Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Γιορτές Δάσους Γιορτή Πέστροφας από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας και το Δήμο Καρπενησίου με…..Master Chef

Καρπενήσι, 26 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου  ετοιμάζουν την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011, μια ξεχωριστή γιορτή γαστρονομίας στο Κεφαλόβρυσο. Οι πέστροφες, το ψάρι που βρίσκουμε φρέσκο στα ποτάμια μας, έχουν την τιμητική τους.
Όσοι βρεθούν λοιπόν από τις 20:00 και μετά στο Κεφαλόβρυσο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πέστροφες που θα τις προσφέρει δωρεάν ο Σύλλογος Γυναικών. Επίσης, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό.
Οι κυρίες του Συλλόγου όμως μας επιφυλάσσουν και μια μεγάλη έκπληξη. Ο Master Chef, Ιερεμίας Αμβροσιάδης θα μαγειρέψει μπροστά σε όλους τους παραβρισκόμενους μια ξεχωριστή συνταγή!
Μαθήματα μαγειρικής λοιπόν, μουσική και τοπικά εδέσματα μας περιμένουν, γιατί και στα βουνά….. υπάρχουν ψάρια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας , σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:
1)       «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που αφορά επενδύσεις οι οποίες επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή τεχνογνωσία σε επιχειρηματική καινοτομία,
2)      «Εναλλακτικός Τουρισμός», που αφορά επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού (αθλητικός, πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγείας κι ευεξίας κ.α.). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε προδημοσίευση.
3)      «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη). Το πρόγραμμα βρισκόταν σε  Δημόσια Διαβούλευση έως 17/6/2011.
Καλούνται να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε νέες καινοτομικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, επιχειρήσεις του κλάδου του εναλλακτικού τουρισμού και οι επιχειρήσεις του κλάδου των χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 19:30, στο Καρπενήσι, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ν. Τσιαμπούλα .
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΡΥΤΑΝΙΑΣ                                                     Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                                                                          ΤΗΣ ΑΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

   ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                                                  ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

«Απάντηση στη ΝΟΔΕ ΝΔ Ευρυτανίας»

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Απάντηση στη ΝΟΔΕ ΝΔ Ευρυτανίας»
Με αφορμή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Ευρυτανίας σε διαδικτυακά μέσα, η οποία αναφέρεται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, επικρίνοντας  την επιτυχία της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου εξασφαλίστηκε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη τριακονταετία, είναι αναγκαίο να γίνουν ορισμένες διευκρινήσεις.
Μέσα από ένα ανερμάτιστο κείμενο, με πλήθος γενικεύσεων και αφορισμών, ακολουθώντας την γενικότερη έωλη πολιτική στάση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τοπική οργάνωση της ΝΔ, βάλλει κατά παντός, δαιμονοποιώντας το Μνημόνιο και θεωρώντας το ως την μόνη αιτία των δεινών της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να προσκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά κέρδη. Σίγουρα τα μέτρα του Μνημονίου είναι σκληρά, ορισμένοι όμως δεν εννοούν να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο διότι θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης όλων των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στις οποίες έπρεπε να προχωρήσει η πατρίδα μας εδώ και χρόνια.
Κατηγορούν ένα πολιτικό σύστημα το οποίο ανδρώθηκε και αναδείχτηκε με της πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ ως κυβέρνηση την καταστροφική πενταετία κατά την οποία είχε τα ηνία της χώρας. Όλες αυτές οι αλλαγές έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, όμως η ατολμία τους, έφερε τη χώρα στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Πρέπει να αλλάξουμε σήμερα και επειγόντως νοοτροπία δεκαετιών αν θέλουμε να γλιτώσουμε τη χώρα από το ναυάγιο.
Αυτό το καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης και όλοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το κόστος που τους αναλογεί προκειμένου να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Όποιος δεν συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και δεν ανταποκρίνεται στο πανεθνικό κάλεσμα είναι υπόλογος απέναντι στις επερχόμενες γενιές και θα πρέπει να λογοδοτήσει σε αυτές.
Τώρα πια υπάρχουν οι δυνατότητες να αρθούν οι όποιες αδικίες περιέχονταν στους βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε αισιόδοξα προς ένα καλύτερο αύριο.
Εντούτοις, στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής τακτικής τους, τα μέλη της ΝΟΔΕ ΝΔ Ευρυτανίας δεν άφησαν στο απυρόβλητο και τον Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα. Τον κατηγορούν για πολιτική απραξία χωρίς καν να έχουν μπει στον κόπο να αναζητήσουν την πολιτική του δράση όπως αυτή διαφαίνεται ακόμη και μέσα από τον τοπικό τύπο, ο οποίος όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να την καλύψει σε όλο της το εύρος, καθώς ο Βουλευτής καθημερινά δίνει τον δικό του αγώνα για τα θέματα του τόπου μας.
Έτσι τους «ξέφυγε» το γεγονός ότι πλέον η Λίμνη Κρεμαστών είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιχειρηματία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή και να εκμεταλλευτεί το φυσικό κάλλος και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, κάτι που αποτελούσε αίτημα ετών για τους κατοίκους της περιοχής, ακόμη και την περίοδο που η Ν.Δ. βρισκόταν στην εξουσία.
Δεν θεώρησαν σπουδαίο γεγονός τη διατήρηση του ΤΕΙ Δασοπονίας, ούτε την αναβάθμισή του εις βάρος ΤΕΙ άλλων περιοχών, των οποίων η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αλλά και η στήριξη εκ μέρους τοπικών πολιτικών φορέων υπήρξε σαφώς ισχυρότερη από την δική μας. Ούτε θεώρησαν απαραίτητο να αναφερθούν στην επέκταση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, για την οποία θα απαιτηθούν δυόμισι εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουν εγκριθεί ήδη, δεν εκτίμησαν την κινητικότητα και μαχητικότητα του Βουλευτή στο ζήτημα της διατήρησης της αυτονομίας του, εν μέσω σαρωτικών αλλαγών στο σύστημα Υγείας και του Νοσοκομειακού χάρτη της χώρας.
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχει ήδη σαφέστατη δέσμευση για την μόνιμη επάνδρωση ασθενοφόρων στα μεγαλύτερα χωριά του νομού, και σύντομα αναμένεται η υλοποίησή της. Επίσης ο Βουλευτής κινείται αθόρυβα αλλά μεθοδικά προς την ολοκλήρωση της κατασκευής μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. του νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής, ενώ μόλις χθες υπογράφηκε παρουσία του και παρουσία του Δημάρχου Καρπενησίου η παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου στον Δήμο, κάτι που αποτελούσε πάγια επιδίωξη της δημοτικής αρχής επί πολλά έτη.
Δεν μίλησαν τέλος από τη ΝΟΔΕ για τις εγκεκριμένες πιστώσεις των οδικών συνδέσεων από τη Νεράιδα προς την Καρδίτσα, δεν μίλησαν για την ένταξη των κονδυλίων που απαιτούνται για τις μελέτες του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι, για τη συνέχιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, για την  εξασφάλιση της συνέχισης των δημοσίων έργων κυρίως στο οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας, την πρόταση για ίδρυση Ι.Ε.Κ. Εναλλακτικού Τουρισμού, με ευθύνη του Δήμου και χρηματοδότηση από τον Ο.Τ.Ε.Κ. (Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), την συνεισφορά του στην δημιουργία θέσεων μέσω των προγραμμάτων Κοινωνικής Εργασίας. Όλα αυτά πολύ δύσκολα θα προχωρούσαν αν δεν υπήρχε καθημερινή προώθησή τους από τον Βουλευτή.
Ευτυχώς πάντως, δεν παρέλειψαν να σημειώσουν το χρονικό διάστημα στο οποίο ο Βουλευτής Ευρυτανίας είχε στη διάθεσή του να τα κάνει όλα αυτά, το οποίο όπως παραδέχονται ανερυθρίαστα δεν ξεπερνά τους είκοσι δύο μήνες και μάλιστα εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την οποία την κυριότερη ευθύνη φέρνουν ακριβώς αυτοί που σήμερα τον επικρίνουν.
Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση αυτής της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ αποτελεί μια καλοδεχούμενη πρόκληση προς τον Ηλία Καρανίκα καθώς του δίνει την ευκαιρία να κοινοποιήσει στους πολίτες το έργο το οποίο έχει κάνει μέχρι σήμερα, το οποίο και δεσμεύεται να συνεχίσει από όποιο πόστο του αναθέσουν, όχι μόνο η παράταξη που εκπροσωπεί, αλλά και η αγάπη της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, δείγματα της οποίας δέχεται καθημερινά.

Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας
Ηλία Δ. Καρανίκα