Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Ευχαριστώ από το Δήμο Καρπενησίου στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας

Καρπενήσι, 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής έχει δρομολογήσει προνοιακές δράσεις στοχεύοντας στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων προκειμένου να συντηρηθεί και να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή.
Σε πρώτη φάση ξεκινά η λειτουργία «Γευμάτων Αγάπης» για συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος Καρπενησίου έχει συμπαραστάτες και αρωγούς.
Συγκεκριμένα το Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας, μετά από σχετική εισήγηση αποφάσισε να συνδράμει στη δράση αυτή διαθέτοντας 25 περίπου μερίδες φαγητού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τη σίτιση των ωφελουμένων στα «Γεύματα Αγάπης».
Η νέα Δημοτική αρχή νιώθει βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αθανασιά, καθώς και το Συμβούλιο του Ιδρύματος για την άμεση ανταπόκριση τους στην προσπάθεια του Δήμου Καρπενησίου, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ευαισθησία τους σε θέματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.   
Ο Δήμαρχος δήλωσε:
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η Κοινωνική προστασία, η Αλληλεγγύη και η Πρόνοια είναι περισσότερο απαραίτητες από ποτέ. Πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μόνο μέσα από μια πλατιά συνεργασία όλων, θα μπορέσουμε να πρωτοπορήσουμε στο σχεδιασμό κοινωνικής πολιτικής και θα προσεγγίσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ευχαριστώ πολύ το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας και τον πρόεδρό του κύριο Γιώργο Αθανασιά που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας, συνδράμοντας καταλυτικά στην εδραίωση των Γευμάτων Αγάπης.

Ένας από τους πρώτους στόχους του περιφερειακού συστήματος υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου του Καρπενησίου, ήταν η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού.
                          Προς
Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής                    Αλληλεγγύης
Ανδρέα Λοβέρδο

Κοινοποίηση:

1.      Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου
Χαλιάσο Γιώργο
2.      Βουλευτή Ευρυτανίας
Ηλία Καρανίκα
3.      5η Υ.ΠΕ.
Θεσσαλίας & Στερεάς       Ελλάδας


                                                                                               Καρπενήσι, 2 Ιουνίου 2011


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η κοινωνική προστασία και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας για ποιότητα ζωής σε όλους, αποτελούν αδήριτη ανάγκη.
Ένας από τους πρώτους στόχους του περιφερειακού συστήματος υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου του Καρπενησίου, ήταν η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού.
Η Μονάδα τεχνητού νεφρού έχει εγκατασταθεί στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Καρπενησίου και περιλαμβάνει το χώρο των μηχανημάτων, τα δωμάτια υποστήριξης με τα ειδικά μηχανήματα, το δωμάτιο των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, τα γραφεία των γιατρών και του προσωπικού ενώ περιλαμβάνει και ένα ξεχωριστό δωμάτιο για αιμοκάθαρση ατόμων ειδικών περιπτώσεων. Οι εργασίες έγιναν από την αρχή και χρειάστηκε να διαμορφωθεί ο τρίτος όροφος για την δημιουργία των χώρων της μονάδος.
Αναφορικά με τη λειτουργία και εξυπηρέτηση των ασθενών από την τεχνητή μονάδα νεφρού, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα: αν και διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των ασθενών που χρήζουν αιμοκάθαρσης μέσω μηχανικής υποστήριξης, λόγω ελλείψεως νοσηλευτικού προσωπικού.
Με την παρούσα επιστολή ο Δήμος Καρπενησίου, μετά από πολλαπλά αιτήματα και διαμαρτυρίες δημοτών αλλά και επισκεπτών του νομού μας, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με μία δεύτερη βάρδια νοσηλευτών προκειμένου να καλυφθούν ζωτικές ανάγκες συνανθρώπων μας που χρήζουν άμεσης ιατρικής και νοσοκομειακής υποστήριξης.
Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής μας, αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος μιας δεύτερης βάρδιας νοσηλευτών είναι πολύ μικρό συγκριτικά με την κοινωνική ωφέλεια που θα επιφέρει. 
Η προσμονή από όλη την κοινωνία της Ευρυτανίας είναι τεράστια, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε ανθρώπους οι οποίοι επιζητούν να διατηρήσουν το δικαίωμα τους στη ζωή.
Αναγνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

                                                                                      Με εκτίμηση,                                                                                     Κώστας Μπακογιάννης
Δήμαρχος Καρπενησίου

Μια γοητευτική και σέξι λεπτομέρεια για το μπράτσο σας

Tα βραχιόλια που φοριούνται στον μπράτσο, υπάρχουν στην ιστορία της μόδας από την Eποχή του Χαλκού. Σε κάποιους πολιτισμούς του κόσμου φοριούνται ακόμα και σήμερα, για καλή τύχη αλλά και για να διώξουν μακριά το κακό.

Το στόλισμα ενός καλογυμνασμένου μπράτσου, με ένα χειροποίητο βραχιόλι διακοσμημένο με ημιπολύτιμους λίθους, παραπέμπει στην κουλτούρα αρχαίων λαών του κόσμου, όπως ο ελληνικός αλλά και στην εποχή της Κλεοπάτρα.

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι από μόνο του αρκετά σέξι και chic. Μην βαρύνετε λοιπόν το αποτέλεσμα προσθέτοντας πολλά κοσμήματα στα χέρια σας. Επιπλέον πρόκειται για ένα κομμάτι πασπαρτού του καλοκαιρινού σας look αφού μπορείτε να το συνδυάσετε με το βραδινό σας φόρεμα αλλά και με ένα απλό μπλουζάκι ή το μαγιό σας.
http://www.real.gr/

Επιστολή Δημάρχου Καρπενησίου προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Καρπενήσι, 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Καρπενησίου μετά από αιτήματα και εισηγήσεις δημοτών αναφορικά με την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με μια δεύτερη βάρδια νοσηλευτών, θεώρησε υποχρέωση να προβεί σε αποστολή σχετικής επιστολής προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός πως ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας για ποιότητα ζωής σε όλους, βρίσκονται στο επίκεντρο της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, απέστειλε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για έγκριση μιας δεύτερης βάρδιας νοσηλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί η εξυπηρέτηση του συνόλου των ασθενών που χρήζουν αιμοκάθαρσης.

Η Περίθαλψη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και αυτό θα πρέπει να το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

                                                           Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
Δήμου Αθηναίων
κ. Ανδρέα Βαρελά

Κοινοποίηση:
Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας
Κ. Αναστάσιο ΑβραντίνηΑγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε,

Ο νέος Δήμος Καρπενησίου, αποτέλεσμα συνένωσης έξι μικρών ορεινών Δήμων και δεκάδων κοινοτήτων, συνιστά ένα ξεχωριστό σχηματισμό. Έχει 49 χωριά με κύριο χαρακτηριστικό τη γεωγραφική τους ιδιομορφία. Οι ορεινοί όγκοι καθιστούν δύσβατη την περιοχή, γεγονός που εντείνεται από το στοιχειώδες, σε πολλές περιπτώσεις, οδικό δίκτυο αλλά και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Όπως ξέρετε άλλωστε, η Ευρυτανία είναι ένας φτωχός και άγονος τόπος που μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν της, έχει  υπάρξει τόπος εξορίας. Λαμβάνοντας υπόψη δε, τις χαμηλές αστικές συγκεντρώσεις, αλλά και την εκροή ανθρώπινου δυναμικού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, ο Δήμος Καρπενησίου είναι μια αρκετά ευαίσθητη περιοχή, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.   
Σήμερα, μέσα στις δύσκολές αυτές συνθήκες που διανύουμε, κάνουμε προσπάθειες να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας που αδιαμφισβήτητα έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.
Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών, η ορθή διαχείριση του φυσικού μας περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, είναι για εμάς πρωτεύοντας στόχος. Το ζήτημα της καθαριότητας σε έναν αγνό και παρθένο τόπο, όπως ο Δήμος μας, και η αποκομιδή των σκουπιδιών ακόμη και από την πιο απομακρυσμένη κοινότητα, αποτελεί βασική προτεραιότητα.  
Θεωρώντας την πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων δεδομένη, και γνωρίζοντας ότι έχετε προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις κατά το παρελθόν, θα θέλαμε να ζητήσουμε από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή στη χώρα μας σε ζητήματα καθαριότητας, να μας διαθέσει ένα απορριμματοφόρο και κάδους απορριμμάτων, που δεν χρησιμοποιεί πλέον, προκειμένου να διευκολύνει το έργο μας.
Η προσφορά σας αυτή προς το Δήμο Καρπενησίου θα συμβάλει καταλυτικά στην προσπάθειά μας για άμεση περισυλλογή των απορριμμάτων από το Δήμο μας , μιας και τη δεδομένη στιγμή οι υπηρεσίες μας δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν οχήματα και κάδους, που θα καλύψουν τις ανάγκες του συνόλου του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καρπενησίου. 
Πέραν αυτού, η κίνηση σας αυτή θα λάβει και συμβολικό χαρακτήρα, μιας και η πρωτεύουσα της χώρας μας θα στηρίξει εμπράκτως μια ορεινή περιοχή της περιφέρειας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της και στην προστασία του φυσικού της περιβάλλοντος.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και προσβλέπω στη θετική σας ανταπόκριση.  


Με εκτίμηση,
Κώστας Μπακογιάννης
Δήμαρχος Καρπενησίου

Νέο Απορριμματοφόρο όχημα στο Δήμο Καρπενησίου

Καρπενήσι, 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέο Απορριμματοφόρο όχημα στο Δήμο Καρπενησίου
από το Δήμο Αθηναίων
Με επιστολή προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κύριο Ανδρέα Βαρελά, στις 4 Μαΐου 2011 (ΑΠ 6679), ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε από το Δήμο Αθηναίων την παραχώρηση ενός απορριμματοφόρου, προκειμένου να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί το έργο της περισυλλογής των απορριμμάτων, στο νέο Δήμο Καρπενησίου.
Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ο κύριος Βαρελάς απάντησε θετικά, ενημερώνοντας το Δήμαρχο για την παραχώρηση από πλευράς του Δήμου Αθηναίων ενός απορριμματοφόρου οχήματος στο Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
Ο νέος Δήμος Καρπενησίου, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία καλείται να ανταπεξέλθει στην ορθή διαχείριση του φυσικού του περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Η συνένωση και των έξι πρώην Δήμων, μας φέρνει αντιμέτωπους, μεταξύ άλλων, και με το μεγάλο ζήτημα της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Αθηναίων και τον αντιδήμαρχο κύριο Βαρελά, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, εφοδιάζοντας μας με ένα απορριμματοφόρο όχημα, το οποίο και θα ενισχύσει σημαντικά το έργο του Δήμου μας.