Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

   


                ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΒΙΣΤΑ

Πανηγύρι στην Σιβίστα Ευρυτανίας  το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουλίου 2011.
Την διασκέδαση σας αναλαμβάνει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΖΙΟΣ σε ένα γνήσιο δημοτικό ξεφάντωμα.Τραγουδάει μαζί του η ΡΙΤΣΑ ΠΟΖΙΟΥ. Στο κλαρίνο ο ΤΑΚΗΣ ΦΟΥΡΛΙΓΚΑΣ με το συγκρότημα του.
Στην παρέα μας και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗΣ που θα μας διασκεδάσει με τα τραγούδια του [Λαικά-Δημοτικά].

Ελάτε να συναντηθούμε,να διασκεδάσουμε και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας.

16/7 και 17/7/2011
Στον προαύλιο χώρο στης εκκλησίας μας.

Διοργάνωση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΙΒΙΣΤΙΑΝΩΝ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ “ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ”
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 26
ΑΘΗΝΑ.

Πληροφορίες: 6936562660

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
ΟΝΟΜΑ…………………………………………………………………………………………………………………………………..
ΕΠΙΘΕΤΟ………………………………………………………………………………………………………………………………….
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ……………...……………………………………………………………………………………..
ΤΗΛΕΦΩΝΟ (Κινητό)……………………………………………………………………………………………………………….  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ(Τοπική Ενότητα)………………………………………………………………………………………………….
Ηλεκτρονική Διεύθυνση………………………………………………………………………………………………………….
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ*:
Το περιβάλλον
Τον πολιτισμό
Την κοινωνική αλληλεγγύη
Τον τουρισμό
Τον αθλητισμό   
Άλλο………………………………………………………………………………………………………………………………………..
*Μπορούν να συμπληρωθούν πάνω από ένα στοιχεία
ΣΧΟΛΙΑ/ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

*Συμπληρώνεται μόνο από τον κηδεμόνα, σε περίπτωση που ο εθελοντής είναι ανήλικος.
Ο………………………………………………………………………………………, κηδεμόνας του/της ………….......…………………………………………………………., του/της επιτρέπω να συμμετάσχει στο Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Καρπενησίου (Εθελοντής Δημότης).

Υπογραφή(ενήλικου ή κηδεμόνα, εφόσον ο εθελοντής είναι ανήλικος)

………………………………………………….

Φεστιβάλ Χορωδιών από το Δήμο Καρπενησίου και το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi

Καρπενήσι, 28 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Καρπενησίου  το 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi” που συνδιοργανώνουν ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi και ο Δήμος Καρπενησίου.
Το Φεστιβάλ Χορωδιών αποτελεί για την πόλη μας έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς, έχοντας φιλοξενήσει χορωδίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού.
Φέτος, στις εκδηλώσεις του, θα συμμετέχουν 12 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πέραν του διαγωνιστικού προγράμματος τους, οι χορωδίες θα παρουσιάσουν folk, λαϊκό και jazz πρόγραμμα για το κοινό.
Ο Δήμος Καρπενησίου, μετά από πολλά χρόνια, συμμετέχει στη συνδιοργάνωση αυτού του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέπτονται την πόλη μας πάνω από 500 χορωδοί και φίλοι της χορωδιακής μουσικής.
Η επίσημη υποδοχή των χορωδιακών συγκροτημάτων του εξωτερικού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουλίου , στη 13:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, όπου θα καταλήξει η παρέλαση των χορωδιών, που θα ξεκινήσουν, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου από το ύψος του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας.   
Όσοι βρεθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύντομο πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική και τις συμμετέχουσες χορωδίες.
Σχετικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα του φεστιβάλ, οι διοργανωτές αναμένουν το κοινό την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 στον Ιερό Ναό Αγίων Ευρυτάνων , στις 20.00 όπου η νεανική χορωδία Kwazulu-Natal από τη Νότιο Αφρική θα παρουσιάσει πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής. Την Παρασκευή 1η Ιουλίου, στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, ενώ θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της, μεταξύ άλλων και η Χορωδία Καρπενησίου. Το Σάββατο, στις 20.00 θα συνεχιστούν οι συναυλίες  χορωδιών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ την Κυριακή, στις 20.00, μετά το συναυλιακό μέρος, θα ανακοινωθούν τα βραβεία των συμμετεχουσών στο διαγωνισμό χορωδιών.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: Η Δημοτική Αρχή στηρίζει φέτος έναν από τους πιο ξεχωριστούς πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας. Η χορωδιακή τέχνη αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του μουσικού μας πολιτισμού και είμαστε πολύ περήφανοι που εδώ και τόσα χρόνια, διοργανώνεται στην πόλη μας το Διεθνές Χορωδιακό φεστιβάλ Καρπενησίου. Καλωσορίζω τους χορωδούς στο Δήμο μας και προσκαλώ κάθε δημότη και επισκέπτη μας να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Νέος Θεσμός για το Δήμο Καρπενησίου: Εθελοντής Δημότης

Καρπενήσι, 28 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διαχείριση του Δήμου είναι υπόθεση όλων μας. Η συμμετοχή, η προσφορά, η αλληλεγγύη είναι αξίες που αφορούν τον κάθε δημότη ξεχωριστά αλλά και το Δήμο μας στο σύνολό του.   
Για τη νέα Δημοτική Αρχή, ο εθελοντισμός αποτελεί μια από τις βασικές διαστάσεις της ενεργούς συμμετοχής. Είναι μια πράξη προσφοράς από την οποία ωφελούνται όλοι, δημιουργεί συνεκτικούς δεσμούς στην τοπική μας κοινωνία και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ακόμη περισσότερων δράσεων.
Το 2011 αποτελεί άλλωστε μια ξεχωριστή χρονιά, μιας και έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καρπενησίου προχωρά στη δημιουργία ενός νέου θεσμού, αυτού του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΗΜΟΤΗ, που επιχειρεί να ενεργοποιήσει το σύνολο των δημοτών και να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και δεξιότητα τους.
Καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία από την οποία διέρχεται η χώρα μας, δε μας επιτρέπει να μένουμε αμέτοχοι.  
Ο εθελοντισμός θα συμβάλει καταλυτικά στην οικονομική και κοινωνική συνοχή του τόπου μας, στην απόκτηση δεξιοτήτων και στη βελτίωση της απασχολησιμότητας του συμμετέχοντος, στην προσφορά πραγματικών ευκαιριών σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά αποκλεισμένους και άνεργους αλλά και στην ενίσχυση της συμμετοχής όλων των πολιτών ανεξαιρέτου. Είναι δεδομένος άλλωστε, ο συμπληρωματικός και ενισχυτικός χαρακτήρα του εθελοντισμού έναντι των δράσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής προσφοράς.
Μέσω ενός διευρυμένου δικτύου εθελοντών, δίνουμε έμφαση στην κοινωνία των πολιτών, όπου κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει όχι μόνο στη λήψη αποφάσεων, μέσω του θεσμού της διαβούλευσης, ο οποίος έχει ήδη αξιοποιηθεί στο Δήμο μας, αλλά και στην υλοποίηση των προτάσεων του, ενισχύοντας έτσι τους δημοκρατικούς θεμούς στην τοπική μας κοινωνία.
Στο δίκτυο των εθελοντών του Δήμου Καρπενησίου έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί κάθε δημότης ή κάτοικος του Δήμου Καρπενησίου ανεξαρτήτου ηλικίας, αρκεί να συμπληρώσει μία φόρμα συμμετοχής. Στη συνέχεια, ο Δήμος Καρπενησίου αναλαμβάνει να εκδώσει την κάρτα του εθελοντή δημότη, να την παραδώσει στον αιτούντα και να τον ενημερώνει για τις δράσεις που χρήζουν εθελοντικής εργασίας.
Κάθε εθελοντής μπορεί να συνδράμει για παράδειγμα στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου όπως τα Γεύματα Αγάπης και το κοινωνικό Παντοπωλείο, στις πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων ή οι ξεναγήσεις επισκεπτών, στις περιβαλλοντικές δράσεις όπως οι καθαρισμοί περιοχών κ.α. Παράλληλα, κάθε εθελοντής δημότης, όπως και κάθε άλλος δημότης μπορεί να προτείνει στο Δήμο εθελοντικές δράσεις προς υλοποίηση.  
Στη φόρμα συμμετοχής, ο εθελοντής δημότης θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει τους τομείς ενασχόλησης του, προκειμένου να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να συνδράμει στις δράσεις εκείνες που τον αφορούν περισσότερο.
Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
Ένας νέος θεσμός ξεκινάει από σήμερα στο Δήμο μας, που μας αφορά όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας ή κατάρτισης. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός διευρυμένου δικτύου εθελοντών, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του τόπου μας. Ο εθελοντισμός, αποτελεί ζωτικό στοιχείο για κάθε κοινωνία. Δημιουργεί συνεκτικούς δεσμούς και ενώνει κάθε τι ιδιαίτερο και διαφορετικό για έναν κοινό σκοπό. Από τον τόπο μας δεν περισσεύει κανείς. Καλώ λοιπόν όλους τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας να γίνουν εθελοντές δημότες και να μας βοηθήσουν να δώσουμε πνοή στον τουρισμό, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κοινωνική αλληλεγγύη

Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του δήμου Αγράφων

Για προχειρότητα μιλά η αντιπολίτευση.Αιχμή του δόρατος τα παλιά αλλά και τα "άγραφα" χρέη του δήμου
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου  2011, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγράφων για το 2011. Τον προϋπολογισμό εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος
Δημητρόπουλος .
Υπέρ του προϋπολογισμού ύψους  14.944.437,94 ευρώ ψήφισαν  στο σύνολο τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενώ η αντιπολίτευση (Μπαμπαλής Θεόδωρος, Σσιάμης Θεόδωρος, Κίτσιος Γεώργιος, Παπαθανάσης Απόστολος, Κατσιάδας Θεόδωρος και
Μάκκας Κωνσταντίνος) ψήφισαν τα έσοδα ενώ από τις δαπάνες ψηφίζουν μόνο τις δαπάνες μισθοδοσίας, διοικητικών λειτουργιών πλην των καυσίμων,
Ο κ. Γκορόγιας Παναγιώτης, δεν ψηφίζει τις δαπάνες διότι δεν προβλέπονται Δαπάνες για Έκτακτές ανάγκες,ενώ ο κ. Σελώνης Λεωνίδας δεν ψηφίζει τα έργα – προμήθειες και γενικά όλες τις οφειλές των προηγούμενων οικονομικών ετών.και ο  της κ.Θεόδωρος Μπαμπαλής  ψήφισαν μόνο τα έσοδα και  τις δαπάνες μισθοδοσίας- διοικητικών λειτουργιών πλην των καυσίμων.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ.Θ.Μπαμπαλής μιλά για "πρόχειρο"προυπολογισμό της τελευταίας στιγμής,χωρίς να έχει ενημερωθεί απο πριν η αντιπολίτευση για το αποτέλεσμα των οικονομικών ελέγχων των πρώην δήμων καθώς και για τα "άγραφα" χρέη του δήμου ύψους 1 εκατ.ευρώ.
Απο τα λεγόμενα του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και με το νέο πνεύμα του Καλλικράτη τέλειωσαν οι εποχές που οι προϋπολογισμοί ήταν τυπικοί και έξω από κάθε διαδικασία σωστής πρόβλεψης αλλά και νομιμότητας.Αυτό φαίνεται να μην το έχουν καταλάβει η νέα δημοτική αρχή των Αγράφων σύμφωνα με την αντιπολίτευση,που πράττει τα εντελώς αντίθετα.
Διαβάστε παρακάτω  ολόκληρο τον Προυπολογισμό που κατατέθηκε και τα πρακτικά του ΔΣ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Το Δημαρχείο Καρπενησίου μεταφέρεται στον Προφήτη Ηλία

 

Στις 27 Ιουνίου 2011 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας το οποίο και αποφάσισε την εκμίσθωση για δέκα χρόνια, στο Δήμο Καρπενησίου, του κτιρίου που βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία.
Το μίσθωμα που θα καταβάλει ο Δήμος Καρπενησίου στον Οργανισμό δεν ξεπερνά τα 2000 ευρώ, ενώ το ποσό που θα δαπανηθεί από το Δήμο για τα έργα ανακαίνισης του κτιρίου θα εκπέσει από το μίσθωμα.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος σήμερα δαπανά πάνω από 4000 ευρώ σε μισθώματα για τη στέγαση των υπηρεσιών του.
Το νέο κτίριο θα συστεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Καρπενησίου, εξασφαλίζοντας έτσι την ορθότερη λειτουργία τους αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Επιπρόσθετα, με την αποκέντρωση του Δημαρχείου, επιτυγχάνεται και η συνολική αναβάθμιση της περιοχής του Προφήτη Ηλία.
Η μετακίνηση των υπηρεσιών αναμένεται εντός του έτους.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
Η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την έκβαση της πρότασης που είχε κάνει από την αρχή της θητείας της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, κ. Κώστα Χούπα για τη θετική στάση που κράτησε στην πρόταση μας αλλά και για τη μέχρι τώρα στήριξή του στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Δημαρχείο, που θα το χαρακτηρίζει η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του αλλά και το χαμηλό κόστος λειτουργίας τους.

Υποβολή Προτάσεων από το Δήμο Καρπενησίου στο ΕΣΠΑ, Ε.Π. «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου» 2007-2013

"Βασική προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η εξεύρεση πόρων για τη δημιουργία έργων που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Το ΕΣΠΑ αποτελεί για το Δήμο μας πολύτιμο αναπτυξιακό και χρηματοδοτικό εργαλείο. Σε συνέχεια των προηγούμενων προτάσεων του Δήμου Καρπενησίου που εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα, και στο πλαίσιο των δράσεων για την αναβάθμιση και αξιοποίηση περιοχών φυσικού κάλλους, ο Δήμος Καρπενησίου προχωρά στην κατάθεση των εξής προτάσεων:
1. Ανάπλαση Γέφυρας «Καμάρας» Δομιανών και Πέριξ Χώρου, 82.130,00 ευρώ
2. Κατασκευή μονοπατιών στο Δημόσιο Δάσος Φουρνάς, Π. 199.353,00 ευρώ
3. Αποκατάσταση Νερόμυλου και Μαντανιών «Βασίλη Μύλο», Τ.Δ. Πετραλώνων, Π. 162.000,00 ευρώ
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Σουλιώτης θα εισηγηθεί τις παραπάνω προτάσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου 2011

Ο Μαγικός Λόφος του Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, ο λόφος του Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη μετατράπηκε σε ένα μεγάλο παιδικό χωριό, όπου μικροί Δημότες και επισκέπτες του Δήμου Καρπενησίου είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να περιηγηθούν σε ένα μαγικό περιβάλλον, που δημιούργησαν ο Δήμος αλλά και πολλοί εθελοντές.
Για την εκδήλωση αυτή, αξιοποιήθηκε όλη η έκταση του λόφου. Διαμορφώθηκαν διαφορετικές «γωνιές», η καθεμία από τις οποίες προσέφερε κάτι ξεχωριστό στους μικρούς μας φίλους, δίνοντας τους την αίσθηση του παραμυθιού.
Το Νεραϊδοβούνι που βρίσκεται πάνω από το λόφο, ενέπνευσε τους εθελοντές, οι οποίοι στήσανε ένα μαγικό σκηνικό, με τις νεράιδες και τα ξωτικά να πρωταγωνιστούν. Face painting, εργαστήρι κατασκευών και ζωγραφικής, υπαίθριες δραστηριότητες, παραμύθια και ιστορίες του δάσους, νεραϊδόλιχουδιές, νεραϊδόδεντρα για να κρεμάσουν τα παιδιά τις ευχές τους και εξερεύνηση στο δάσος για να ανακαλύψουν τα αγαπημένα αντικείμενα της νεράιδας, με τη βοήθεια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ήταν λίγες μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μικροί. Και όλα αυτά, υπό τους ήχους του Δάσους από μέλη της φιλαρμονικής του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
Ο Μαγικός Λόφος είναι αποτέλεσμα συλλογικής και εθελοντικής δουλειάς. Με τη βοήθεια των εθελοντών μας ευελπιστούμε η γιορτή αυτή να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για τη λήξη κάθε σχολικού έτους. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής, η οποία εγκαινίασε ουσιαστικά και το θεσμό του Εθελοντή Δημότη. Τον τοπικό εκπρόσωπο της Μυρίκης κ. Χαράλαμπο Πλατιά για τη φιλοξενία και όλους τους εργάτες του Δήμου που προετοίμασαν τη γιορτή. Ανανεώνουμε το ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους του χρόνου τον Ιούνιο.
Εθελοντές
Γιάννης Σταθόπουλος, Παρασκευή Ελεφάντη, Βασιλική Σιαξαμπάνη, Τερέζα Μπογδάνη,
Αγαθή Γαβρίλη, Βάσια&Δέσποινα Μπούρα, Πολυξένη&Μαρία Παπαζέκου,
Γιώτα Κλεφτοσπύρου, Κυριακή Φλώρου, Μανώλης Κοπανάκης, Αμαλία Αναγνώστου, Γιούλη Γραμματίκα, Ξενοφώντας Ζαχαρόπουλος, Θανάσης Κουτσοκάλης, Δήμητρα Λάππα, Κωνσταντίνα Μπάρλα, Παρασκευή Πασσά, Ηλίας Τσιγαρίδας , Εύη Βάρσου, Γιάννης Τσιάρας, Μαρία Τάκη, Ευγενία Χουλιαρά.