Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σε νέα θέση ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Καρπενήσι

Στην θέση Πλατανιάς και όχι Ξηριάς, για την οποία μάλιστα υπήρχαν έντονες αντιδράσεις θα κατασκευαστεί τελικά ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Καρπενήσι.
http://www.lamiastar.gr/Το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Τετάρτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επιλογή της νέας περιοχής, κυρίως για αισθητικούς λόγους όπως τόνισε μιλώντας στο Star ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης

Ο Κλ.Περγαντάς για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα απευθύνει σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο περιφερειάρχης  Στερεάς κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Ο κ. Περγαντας αναφέρει τα εξής:
Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι μια καινούργια αρχή για όλους : μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτή η χρονιά συνδέεται με την αρχή μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που επιχειρεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο χώρο της παιδείας. Μιας μεταρρύθμισης που καλείται να αποδείξει ότι το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, μπορεί να εδραιώσει μια σύγχρονη, ισχυρή παιδεία, με επαγγελματικό και κοινωνικό αντίκρισμα.
Η νέα σχολική χρονιά είναι η ευκαιρία, πέρα από τις διαπιστώσεις να φανούμε δημιουργικοί, έχοντας σαν γνώμονα ότι η παιδεία του σήμερα διαμορφώνει την κοινωνία του αύριο.
Αυτή η χρονιά, του 2011, που σηματοδοτεί νέους όρους στην εκπαίδευση, είναι παράλληλα και η πρώτη χρονιά του Καλλικράτη και της αιρετής Περιφέρειας. Στις νέες μας αρμοδιότητες, περιλαμβάνεται το ΕΣΠΑ, μέσα από το οποίο χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε νέα σχολικά κτίρια και βελτιώνουμε σημαντικά τις κτιριακές υποδομές.
Μέσω του ΕΣΠΑ, κατασκευάζουμε 47 έργα σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 58,2 εκατομμυρίων €, ολοκληρώνοντας και παραδίδοντας ορισμένα σε χρήση αυτή τη σχολική χρονιά.
Επιπλέον αυτών, με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας κατασκευάζουμε σχολεία και ολοκληρώνουμε βελτιωτικές – προσθετικές εργασίες σε δεκάδες κτίρια στη Στερεά Ελλάδα.
Η εφαρμογή του Καλλικράτη ανοίγει έναν νέο κύκλο για τους θεσμούς των αιρετών Περιφερειών και των ισχυρών Δήμων, που θα συνεχίσουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της παιδείας.
http://www.lamiastar.gr/Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα, με δύναμη και υγιείς προσδοκίες. Να είναι η νέα σχολική χρονιά γόνιμη, παραγωγική και δημιουργική

Αρκουδα με αρκουδακι κατασπαραξαν γαιδαρο στο Γοργορι Τρικαλων

Ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης σε γάιδαρο από αρκούδα, είχαμε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, αυτή τη φορά στο Γοργογύρι Τρικάλων. Το προηγούμενο είχε συμβεί στον Πρόδρομο, όπου μία αρκούδα, είχε κατασπαράξει...έναν γάιδαρο. Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Γοργογυρίου κ. Ηλίας Τσιούνης, την Παρασκευή το απόγευμα πηγαίνοντας ο κτηνοτρόφος Β. Γ. προς το σημείο που είχε τον γάιδαρό του, αντίκρισε μία αρκούδα με ένα αρκουδάκι να έχουν φάει είδη τον μισό. Μετά την απρόσμενη συνάντηση, η αρκούδα με το αρκουδάκι τράπηκε σε φυγή. Σήμερα ο κτηνοτρόφος κατέθεσε στον ΕΛΓΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για αποζημίωση, τα οποία έγιναν δεκτά. Όπως φαίνεται οι αρκούδες γλυκάθηκαν με τα γαϊδούρια της περιοχής και τώρα αναμένουμε το επόμενο γαϊδουροτσιμπούσι…

Με φωτοτυπίες και cd, αντί για βιβλία, θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

 

Αγώνα δρόμου κάνει τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Σχολικών Βιβλίων για να προλάβουν να τυπώσουν τα βιβλία μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, φαίνεται πως πολλοί μαθητές θα αναγκαστούν το πρώτο διάστημα να διαβάζουν από φωτοτυπίες και CD.
Αιτία είναι η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος στο σύστημα εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, λόγω έλλειψης χαρτιού έπειτα από νομικές περιπέτειες που είχαν δύο διαγωνισμοί για την προμήθειά του, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Εκτιμήσεις από στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων αναφέρουν ότι ακόμα και αν ξεκινήσουν αύριο οι εκτυπώσεις, θα φτάσουμε μέχρι τον Νοέμβριο για να ολοκληρωθούν όλοι οι σχολικοί τίτλοι, ενώ οι 80 βασικοί θα είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με έμφαση στα βιβλία της Α' Δημοτικού και της Γ' Λυκείου.
Έτσι, ιδίως στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι μαθητές θα χρειαστεί πιθανότατα να καταφύγουν σε φωτοτυπίες και σε ανάγνωση από ηλεκτρονικά μέσα για αρκετά μαθήματα, μέχρι να τα παραλάβουν.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για τις αιτίες των καθυστερήσεων και τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να δώσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για την έκταση του προβλήματος.
Πάντως ήδη η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εκτύπωση των βιβλίων και πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και cd.