Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Βαφές μαλλιών: Οδηγίες σωστής χρήσης

Ορισμένες έρευνες έχουν συσχετίσει χημικές ουσίες που βρίσκονται σε κάποιες βαφές μαλλιών και χρωμοσαμπουάν με αυξημένο κίνδυνο για διάφορων μορφών καρκίνου.

Ενώ δεν έχει καθοριστεί απόλυτη αιτιατή σχέση, είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν βάφετε τα μαλλιά σας.

Ακολουθούν οδηγίες προφύλαξης για να μειώσετε την έκθεση του δέρματος στη βαφή:

1) Μην αφήνετε τη βαφή στα μαλλιά σας περισσότερο από όσο χρειάζεται. Ξεβγάλτε τα την ώρα που αναγράφεται στις οδηγίες.

2) Σιγουρευτείτε ότι ξεβγάζετε τελείως τα μαλλιά και το κεφάλι σας από τη βαφή.

3) Φορέστε γάντια για την εφαρμογή της βαφής στα μαλλιά σας.

4) Ακολουθείτε πάντα πιστά τις οδηγίες.

5) Μην αναμειγνύετε πολλές βαφές μαζί ή άλλα προϊόντα.


ΠΗΓΗ: iatronet.gr

45 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για κατασκευή ΧΥΤΑ Πρόταση για να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και ο ΧΥΤΑ Ευρυτανίας θα κατατεθεί και από την πλευρά της α χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και ο ΧΥΤΑ Ευρυτανίας θα κατατεθεί και από την πλευρά του Νομού μας

http://evrytanikospalmos.blogspot.com/2011/06/45.html

Με το ποσό των 45 εκατ. ευρώ ανοίγει ο κύκλος των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, των έργων κατασκευής ΧΥΤΑ και προμήθειας εξοπλισμού για τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με προκήρυξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς, οι φορείς που έχουν τη διαχείριση των απορριμμάτων έχουν πλέον δυνατότητα να υποβάλουν πρόταση αλλά και τεχνικές μελέτες για να ενταχτούν και να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής τους.

Σημειώνεται ότι στη Φθιώτιδα έχει εγκατασταθεί μόνο ένας ΧΥΤΑ στο Δομοκό, από τους τρεις που προβλέπονται στον περιφερειακό σχεδιασμό, ενώ ένας παλαιότερος που λειτουργεί στη Λαμία και εξυπηρετεί το 65% της περιοχής έχει φτάσει στα όρια του.
Η σχετική μελέτη για νέο ΧΥΤΑ της Λαμίας που έχει χωροθετηθεί κοντά στο χωρίο Τρίλοφο της Μακρακώμης στη Δυτική Φθιώτιδα, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.
«Εδώ θα γίνει Κερατέα» δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής λίγα εικοσιτετράωρα αφού η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Γερακούδη, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.
Την ίδια στιγμή που ο δήμος της Λαμίας ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου μέσω των συγκεκριμένων χρημάτων του ΕΣΠΑ ο δήμος της Μακρακώμης ετοιμάζεται να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και να ζητήσει την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις πρόταση για να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και ο ΧΥΤΑ Ευρυτανίας θα κατατεθεί και από την πλευρά της Ευρυτανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ