Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

3ο Τουρνουά Δηλωτής και Τάβλι,  ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 6-7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  
     Για τρίτη συνεχή χρονιά και μετά από δύο μεγάλες επιτυχίες διοργάνωσης, το τουρνουά Δηλωτής και Τάβλι στο χωριό Άγραφα από το Σύλλογο Αγραφιωτών, έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς! Το Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 5:00 το απόγευμα, θα γίνουν οι προημιτελικοί και την Κυριακή 7 Αυγούστου, το πρωί στις 11:00 οι τελικοί. Αν θέλεις μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις , δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στα τηλέφωνα : 6989276500 /6974368502. 

Εκδήλωση μνήμης στην "Σπηλιά του Κατσαντώνη"

Εκδήλωση στη μνήμη του Κατσαντώνη θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Φούρκα Αγράφων , την Κυριακή  7 Αυγούστου.
Η εκδήλωση θα γίνει στην "Σπηλιά του Κατσαντώνη". Πρόκειται για το  μέρος της σύλληψης του φημισμένου ήρωα των Αγράφων όπου  άρρωστος και ανήμπορος συνελήφθη και μαρτύρησε για την πατρίδα ,μαζί με τον αδερφό του Γιώργο Χασιώτη από τους Αρβανίτες τουΆγο Μουχουρτάρη .
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο ο Σύλλογος Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών και ο δήμος Αγράφων 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Κεφαλόβρυσου ,επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Κατσαντώνη, κατάθεση στεφάνων,αναπαράσταση σύλληψης του Κατσαντώνη, και Αγραφιώτικο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.
Η σπηλιά του Κατσαντώνη
Το καλοκαίρι του 1808 λέγεται ότι ο Κατσαντώνης αρρώστησε και πήγε πάλι στη Λευκάδα για να θεραπευθεί. Όταν βελτιώθηκε η κατάστασή του επέστρεψε ξανά στα Αγραφιώτικα βουνά. Η βελτίωση της υγείας του όμως δεν κράτησε πολύ. Προσεβλήθη από τύφο ή ευλογιά, που τον εξάντλησε τόσο ώστε παρέδωσε την αρχηγία των αντρών του στον αδελφό του Λεπενιώτη, με δεξί χέρι τον Καραϊσκάκη και αποσύρθηκε προς το χωριό Μοναστηράκι Αγράφων μαζί με τον Αδελφό του Γιώργο Χασιώτη και πέντε από τα παλικάρια του για προστασία. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα έμεινε στο μοναστήρι του Αη – Γιάννη στο Παλιοκάτουνο.

Αλλά ο Αλή πασάς πληροφορήθηκε την αρρώστια του καθώς και την παραμονή του εκεί και γι’ αυτό έστειλε άνδρες του να τον συλλάβουν. Ο Κατσαντώνης με τον αδελφό του και τους άλλους μόλις πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το κρησφύγετό τους που είχε αποκαλυφθεί και κατέφυγαν σε μια σπηλιά που πολύ δύσκολα μπορούσε να τη βρει κάποιος. Νερό έφερνε στον άρρωστο ο Χασιώτης, ενώ έμπιστοι άνθρωποι του μετέφεραν φαγητό. Τελικά εκεί στη σπηλιά συνελήφθη έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε ο αδελφός του με τους υπόλοιπους συντρόφους του στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό και να φυγαδεύσουν τον άρρωστο Κατσαντώνη.
Πώς όμως τον ανακάλυψαν οι Τουρκαλβανοί κρυμμένο σ’ αυτή την σπηλιά; Πιθανόν να προδόθηκε από κάποιον από τους ανθρώπους του που του έφερναν την τροφή, ή από τους καλόγερους του μοναστηριού που γνώριζαν το μυστικό, ή ακόμη από μια γριά γυναίκα η οποία πήγε να προφυλαχθεί εκεί λόγω της κακοκαιρίας. Μπορεί πάλι οι διώκτες του να βρήκαν τυχαία τη σπηλιά, μια και γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή των Αγράφων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Θεοδοσίου Νικοθέου, που καταγράφει ο γερουσιαστής Ι. Τσιγκόλης, κοντά στη σπηλιά υπήρχε ένας υδρόμυλος και ο μυλωνάς του, με τ’ όνομα Σιούρτος από το χωριό Αγαλιανό, τροφοδοτούσε τον άρρωστο και τους συντρόφους του. ο Σιούρτος πήγε μια ημέρα σπίτι του με δύο καρπούζια και είπε στη γυναίκα του να φυλάξει το ένα για τον καπετάνιο. Ο μικρός του γιος το άκουσε αυτό και όταν δυο Τούρκοι, εισπράκτορες ή χωροφύλακες, που κοιμήθηκαν εκεί, πήγαν να πάρουν το ένα καρπούζι φώναξε “μη, αυτό είναι για τον καπετάνιο”. Οι Τούρκοι αντελήφθησαν τα λόγια του μικρού και ανέφεραν το συμβάν στον Άγο Μουχουρντάρη που συνέλαβε τον Σιούρτο, τον βασάνισε φρικτά μπροστά στη γυναίκα του για να μαρτυρήσει. Αυτή τελικά δεν άντεξε να βλέπει την κατάσταση του άντρα της και αποκάλυψε την τοποθεσία που κρυβόταν ο Κατσαντώνης.


Ο Άγο Μουχουρντάρης περικύκλωσε λοιπόν τα ξημερώματα μαζί με τους άντρες του τη σπηλιά και παρά τον αγώνα του Χασιώτη και των άλλων κατόρθωσε να συλλάβει τους δυο αδελφούς ζωντανούς, ενώ σκότωσε τα πέντε παλικάρια. Η διαταγή του Αλή πασά ήταν να συλληφθούν ζωντανοί ο Κατσαντώνης και Χασιώτης και μάλιστα, όπως διηγείται ο Θεοδόσιος Νικοθέου, διασωζόταν το σχετικό αρβανίτικο τραγούδι:
“Κάρτε σκρούετ Αλή πασά o Κατσαντώνης ταναξίνε”. (χαρτί έγραφε ο Αλή πασάς να πιάσουνε τον Κατσαντώνη). / Στροφή : Αϊντε Αντων’ μωρ’ Αντων’ / μωρ’ Αντων’ Μωρ’ Αντων’ Κατσαντώνη ταναξίνε με ντουφέκια μοσιβρίνε (τον Κατσαντώνη να πιάσουν, με τουφέκια να μην τον βαρέσουν).
Η προαναφερόμενη όμως εκδοχή του Ι. Τσιγκόλη για τη σύλληψη του Κατσαντώνη, μπορεί να μην είναι σωστή γιατί είναι αντίθετη με την τοπική παράδοση και με όσα γράφτηκαν από όσους ασχολήθηκαν με τούτο το σημαντικό περιστατικό. Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το κρησφύγετο του Κατσαντώνη ήταν η σπηλιά απόκρημνης περιοχής του Μοναστηρακίου Αγράφων, την οποία επιδεικνύουν από τα παλιά χρόνια οι κάτοικοί του στους επισκέπτες – ιστορικούς (όπως στον σπουδαίο λαογράφο Δημήτρη Λουκόπουλο και άλλους).
Οι τουρκαλβανοί του Μουχουρντάρη, ανακάλυψαν το κρησφύγετό του, από την πεθερά κάποιου Γκούρλια από το Παληοκάτουνο Ευρυτανίας, (η οποία τον κατέδωσε σ’ αυτούς σαν τροφοδότη του Κατσαντώνη, επειδή την είχε δείρει ο γαμπρός της όταν εκείνη αρνήθηκε να του δώσει προίκα το χωράφι που του είχε υποσχεθεί). Και στη συνέχεια οι Τούρκοι έπιασαν τον Γκούρλια και τη γυναίκα του, οι οποίοι ύστερα από σκληρά βασανιστήρια, αποκάλυψαν τη σπηλιά. [Ακόμη λέγεται ότι ο Γκούρλιας, που ήταν "κοπέλι" στα βακούφια τα γίδια και που πράγματι τροφοδοτούσε τον Κατσαντώνη και τους συντρόφους του, θέλησε μια μέρα να φιλοξενήσει στο σπίτι του μια γριά ζητιάνα από το Κεράσοβο.
Όταν ήλθαν στο σπίτι, είδε ο Γκούρλιας τα παιδιά του να θέλουν να κόψουν ένα πεπόνι. Χωρίς να σκεφθεί ότι στο σπίτι του ήταν και ξένος άνθρωπος, είπε στα παιδιά του "Αφήστε το αυτό, το έχω για τον Αντώνη". Την επομένη η γριά ξεκίνησε για το Κεράσοβο. Στο δρόμο όμως τη συνάντησαν στρατιώτες Τουρκαρβανίτες οι οποίοι με πιέσεις και απειλές την ανάγκασαν να τους πει ότι Γκούρλιας ήξερε που κρυβόταν ο Κατσαντώνης. Τότε συνέλαβαν το Γκούρλια και τον βασάνισαν σκληρά για να μαρτυρήσει.
Τελικά όταν τον ετοίμασαν για ανασκολόπιση αναγκάστηκε να αποκαλύψει το κρησφύγετο του Κατσαντώνη. (Από το βιβλίο του Δημήτρη Λουκόπουλου "Στ' Άγραφα ένα ταξείδι", αφήγηση χωρικού κατά την παράδοση)].
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί σχετικά ότι τον άπιστο και σκληρό Τουρκαλβανό Άγο Μουχουρντάρη εκδικήθηκε για την σύλληψη του θρυλικού Κατσαντώνη ο Σουλιώτης ήρωας Μάρκος Μπότσαρης στη μεγάλη μάχη του Κεφαλόβρυσου Καρπενησίου (1823) κατά την οποία τον σκότωσε ο ίδιος.
Tα δυο αδέλφια οδηγήθηκαν μέσω Καρπενησίου στα Γιάννενα, όπου ο Αλή πασάς ζήτησε από τον Κατσαντώνη να προσκυνήσει αλλά ακόμη να του αποκαλύψει που κρύβει τους θησαυρούς του. Επειδή ο Κατσαντώνης αγέρωχα αρνήθηκε τις προτάσεις του Βεζύρη των Ιωαννίνων, διέταξε να τον σκοτώσουν μαζί με τον αδελφό του, αφού πρώτα τους σπάσανε τα ισχία. Όπως υποστηρίζει η παράδοση, ο Κατσαντώνης την ώρα του μαρτυρίου τραγουδούσε τραγούδια της λευτεριάς

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


                                                                                                                                                                                                                                       

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                               « ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»
             «  ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσαν με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:
«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»,
«Εναλλακτικός Τουρισμός» &
 «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» την Πέμπτη 28-7-2011 και ώρα 19.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Καρπενήσι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Καραμπάς Βασίλης, αφού ευχαρίστησε την ΑΝ.ΔΙΑ για την πραγματοποίηση της Ημερίδας ενημέρωσης, έκανε αναφορά στο οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η περιοχή και η χώρα και στην ανάγκη πραγματοποίησης ευκαιριών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, γιατί μέσω αυτής θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η πολυπόθητη ανάπτυξη. Η Καινοτομία είναι βασικό χαρακτηριστικό, το οποίο περιλαμβάνεται στα επιχειρηματικά σχέδια, κάνοντας τη διαφορά με το παρελθόν, δημιουργώντας υψηλή προστιθέμενη αξία και παράγοντας ανταγωνιστικά αγαθά, ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές και να αυξηθούν οι εξαγωγές. Ο Εναλλακτικός Τουρισμός για την Ευρυτανία είναι κυρίαρχος αναπτυξιακός άξονας στον οποίο η Ευρυτανία στηρίζει πολλά. Καλούμε την ΑΝ.ΔΙΑ και σε άλλες τέτοιες συναντήσεις, όπως στην περιοχή του Δήμου Αγράφων, για να ενημερώσουμε όλους τους επενδυτές.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα « Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και  αποσκοπεί στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών προτάσεων με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα της επιχειρηματικής ομάδας (παραγωγικές δεξιότητες, επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό/κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου κ.τ.λ.), καθώς επίσης την επιδίωξη εισόδου στις διεθνείς αγορές και τη προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας (51% μετοχών και διεύθυνση της επιχείρησης). Ένα πρόγραμμα με το οποίο η Πολιτεία επιδιώκει τη δημιουργία νέας γενιάς επιχειρήσεων, εισάγοντας την καινοτομία, την έρευνα και την επιστημονική γνώση στην παραγωγική διαδικασία. Ως χώρα, ανήκουμε στις πρώτες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών, ενστερνίζοντας παραγωγικές και μοντέρνες διεργασίες, αλλά δυστυχώς στις τελευταίες θέσεις στην επιχειρηματική αξιοποίηση αυτών. Η Πολιτεία, μέσω αυτού του χρηματοδοτικού προγράμματος, έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματική αξιοποίηση, ώστε να πραγματοποιηθεί το επιδιωκόμενο ποιοτικό άλμα στη βιοτεχνική και βιομηχανική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Ως ΑΝ.ΔΙΑ, θα οργανώσουμε Ενημερωτικές Ημερίδες σε όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στις οποίες εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον και επιθυμία ενημέρωσης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
   Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Δράσης της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Γκέτζος Μιχάλης, έκανε αναφορά στη δράση             «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» η οποία αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) , για το οποίο αναμένεται προκήρυξη εντός των ημερών.  
Τέλος, η κα Λυτάκη Μαριλένα προχώρησε σε ολιγόλεπτη παρουσία για το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός», το οποίο αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.) και βρίσκεται σε προδημοσίευση.
Ακολούθησε εκτενής και ουσιαστικός διάλογος, μεταξύ των συμμετεχόντων, επί του περιεχομένου των προγραμμάτων.
Τελειώνοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη της ΑΝΔΙΑ σε όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να υποβάλλουν επενδυτικό σχέδιο για χρηματοδότηση στα προγράμματα που η ΑΝΔΙΑ διαχειρίζεται και ζήτησε την, χωρίς δισταγμό, επικοινωνία με τις υπηρεσίες της ΑΝΔΙΑ για κάθε διευκρίνιση σε πιθανά ερωτήματα  που έχουν.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ  στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε συνοπτική παρουσία των τριών προγραμμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της ΑΝ.ΔΙΑ

Λουκάς Καράντζαλης

Ο Δήμος Καρπενησίου και η Didi Music παρουσιάζουνΉρθε η ώρα να πάρουμε τα βουνά!
«ENORESI» FESTIVAL
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
5, 6 &  7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011


Με φόντο τη μαγική φύση του Καρπενησίου, το «EnOresi» festival,  ένα φεστιβάλ με ..... ορεινό χαρακτήρα,  θα φιλοξενηθεί για πρώτη χρονιά στις 5, 6 & 7 Αυγούστου στον καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.  

«Εν’ Όρεσι» σημαίνει στα αρχαία Ελληνικά «στα βουνά» και σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι ακριβώς να αναδείξει το φυσικό πλούτο και τη μοναδική ομορφιά που κρύβεται σε ορεινές περιοχές της Ελλάδος, όπως το Καρπενήσι. Ο χώρος του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα της Ευρώπης, διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές που εξασφαλίζουν την πετυχημένη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης, ενώ το πυκνό ελατόδασος που το περιστοιχίζει θα αποτελέσει τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας για τους κατασκηνωτές  του festival, αποδεικνύοντας ότι το Καρπενήσι είναι ιδανικός τόπος ξεκούρασης και διακοπών όλες τις εποχές του χρόνου. Το «EnOresi» festival, με τη συνδρομή γνωστών ονομάτων της Ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Πυξ Λαξ & ο Σωκράτης Μάλαμας, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την πανέμορφη περιοχή του Καρπενησίου και να συμμετάσχουμε σε μία μοναδική γιορτή, όπου διαμορφώνεται ανά ημέρα ως εξής:

5 Αυγούστου:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3 
Δείτε πως ένα σύνολο των τριών (Γιάννης Αγγελάκας, Ντίνος Σαδίκης, Στάθης Αραμπατζής) με όπλα μόνο τη φωνή, ένα μπαγλαμά και μία κιθάρα μπορεί να κλέψει την παράσταση και να σε οδηγήσει σε ντελίριο!
    
VLASTUR
Electro dub ethnic ήχοι με ambient αποχρώσεις από έναν καταξιωμένο Έλληνα μπασίστα!


6 Αυγούστου:
ΠΥΞ ΛΑΞ
Σε μια σειρά επανεμφανίσεων που εμπνεύστηκαν ο Μάνος Ξυδούς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας καλούν όλους εμάς να τραβήξουμε μαζί την αυλαία σε μια μουσική γιορτή, που θα θυμηθεί τις καλύτερες στιγμές της πορείας των Πυξ Λαξ  και που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη τους, Μάνο Ξυδούς.  ΕΜΕΙΣ.. ΕΚΕΙ!7 Αυγούστου:
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Κάθε συναυλία, ένα μίγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοκλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.

  
Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
11 ευρώ: Γενική είσοδος ανά ημέρα αποκλειστικά για τους κατοίκους του Καρπενησίου και μόνο κατά την προπώληση
15 ευρώ: Γενική είσοδος ανά ημέρα
30 ευρώ: Εισιτήριο τριημέρου με δωρεάν camping

Το camping μέσα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου κοστίζει 5 ευρώ ανά ημέρα (για όσους δεν είναι κάτοχοι τριήμερου εισιτηρίου)
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102
Τηλ.: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
http://www.ticketpro.gr/  | http://www.tickethouse.gr/  

Καρπενήσι
ALKYONI TRAVEL AGENCY, Ζηνοπούλου 32, τηλ.22370 22822
ΕΥ ΖΗΝ – ACTIVE, Ζηνοπούλου 61, τηλ. 22370 80150

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22370-21015Ακολουθούν αναλυτικά δελτία τύπου των καλλιτεχνών που συμμετέχουν:


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3:

Το ταλέντο του Γιάννη Αγγελάκα δεν χωρά σε καμιά βιογραφία. Δε μπαίνει σε κουτάκια, δεν έχει ταμπέλες. Ορμά μπροστά από κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησης, όπως άλλοτε στη σκηνή, στις ξέφρενες εμφανίσεις του με το πρώην συγκρότημα του “Τρύπες”.  
Χωρίς να εφησυχάζει λόγω της φήμης που του προσέφερε το συγκρότημα, δε θέλησε ποτέ να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο, κάτι που φάνηκε σε όλες τις μετέπειτα δισκογραφικές του δουλειές και μουσικές συνεργασίες. Τα έργα του με τους “Επισκέπτες” και τους “Λύκους” επιβεβαίωσαν τη μουσική του ιδιοφυΐα και έφεραν πέρα από μια νέα πνοή στην έννοια ροκ, μία νέα μερίδα θαυμαστών. Φέτος ο Αγγελάκας παρουσιάζει το σχήμα ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3, όπου με τη συνδρομή των φίλων του Μπάμπη Σαδίκη (μπαγλαμάς), Στάθη Αραμπατζή (κιθάρα) και Τίτου Καργιωτάκη (κονσόλα και ηλεκτρονικά) δοκιμάζει μια πιο ακουστική προσέγγιση σε γνώριμα κομμάτια, αλλά εξίσου “απειλητική”, καθώς κάθε τους συναυλία διαθέτει μια απίστευτη δύναμη, καταλήγοντας σε διονυσιακό ντελίριο. 


ΠΥΞ ΛΑΞ:

Η ιστορία των Πυξ Λαξ μοιάζει με  παραμύθι, ίσως γι’ αυτό και ο χαρακτηρισμός «Πρίγκηπες της Δυτικής όχθης» να τους ταιριάζει απόλυτα. Η πορεία τους ξεκίνησε από τις γειτονιές τoυ Μενιδίου και των Αγίων Αναργύρων, για να καταλήξει στις μεγάλες μουσικές σκηνές και τα γήπεδα.  Η μουσική τους έτυχε γρήγορα ευρείας αναγνώρισης και αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι το ένστικτο τελικά του κοινού είναι αλάνθαστο. Συνειδητοποιώντας πιο γρήγορα από όλους την αξία του συγκροτήματος, το κοινό βρήκε στο πρόσωπο των Πυξ Λαξ ένα γνήσιο και αυθεντικό εκφραστή  για να μιλήσει για θέματα που πάντα το αφορούν με τραγούδια για την αγάπη, τον πόνο,  την προδοσία, την απώλεια , τη μοναξιά. Αγάπησε την αμεσότητα και το συναίσθημα στη μελωδία της μουσικής τους άρχισε να σιγοτραγουδά παντού τα τραγούδια τους και να τους ακολουθεί  πιστά στις συναυλίες τους. 
Οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας και Μάνος Ξυδούς, μένοντας αληθινοί απέναντι σε αυτό το κοινό και στο όραμα που ξεκίνησαν πριν χρόνια,  αποφάσισαν σε περίοδο ακμής ακόμη να τερματίσουν το 2004 την πορεία τους με μία συναυλία , που δόθηκε στο Λυκαβηττό μέσα σε κλίμα γιορτής και που αποτυπώθηκε στην τελευταία τους δισκογραφική κυκλοφορία με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τέλος»! ‘Ένα τέλος, που κράτησε για επτά χρόνια, αλλά έμελλε να μην είναι το οριστικό. Σε μια σειρά επανεμφανίσεων που εμπνεύστηκε ο Μάνος Ξυδούς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας καλούν όλους εμάς να τραβήξουμε μαζί την αυλαία σε μια μουσική γιορτή, που θα θυμηθεί τις καλύτερες στιγμές της πορείας των Πυξ Λαξ  και που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη τους, Μάνο Ξυδούς. ΕΜΕΙΣ.. ΕΚΕΙ!
Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν κατά καιρούς δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, τη Νίκη Γρανά στο ακορντεόν, το Γιώργο Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα, το Βασίλη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, το Γιώργο Γιαννόπουλο στα τύμπανα και το Νίκο Γιαννάτο στο μπάσο.


ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ:

Μια εικοσαετία που έχει καταγραφεί ήδη, φέρνει τον Σωκράτη Μάλαμα στις πρώτες θέσεις των καλλιτεχνών που όρισαν το ήθος αλλά και το ύφος στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Ο Σωκράτης βρίσκεται στην κορυφή της δημοφιλίας και της δημιουργικότητας όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή, όμως, η κατά μόνας ακρόαση έχει διαφορετική σημασία και διαστάσεις από τη μέθεξη ενός live, σημειώνουμε ότι ο Μάλαμας παίρνει τους δρόμους για τις καλοκαιρινές του συναυλίες.
Κάθε συναυλία, ένα μίγμα από στιγμές έκστασης. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοκλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.
Από τους πρώτους του δίσκους, ¨Παραμύθια¨ και ¨Ασπρόμαυρες ιστορίες¨, έως τον τελευταίο με τίτλο  ¨Πέρασμα¨ (σε μουσική δική του, στίχους του Άλκη Αλκαίου και την συμμετοχή της Μελίνας Κανά σε πέντε τραγούδια),  ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ο πυρήνας μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει και τον ακολουθεί εδώ και δύο δεκαετίες με ένταση και πάθος. Το ¨πέρασμα¨ του Μάλαμα στις καλοκαιρινές νύχτες θα γίνει με τους φίλους μουσικούς του, ιδανικό σκηνικό για να συστηθούν τα καινούργια τραγούδια του στους παλιούς του φίλους, να στηθούν κάποια γλέντια ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του Σωκράτη.

Στο τραγούδι:  Μαρίνα Δακανάλη

Μαζί του:
Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου: κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης: νέι, κιθάρα
Φώτης Σιώτας: βιολί
Κυριάκος Ταπάκης: μπουζούκι, λαούτο

Βαγγέλης Λάππας, Νίκος Κωνσταντάκης: ηχοληψία
Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής: φωτισμοί
Δημήτρης Κατέβας: επιμέλεια σκηνής
Βασίλης Δρούγκας: επιμέλεια στησίματος ήχου