6) ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΚΑ (10),
1.Κοτρωνιάς Γεώργιος     Δήμαρχος Λαμιέων                                                   49                      
2.Ζεμπίλης Αθανάσιος      Δήμαρχος Χαλκιδέων                                               48
3.Νικολάου Σπυρίδων        Δήμαρχος Θηβαίων                                                  42
4.Τάτσης Δημήτριος- Δήμαρχος Αγράφων                                                          41
5,Φουσέκης Νικόλαος- Δήμαρχος Δελφών                                                         36
6. Ζάχος Χριστοφής- Δήμαρχος Ιστιαίας –Αιδηψού                                           31
7. Χατζησταμάτης Αντρέας- Δ.Συμ/λος Δήμου Θηβαίων                                   43
8 Συλεούνης Δημήτριος- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                                         41
9, Κωσταρός Χαράλαμπος- Δ.Συμ/λος Δήμου Χαλκιδέων                                 34
10. Μανανάς Αθανάσιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Δελφών                                          34
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4)ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. ΣΥΝΟΛΟ ΟΚΤΩ (8).
1. Παπαγγελής Νικόλαος- Δήμαρχος Λεβαδέων                                     44
2. Μπουροδήμος Ιωάννης- Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων                  31
3. Λιόλιος Νικόλαος- Δήμαρχος Λοκρών                                                29
4.  Τετριμίδας Ευάγγελος- Δήμαρχος Μώλου-Αγ. Κων/νου                   22
5. Πετσής Ηλίας - Δ.Συμ/λος Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού                        33   
6.  Ρούλιας Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                                    32
7. Παγώνης Χρήστος- Δ.Συμ/λος Δήμου Χαλκιδέων                              24
8.Τζιβάρας Δημήτριος  Δ.Συμ/λος Δήμου Δελφών                                  17
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                                  , ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ  Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΣΥΝΟΛΟ (2)
  1. Ντασιώτης Γεώργιος –Δήμαρχος Αλιάρτου 
  2.  Χαλβατζής Σταμάτης- Δ.Συμ/λος Δήμου Θηβαίων      
ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ                                           
Θωμάς Δημήτριος -Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου                         
ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΕΚΛΕΓ0ΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΕΝΤΕ (5)
1. Φέγγος Αθανάσιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρπενησίου                35 
2. Παλιαλέξης Ηλίας- Δ.Συμ/λος Δήμου Λαμιέων                        35 
3. Τζιαχρήστας Δημήτριος- Δ.Συμ/λος Δήμου Δομοκού              34  
4. Σουλιώτης Νικόλαος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρπενησίου            34  
5. Παπαδημητρίου Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Θηβαίων             34  
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4)
1. Τσιάμης Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Ορχομενού                       34
2. Τσέρτος Κων/νος- Δ.Συμ/λος Δήμου Λοκρών                           19
3, Αντωνόπουλος Κων/νος- Δ.Συμ/λος Δήμου Δωρίδος                18
4. Νταντούμη Ιωάννα-Δ.Συμ/λος Δήμου Λεβαδεών                       17
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                               », ΕΝΑΣ (1):
Γρίβας Ιωάννης- Δ.Συμ/λος Δήμου Αμφίκλειας                            


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία της Ευρυτανίας

Συστηματικούς υγειονομικούς ελέγχους από τις Δ/νσεις Υγείας στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζήτησε με έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς
Εντολή για την διενέργεια συστηματικών υγειονομικών ελέγχων από τις Δ/νσεις Υγείας στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακομήτρο εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι έλεγχοι αφορούν ημερήσια και νυχτερινά σχολεία όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, ιδιωτικών και δημοσίων, καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Σκοπός των ελέγχων αυτών, είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφονηπιακών - παιδικών σταθμών.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα κυλικεία, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων καθώς και στο κατά πόσον τα κυλικεία των σχολείων τηρούν την υγειονομική διάταξη σχετικά με τα επιτρεπόμενα προς πώληση είδη και κατά πόσον συμβάλλουν με τη λειτουργία τους στη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Ειδικότερα επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων είναι ΜΟΝΟΝ:

• Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό) με τυρί ή και γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).
• Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g).
• Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g) Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g) Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g) Τυρόπιτα ή Σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι.
• Γιαούρτι 'παντός τύπου'.
• Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία) Ξηρά φρούτα, όπως σύκα δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
• Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα).
• Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml).
• Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (έως 330ml).
• Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου.
• Καφές και αφεψήματα (μόνο για το προσωπικό).
Για τα σχολικά κυλικεία των Γυμνασίων, Λυκείων και Νυχτερινών Σχολείων στο παραπάνω κατάλογο προστίθενται και:
• Ξηροί καρποί, ανάλατοι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
• Μέλι, σε ατομική συσκευασία
• Χαλβάς και παστέλι 'παντός τύπου' (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
• Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, χωρίς γέμιση (σε μικρή συσκευασία έως 30g).
Οι έλεγχοι θα επεκταθούν επίσης και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις.
Στις περιπτώσεις που κατά τη διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλήψεις, θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η ισχύουσα Υγειονομική Νομοθεσία, προς κάθε κατεύθυνση, με τη επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών) με στόχο πάντα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Επίσης, εφιστάται η προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com