Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Για σημαντικές πρωτοβουλίες ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών συζήτησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Γιώργος Παπακωσταντίνου.

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για σημαντικές πρωτοβουλίες  ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών συζήτησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Γιώργος Παπακωσταντίνου.
Ειδικότερα, στην συνάντησή τους ο Ευρυτάνας Βουλευτής τόνισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Δυτική Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία η αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών. Η μεγαλύτερη και ομορφότερη  τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, η λίμνη των Κρεμαστών παραμένει εντελώς αναξιοποίητη. Ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό την χρηματοδότηση <<Διαγνωστικής Μελέτης Ανάδειξης της Λίμνης και της γύρω περιοχής>>. «Η Διαγνωστική Μελέτη» τόνισε «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και που πρέπει να γίνει». Η πολιτεία οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αξιοποίησης  της  λίμνης για  να επιτευχθεί ανάπτυξη στην Δυτική Ευρυτανία που είναι μία από τις ομορφότερες αλλά δυστυχώς από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας.
Απαντώντας ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τόνισε ότι καταρχήν βλέπει θετικά το αίτημα του Ευρυτάνα Βουλευτή και δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου την χρηματοδότηση <<Διαγνωστικής Μελέτης Ανάδειξης  της Λίμνης και της γύρω περιοχής>>.

Παραχωρείται πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Δήμο Αγράφων σύμφωνα με απάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννη Ροτζώκου στο σχετικό αίτημα του Ευρυτάνα Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλία Καρανίκα.


Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2011
               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       
                                                       
                               
Παραχωρείται πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Δήμο Αγράφων σύμφωνα με απάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννη Ροτζώκου στο σχετικό αίτημα του Ευρυτάνα Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλία Καρανίκα.
Ειδικότερα σε Ερώτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κύριος Καρανίκας επεσήμανε –μεταξύ άλλων- την αναγκαιότητα άμεσης βελτίωσης της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο Δήμο Αγράφων. Για το σκοπό αυτό και μέχρι την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με την ίδρυση παραρτήματος στη Δυτική Ευρυτανία, ο Ηλίας Καρανίκας ζήτησε από την Πολιτεία τη διάθεση δύο πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων στην περιοχή. Για τον ίδιο σκοπό ζήτησε ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς του Δήμου να τα οδηγούν μετά από σχετική εκπαίδευση από το ΕΚΑΒ.
Απαντώντας ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννης Ροτζώκος αναγνωρίζει ότι «σε ό,τι αφορά την περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας είναι γεγονός ότι δεν καλύπτεται ως προς τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας από το ΕΚΑΒ λόγω ελλείψεως προσωπικού».
Τέλος αποδέχεται την πρόταση του Βουλευτή Ευρυτανίας απαντώντας συγκεκριμένα ότι «το ΕΚΑΒ του παραρτήματος Λαμίας έχει τη δυνατότητα να διαθέσει κατά παραχώρηση ένα ασθενοφόρο όχημα πλήρως εξοπλισμένο, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα που ήθελε υποβληθεί από Δήμο του Νομού Ευρυτανίας καθώς και να εκπαιδεύσει τυχόν διατιθέμενο προσωπικό για την επάνδρωσή του στο πλαίσιο της συνεργασίας για την παροχή  υπηρεσιών ιατρονοσηλευτικής φροντίδας στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού Ευρυτανίας».

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ, κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη

Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα, με  τον κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συστηματικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο Καρπενησίου η εκμετάλλευση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται στο Γαύρο.   
Έπειτα από τη θετική έκβαση του αιτήματος του Δήμου Καρπενησίου και την παραχώρηση σε αυτόν του ιχθυοτροφείου, ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε τον κ. Αμοργιανιώτη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον που επέδειξε αλλά και την άμεση ανταπόκριση στο εν λόγω ζήτημα.
Ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας. Η επαναλειτουργία της αφενός μεν δίνει ζωή και προοπτική σε μία πολλά υποσχόμενη επιχειρηματική μονάδα, αφετέρου δε  ενισχύει την τοπική οικονομία, την τουριστική κίνηση, και συγχρόνως την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή των φυσικών μεθόδων εκτροφής ψαριών, η επιτυχημένη επαναλειτουργία της μονάδος ιχθυοκαλλιέργειας στον Γαύρο θα αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία και λειτουργία και άλλων μονάδων παραγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, καθώς επίσης το Δασάρχη κ. Σταύρο Κοσμά και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Ευρυτανίας, κ. Γιώργο Καραγεώργο για την πολύτιμη συνεργασία τους».

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή

Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα, με  τον κ. Χρήστο Παπουτσή, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.     
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Δήμαρχος έθιξε δύο ζητήματα: την εύρυθμη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου και τη διατήρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς.
Σχετικά με το Πρυροσβεστικό Κλιμάκιο Φουρνάς, ο Δήμαρχος επισήμανε στον Υπουργό τη σπουδαιότητα που έχει η ύπαρξη του στην περιοχή, τόσο όσον αφορά την πυρασφάλεια στη βόρεια πλευρά του Δήμου Καρπενησίου, όσο και αναφορικά με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των παρακείμενων χωριών.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι στην περιοχή ευθύνης του Κλιμακίου εντάσσεται το μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ευρυτανίας, αλλά και ένα ευρύ ορεινό δίκτυο, με αυξημένη κίνηση και καμία πρόσβαση από γειτονική υπηρεσία, που συνδέει την Ευρυτανία με τους Νομούς Καρδίτσας και Φθιώτιδας και στο οποίο κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες παρατηρούνται πολλοί εγκλωβισμοί.
Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμαρχος επισήμανε το χαμηλό κόστος λειτουργίας του Σταθμού, το οποίο περιορίζεται στην πληρωμή ενός μικρού ποσού για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας σε ρεύμα, ενώ τόνισε ότι η υπηρεσία δεν επιβαρύνεται με κόστος ενοικίου και νερού. 
Επιπλέον, αναφερόμενος στην απαραίτητη υποστήριξη που προσφέρει το κλιμάκιο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι αυτό καλύπτει τις ανάγκες τόσο της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς όσο και της Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα επισταμένως.

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Διβάρη

Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την εξεύρεση κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία έργων που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, με τον κ. Βαγγέλη Διβάρη, Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενημερωθεί για το Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013».
Το εν λόγω πρόγραμμα καλεί τους δικαιούχους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού να υποβάλουν προτάσεις, έτσι ώστε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια των Μέτρων 313, 321, 322,323.
Για το Δήμο Καρπενησίου επιλέξιμη από το πρόγραμμα περιοχή είναι η Δημοτική Ενότητα Προυσού, για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Σε περιόδους μεγάλης οικονομικής ύφεσης για τη χώρα, μονόδρομος για την ανάπτυξη του Δήμου είναι οι χρηματοδοτήσεις έργων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Η Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα σε έργα πνοής και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, τις προοπτικές ανάπτυξης και τη φυσιογνωμία κάθε περιοχής του Δήμου, καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις προς χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Δήμου θα προσπαθήσουν και στην περίπτωση του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013», όπως και σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα, να καταθέσουν αξιόλογες προτάσεις, διεκδικώντας όσο το δυνατό περισσότερους πόρους για τον τόπο μας».   

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την 11η Σεπτεμβρίου

Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011,η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης.
Ο Δήμαρχος αφού ανέφερε και τους 49 Ελληνοαμερικάνους θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, παραλλήλισε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αμερική με την τρομοκρατία στην Ελλάδα και τόνισε-παρά τις σημαντικές και εγγενείς διαφορές τους- μια περίεργη ομοιότητα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται και τα δύο είδη τρομοκρατίας στην Ελλάδα: «με ηθικολογίες και θεωρίες συνομωσίας».
Εξέφρασε την πικρία του για την «ανοχή» της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στην τρομοκρατία: «Ούτε θυμός, ούτε οργή, μόνο σιωπή και αδιαφορία» και κατέδειξε την περιορισμένη κοινωνική κινητοποίηση στη θέα μιας τρομοκρατικής ενέργειας. 
Συνδέοντας την Ελληνική πραγματικότητα με την 11η Σεπτεμβρίου, παρομοίασε τη χώρα μας με ένα μικρό αεροπλάνο που συνεχίζει να πετάει, και οι αεροπειρατές να βρίσκονται μέσα σε αυτό, αφού τα ΜΜΕ δίνουν στους τρομοκράτες χώρο και χρόνο να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, καταληψίες στα πανεπιστήμια ζητούν την άμεση απελευθέρωση τους και το δικαστικό μας σύστημα τους δίνει τη δυνατότητα να αποφυλακιστούν πριν από την ολοκλήρωση της ποινής τους, την ίδια στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επισκέπτεται τον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, για να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησής του.  
Κλείνοντας, τόνισε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν αποτελεί μια Αμερικανική, Ευρωπαϊκή ή Ελληνική αξία. Είναι μια αξία της Δημοκρατίας, και ήρθε πια η στιγμή το Ελληνικό πολιτικό σύστημα να λάβει αυτό το μήνυμα