Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Καθορισμός οικοδομικής γραμμής για ανέγερση κτιρίων στον δήμο Αγράφων

Ψηφίστηκε απο το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων η τροποποίηση για την ελάχιστη απόσταση των κτιρίων από τον άξονα της επαρχιακής οδού.
Εισηγητής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευθύμιος Μιχόπουλος .
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 646/14-4-2011 έγγραφό της, η Δ/νση Πολεοδομίας
και Περιβάλλοντος  ζητούσε απο τον δήμα να ορίσει συμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 209/98, την ελάχιστη απόσταση κτιρίων που βρίσκονται μέσα στα όρια οικισμών προϋφιστάμενων του 1923 χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο δρόμου, όπου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξει η απόσταση αυτή με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας και να ορίσει μικρότερη και μέχρι 3 μέτρα από το όριο του δρόμου.
Έτσι το ΔΣ έλαβε υπόψιν:
Ότι στα περισσότερα οικόπεδα που υπάρχουν στις Τοπικές  Κοινότητες είναι μικρά σε
διαστάσεις και επομένως σε συνδυασμό με την ισχύουσα απόσταση 10 μέτρων από τον άξονα του
πρωτεύοντος επαρχιακού Δρόμου πολλά από αυτά δεν είναι οικοδομήσιμα .
Και ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος του Δήμου είναι μικρός, επομένως διασφαλίζεται η ασφαλής
κυκλοφορία των οχημάτων,και αποφάσισε τη μείωση της απόστασης κτιρίων που βρίσκονται μέσα στα όρια οικισμών προϋφιστάμενων του 1923 χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο δρόμου από τον άξονα του πρωτεύοντος επαρχιακού δρόμου από 10 μ. σε απόσταση μικρότερη και μέχρι 3 μ. από το όριο του δρόμου.

Η παρούσα ισχύει για όλες τις Τοπικές Κοινότητες καθώς και του οικισμούς του Δήμου Αγράφων
που έχουν πρόσοψη στον Επαρχιακό Δρόμο.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Πάνε για λουκέτο τα ολοήμερα στην Ευρυτανία

Πάση θυσία πρέπει να διατηρηθούν τα ολοήμερα στην Ευρυτανία υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί του νομού που χαρακτηρίζουν ανέφικτους τους όρους και τις προυποθέσεις που βάζει πλέον το Υπουργείο Παιδείας.
 Σε Ραπτόπουλο, Γρανίτσα και Παλαιοκατούνα θεωρείται αδύνατο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα, αφού πρέπει οπωσδήποτε να φοιτούν 60 μαθητές στο σχολείο και για το ολοήμερο να δηλώσουν συμμετοχή 15, των οποίων οι γονείς θα είναι εργαζόμενοι ή εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Ευρυτανίας Γιάννη Ευσταθίου, το σχολείο καταντά παιδο-φυλακτήριο και με τα νέα δεδομένα το 73,3% των ολοήμερων της Ευρυτανίας οδηγείται σε λουκέτο. Πρόβλημα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ολοήμερα τμήματα των 4 δημοτικών σχολείων του Καρπενησίουhttp://www.lamiastar.gr