Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Οικονομική ενίσχυση Πολιτιστικών-Αθλητικών συλλόγων Αγράφων.΄Ποιοί σύλλογοι και με ποιά ποσά ενισχύονται

Στα 140.000 ευρώ η ενίσχυση του δήμου Αγράφων στους Συλλόγους την ώρα που το Υπ.Πολιτισμού σφυράει αδιάφορα
 Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα αθλητικά σωματεία των Αγράφων επιτέλλουν ένα σοβαρότατο έργο αφού διατηρούν ζωντανή την πολιτιστική μας παράδοση ,την εθνική μας κληρονομιά, ενώ αποτελούν κυψέλες πολιτιστικής και αθλητικής δημιουργίας.
 Την έμπρακτη οικονομική στήριξη προς τα σωματεία και του συλλόγους ήρθε η τελευταία απόφαση του ΔΣ του δήμου Αγράφων για ενίσχυσή τους.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βελαέτης Δημήτριος όπου τόνισε την αναγκαιότητα της οικονομικής ενίσχυσης προς τους συλλόγους αυτούς την ώρα που βρίσκονται σε απόγνωση και οικονομική κατάρευση ώστε να διατηρηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος τόνισε στην εισήγησή του στο ΔΣ:
"Ο Δήμος μας πρέπει να καθιερώσει και να πραγματοποιεί κάθε χρόνο πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές εκδηλώσεις.Σύμφωνα με το άρθρο 158 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) πιστώσεις που είναι γραμμένες στον προϋπολογισμό και αφορούν την πληρωμή δαπανών για πολιτιστικές,μορφωτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές εκδηλώσεις κλπ μπορείνα διατεθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Προτείνω από την προαναφερθείς πίστωση να διαθέσουμε ποσό για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνδιοργάνωση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας". 
Το ΔΣ κατανέμει τις πιστώσεις για την συνδιοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ως εξής:

1. Αθλητικός Όμιλος Αγράφων Ο Κατσαντώνης ποσό 11.000,00 €.
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας Ευρυτανίας ποσό 16.000,00 €.
3. Αθλητικός Όμιλος Δόξα Ραπτοπούλου Ασπροποτάμου ποσό 12.000,00 €.
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κερασοβιτών Το Καραούλι ποσό 10.000,00 €.
5. Σύνδεσμος Γυναικών Δήμου Φραγκίστας ποσό 11.000,00 €
6. Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Τροβάτου ποσό 10.650,00 €.
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λογγιτσιωτών «Η Παλιοκαρυά» ποσό 9.900,00 €.
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ραπτοπούλου ποσό 6.500,00 €.
9. Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κερασοβιτών Το Καραούλι ποσό 3.800,00 €.
10. Σύλλογος Νέων Ανατολικής Φραγκίστας ποσό 9.150,00 €.
11. Αθλητικός Όμιλος Απεραντιακός ΒΑΛΑΩΡΑ ποσό 14.500,00 €.
12. Αθλητικός Όμιλος Αγράφων Ο Κατσαντώνης ποσό 6.000,00 €.
13. Αθλητικός Όμιλος Δόξα Ραπτοπούλου Ασπροποτάμου ποσό 4.000,00 €.
14. Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Αγίου Προκοπίου ποσό 4.000,00 €.
15. Αθλητικός Όμιλος Κρέντης ποσό 4.000,00 €
16. Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κερασοχωρίου ποσό 4.000,00 €.
17. Αθλητικός Όμιλος Δυτικής Φραγκίστας ποσό 2.000,00 €.
18. Αθλητική Ένωση Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010 ποσό 1.500,00 €.

  Σε απόγνωση οι Σύλλογοι της Ευρυτανίας
Σε απόγνωση βρίσκονται πολλά πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία του δήμου Αγράφων αλλά και του νομού Ευρυτανίας από την έλλειψη φροντίδας και οικονομικής ενίσχυσης από την κυβέρνηση για την κάλυψη οξύτατων λειτουργικών αναγκών τους.

Δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι και αθλητικά σωματεία του νομού μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης γιατί η πολιτεία τον τελευταίο 1,5 χρόνο σταμάτησε τις οικονομικές ενισχύσεις προς αυτά ενώ την ίδια στιγμή επιχορηγεί επιλεκτικά πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις   ιδρυμάτων που έχουν έδρα την Αθήνα και  αγνοεί επιδεικτικά το παραγόμενο πολιτιστικό και αθλητικό προϊόν της άγονης  περιοχής του νομού Ευρυτανίας.
Και δεν μιλάμε για ενισχύσεις δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δίνει το υπουργείο  αλλού, αλλά για ενισχύσεις μηδαμινής αξίας  που έχουν όμως μεγάλη πολλαπλασιαστική αξία για τους συλλόγους.
Η οικονομική ενίσχυση του δήμου
Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των συλλόγων από το Δήμο, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τις περιορισμένες επιχορηγήσεις από το Κράτος, είναι σημαντική ,καθώς  η εξεύρεση πόρων από άλλους παράγοντες από πλευράς συλλόγων είναι δύσκολη , έτσι ώστε αυτοί να μη αντιμετωπίσουν προβλήματα στη λειτουργία τους και να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στα έθιμα και τις εκδηλώσεις της περιοχής των Αγράφων.
Βέβαια  η επιλογή των Συλλόγων που θα συνδράμει οικονομικά ο Δήμος θα πρέπει να  γίνει  με το κριτήριο της δραστηριότητας του και το πόσες και τι ύφους πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιεί.
Ως πολιτιστικές νοούνται οι εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην προαγωγή της πνευματικής και, εν γένει, πολιτιστικής ανάπτυξης των συμμετεχόντων σε αυτές ατόμων (π.χ. διαλέξεις, παρακολούθηση ή συμμετοχή σε συζητήσεις ή εκδηλώσεις σχετικές με τα γράμματα, τη μουσική και γενικά τις τέχνες, παρακολούθηση ή συμμετοχή σε θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις ή εκδηλώσεις, επισκέψεις σε χώρους ιστορικού ή θρησκευτικού ενδιαφέροντος κ.λπ.), και όχι οποιαδήποτε συλλογική δραστηριότητα, όπως αυτές που αποσκοπούν κυρίως στην ψυχαγωγία και διασκέδαση των μελών τους(πανηγύρια κ.α).http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Από τα εξαντλημένα πρότυπα στη δημιουργία μιας καινούριας κατάστασης

Τετάρτη, 31 Αύγουστος  
  
Από τα εξαντλημένα πρότυπα στη δημιουργία μιας καινούριας κατάστασης
Του  Γιάννη Οικονόμου
Γραμματέα ΚΕ Δημοκρατικής Συμμαχίας

Τα τελευταία 29 χρόνια (από το 1982 και μετά),  η ανώτατη εκπαίδευση έχει ορισμένες «αξιοζήλευτες επιδόσεις». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε και θετική προσφορά. Αλλοίμονο αν δεν υπήρχε. Μόνο, που αυτή δυστυχώς με το ζόρι, προσέγγιζε τα όρια του αυτονόητου.


Γυρίζω στις «αξιοζήλευτες επιδόσεις» και  καταγράφω μερικές:

·   Μεγάλη ανάπτυξη αφού,  αισίως φτάσαμε να έχουμε 40 σχολές ανώτατης εκπαίδευσης, 511 τμήματα σε 66 πόλεις της χώρας μας. Βέβαια  τα κριτήρια της ανάπτυξης αυτής δεν είχαν να  κάνουν, τόσο,   με τις ανάγκες  κάλυψης της αγοράς εργασίας ή νέων γνωστικών αντικειμένων, αλλά με τις ανάγκες ενοικίασης φοιτητικών σπιτιών, βολέματος καθηγητικού δυναμικού και φυσικά εξαγοράς ψήφων.
·   Ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σε όλες τις λίστες κατάταξης  και αξιολόγησης πανεπιστημίων και σχολών σε διεθνές επίπεδο.
·   Πενιχρά αποτελέσματα στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας  με συνέπεια την αδυναμία στήριξης από τα πανεπιστήμια της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.
·   Ατελείωτο κόβε-ράβε-ξήλωνε των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου παιδείας όχι μόνο διαφορετικών, αλλά συχνά και της ίδιας κυβέρνησης.
·   Εθιμικού τύπου καταλήψεις  μέσα από γενικές συνελεύσεις- παρωδία και μειοψηφικές αποφάσεις.
·   Άσυλο για τις μολότωφ, τα καλάσνικοφ, τους  τραμπουκισμούς, τους  ξυλοδαρμούς και πάσης φύσεως ανομία
·   Αλισβερίσι  μεταξύ πεφωτισμένων συνδικαλιστών με αντικείμενο εκδρομές, χορούς, μαγαζιά, λέσχες, εστιατόρια
Η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει. Όχι απλώς να σουλουπωθεί. Να αλλάξει ριζικά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει:

  Γενναίες  μεταρρυθμίσεις,  στο τρόπο διοίκησης του Πανεπιστημίου, που θα σπάσουν τον φαύλο κύκλο  του κομματισμού και του συντεχνιασμού. Με τον τρόπο ακόμα και πολλοί από τους ανθρώπους που ασχολούνται σήμερα με την διοίκηση των ΑΕΙ  θα μπορέσουν απελευθερωμένοι από το άγχος της εξάρτησης ή της υποχρέωσης να κάνουν πολύ πιο καλά και αποτελεσματικά την δουλειά τους και φυσικά και καινούριοι άνθρωποι που από φόβο ή και απέχθεια για τις συναλλαγές έμεναν μακριά, θα μπορέσουν να εμπλακούν και να προσφέρουν.
 Ουσιαστικές  παρεμβάσεις στην κατεύθυνση αξιοποίησης περιουσίας και πόρων από τα ιδρύματα, μακριά από τον σφιχτό εναγκαλισμό του κράτους.
Πραγματική  αξιολόγηση που θα δίνει κίνητρα σε καθηγητές και ιδρύματα να γίνονται ολοένα και καλύτεροι, να προσελκύουν φοιτητές, να παράγουν ακαδημαϊκό και επιστημονικό έργο, να επιδιώκουν αδιάκοπά μέσα από την έρευνα την καινοτομία και την εφαρμογή της στην πραγματική οικονομία.
  Επικαιροποίηση  και εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών, των συγγραμμάτων  και του καθεστώτος που ισχύει για την διανομή τους αλλά και για την φοιτητική ιδιότητα.
 Αντιμετώπιση της δειλίας και της σύγχυσης αρμοδιοτήτων σε ότι αφορά τον τραγέλαφο του ασύλου.

Ο νόμος  που ψηφίστηκε  στην Βουλή αντιμετωπίζει, αλλού ικανοποιητικά και αλλού όχι όσο τολμηρά θα έπρεπε, πολλές από αυτές τις αναγκαιότητες.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, όπως και για άλλα κόμματα, οι αλλαγές στα ΑΕΙ ήταν από την αρχή στρατηγική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή.

Άλλες πολιτικές δυνάμεις αναγκάστηκαν για λόγους τακτικής να προσχωρήσουν, την τελευταία στιγμή, στο ρεαλισμό και την κοινή λογική.

Όπως και να έχει, η υπερψήφιση από τέσσερα κόμματα του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, είναι πολύ σημαντική εξέλιξη και σπουδαία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την Παιδεία αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα.

Στον αντίποδα αυτής της  λογικής παρακολουθούμε ένα κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας  να δίνει μάχες οπισθοφυλακής. Οι καθηγητές αναβάλλουν την εξεταστική και δίνουν πάσα στους «επαναστάτες καριέρας»  να παραλύσουν την λειτουργία των ΑΕΙ.

Τα νέα παιδιά που φέτος πέτυχαν στο πανεπιστήμιο, η μεγάλη βουβή πλειοψηφία των φοιτητών που αντιλαμβάνονται ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργεί για να τους καταρτίσει, να τους εκπαιδεύσει , να τους μορφώσει και μαζί τους ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη το φετινό φθινόπωρο με ένα ντελίριο «ανυπακοής» και «αμφισβήτησης».

Είναι το τίμημα  που θα πληρώσουμε όλοι, προκειμένου  να απαλλαγούν τα πανεπιστήμια από την ομηρεία ετερόκλητων συντεχνιών.

Είναι το οριστικό πέρασμα από τα εξαντλημένα πρότυπα και τα τελειωμένα στερεότυπα που κυριάρχησαν στην ανώτατη εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, στη δημιουργία μια καινούριας κατάστασης που θα επιτρέψει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο να  γίνει  κινητήριος δύναμη οικονομικής ανάπτυξης αλλά και ισχυρή αφετηρία κοινωνικής και αξιακής αναγέννησης της κοινωνίας και της χώρας

Σήμερα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας  στην αίθουσα του ΔΣ Λαμίας, Αινιάνων 8,ώρα 11.30 π.μ,με 10 θέματα ημερησίας διάταξης.
 ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών Περιφερειακών Συμβουλίων 7/2-6-2011 και 8/16-6-2011.
ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση του 1ου Συγκριτικού Πίνακα, 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και Παράταση συμβατικής προθεσμίας της μελέτης του έργου: Γεωτεχνική μελέτη επέκτασης Αλιευτικών Καταφυγίων Καραβομύλου –Γλύφας και Δήμου Καμμένων Βούρλων». Αναδόχου Δ. Γάζελα. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τσάμπρας Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Ιδίων Πόρων, έτους 2011. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Επιχορηγήσεων Διαφόρων Φορέων, έτους 2011. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση 2ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), έτους 2011. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 6ο : Έγκριση 2ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις ΣΑΕ 047/6 (Ο.Σ.Κ.Α.Ε.), για το έτος 2011. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση για λύσεις Προγραμματικών Συμβάσεων του Ν.3614/2007 σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) και Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Γ.Π.Σ.). Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση λύσεων Προγραμματικών Συμβάσεων Έργων. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε. για την υλοποίηση των προβλεπομένων δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος GROSS BORDER COOPERATION IN THE MEDITERRANEAN – MEDITERRANEAN SEA BASIN PROGRAMME ( ENPI CBC MED). Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 10ο : Μεταφορά μαθητών σχολικού έτους 2011-2012 Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Καρπέτας Ευάγγελος.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ"

Αυτό και αν είναι απ΄τ' Άγραφα: Το ΔΣ του Δήμου Αργιθέας ενέκρινε την κατασκευή αιολικού πάρκου σε περιοχή Νατούρα!

 Σε χθεσινή συνεδρίαση (29 Αυγ2011) το ΔΣ του Δήμου Αργιθέας ενέκρινε την κατασκευή Αιολικού πάρκου σε περιοχή Νατούρα. Αφορά το έργο «Αιολικό Πάρκο συνολικής ισχύος 41,4MW στη θέση «Ζυγουρολίβαδο-Παλιό Μαντρί» της Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας του Νομού Καρδίτσης» που βρίσκεται στο όρος Βουτσικάκι το οποίο έχει χαρακτηριστεί περιοχή προστατευόμενη περιοχή Natura.
 Έχει καταγραφεί ως βιότοπος γιατί αποτελεί περιοχή με σπάνια πανίδα και χλωρίδα.
Ενώ η απόφαση του ΔΣ του Δήμου Αργιθέας πάρθηκε χθες (29 Αυγ) το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θα συζητήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του παραπάνω έργου την Τετάρτη 31 Αυγ 2011 όπως έγραψε η εφημερίδα ΕΛΕΘΕΡΙΑ της Λάρισας την 27 Αυγ 2011, δηλαδή γνώριζαν τουλάχιστον 2 ημέρες πριν ότι το ΔΣ του Δήμου Αργιθέας θα εγκρίνει έργο.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατήγγειλε στο ΔΣ του Δήμου Αργιθέας ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως βιότοπος Natura και σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται να κατασκευαστεί το παραπάνω έργο στη συγκεκριμένη περιοχή, δυστυχώς, ήταν από τους ελάχιστους που το καταψήφισαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΔΣ που έγινε δεν παρουσιάστηκε ούτε περιβαλλοντική μελέτη ούτε οικονομική μελέτη ούτε επίσης αναφέρθηκε ότι το έργο θα κατασκευαστεί πάνω από την περιοχή που υπάρχει η κυριότερη και μεγαλύτερη πηγή «Κεφαλόγουρνο» από την οποία υδροδοτείται το μισό χωριό Πετρίλο της Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Συγχαρητήρια επιστολή του Βουλευτή Ευρυτανίας σε μαθητές και μαθήτριες, γονείς και καθηγητές

 

Επιστολή μας απέστειλε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Ηλίας Καρανίκας σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Συγκεκριμένα  αναφέρει:
"Θα ήθελα να συγχαρώ από βάθους καρδιάς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν στο δύσκολο αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων.
Στην νέα τους αυτή πορεία τους εύχομαι να είναι Δυναμικοί και Δημιουργικοί και να διανύσουν το δρόμο αυτό με Χαρά και κάθε Επιτυχία.
Μαζί με τους μαθητές θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς που στάθηκαν στο πλευρό τους με κόπους, αγωνία και λαχτάρα αλλά και τους καθηγητές, που με το έργο και τη δουλειά τους συνέβαλλαν στην επιτυχία των παιδιών για την επίτευξη του πιο σημαντικού τους στόχου στη μέχρι σήμερα πορεία τους.
Με την ίδια χαρά, θα ήθελα τέλος να συγχαρώ όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που προσπάθησαν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και να τους απευθύνω ολόψυχα κάθε μου Ευχή για Επιτυχία σε μια μελλοντική προσπάθεια".

Νέες τηλεφωνικές γραμμές της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

Απο το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ.Βασίλη Καραμπά μας ενημερώνουν ότι από 01-09-2011 τίθενται σε λειτουργία οι κάτωθι νέες τηλεφωνικές γραμμές της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.
Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί στα γραφεία Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων, στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, στη Δ/νση Διοικητικού Οικονομικού, στο  Τμήμα Πληροφορικής της Δ/νσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στη Δ/νση Τεχνικών έργων και στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

 Δείτε παρακάτω τα νέα τηλέφωνα..
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
(πραγματοποιήθηκαν αλλαγές)
ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

2237350700
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ-FAX
22370 80210
2237350708
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
22370 80208
2237350710

2237350709
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

2237350711
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

2237350725
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
22370 80212
2237350712
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
(πραγματοποιήθηκαν αλλαγές)


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
22370 80216
2237350716
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ- FAX

2237350715
ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

2237350721
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

2237350722
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

2237350728
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ


ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

2237350713
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ (FAX)

2237350726
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

2237350723
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

2237350718
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

2237350719
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ- FAX

2237350729
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

2237350720
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ-FAX

2237350770
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ

2237350717
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
(πραγματοποιήθηκαν αλλαγές)


ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

2237350714
ΚΕΠ  Δήμου Καρπενησίου που στεγάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

2237350737
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
(πραγματοποιήθηκαν αλλαγές)


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

2237352400
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-FAX
22370 80230
2237352440
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-FAX

2237352433
2237352428
2237352429
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

2237352419
ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
22370 80232

ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

2237352425
2237352418
2237352417
2237352401
2237352426
2237352427
2237352421
2237352431
2237352434
2237352423
2237352424
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
----
2237352435
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
----
2237352422
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
----
2237352430
ΦΑΞ

2237352432
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
(τα τηλέφωνα παραμένουν ως έχουν)


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Κ.Υ.Ε.
22370 80343

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
22370 80261

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ– FAX
22370 80262

ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
22370 80263

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ


ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
(πραγματοποιήθηκαν αλλαγές)


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

2237352500
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
22370 80271
2237352525
ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ – FAX

2237352526
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟ

2237352522
ΤΜΗΜΑ ΚΤΕΟ

2237352501
ΤΜΗΜΑ ΚΤΕΟ

2237352518
ΤΜΗΜΑ ΚΤΕΟ

2237352520
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

2237352519
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

2237352521
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

2237352523
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ  – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
22370 80638
2237352524
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
(τα τηλέφωνα παραμένουν ως έχουν)




ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – FAX
22370 80237

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΦΑΡΜΑΚΩΝ Κ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
22370 80236

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ– ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
22370 80992

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
22370 89060

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
(τα τηλέφωνα παραμένουν ως έχουν)


ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ – FAX
22370 80258

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
22370 80248

22370 80249

22370 80257

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ
22370 80252

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
22370 80253

22370 80255

22370 80250

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
22370 80259

22370 22301

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ – FAX
22370 80260

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΦΟΥΡΝΑΣ
22370 51300

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
22370 21506

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(τα τηλέφωνα παραμένουν ως έχουν)


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
22370 80243

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ-FAX
22370 80241

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α/ΘΜΙΑΣ
22370 80242

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
22370 80118

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
22370 80782

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
22370 80987

ΚΔΑΥ
22370 80127

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(τα τηλέφωνα παραμένουν ως έχουν)


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – FAX
22370 80272

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ Α’ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
22370 80245

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
22370 80254

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
22370 80246

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ – ΓΡ. ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
22370 80247

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΚΕΣΥΠ – FAX
22370 24618

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
22370
Δεν έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στις τηλεφωνικές γραμμές των Δ/νσεων: Ανάπτυξης, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι από την παραπάνω ημερομηνία, παύουν να ισχύουν οι μέχρι τώρα ισχύουσες τηλεφωνικές γραμμές, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται και από σχετικό ηχητικό μήνυμα.
                                                                                                                        

                                                                                                                      Ο Αντιπεριφερειάρχης



                                                                                                                        Βασίλειος Καραμπάς